Security Management

Welke vakken krijg je allemaal? Waar is de opleiding vooral op gericht? Wat is het verschil tussen ivk en security managment? Wat kan je later met deze studie worden? Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!

Chimene
ongeveer 6 jaar geleden
1 Antwoord
Annemijn
Annemijn
ongeveer 6 jaar geleden

Dag Chimene,

De vakken van de opleiding zou ik in twee categorieën indelen: aan de ene kant heb je vakken die ingaan op het vak security zelf (vakken over business continuity, criminologie of de vitale infrastructuur) en aan de andere kant heb je vakken die bijdragen aan je algemene ontwikkeling, zoals organisatiekunde, recht en onderzoeksvaardigheden.

De opleiding security management is vooral gericht op beveiliging (tegen kwaadwillende personen) en de particuliere sector. De opleiding IVK is meer gericht op veiligheid (hoe kunnen ongelukken voorkomen worden? Denk aan een veilige werkplek creëren) en werken bij de overheid (bijvoorbeeld bij een gemeente).

Met de studie security management kun je veel kanten op. Je leert hoe je risico's in kaart kunt brengen of een beveiligingsplan kunt opstellen, maar ook hoe je ervoor zorgt dat een organisatie na een incident zo snel mogelijk weer draaiende is. Met deze vaardigheden kun je aan de slag gaan als security officer bij een bedrijf, de beveiliging voor evenementen organiseren, of als consultant gaan werken als je van afwisseling houdt.

Op het moment zijn er nog niet zo heel veel studenten afgestudeerd, dus algemene cijfers zijn nog niet bekend over het vinden van een baan na deze studie. Wel is het zo dat de vraag naar security (en dus ook het managen ervan) enorm aan het groeien is, met name in de ICT wereld. De verwachting is dat een goede baan vinden niet moeilijk zal zijn.

Ik hoop je vragen hiermee voldoende beantwoord te hebben!

Is jouw vraag nog niet beantwoord?