Mechatronica

Wil je iets laten bewegen of heel nauwkeurig positioneren zoals dat bij robots gebeurt? Kies dan voor de opleiding Mechatronica, want daar leer je wat daarbij komt kijken en hoe je zoiets ontwerpt. Bij de opleiding Mechatronica leer je onder andere bewegende systemen te maken. Je leert hoe je mechatronische producten ontwerpt, bouwt en programmeert. Toepassingen zijn onder andere slimme hulpmiddelen voor in de zorg, zowel thuis als in het ziekenhuis, maar ook snelle productiemachines en robots voor de chip-industrie. Je krijgt les op het gebied van mechanica, elektronica en informatica.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Kasper vraagt 13 apr 2017
  Hallo,Ik twijfel erg tussen mechatronica en elektrotechniek, ik wil graag een baan waar ik ook mijn creativiteit in kwijt kan en ik niet de hele dag achter mijn bureau zit, maar soms ook praktisch te werk ga. Graag zou ik willen weten welke studie praktischer is en verdere verschillen horen.
  IntoSaxion zegt 18 apr 2017

  Hi Kasper,

  Omdat de ambassadeur niet reageerde heb ik het even aan iemand anders gevraagd:

  Beide opleidingen zijn een combinatie van praktijk en theorie en daarin doen we niet veel voor elkaar onder. Persoonlijk zou ik zeggen dat Mechatronica meer creativiteit toestaat, omdat we ook mechanisch ontwerpen binnen de opleiding hebben, naast elektronisch en software.

  Kun je hiermee verder? Of zal ik nog even iemand anders vragen?

  Groetjes,
  Roos

 • Max vraagt 24 sep 2016
  Wat zijn de algemene specs van een laptop voor mechatronica opleiding?
  IntoSaxion zegt 30 nov 2016

  Hi Max,

  Een wat verlaat antwoord, maar hier kun je de specs vinden.

  http://notebook.saxion.nl/index.php/notebook/notebook_eis/notebook_eis. Daar is een explicite eis opgenomen voor LED opleidingen, waaronder Mechatronica

  Ik hoop dat je er nog wat aan hebt?

  Groetjes,
  Rozanne

 • Andy vraagt 21 nov 2016
  Als ik volgend jaar begin met elektrotechniek aan een andere hogeschool. Kan ik dan halverwege het jaar overstappen op de opleiding mechatronica op het Saxion?
  IntoSaxion zegt 30 nov 2016

  Hi Andy!

  Bedankt voor je vraag: de opleiding Mechatronica heeft geen februari-instroom en daarom is het niet mogelijk om halverwege in te stromen in de opleiding. Dit geldt voor zowel de voltijd als de deeltijd opleiding. Werktuigbouwkunde biedt deze mogelijkheid dit collegejaar wel aan, echter het is mij niet bekend of dat volgend jaar ook nog het geval is.

  Kun je hier iets mee?

  Groetjes,
  Rozanne

 • Thijs vraagt 29 jan 2016
  Ik zou graag aankomend jaar willen starten met de studie mechatronica, nou wil ik een laptop aanschaffen voor mijn studie. Welk soort laptop is geschikt hiervoor. Kun je bijvoorbeeld werken met een apple air of zelfs beter een apple pro of is het handiger met programmeren een windows laptop ?
  Jeroen zegt 08 feb 2016

  Als je kijkt naar de prijs/kwaliteit is het handiger om een windows laptop te kopen. Dit omdat je een aantal erg zware programma's moet draaien, die beter draaien op windows en voor hetzelfde geld meer rekenkracht hebben. Wat iets is wat je wel nodig hebt op de studie.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?