Ruimtelijke Ordening en Planologie (studieroute)

Hoi, ik heb een vraag over laptops. Mijn laptop is kapot gegaan, dus heb ik een nieuwe nodig! Volgend jaar ga ik naar Saxion, maar zijn er eisen voor een laptop op Saxion?

Lucas
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Laurens de Graaff
Laurens de Graaff
meer dan 2 jaar geleden

Dag Lucas. Dit is zeer afhankelijk van de studie die je wilt gaan volgen. Een laptop is niet verplicht voor elke opleiding en voor andere opleiding zijn er extra eisen aan een laptop. Check dit dus bij de ingangseisen van je opleiding.

Over het algemeen heb je een laptop nodig die kan internetten en office kan draaien (ik gebruik zelf Microsoft OneNote voor notities in de les) . Daar voldoet elk beetje moderne laptop al aan. Een chromebook zou ik zelf sterk afraden omdat dat in de weg staat bij groepswerken (waar vaak microsoft word voor wordt gebruikt)

In mijn klas zie ik veel studenten met een grote 15-inch laptop. Doe dat niet. Je moet die laptop elke dag meeslepen, dus ga voor een wat kleinere en lichtere laptop.

Eisen voor een laptop:

- Modern genoeg om te kunnen internetten

- Windows of mac OS

- Handzaam genoeg om elke dag mee te nemen

- Microsoft office pakket (tip: Die krijg je gratis bij je Saxion account, hoef je dus niet zelf te kopen)

- Eventueel extra eisen specifiek voor jouw studie.

Ik hoop dat je wat hebt aan dit antwoord.

Groetjes,

Laurens

ps. Kijk ook eens op surfspot.nl. Wanneer je je Saxion gegevens binnen hebt kan je daar studentenkorting krijgen op van alles (waaronder ook laptops)

Is jouw vraag nog niet beantwoord?