Ruimtelijke Ordening en Planologie (studieroute)

Bekijk video

Bij de studierichting Ruimtelijke Ordening en Planologie leer je hoe je een vitale stedelijke samenleving kunt plannen en inrichten. De studierichting maakt samen met Stedenbouwkundig Ontwerpen deel uit van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling. De kennis en vaardigheden die je leert, pas je direct toe bij projectopdrachten voor het werkveld in Saxion stadsLAB. Vanaf het eerste jaar werk je veel samen met studenten van Bestuurskunde. Daardoor leer je breder te kijken dan je eigen vakgebied. Het helpt je om tot nieuwe ideeƫn en oplossingen te komen voor de bestuurlijke en ruimtelijke vraagstukken van morgen.

Met deze studierichting kun je het verschil maken in de stad van de toekomst. Bijvoorbeeld als planoloog, projectleider, gebiedsontwikkelaar, adviseur duurzaamheid of bestuurlijk juridisch medewerker. Je gaat aan de slag bij overheidsinstellingen of bij bedrijven als woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en adviesbureaus.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • nicolet vraagt 07 mrt 2018
  Hoeveel uren ben je daadwerkelijk in school en is het rooster verspreid over de hele week of zijn de uren netjes achter elkaar zonder te veel tussenuren. is het mogelijk om daarnaast nog te werken? wisselt het rooster per kwartaal extreem of is werk goed te plannen?
  Saxion Informatie Centrum zegt 07 mrt 2018

  Hoi Nicolet,

  Helaas is er voor deze opleiding geen student beschikbaar die je vraag kan beantwoorden, vandaar dat wij antwoorden.

  Het rooster kan per kwartaal erg verschillen. Vooraf weet je nooit wat je kunt verwachten. Het kan voorkomen dat de uren netjes achter elkaar zijn ingepland en op 2 of 3 dagen, maar de uren kunnen ook verspreid over de hele week ingepland worden. Dus of je je werk goed kunt inplannen durf ik niet te zeggen. Werken naast een studie kan altijd, veel studenten hebben een bijbaan of flexibele part-time baan, maar een volledige baan lijkt me persoonlijk niet handig. Verder kan ik je adviseren om naar de open dag te komen, daar kun je in gesprek gaan met docenten en studenten van de opleiding. De data van de open dagen vind je hier: https://saxion.nl/getready.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?