Security Management

Een spannend en veelzijdig vakgebied waarin geen dag hetzelfde is. Dat zowel maatschappelijke betrokkenheid vraagt als creativiteit, leiderschap en integriteit. Een vak met toekomst. Dat is Security Management! Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en oplossen van calamiteiten binnen een groot bedrijf? Dan is de opleiding Security Management zeker iets voor jou! Je wordt opgeleid tot allround deskundige die zich bezig houdt met de security van mensen, bezittingen, informatie en processen.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Apeldoorn

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Tammo vraagt 29 jul 2019
  Hallo, welke computer kan ik het beste kopen voor de studie Security Management. Alvast bedankt.
  Hanna zegt 30 jul 2019

  Beste Tammo,

  Het belangrijkste is dat de laptop functioneert, dat je kan internetten en op word kunt.

  Ik hoop je zo geholpen te helpen, als je nog meer vragen hebt kun je die altijd stellen.

  Met vriendelijke groet, Hanna

 • Brenda vraagt 01 apr 2019
  Ik wil mij graag opgeven voor een meeloopdag/proefstudeerdag voor de opleiding SEC. Is dit nog mogelijk?
  Hanna zegt 17 apr 2019

  Beste Brenda,

  Zeker is dit mogelijk! Helaas zie ik op de website staan dat er geen meeloopdagen meer gepland staan voor dit schooljaar, maar ik zal deze week even voor je informeren bij een docent of er nog een mogelijkheid is om toch een meeloopdag te kunnen volgen.

  Binnenkort zal ik je meer laten weten.

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Lente vraagt 16 apr 2019
  is de studie Security Management erg gericht op ICT gebied?
  Hanna zegt 17 apr 2019

  Beste Lente,

  De studie Security Management is niet erg op ICT gericht qua coderen. Dit gedeelte komt niet aanbod. Wel leren we over de gevaren die aanwezig zijn via het internet. Daarnaast leren we wel de taal te spreken zodat we met specialisten kunnen spreken over IT, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

  Ik hoop zo je vraag goed beantwoord te hebben, mocht je nog meer vragen hebben of er zijn zaken nog niet duidelijke kun je deze altijd stellen!

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Armin vraagt 30 jan 2019
  Hallo,Hoe zit het precies met engels wat betreft de opleiding? Zijn er engels lessen, vakken en of zelf examens? Hoe hoog en of goed moet mijn engels niveau zijn? En kan ik de opleiding sneller dan in 4 jaar afronden? Graag een uitgebreid antwoord met uitleg. Heel erg bedankt!
  Hanna zegt 28 feb 2019

  Beste Armin,

  De meeste lessen worden in het Nederlands gegeven. In het tweede gedeelte van het tweede jaar kunnen er uitwisselingsstudenten uit Amerika aanwezig zijn. De lessen zullen dan in het Engels plaatsvinden. Verder zijn er wel veel lesboeken in het Engels. het niveau van het Engels is niet heel hoog. Als je HAVO/MBO hebt gedaan is het Engels goed te volgen.

  In principe is het niet mogelijk om de opleiding sneller dan 4 jaar af te ronden. Voor uitzonderlijke situaties kan wel uitzondering worden gemaakt, als je bijvoorbeeld al een HBO opleiding hebt afgerond en vakken uit de vorige HBO opleiding overeenkomen met de vakken die Security Management biedt.

  Ik hoop zo je vraag goed beantwoord te hebben, mocht je nog meer vragen hebben of er zijn zaken nog niet duidelijke kun je deze altijd stellen!

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Trystan vraagt 15 jan 2019
  Hallo, wat is het verschil tussen een HBO Security Management & HBO integrale veiligheidskunde studie? Met vriendelijke groet,Trystan Kleijn
  Sharon zegt 16 jan 2019

  Beste Trystan.

  Bedankt voor je vraag. Security Management en Integrale Veiligheidskunde lijken veel op elkaar. Daarom zijn deze twee studies in het eerste jaar op Saxion ook samengevoegd. Het eerste jaar krijg je dus vakken van beide opleidingen. Je schrijft je wel voor één opleiding in, maar je kunt na het 1e jaar makkelijk switchen naar de andere opleiding.

  De belangrijkste verschillen:

  Security Management richt zich voornamelijk op de criminele dreigingen (dreigingen die moedwillig zijn veroorzaakt). Integrale veiligheidskunde kijkt ook naar incidenten die 'per ongeluk' worden veroorzaakt. Denk hierbij aan een brand door kortsluiting of incidenten door extreme weersomstandigheden.

  Daarnaast is Security Management vooral gericht op de veiligheid binnen bedrijven (privaat) en Integrale Veiligheidskunde op de overheid (publiek).

  Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord. Als je nog meer wilt weten hoor ik dat graag.

  Met vriendelijke groet,
  Sharon Velderman (3e jaars student Security Management)

 • Femke vraagt 08 jan 2019
  Hoihoi,Moet je bij deze opleiding opdrachten met je laptop maken? Of werk je nauwelijks met laptops?
  Hanna zegt 08 jan 2019

  Hallo Femke

  Voor deze opleiding moet je opdrachten op een computer maken, dit zou eventueel op een vaste computer thuis of op school kunnen. De computers op school zijn echter wel ontzettend traag.

  Ik raad je aan om een laptop mee te nemen naar school. Dit zal opdrachten die je in groepsverband gaat maken makkelijker. Ook kun je met een laptop goed notities maken van de les, al kan dit natuurlijk ook met pen en papier.

  Ik hoop zo je vraag te hebben beantwoord. Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Tycho vraagt 25 jun 2017
  Kan ik mijn boeken tweedehands kopen? Als je tweedehands koopt zijn de inlogcodes al vaak gebruikt, kan dit problemen opleveren bij de studie?
  Annemijn zegt 25 jun 2017

  Hoi Tycho,

  Als je op tijd bent met het aanschaffen kun je zeker de boeken tweedehands aanschaffen. De inlogcodes heeft volgens mij nog niemand die ik ken ooit gebruikt, dus dat zou geen probleem op moeten leveren :-)

  Met vriendelijke groet,

  Annemijn Besselink

 • Rein vraagt 15 jun 2017
  ik ben me aan het orienteren om een deeltijdstudie te gaan volgen. Vanwege mijn werkzaamheden kan ik niet niet bij alle contactmomenten aanwezig zijn. Jullie pretenderen maatwerk te leveren en is er in deze gelegenheid voor meer 'afstandsonderwijs' en minder contacturen?
  IntoSaxion zegt 15 jun 2017

  Hoi Rein,

  Leuk dat je je aan het orienteren bent op verder studeren!
  Annemijn volgt de voltijd bachelor dus zij kan je vragen niet beantwoorden. Vandaar dat ik dat doe. Wij hebben zeker een deeltijdopleiding: kijk via deze website voor meer informatie https://www.saxion.nl/parttimeschool/opleidingen/bachelor/security-management.

  Zo heb je maar een dag per week les en is je studiebelasting flexibel. Dinsdag van 16:00 - 21:30 uur met een studiebelasting van circa 20 uren per week. Ik zou als ik jou was eens contact opnemen met onze Parttime School: tel:0880193700 of info@saxion.nl. En een gesprek aan vragen, zij kunnen je alles vertellen!

  Succes ermee.
  Groetjes,
  Roos

 • Lanji vraagt 03 mei 2017
  Ik was benieuwd of jij mij kan helpen.Mijn vriend werkt nu bij de kmar en wil graag deze hbo opleiding in deeltijd doen.Hij wil dan een andere baan zoeken en naar Saxion gaan. Maar heeft hij nog geen baan voor leerjr 2017/2018 kunnn vindn.Helpt het saxion met het vinden van een baan/stage oid?
  Annemijn zegt 04 mei 2017

  Hallo Lanji,

  Deze vraag gaat mij als simpele student te boven! ;-)
  Het zou denk ik het meest handig zijn als je vriend direct contact opneemt met de opleiding. Hopelijk vindt hij daar het antwoord dat hij zoekt!

  Met vriendelijke groet,

  Annemijn Besselink

 • Sven vraagt 11 apr 2017
  Wat is het verschil tussen integrale veiligheidskunde en security management?
  Annemijn zegt 13 apr 2017

  De opleiding security management is vooral gericht op beveiliging, dus tegen kwaadwillende personen, en de particuliere sector (al begint het werkveld zich ook uit te strekken naar de publieke sector).

  De opleiding IVK is meer gericht op veiligheid en werken bij de overheid, bijvoorbeeld bij een gemeente. Denk dan aan vragen als: hoe kunnen ongelukken voorkomen worden/ kan een veilige werkplek gerealiseerd worden?

 • Barend Jan vraagt 02 feb 2017
  Is dit een handige studie om te volgen als je hierna particulier onderzoeker wilt worden? Daarbij vroeg ik me af of deze studie heel erg gericht is op bedrijfskunde en minder op bijvoorbeeld nationale veiligheid. Dit laatste vind ik namelijk wel interessanter. Kun je daar wat over zeggen?
  Annemijn zegt 02 feb 2017

  Hoi Barend Jan,

  Wat leuk dat je je verdiept in de studie security management!

  Wat je precies bedoelt met particulier onderzoeker is mij niet helemaal duidelijk. Bedoel je dat je zelfstandig beveiligingsadviseur of auditor wilt worden?

  In de praktijk is het zo dat je in het algemeen niet als adviseur/auditor/onderzoeker de arbeidsmarkt inrolt vanuit een studie. Wat je vaak ziet (binnen veel vakgebieden, niet alleen security) is dat men eerst ervaring opdoet door in ieder geval een aantal jaar aan de slag te gaan in een vakgebied, en daarna pas een dergelijke functie oppakt.

  Je geeft daarnaast aan geïnteresseerd te zijn in nationale veiligheid.
  De studie security management richt zich vooral op beveiliging binnen de private sector, dus bedrijven etc. Er komen om deze reden inderdaad vakken op het gebied van bedrijfskunde langs. Wel behandelen we de vitale infrastructuur en de verschillende sectoren die hierin voorkomen. Onder de vitale infrastructuur vallen de bedrijven waarvan de dienstverlening noodzakelijk is voor de voortgang van het dagelijkse leven binnen ons land. We richten ons dan op de beveiligingsissues die hierin een rol spelen (bijvoorbeeld in het kader van terrorisme).
  Bedoel je dit met nationale veiligheid?

  Je zou ook nog even kunnen kijken naar de studie integrale veiligheidskunde, die ook aan het Saxion wordt gegeven. Deze studie richt zich op veiligheid (denk aan arbo wetgeving) binnen de publieke sector (overheid, gemeenten etc.).

  Ik hoop dat deze informatie je op weg helpt.
  Veel succes met je studiekeuze!

  Met vriendelijke groet,

  Annemijn

 • Chimene vraagt 30 mrt 2016
  Wat voor vakken krijg je allemaal bij de opleiding?Waar is de opleiding vooral op gericht?Wat is het verschil tussen ivk en security managment?Wat kan je later met deze studie worden?Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!
  Annemijn zegt 15 apr 2016

  Dag Chimene,

  De vakken van de opleiding zou ik in twee categorieën indelen: aan de ene kant heb je vakken die ingaan op het vak security zelf (vakken over business continuity, criminologie of de vitale infrastructuur) en aan de andere kant heb je vakken die bijdragen aan je algemene ontwikkeling, zoals organisatiekunde, recht en onderzoeksvaardigheden.
  De opleiding security management is vooral gericht op beveiliging (tegen kwaadwillende personen) en de particuliere sector. De opleiding IVK is meer gericht op veiligheid (hoe kunnen ongelukken voorkomen worden? Denk aan een veilige werkplek creëren) en werken bij de overheid (bijvoorbeeld bij een gemeente).
  Met de studie security management kun je veel kanten op. Je leert hoe je risico's in kaart kunt brengen of een beveiligingsplan kunt opstellen, maar ook hoe je ervoor zorgt dat een organisatie na een incident zo snel mogelijk weer draaiende is. Met deze vaardigheden kun je aan de slag gaan als security officer bij een bedrijf, de beveiliging voor evenementen organiseren, of als consultant gaan werken als je van afwisseling houdt.
  Op het moment zijn er nog niet zo heel veel studenten afgestudeerd, dus algemene cijfers zijn nog niet bekend over het vinden van een baan na deze studie. Wel is het zo dat de vraag naar security (en dus ook het managen ervan) enorm aan het groeien is, met name in de ICT wereld. De verwachting is dat een goede baan vinden niet moeilijk zal zijn.

  Ik hoop je vragen hiermee voldoende beantwoord te hebben!

 • Janine vraagt 16 mrt 2015
  Hoe ziet een schooldag eruit? En wat houden de vakken in? Ik vind persoonlijk heel moeilijk om erachter te komen of er wel een kans is op een baan. Zitten er ook veel meisjes op de opleiding of zijn er voornamelijk jongens die deze studie volgen?
  Annemijn zegt 15 apr 2016

  Dag Jeanine,

  Een schoolweek bestaat meestal uit 7 blokken van 3 uur waarin je les krijgt. Een van deze blokken is studieloopbaanbegeleiding, waarin vaak een gastcollege wordt gegeven. Verder heb je elke periode 5 vakken, waarvan één een integrale opdracht is. Voor deze integrale opdracht staan altijd twee blokken van 3 uur achter elkaar ingeroosterd. De verdeling van de uren over de week is niet altijd gelijk. De ene dag kun je vrij zijn, terwijl je de dag erna twee blokken van 3 uur hebt.
  De vakken van de opleiding zou ik in twee categorieën indelen: aan de ene kant heb je vakken die ingaan op het vak security zelf (vakken over business continuity, criminologie of de vitale infrastructuur) en aan de andere kant heb je vakken die bijdragen aan je algemene ontwikkeling, zoals organisatiekunde, recht en onderzoeksvaardigheden.
  Op het moment zijn er nog niet zo heel veel studenten afgestudeerd, dus algemene cijfers zijn nog niet bekend over het vinden van een baan na deze studie. Wel is het zo dat de vraag naar security (en dus ook het managen ervan) enorm aan het groeien is, met name in de ICT wereld. De verwachting is dat een goede baan vinden niet moeilijk zal zijn.
  In mijn klas zitten heel veel jongens, maar elk jaar komen er steeds meer meiden bij. Het kan dus zomaar zijn dat het verschil in jouw (eventuele) klas helemaal niet zo groot is!

  Ik hoop dat ik hiermee je vragen heb beantwoord!

 • Stein vraagt 07 feb 2015
  Zijn er gemakkelijk kamers te huren in Apeldoorn?
  Annemijn zegt 15 apr 2016

  Dag Stein,

  Ik woon nog thuis, dus ik heb hier zelf geen ervaring mee. Wel woont een behoorlijk aantal van mijn medestudenten op kamers, dus hen is het wel gelukt!

 • Paul vraagt 29 jan 2016
  Wat vind je van het huidige vacature aanbod en de wildgroei in deze uitstroom richting?
  Annemijn zegt 03 feb 2016

  Dag Paul,

  Zou je aan mij kunnen uitleggen wat je bedoelt met de wildgroei in deze uitstroomrichting?
  Ik snap je vraag namelijk niet helemaal.

  Groetjes,

  Annemijn

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?