Sportmarketing (studieroute)

Wat is het verschil tussen sportmarketing en commerciële economie? En als je sportmarketing studeert kan je dan na 4 jaar naar de Universiteit?

Bradley
meer dan 1 jaar geleden
1 Antwoord
Tom Wassink
Tom Wassink
meer dan 1 jaar geleden

Hi Bradley!

Sportmarketing is officieel een studieroute van Commerciële Economie (CE), maar als student voelt het gewoon als een opzichzelfstaande vierjarige opleiding. Eigenlijk krijg je bij Sportmarketing dezelfde basisvakken als bij CE, maar krijg je ook nog enkele sportgerelateerde vakken zoals Sportsponsoring, Sport en Economie in de wereld, Management van sportaccommodaties en Organiseren van sportevenementen. Omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in sport, vond ik het een hele leuke opleiding, omdat eigenlijk alle voorbeelden tijdens de colleges en alle projecten die je doet over sport gaan.

Je krijgt bij beide opleidingen/studieroutes volgens mij een Bachelor of Business Administration en daarmee kun je naar de universiteit, zelfs met je propedeuse al, als ik het goed heb. Misschien dat je dat hier wel kunt vinden: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/sportmarketing.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?