Toegepaste Psychologie

Wat als ik meer richting het onderzoek gedeelte wil? Welke specificatie hoort daarbij? Mijn laatste vraag is hoe nou die gespreksvoerings lessen er uitzien? Ik heb begrepen dat die les erg belangrijk is in deze studie en dus vaak terugkomt.

Eddu
meer dan 2 jaar geleden
2 Antwoorden
Loeka
Loeka
meer dan 2 jaar geleden

Hi Eddu, ik vul je onderzoeksvraag graag aan :) dat is afhankelijk van wat je precies wilt doen. Er komen wel toegepast onderzoek onderdelen in de studie voor, denk bijvoorbeeld aan je afstudeeronderzoek, maar dat is meer praktijkgericht onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten of uitzoeken van een beleidsplan.

Als je echt wetenschappelijk onderzoek wilt doen, dan zal je zeker aan een universitaire onderzoeksmaster van 2 jaar moeten denken. Wetenschappelijk onderzoek als hbo'er is eigenlijk niet te doen. Onderzoeksmasters zijn niet altijd toegankelijk voor hbo'ers, her hangt erg af van de richting. Promotie na je master is daarvoor ook vaak noodzakelijk.

Loeka

Iris Wermink
Iris Wermink
meer dan 2 jaar geleden

Zover ik het weet is het onderzoek gedeelte meer bij gewoone psychologie dus aan een universiteit. Toegepaste psychologie is meer coachen van cliënten. Wel hebben we een vak diagnostisch onderzoek waarbij je leert hoe onderzoeken verlopen en hoe je informatie verwerkt. Als ik hier is verkeerd zeg graag reactie van de anderen. Bij de gespreksvoeringlessen leer je stap voor stap hoe een intake gesprek verloopt. Hoe je iemand op zijn gemak stelt, hoe je door moet vragen over belangrijke dingen zoals als informatie maar ook gevoel, gedachte enzovoort. Dus het belangrijkste gesprek om informatie over een cliënt te verzamelen. Dit begint in het eerste schooljaar en gaat qua stof steeds verder een gesprek in.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?