Toegepaste Psychologie

Hoi, kun je wat vertellen over de school Saxion? Wat sprak je aan aan deze school, voldeed de school aan je verwachtingen, en hoe ziet het contact tussen leraren en studenten eruit? Ik wil namelijk TP studeren, maar ik twijfel nog tussen Groningen en Deventer! Alvast bedankt!

Nathalie
meer dan 5 jaar geleden
1 Antwoord
Loeka
Loeka
meer dan 5 jaar geleden

Hoi Nathalie,

Ik hoop dat ik je hierbij kan helpen! Ik ben alweer een tijdje afgestudeerd (2,5 jaar geleden inmiddels), maar ik kan je wel over mijn ervaring vertellen.

Ik was in eerste instantie naar Saxion gegaan vanwege de interessante studierichtingen die ze hadden. Als enige hebben ze een specifieke richting in neuropsychologie (hersenen) en klinische psychologie (diagnoses als depressie en adhd), wat mij erg aansprak. Het was dus, in tegenstelling tot wat ik van andere TP-opleidingen zag, veel gericht op aandoeningen en de gevolgen daarvan in plaats van 'de gezonde mens'. Uiteindelijk is deze richting me erg goed bevallen, ik had het er erg naar mijn zin! Ook de praktische aanpak die ik voor ogen had kwam veel terug, je krijgt vanaf jaar 2 al (gezonde) cliënten te zien die zich aangemeld hebben voor onderdelen. Wat voor mij wel onverwachts was, is dat ondanks de praktische aanpak veel dingen in de psychologie nog onbekend zijn, dus vrij veel wordt toegelicht aan de hand van theorieën.

Qua contact met docenten: Je hebt theoretische hoorcolleges in een collegezaal waar veel studenten naartoe gaan, en praktische werkcolleges met 10-20 studenten. Hoe verder je in de studie komt, hoe persoonlijker het contact wordt tussen docenten en studenten. Het 1e jaar is vrij druk, waardoor dit wat minder is, maar omdat de hele opleiding in een stukje van de school was, kwam ik de docenten en mede-studenten daar altijd tegen. In het 3e jaar had ik slechts een paar docenten voor alle vakken, met een stuk of 30 medestudenten. Dat was dus erg persoonlijk en kleinschalig.

Ik hoop je zo voldoende geholpen te hebben. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dat graag!

Loeka

Is jouw vraag nog niet beantwoord?