Social Work

Hallo, het lijkt mij heel leuk om later in een instelling of gevangenis te werken. Zou dat kunnen met deze opleiding en welke richting zou ik dan moeten kiezen? Ik was ook benieuwd welke vakken er worden gegeven hierbij.

jill
meer dan 1 jaar geleden
1 Antwoord
Charlotte Imminga
Charlotte Imminga
meer dan 1 jaar geleden

Hoi Jill!

Leuk dat je interesse hebt in de opleiding Social Work.

Je zou met Social Work inderdaad kunnen werken in een gevangenis. Hier help je bijvoorbeeld de gedetineerden terug te laten keren in de maatschappij te keren (reclasseringswerk).

Ook zou je inderdaad in verschillende soorten instellingen kunnen werken. Zelf werk ik op een woongroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking en verschillende psychische problemen/gedragsstoornissen.

Er zijn drie profielen in Social Work; jeugd, welzijn en samenleving en zorg. Welke het beste bij je past heb je alle tijd om over na te denken want dat hoef je pas na twee jaar te kiezen.

De eerste twee jaar krijgt iedereen dezelfde theorie. Hiernaast loop je een aantal uren mee in de praktijk, 100 uur in het eerste jaar en 320 in het tweede jaar.

Zo leer alles ook kennen en weet je wat je leuk vindt!

Vakken in de eerste twee jaar zijn te vinden op https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/social-work/studie-inhoud

hopelijk heb je wat aan het antwoord, succes met je keuze!

Is jouw vraag nog niet beantwoord?