Toegepaste Psychologie

Zou je met de opleiding toegepaste psychologie een therapeut kunnen worden voor mensen met mentale gezondheid problemen?

R.R.D
9 maanden geleden
1 Antwoord
Loeka
Loeka
8 maanden geleden

Hi,

Goede vraag! Therapeut worden is best complex, ik zal mijn best doen om het uit te leggen.

Om psychotherapeut te worden, heb je best een traject te gaan. Met die functie mag je zelfstandig mensen behandelen die een diagnose hebben. Je moet dan een Universitaire Bachelor, Master én Post-master GZ doen. Je bent daarna zelfstandig werkend GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog). Een erg interessant, maar lange en intensieve weg met vaak meer geïnteresseerden dan leerplekken.

Met een HBO-opleiding kun je niet zomaar mensen behandelen, maar je kan wel aan de slag in die richting. Je kan bijvoorbeeld psychologisch medewerker worden, waarbij je helpt met het diagnosetraject, educatiesessies geeft en deeltrainingen verzorgt. Ook kan je meer in de richting van woonondersteuning of begeleiding gaan, waarbij je niet de diagnose behandeld, maar bezig bent met de dagelijkse ondersteuning. Of je kan werken als coach of trainer, vaak als zelfstandige, waarmeer je je focust op bijvoorbeeld individuele begeleiding van mensen met problemen op allerlei gebieden.

Laat het horen als je meer wilt weten!

Loeka

Is jouw vraag nog niet beantwoord?