Security Management

Is dit een handige studie om te volgen als je hierna particulier onderzoeker wilt worden? Daarbij vroeg ik me af of deze studie heel erg gericht is op bedrijfskunde en minder op bijvoorbeeld nationale veiligheid. Dit laatste vind ik namelijk wel interessanter. Kun je daar wat over zeggen?

Barend Jan
meer dan 5 jaar geleden
1 Antwoord
Annemijn
Annemijn
meer dan 5 jaar geleden

Hoi Barend Jan,

Wat leuk dat je je verdiept in de studie security management!

Wat je precies bedoelt met particulier onderzoeker is mij niet helemaal duidelijk. Bedoel je dat je zelfstandig beveiligingsadviseur of auditor wilt worden?

In de praktijk is het zo dat je in het algemeen niet als adviseur/auditor/onderzoeker de arbeidsmarkt inrolt vanuit een studie. Wat je vaak ziet (binnen veel vakgebieden, niet alleen security) is dat men eerst ervaring opdoet door in ieder geval een aantal jaar aan de slag te gaan in een vakgebied, en daarna pas een dergelijke functie oppakt.

Je geeft daarnaast aan geïnteresseerd te zijn in nationale veiligheid.

De studie security management richt zich vooral op beveiliging binnen de private sector, dus bedrijven etc. Er komen om deze reden inderdaad vakken op het gebied van bedrijfskunde langs. Wel behandelen we de vitale infrastructuur en de verschillende sectoren die hierin voorkomen. Onder de vitale infrastructuur vallen de bedrijven waarvan de dienstverlening noodzakelijk is voor de voortgang van het dagelijkse leven binnen ons land. We richten ons dan op de beveiligingsissues die hierin een rol spelen (bijvoorbeeld in het kader van terrorisme).

Bedoel je dit met nationale veiligheid?

Je zou ook nog even kunnen kijken naar de studie integrale veiligheidskunde, die ook aan het Saxion wordt gegeven. Deze studie richt zich op veiligheid (denk aan arbo wetgeving) binnen de publieke sector (overheid, gemeenten etc.).

Ik hoop dat deze informatie je op weg helpt.

Veel succes met je studiekeuze!

Met vriendelijke groet,

Annemijn

Is jouw vraag nog niet beantwoord?