Security Management

Wat is de hoeveelheid Engels in de studie en het niveau daarvan? Zijn er bijvoorbeeld presentaties of verslagen die in het Engels gedaan moeten worden?

Indy
ongeveer 1 jaar geleden
1 Antwoord
Maud
Maud
ongeveer 1 jaar geleden

Dag Indy,

Bedankt voor je vraag. In het eerste studiejaar krijg je het vak "Engels" om het niveau even bij te spijkeren. Hier wordt gekeken of je gesprekken in vaktaal kunt volgen en of je schrijfniveau voldoende is. Daarnaast is het tweede semester van het tweede studiejaar internationaal en bestaat de kans dat internationale studenten aansluiten bij de studie. Dit wordt dan ook volledig in het Engels gegeven. Het is hierbij mogelijk dat je bepaalde presentaties of verslagen in het Engels moet schrijven, omdat je samenwerkt met de internationale studenten. Maar over het algemeen zijn de docenten wel oké als je dit in het Nederlands wil doen.

Ik wil graag benadrukken dat als je toelaatbaar bent tot deze studie door je vooropleiding, dat je je zeker niet druk hoeft te maken om het Engelsniveau van de studie. Bij het opstellen van de toelatingseisen is hier natuurlijk rekening mee gehouden. Dus kom je van havo, vwo, mbo 4 of ben je toelaatbaar middels het deficiëntieonderzoek? Dan komt het vast goed.

Tenslotte kan ik een stukje praktijkervaring meegeven: ik ken geen studenten die zijn gestopt met de opleiding door het Engelsniveau, als studenten stoppen, is dat vaak door andere redenen zoals dat de studie niet bij hen past, niet voldoet aan verwachtingen, persoonlijke omstandigheden et cetera.

Ik hoop bij deze je vraag te hebben beantwoord. Zo niet, schroom dan niet om nog verder te vragen!

Groetjes Maud

Is jouw vraag nog niet beantwoord?