Security Management

Een spannend en veelzijdig vakgebied waarin geen dag hetzelfde is. Dat zowel maatschappelijke betrokkenheid vraagt als creativiteit, leiderschap en integriteit. Een vak met toekomst. Dat is Security Management! Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en oplossen van calamiteiten binnen een groot bedrijf? Dan is de opleiding Security Management zeker iets voor jou! Je wordt opgeleid tot allround deskundige die zich bezig houdt met de security van mensen, bezittingen, informatie en processen.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Apeldoorn

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Hallo, klopt het dat je integrale veiligheid niet in Deventer kunt volgen
  Jesse
  vroeg 5 dagen, 17 uur geleden
  Xanthe
  zei 5 dagen, 7 uur geleden

  Vanaf volgend schooljaar is Integrale Veiligheidskunde inderdaad niet meer te volgen in Deventer. Hiervoor zou je naar Enschede of Apeldoorn moeten.
  Als je voorkeur ligt bij Integrale Veiligheidskunde zou ik naar Enschede gaan en als je voorkeur bij Security Management ligt, wat onder Integrale Veiligheidskunde valt, zou ik naar Apeldoorn gaan.

  Alleen in Apeldoorn kun je namelijk na het eerste jaar, als je voor één van de twee hebt gekozen, Security Management verder volgen en andersom voor Deventer.

 • Mijn zoon zit op dit moment in havo3. Hij moet zijn pakket kiezen. Hij gaat voor EM. Welke vakken zijn aan te bevelen om in ieder geval te kiezen? Zijn er voorkeursvakken voor de opleiding security management?
  Robin
  vroeg 1 maand geleden
  Xanthe
  zei 1 maand geleden

  Voor security management kan elk vakkenpakket gekozen worden. Ik had zelf N&G/N&T met Duits en Economie. Bij bepaalde vakken als economie of natuurkunde heb je af en toe dingen die al eens besproken zijn die in de studie naar voren komen. Verder maakt het eigenlijk helemaal niets uit!

 • Hallo, zijn de meeloop dagen nu online ivm Corona?
  Rutger
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Maud
  zei 1 maand, 2 weken geleden

  Hallo Rutger,

  Door het coronavirus is fysiek meelopen met de studie Security Management inderdaad helaas niet mogelijk. Wel kun je gelukkig online proefstuderen! Lees hier meer: https://www.saxion.nl/studeren-bij/opleiding-kiezen/hulp-bij-studiekeuze/proefstuderen

  Ik hoop je vraag bij deze voldoende beantwoord te hebben.

  Groetjes,

  Maud

 • Als je voor deeltijd kiest, heb je dan alsnog de eerste een/twee jaar gezamenlijk les met ivk? Kun je dan ook nog makkelijk switchen?
  Anna
  vroeg 7 maanden geleden
  Maud
  zei 7 maanden geleden

  Beste Anna,

  Nee, als je deeltijd security management gaat studeren begin je in jaar 1 al volledig afzonderlijk van IVK. Alhoewel je uiteindelijk over dezelfde competenties beschikt als voltijdstudenten, verschilt het curriculum enigszins. Niet per se wat betreft inhoud, maar voornamelijk qua opbouw en soorten les. Sec en ivk hebben veel gemeen, maar omdat je in jaar je al specifiek richt op security óf safety, zal wisselen van studierichting niet makkelijk gaan. Je kunt waarschijnlijk wel overstappen in jaar 2, maar je zult wel bepaalde vakken moeten inhalen uit jaar 1, omdat je, in tegendeel tot voltijd sec/ivk, geen gezamenlijk eerste jaar hebt gehad. De vakken uit jaar 1 sec en jaar 1 ivk zijn dan ook verschillend.

  Ik hoop je vraag te hebben beantwoord. Schroom anders niet om nog een vraag te stellen.

 • Ik doe nu een MBO opleiding (Leidinggevende Travel en Hospitality BOL-4) die niet echt aansluit op studie Security Management, is dat een heel groot probleem voor het eventueel kiezen van deze studie? Ik vind deze studie namelijk wel heel erg interessant.
  Sara
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Maud
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Beste Sara,

  Je stelt een begrijpelijke vraag. Ik kan je echter geruststellen. Het feit dat je nu een MBO opleiding volgt die niet aansluit op Security Management, zou in principe geen problemen moeten opleveren voor het succesvol doorlopen van je studieloopbaan. Veel MBO'ers met een totaal andere achtergrond zijn je voor gegaan en ronden de studie succesvol af. Bedenk ook dat het merendeel van deel van de studenten van de middelbare school komen en dus ook nog totaal geen kennis en kunde hebben van de wereld van security. Bijna iedere student begint als een 'rookie' aan de opleiding, dus wees daar niet bang voor. Tevens is er ondersteuning beschikbaar voor mensen die het MBO hebben afgerond, als je hier behoefte aan hebt. Ik hoop dat ik je vraag heb beantwoord en anders kun je me altijd nog een vraag stellen!

 • Is deze opleiding ook in Enschede?
  Suus
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Maud
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Beste Suus,

  De studierichting Security Management kun je niet op locatie Enschede volgen.
  In het eerste jaar van je studie, start Security Management (SEC) gezamenlijk met de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) en heeft iedereen hetzelfde curriculum om een brede basiskennis op te doen in het vakgebied. Het eerste jaar ben je dan ook student IVK/SEC. Dit kun je volgen in Enschede, Deventer en Apeldoorn.

  Echter, na het eerste studiejaar moet je kiezen welke richting je op wil: SEC of IVK. Security Management is vanaf het tweede jaar alleen te volgen in Apeldoorn en Integrale Veiligheidskunde in zowel Deventer als Enschede. Het is het handigst, dat wanneer je al een sterke voorkeur hebt voor een van de richtingen, dat je in het eerste studiejaar direct op de locatie begint waar je later de opleiding in zijn geheel kunt afronden.

  Kortom: alleen het eerste jaar kun je IVK/SEC volgen in Enschede, daarna splitsen de opleidingen en moet je voor Security Management echt in Apeldoorn wezen.

 • Ik wil in de toekomst een ethical hacker worden...,sluit deze studie daar aan? Zo niet, welke andere studie zijn er die ik kan volgen?
  Tim
  vroeg 1 jaar geleden
  Hanna
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Tim,

  Als je ethical hacker wil worden is dit geen goede opleiding voor je. Bij deze opleiding krijgen we alleen de basis van ICT, dus welke soort back-ups zijn er. Ik denk dat je beter terecht kunt bij een ICT opleiding. Welke precies dat durf ik niet te zeggen, dat zou je daar even moeten vragen.

  Ik hoop je zo geholpen te helpen, als je nog meer vragen hebt kun je die altijd stellen.

  Groet, Hanna

 • Goedemorgen beste student,Onze zoon heeft zich aangemeld voor de opleiding security management te Apeldoorn. Nu zouden wij graag willen weten welke laptop hij hiervoor zou moeten aanschaffen. Ik zie namelijk geen kopje van lesmateriaal staan.Bedankt alvast. Met vr gr, Agnes Posthumus
  Agnes
  vroeg 1 jaar geleden
  Hanna
  zei 1 jaar geleden

  Beste mevrouw Posthumus,

  Het staat jullie vrij om elke laptop, die jullie willen, aan te schaffen. Vanuit de opleiding wordt er geen specifieke laptop aangeraden. Wel is het handig om beschikking te hebben over een laptop. Het belangrijkste is dat de laptop gebruik kan maken van internet en dat uw zoon beschikking heeft tot Microsoft Word. Op het Saxion wordt gebruikt gemaakt van Outlook 365, hierdoor kan uw zoon zonder problemen gebruik maken van deze programma's.

  Ik hoop u zo geholpen te hebben, als u nog meer vragen hebt kunt u die altijd stellen.

  Groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Proefstuderen Meeloopdag
  Ik heb me opgegeven voor een meeloopdag, maar er staat nergens een datum. Wanneer is de meeloopdag voor securitymanagement.
  Matthijs
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Hanna
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hallo Matthijs,

  De meeloopdag wordt met jouw gepland door een eerstejaars student. We komen zojuist uit de tentamenweken, in deze periode zijn er geen lessen. Ik vermoed dat er binnenkort met jouw contact wordt opgenomen om een afspraak te maken.

  De student met wie je gaat meelopen zal kijken welke dag het meest geschikt/leuk is om mee te lopen.

  Ik hoop hierbij je vraag te hebben beantwoord, mocht je nog vragen hebben kun je deze altijd stellen.

  Met vriendelijke groet, Hanna

 • Toelatingseisen
  Hallo, Ik doe een opleiding MBO in de Richting ICT, maar als ik dat straks heb afgerond wil ik graag deze opleiding volgen. Maar persoonlijk wil ik thuis meer oefenen met dit. zijn er bepaalde sites of tools die ik kan gebruiken. om me zelf te ontwikkelen. want kan namelijk niet wachten tot de HBO.
  Ali
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Hanna
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Ali,

  Zelf weet ik hier niet goed een antwoord op dus heb dit even aan een klasgenoot gevraagd, die kwam met het onderstaande antwoord. Let er wel op dat wij tijdens de opleiding niet leren te coderen en programmeren. We leren hier wel de basis van, zodat we op een goed niveau met de ICT experts kunnen communiceren. Zie hier ook meer over bij de vraag: Is de studie Security Management erg gericht op ICT gebied?

  Kijkend naar de opleiding richt Security Management zich op het secure organisatorisch inrichten van IT-infrastructuur en van software/systemen. De opleiding richt zich niet op het operationeel uitvoeren van IT werkzaamheden. Er wordt dus geen software gemaakt en er worden geen pentesten (hacken) uitgevoerd.

  Je kunt naar cybrary.it gaan om meer te leren over IT security. cybrary.it heeft veel gratis courses. Een course dat bij de opleiding security management aansluit is CISSP of CISO. Ze hebben daar ook (gratis) courses voor pentesten en voor het maken van security software, mocht je de diepte in willen gaan (deze stof komt dus niet voor in de opleiding). Ook kun je naar https://deals.thehackernews.com/ gaan om daar een course uit te kiezen. Hiervoor moet je wel betalen. Wel een stuk minder dan dat de couses orgineel waren, maar dit komt omdat deze al iets verouderd zijn. Ookal zijn ze verouderd, zit er nog wel dezelfde essentie achter en kun je ze goed gebruiken.

  Deze course werd specifiek aangeraden door mijn klasgenoot: https://deals.thehackernews.com/sales/pwyw-white-hat-hacker-2018

  Ik hoop je zo geholpen te helpen, als je nog meer vragen hebt kun je die altijd stellen.

  Met vriendelijke groet, Hanna

 • Hallo, welke computer kan ik het beste kopen voor de studie Security Management. Alvast bedankt.
  Tammo
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Hanna
  zei 1 jaar, 8 maanden geleden

  Beste Tammo,

  Het belangrijkste is dat de laptop functioneert, dat je kan internetten en op word kunt.

  Ik hoop je zo geholpen te helpen, als je nog meer vragen hebt kun je die altijd stellen.

  Met vriendelijke groet, Hanna

 • Ik wil mij graag opgeven voor een meeloopdag/proefstudeerdag voor de opleiding SEC. Is dit nog mogelijk?
  Brenda
  vroeg 2 jaar geleden
  Hanna
  zei 2 jaar geleden

  Beste Brenda,

  Zeker is dit mogelijk! Helaas zie ik op de website staan dat er geen meeloopdagen meer gepland staan voor dit schooljaar, maar ik zal deze week even voor je informeren bij een docent of er nog een mogelijkheid is om toch een meeloopdag te kunnen volgen.

  Binnenkort zal ik je meer laten weten.

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • is de studie Security Management erg gericht op ICT gebied?
  Lente
  vroeg 2 jaar geleden
  Hanna
  zei 2 jaar geleden

  Beste Lente,

  De studie Security Management is niet erg op ICT gericht qua coderen. Dit gedeelte komt niet aanbod. Wel leren we over de gevaren die aanwezig zijn via het internet. Daarnaast leren we wel de taal te spreken zodat we met specialisten kunnen spreken over IT, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

  Ik hoop zo je vraag goed beantwoord te hebben, mocht je nog meer vragen hebben of er zijn zaken nog niet duidelijke kun je deze altijd stellen!

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Hallo,Hoe zit het precies met engels wat betreft de opleiding? Zijn er engels lessen, vakken en of zelf examens? Hoe hoog en of goed moet mijn engels niveau zijn? En kan ik de opleiding sneller dan in 4 jaar afronden? Graag een uitgebreid antwoord met uitleg. Heel erg bedankt!
  Armin
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Hanna
  zei 2 jaar, 1 maand geleden

  Beste Armin,

  De meeste lessen worden in het Nederlands gegeven. In het tweede gedeelte van het tweede jaar kunnen er uitwisselingsstudenten uit Amerika aanwezig zijn. De lessen zullen dan in het Engels plaatsvinden. Verder zijn er wel veel lesboeken in het Engels. het niveau van het Engels is niet heel hoog. Als je HAVO/MBO hebt gedaan is het Engels goed te volgen.

  In principe is het niet mogelijk om de opleiding sneller dan 4 jaar af te ronden. Voor uitzonderlijke situaties kan wel uitzondering worden gemaakt, als je bijvoorbeeld al een HBO opleiding hebt afgerond en vakken uit de vorige HBO opleiding overeenkomen met de vakken die Security Management biedt.

  Ik hoop zo je vraag goed beantwoord te hebben, mocht je nog meer vragen hebben of er zijn zaken nog niet duidelijke kun je deze altijd stellen!

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Hallo, wat is het verschil tussen een HBO Security Management & HBO integrale veiligheidskunde studie? Met vriendelijke groet,Trystan Kleijn
  Trystan
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Sharon
  zei 2 jaar, 3 maanden geleden

  Beste Trystan.

  Bedankt voor je vraag. Security Management en Integrale Veiligheidskunde lijken veel op elkaar. Daarom zijn deze twee studies in het eerste jaar op Saxion ook samengevoegd. Het eerste jaar krijg je dus vakken van beide opleidingen. Je schrijft je wel voor één opleiding in, maar je kunt na het 1e jaar makkelijk switchen naar de andere opleiding.

  De belangrijkste verschillen:

  Security Management richt zich voornamelijk op de criminele dreigingen (dreigingen die moedwillig zijn veroorzaakt). Integrale veiligheidskunde kijkt ook naar incidenten die 'per ongeluk' worden veroorzaakt. Denk hierbij aan een brand door kortsluiting of incidenten door extreme weersomstandigheden.

  Daarnaast is Security Management vooral gericht op de veiligheid binnen bedrijven (privaat) en Integrale Veiligheidskunde op de overheid (publiek).

  Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord. Als je nog meer wilt weten hoor ik dat graag.

  Met vriendelijke groet,
  Sharon Velderman (3e jaars student Security Management)

 • Hoihoi,Moet je bij deze opleiding opdrachten met je laptop maken? Of werk je nauwelijks met laptops?
  Femke
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Hanna
  zei 2 jaar, 3 maanden geleden

  Hallo Femke

  Voor deze opleiding moet je opdrachten op een computer maken, dit zou eventueel op een vaste computer thuis of op school kunnen. De computers op school zijn echter wel ontzettend traag.

  Ik raad je aan om een laptop mee te nemen naar school. Dit zal opdrachten die je in groepsverband gaat maken makkelijker. Ook kun je met een laptop goed notities maken van de les, al kan dit natuurlijk ook met pen en papier.

  Ik hoop zo je vraag te hebben beantwoord. Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.

  Met vriendelijke groet,
  Hanna van der Horst Bruyn

 • Kan ik mijn boeken tweedehands kopen? Als je tweedehands koopt zijn de inlogcodes al vaak gebruikt, kan dit problemen opleveren bij de studie?
  Tycho
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Annemijn
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Tycho,

  Als je op tijd bent met het aanschaffen kun je zeker de boeken tweedehands aanschaffen. De inlogcodes heeft volgens mij nog niemand die ik ken ooit gebruikt, dus dat zou geen probleem op moeten leveren :-)

  Met vriendelijke groet,

  Annemijn Besselink

 • ik ben me aan het orienteren om een deeltijdstudie te gaan volgen. Vanwege mijn werkzaamheden kan ik niet niet bij alle contactmomenten aanwezig zijn. Jullie pretenderen maatwerk te leveren en is er in deze gelegenheid voor meer 'afstandsonderwijs' en minder contacturen?
  Rein
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Rein,

  Leuk dat je je aan het orienteren bent op verder studeren!
  Annemijn volgt de voltijd bachelor dus zij kan je vragen niet beantwoorden. Vandaar dat ik dat doe. Wij hebben zeker een deeltijdopleiding: kijk via deze website voor meer informatie https://www.saxion.nl/parttimeschool/opleidingen/bachelor/security-management.

  Zo heb je maar een dag per week les en is je studiebelasting flexibel. Dinsdag van 16:00 - 21:30 uur met een studiebelasting van circa 20 uren per week. Ik zou als ik jou was eens contact opnemen met onze Parttime School: tel:0880193700 of info@saxion.nl. En een gesprek aan vragen, zij kunnen je alles vertellen!

  Succes ermee.
  Groetjes,
  Roos

 • Ik was benieuwd of jij mij kan helpen.Mijn vriend werkt nu bij de kmar en wil graag deze hbo opleiding in deeltijd doen.Hij wil dan een andere baan zoeken en naar Saxion gaan. Maar heeft hij nog geen baan voor leerjr 2017/2018 kunnn vindn.Helpt het saxion met het vinden van een baan/stage oid?
  Lanji
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Annemijn
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hallo Lanji,

  Deze vraag gaat mij als simpele student te boven! ;-)
  Het zou denk ik het meest handig zijn als je vriend direct contact opneemt met de opleiding. Hopelijk vindt hij daar het antwoord dat hij zoekt!

  Met vriendelijke groet,

  Annemijn Besselink

 • Wat is het verschil tussen integrale veiligheidskunde en security management?
  Sven
  vroeg 4 jaar geleden
  Annemijn
  zei 4 jaar geleden

  De opleiding security management is vooral gericht op beveiliging, dus tegen kwaadwillende personen, en de particuliere sector (al begint het werkveld zich ook uit te strekken naar de publieke sector).

  De opleiding IVK is meer gericht op veiligheid en werken bij de overheid, bijvoorbeeld bij een gemeente. Denk dan aan vragen als: hoe kunnen ongelukken voorkomen worden/ kan een veilige werkplek gerealiseerd worden?

 • Is dit een handige studie om te volgen als je hierna particulier onderzoeker wilt worden? Daarbij vroeg ik me af of deze studie heel erg gericht is op bedrijfskunde en minder op bijvoorbeeld nationale veiligheid. Dit laatste vind ik namelijk wel interessanter. Kun je daar wat over zeggen?
  Barend Jan
  vroeg 4 jaar, 2 maanden geleden
  Annemijn
  zei 4 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Barend Jan,

  Wat leuk dat je je verdiept in de studie security management!

  Wat je precies bedoelt met particulier onderzoeker is mij niet helemaal duidelijk. Bedoel je dat je zelfstandig beveiligingsadviseur of auditor wilt worden?

  In de praktijk is het zo dat je in het algemeen niet als adviseur/auditor/onderzoeker de arbeidsmarkt inrolt vanuit een studie. Wat je vaak ziet (binnen veel vakgebieden, niet alleen security) is dat men eerst ervaring opdoet door in ieder geval een aantal jaar aan de slag te gaan in een vakgebied, en daarna pas een dergelijke functie oppakt.

  Je geeft daarnaast aan geïnteresseerd te zijn in nationale veiligheid.
  De studie security management richt zich vooral op beveiliging binnen de private sector, dus bedrijven etc. Er komen om deze reden inderdaad vakken op het gebied van bedrijfskunde langs. Wel behandelen we de vitale infrastructuur en de verschillende sectoren die hierin voorkomen. Onder de vitale infrastructuur vallen de bedrijven waarvan de dienstverlening noodzakelijk is voor de voortgang van het dagelijkse leven binnen ons land. We richten ons dan op de beveiligingsissues die hierin een rol spelen (bijvoorbeeld in het kader van terrorisme).
  Bedoel je dit met nationale veiligheid?

  Je zou ook nog even kunnen kijken naar de studie integrale veiligheidskunde, die ook aan het Saxion wordt gegeven. Deze studie richt zich op veiligheid (denk aan arbo wetgeving) binnen de publieke sector (overheid, gemeenten etc.).

  Ik hoop dat deze informatie je op weg helpt.
  Veel succes met je studiekeuze!

  Met vriendelijke groet,

  Annemijn

 • Wat voor vakken krijg je allemaal bij de opleiding?Waar is de opleiding vooral op gericht?Wat is het verschil tussen ivk en security managment?Wat kan je later met deze studie worden?Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!
  Chimene
  vroeg 5 jaar geleden
  Annemijn
  zei 5 jaar geleden

  Dag Chimene,

  De vakken van de opleiding zou ik in twee categorieën indelen: aan de ene kant heb je vakken die ingaan op het vak security zelf (vakken over business continuity, criminologie of de vitale infrastructuur) en aan de andere kant heb je vakken die bijdragen aan je algemene ontwikkeling, zoals organisatiekunde, recht en onderzoeksvaardigheden.
  De opleiding security management is vooral gericht op beveiliging (tegen kwaadwillende personen) en de particuliere sector. De opleiding IVK is meer gericht op veiligheid (hoe kunnen ongelukken voorkomen worden? Denk aan een veilige werkplek creëren) en werken bij de overheid (bijvoorbeeld bij een gemeente).
  Met de studie security management kun je veel kanten op. Je leert hoe je risico's in kaart kunt brengen of een beveiligingsplan kunt opstellen, maar ook hoe je ervoor zorgt dat een organisatie na een incident zo snel mogelijk weer draaiende is. Met deze vaardigheden kun je aan de slag gaan als security officer bij een bedrijf, de beveiliging voor evenementen organiseren, of als consultant gaan werken als je van afwisseling houdt.
  Op het moment zijn er nog niet zo heel veel studenten afgestudeerd, dus algemene cijfers zijn nog niet bekend over het vinden van een baan na deze studie. Wel is het zo dat de vraag naar security (en dus ook het managen ervan) enorm aan het groeien is, met name in de ICT wereld. De verwachting is dat een goede baan vinden niet moeilijk zal zijn.

  Ik hoop je vragen hiermee voldoende beantwoord te hebben!

 • Hoe ziet een schooldag eruit? En wat houden de vakken in? Ik vind persoonlijk heel moeilijk om erachter te komen of er wel een kans is op een baan. Zitten er ook veel meisjes op de opleiding of zijn er voornamelijk jongens die deze studie volgen?
  Janine
  vroeg 6 jaar, 1 maand geleden
  Annemijn
  zei 5 jaar geleden

  Dag Jeanine,

  Een schoolweek bestaat meestal uit 7 blokken van 3 uur waarin je les krijgt. Een van deze blokken is studieloopbaanbegeleiding, waarin vaak een gastcollege wordt gegeven. Verder heb je elke periode 5 vakken, waarvan één een integrale opdracht is. Voor deze integrale opdracht staan altijd twee blokken van 3 uur achter elkaar ingeroosterd. De verdeling van de uren over de week is niet altijd gelijk. De ene dag kun je vrij zijn, terwijl je de dag erna twee blokken van 3 uur hebt.
  De vakken van de opleiding zou ik in twee categorieën indelen: aan de ene kant heb je vakken die ingaan op het vak security zelf (vakken over business continuity, criminologie of de vitale infrastructuur) en aan de andere kant heb je vakken die bijdragen aan je algemene ontwikkeling, zoals organisatiekunde, recht en onderzoeksvaardigheden.
  Op het moment zijn er nog niet zo heel veel studenten afgestudeerd, dus algemene cijfers zijn nog niet bekend over het vinden van een baan na deze studie. Wel is het zo dat de vraag naar security (en dus ook het managen ervan) enorm aan het groeien is, met name in de ICT wereld. De verwachting is dat een goede baan vinden niet moeilijk zal zijn.
  In mijn klas zitten heel veel jongens, maar elk jaar komen er steeds meer meiden bij. Het kan dus zomaar zijn dat het verschil in jouw (eventuele) klas helemaal niet zo groot is!

  Ik hoop dat ik hiermee je vragen heb beantwoord!

 • Zijn er gemakkelijk kamers te huren in Apeldoorn?
  Stein
  vroeg 6 jaar, 2 maanden geleden
  Annemijn
  zei 5 jaar geleden

  Dag Stein,

  Ik woon nog thuis, dus ik heb hier zelf geen ervaring mee. Wel woont een behoorlijk aantal van mijn medestudenten op kamers, dus hen is het wel gelukt!

 • Wat vind je van het huidige vacature aanbod en de wildgroei in deze uitstroom richting?
  Paul
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Annemijn
  zei 5 jaar, 2 maanden geleden

  Dag Paul,

  Zou je aan mij kunnen uitleggen wat je bedoelt met de wildgroei in deze uitstroomrichting?
  Ik snap je vraag namelijk niet helemaal.

  Groetjes,

  Annemijn

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?