Integrale Veiligheidskunde

Veiligheid is een hot item. De politie is allang niet meer de enige instantie die zich hiermee bezighoudt. Het accent is verschoven van opsporing naar preventie: voorkomen is immers beter dan genezen. Het handhaven van de openbare veiligheid en de algemene leefbaarheid vraagt om een gezamenlijke inspanning van een groot aantal maatschappelijke partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan politie, brandweer, douane, securitybedrijven en overheden. Als functionaris Integrale Veiligheidskunde ben jij de spin in dit web, die problemen tijdig signaleert, projecten opzet en resultaten scoort.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Apeldoorn, Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Hoi! Ik vroeg mij af of jullie mij een aantal voorbeelden kunnen geven van specifieke vraagstukken en opdrachten die jullie de afgelopen jaren hebben gehad/uit konden kiezen?
  Fleur
  vroeg 6 dagen, 2 uur geleden
  Charlotte
  zei 6 dagen, 2 uur geleden

  Hallo Floor,

  Ik kan je wel een aantal opdrachtomschrijvingen doormailen. Als je mij een mailtje stuurt naar 451593@student.saxion.nl dan zorg ik dat jij deze ontvangt. Kun je rustig alles na lezen. Ik zit nu al wel in het vierde jaar dus er kan een en ander veranderen maar heb je in ieder geval een globaal beeld

  Gr
  Charlotte van der Laan

 • Hallo,Welke opleiding is beter geschikt om bij de douane te kunnen werken? En dan bedoel ik de fysieke douane op Schiphol... Integrale Veiligheidskunde of Security Management? Of ik HBO Rechten eventueel ook een optie aangezien dit mij ontzettend interesseert? Kan iemand mij hiermee helpen?
  Destiny
  vroeg 1 week, 3 dagen geleden
  Mike
  zei 1 week, 1 dag geleden

  Hoi Destiny! Ik heb de vraag uitgezet aan een docent die hier wellicht antwoord op kan geven. Zodra ik antwoord heb dan plaats ik het bij je vraag :)

  Update:
  Er is geen zwart wit antwoord. Alle drie de HBO opleidingen zijn mooi vooropleidingen om binnen te komen bij de politie-douane.
  Wel is het zo dat je met HBO-recht, in mijn optiek, een voorsprong hebt op de IVK en SEC opleiding.

 • 1 Klopt het dat de richting Veiligeidskunde alleen in Enschede zit?2 Kan je na deze opleiding ook BHV en EHBO cursussen geven?
  Lidy
  vroeg 1 maand geleden
  Mike
  zei 1 maand geleden

  Hi Lidy! Het eerste klopt volgensmij, het werd eerst in Deventer en Enschede gegeven maar dat gaat volgensmij veranderen vanaf komend jaar.
  Op de tweede vraag kan ik je wel een duidelijk antwoord geven; Tijdens de opleiding krijg je geen BHV en/of EHBO cursussen. Je kan dus niet door deze opleiding zelf een BHV of EHBO cursus geven.

 • hai, mijn vraag is of je na deze studie ook forensisch onderzoeker kunt worden, of moet je echt perse de studie 'forensisch onderzoek' volgen?
  isabel doeschotte
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Charlotte
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Hallo Isabel,

  Het is helaas alleen mogelijk om met forensisch onderzoek dit beroep uit te oefenen. Binnen de opleiding wordt geen aandacht besteed aan dit soort vraagstukken. Criminologie en jeugd criminologie zijn de vakken die het er dichtstbij komen.

 • Zou ik het mailadress mogen hebben of telefoonnummer, want ben er wel een beetje klaar mee. Ik neem elke keer contact op met Saxion en word continu doorverbonden en school verwacht wel dat ik straks ingeschreven sta.
  Lisanne van Es
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Mike
  zei 1 maand, 2 weken geleden

  Heb je het al geprobeerd via receptie.abrr@saxion.nl? Zij kunnen je vraag beantwoorden, en je anders doorverwijzen naar de juiste persoon :)

 • Goedenmiddag, Mijn naam is Lisanne van Es en ik ben 19 jaar oud. Momenteel zit ik in de selectieprocedure van de politieacademie, maar ik moet wel een backup plan hebben. Ik wil me super graag inschrijven voor IVK. Alleen ik kan me alleen inschrijven voor Apeldoorn en wil graag naar Enschede toe.
  Lisanne
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Mike
  zei 1 maand, 2 weken geleden

  Hi Lisanne, leuk dat je IVK als back-up plan wilt. Er is op dit moment veel onduidelijkheid over welke opleidingen waar worden gegeven. Het beste kan je over een paar weken weer even kijken of het dan wel lukt. Mocht je haast opnemen, dan kan je altijd contact opnemen met de Academie Bestuur, Recht en Ruimte!

 • Zijn de volledige 4 jaar van de opleiding te volgen in deventer? En hoelang is het lopen van het station naar de school?
  Joep
  vroeg 4 maanden, 3 weken geleden
  Mike
  zei 4 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Joep! Helaas is de studie vanaf komend studiejaar niet meer in Deventer te volgen. De opleidingen worden dan op de locaties in Apeldoorn en Enschede gegeven.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • is de opleiding integrale veiligheidskunde de volledige 4 jaar in Apeldoorn te volgen?
  Joep
  vroeg 4 maanden, 3 weken geleden
  Dylan
  zei 4 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Joep,

  Je kunt het 1e jaar security management/integrale veiligheidskunde volgen op alle drie de locaties. (Apeldoorn, Enschede en Deventer) Dit noemt men de propedeuse. Na dit 1e jaar kies je een richting. Security Management of Integrale Veiligheidskunde. Integrale veiligheidskunde kun je alleen volgen in Deventer of Enschede. Security Management is dan in Apeldoorn. De volledige 4 jaar Integrale Veiligheidskunde kun je dus niet volgen in Apeldoorn. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag! Groeten Dylan

 • We zijn op zoek naar een stageplaats. Zijn er bedrijven in de regio Twente / Overijssel waar veel studenten hun werkplek vinden na hun opleiding IVK?
  ramon
  vroeg 5 maanden geleden
  Nonglak
  zei 5 maanden geleden

  Ja zeker. Veiligheidskundigen zijn erg gewild. In het bedrijfsleven al helemaal.

  Vaak is het zo, als jij je stage/afstuderen goed afrond dan zijn ze geïnteresseerd en bieden zij jou een baan aan. Het maakt niet uit of dit in het bedrijfsleven is of bij een overheidsinstantie.

 • Is dit een moeilijke studie en wat zijn de lastigste vakken?Hoeveel studiepunten kun je halen én hoeveel moet je er halen voor je propedeuse?Waarom zou ik ervoor kiezen om deze studie op het Saxion te volgen en niet op een andere hogeschool?En tot slot wat is de man/vrouw verhouding?Bedankt!!
  Margo
  vroeg 10 maanden, 3 weken geleden
  Charlotte
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Hallo Margo,
  Ik vind persoonlijk de opleiding niet erg moeilijk, de vakken die wat pittiger kunnen zijn, zijn de economische vakken. Verder is er goede balans tussen opdrachten en tentamens.
  Je kan in het eerste jaar 60 studiepunten behalen en om je P te halen moet je alle studiepunten binnen hebben.

  Saxion is een school die veel vrijheid geeft en ook veel de praktijk in de opleiding brengt.
  De man/vrouw verhouding loopt nu wel ongeveer gelijk. Het is niet specifiek een echte jongens opleiding, integendeel zelfs. Naar mijn mening scoren de vrouwen beter dan de mannen

  Groetjes
  Charlotte

 • Stage
  Hoi, zijn er ook stage mogelijkheden in het buitenland?
  Kyra
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Nicole
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Kyra,
  Je kan voor zowel de stages als de minor naar het buitenland.

  Groetjes,
  Nicole

 • Wat zijn de te behalen EC's om over te gaan naar het 2e jaar?
  rik
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Mike
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Rik! In het eerste jaar kun je 60 studiepunten halen verdeeld over 4 perioden (perioden = kwartielen). Voor ieder vak of project dat je afrondt krijg je 3 ect's (studiepunten).
  Als je alle studiepunten haalt krijg je je propedeuse, dit is het bewijs dat je je eerste jaar van IVK gehaald hebt. Haal je je P niet in je eerste jaar? Geen probleem! Dan moet je hem in een later jaar alsnog verplicht binnenslepen.

  Om antwoord te geven op je vraag, om over te kunnen naar het 2e jaar moet je 51 studiepunten hebben gehaald, en een positief advies tijdens het 'sollicitatiegesprek'. Hier krijg je meer informatie over als je voor de opleiding kiest en het moment nadert.

 • Hallo! Mij lijkt deze opleiding ontzettend leuk, maar ben een beetje bang voor de economie vakken. zelf volg ik geen economie op de middelbare school. kan dat een probleem zijn?
  Nicole
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Mike
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Nicole,

  Ik ben zelf ook geen topper in economische vakken. In het eerste jaar heb je het vak 'Economie van veiligheid' Hoe dit er bij mij uit zag was dat ik een kosten-baten analyse moest maken voor de oplossing van een veiligheidsprobleem (volg je me nog :P) Je krijgt van begin tot eind uitgelegd hoe een kosten-baten analyse gemaakt moet worden, en ik heb dit vak in één keer afgerond :D

  Ik denk niet dat het een probleem is dat je geen economie krijgt op je middelbare school!

 • hoi heb je ook s'avonds les en van hoelaat tot hoelaat ben je op school of heb je les.
  Lotte
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Mike
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Lotte,

  via https://www.saxion.nl/over-saxion/lestijden-en-vakantie kun je zien hoe de lestijden er uit zien op Saxion.
  Vaak heb je geen lessen s'avonds kan ik je uit ervaring vertellen ;) Wel gebeurt het soms dat je tentamens savonds hebt, en meestal zijn de herkansingen ook savonds.

  Wanneer je op school bent verschilt echt heel erg per kwartiel. Ik heb perioden gehad dat ik 3 dagen naar school ging van 9-15, maar ook dagen dat ik van 08.30-16.00 op school zit.

 • Is de studievereniging in zowel Enschede, als Deventer actief?
  Lot
  vroeg 1 jaar geleden
  Charlotte
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Lot,
  De studievereniging Cementie is op beide locaties actief!

  Groetjes
  Charlotte van der Laan

 • Welke Mbo 4 opleiding sluit het meeste aan op deze hbo studie?
  Nathalie
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Charlotte
  zei 1 jaar geleden

  Hallo Nathalie,
  Ik heb zelf geen MBO opleiding gedaan, maar wat ik weet ook van klasgenoten maakt het niet uit welke opleiding je hiervoor hebt gedaan. Er is geen specifieke basiskennis nodig en ook voor economische vakken word je vanaf punt 0 meegenomen om de vakken te halen.

  Groetjes,
  Charlotte van der Laan

 • Meeloopdag/Proefstuderen
  Wanneer is de eerst volgende meeloopdag
  Esmee
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hi Esmee,

  Dat ligt eraan in welke stad je mee wil lopen, de opleiding wordt namelijk in Enschede en Deventer aangeboden. Hier kun je je aanmelden voor een meeloopdag in de stad naar jouw keuze: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/integrale-veiligheidskunde/proefstuderen.

  Koen

 • Ik vraag mij af of deze studie alleen te volgen is voor 4 jaar, of dat er ook een verkorte variant is? :)En dat dan deeltijd, i.c.m. mijn baan van 30 uur?
  Jody Le
  vroeg 1 jaar, 12 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Jody,

  Je kunt bij onze Parttime School ook de studie Integrale Veiligheidskunde in deeltijd volgen: https://www.saxion.nl/parttimeschool/opleidingen/bachelor/integrale-veiligheidskunde. De deeltijd-variant is echter niet korter dan de voltijd-variant en duurt ook 4 jaar.

  ^Koen

 • Heeft deze opleiding ook een studievereniging? Zo ja, welke studies vallen hier dan onder?
  lisa
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Mindel
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Lisa,
  Ja, de opleiding heeft een studievereniging, dit is CEMENTi. Dit is de studievereniging van de academie waar Integrale Veiligheidskunde en de volgende opleidingen onder vallen: bedrijfskunde, bestuurskunde, rechten, security management, ruimtelijke ordening, sociaal juridische dienstverlening en vastgoed & makelaardij.

 • Hoelang is een gemiddelde schooldag bij de opleiding intergrale veiligheidskunde?
  Lala
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Mindel
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Hallo Lala, het aantal lesuren per week is ongeveer twintig, verdeelt over drie of vier lesdagen. Dit kan verschillen per opleidingsjaar en per semester. Een schooldag duurt altijd minimaal drie uur. Langere lesdagen duren ongeveer zes tot maximaal acht uur, inclusief pauze. Tijdens de stageperiodes ben je fulltime aan het werk.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoordt te hebben.

 • Welke vakken zijn het belangrijkst?
  Famke
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Mindel
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Hallo Famke, ik neem aan dat je met je vraag bedoelt welke vakken belangrijk zijn in het vervolg van de opleiding en voor de stage en het afstuderen.
  Dan zou ik zeggen de onderzoeksvakken waarin je kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden aangeleerd krijgt erg belangrijk zijn. Deze vakken zijn belangrijk omdat ze je in staat stellen een onderzoeksplan op te stellen en op een betrouwbare manier onderzoek te doen. Deze vaardigheden komen van pas bij de verschillende opdrachten waar je aan werkt tijdens de opleiding, alleen of in groepsverband, of tijdens je stage als je onderzoek gaat doen en ook als je uiteindelijk gaat afstuderen.
  Je krijgt verschillende onderzoeksvakken in de eerste twee jaar van de opleiding, deze geven je een goede basis voor het vervolg van de opleiding.

  Daarnaast krijg je tal van andere vakken op het gebied van veiligheid en recht, natuurlijk zijn deze vakken ook belangrijk omdat je immers breed opgeleid wordt tot veiligheidsprofessional met kennis van verschillende facetten van veiligheid.

  Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb, mocht dit niet zo zijn stel dan gerust nog een vraag!

 • Kan ik na deze opleiding ook bij de politie aan de gang?
  Daan
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Mindel
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Hallo Daan, je kunt na het afronden van de opleiding solliciteren bij de politie, net als andere HBO afgestudeerden. Het is niet zo dat je na het afronden van de opleiding automatisch bij de politie aan het werk kunt, je moet net als andere kandidaten de selectieprocedure doorlopen om te kijken of je geschikt bent voor de politie.

 • Goedendag ambassadeurs!! Ik ben Bert Schreuders en beheer een studiecentrum in Paramaribo van de Open Universiteit. Ik ben op zoek naar een stagiaire van Integrale Veiligheidskunde, te starten in februari 2019, duur 6 maanden. Doel is een awarenessprogramma opzetten voor Arbo-zaken in Suriname.
  Bert
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Mindel
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Dag Bert,
  Er kan contact opgenomen worden met het Saxion Informatie Centrum (info@saxion.nl).
  Zij kunnen u in contact brengen met de afstudeercoördinator voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde.

 • welke laptop raad jij aan voor deze studie?
  Chimène
  vroeg 2 jaar, 9 maanden geleden
  Aron
  zei 2 jaar, 9 maanden geleden

  Als je van plan bent om je laptop elke dag mee te nemen zou ik een niet te zware laptop kiezen. In principe maakt het niet uit of je een windows- of een mac laptop koopt. Wel is het zo dat er tijdens de studie een aantal programma worden uitgereikt die niet altijd op mac draaien. Mocht je thuis ook met deze programma's willen werken (en niet alleen op een school pc) dan raad ik je aan om een Windows laptop te kiezen. Je zult tijdens de studie de laptop vooral gebruiken om (eventueel) aantekeningen te maken, informatie te zoeken, verslagen te typen en voor presentaties.

  Groeten,

  Aron

 • Heeft deze opleiding veel te maken met criminaliteit? Ik vind criminaliteit namelijk heel interessant en daarom denk ik na over deze opleiding. Ik hoor namelijk alleen dat je het vak criminologie krijgt.
  Iris
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Aron
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Iris! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de studie IVK. Ik heb 2 keer een specifiek vak gehad over criminaliteit. Dit zijn de vakken: criminaliteit en jeugdcriminaliteit. Daarnaast komt het thema criminaliteit natuurlijk ook terug in de integrale opdrachten. Ik zou je willen adviseren om te kijken of de andere vakken van deze studie je ook aanspreken (zoals verschillende; recht-, management-, beleid- of economievakken). Als je nog meer vragen hebt stel ze gerust!
  Groeten , Aron Mensink.

 • Beste, Op dit moment volg ik de opleiding Mediavormgeving MBO4. Ik denk al een tijd na om iets te gaan doen in de richting van politie/brandweer/veiligheid. Mijn huidige studie sluit echter niet aan op IVK. Is het mogelijk om deze studie te gaan volgen?
  Chris
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Aron
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Het is bij Saxion (voor de meeste opleidingen) mogelijk om met een mbo 4 opleiding door te stromen naar het hbo. Je mbo opleiding hoeft dan niet perse in dezelfde sector te vallen. Dit is ook bij IVK het geval.

 • is deze opleiding ook rolstoel geschikt? GroetjesJustin Molderink
  justin
  vroeg 3 jaar, 4 maanden geleden
  Aron
  zei 3 jaar, 4 maanden geleden

  Ja, alle colleges op Saxion zijn toegankelijk voor rolstoelen. Ik kan me echter voorstellen dat het met bedrijfsbezoeken soms wat lastig is.

 • Wat voor vakken krijg je allemaal bij de opleiding?Waar is de opleiding vooral op gericht?Wat is het verschil tussen ivk en security managment?Wat kan je later met deze studie worden?Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!
  Chimene
  vroeg 5 jaar geleden
  Mindel
  zei 5 jaar geleden

  Hoi Chimene,

  Als aanvulling op het antwoord van Freddy. Onderstaand een link naar informatie over Security Management en een link naar informatie over Integrale Veiligheidskunde. Omdat ik zelf IVK studeer weet ik weinig van Security Management. Je kan door middel van de onderstaande informatie de beide opleidingen vergelijken. Ook is er op de webpagina van beide opleidingen een link naar 'studie in cijfers' hierin staat ook informatie over het arbeidsperspectief.

  http://www.saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/abrr/security%20management_vt/security-management_vt_ape/ (Security Management)

  http://www.saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/abrr/integrale%20veiligheidskunde/integrale%20veiligheidskunde_vt_dev_ens/ (IVK)

  Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

  Groeten, Mindel

 • Zijn er veel (buitenlandse) excursies, en zijn deze verplicht?
  S
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Aron
  zei 5 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi! Ik zit nu in de eerste en ben (helaas) nog niet in het buitenland geweest met mij studie. Wel weet ik dat er in het derde leerjaar een excursie gepland staat naar Duitsland. En wij gaan binnenkort studiereis naar Antwerpen. Naar mijn weten zijn deze excuses wel verplicht. Mocht je door omstandigheden niet kunnen dan wordt er vaak voor een vervangende opdracht gezorgd.

  Groeten, Aron.

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Niks is onmogelijk, van mbo naar hbo en al je vakken in 1x halen. Resultaat mag er zijn: #intosaxion http://t.co/0Qd7P4LRxV

 • Aangenomen voor het honours programma Changing Cities, een nieuwe uitdaging voor volgend jaar erbij! #Intosaxion

 • Op excursie bij de aardhuizen met het honours programma. #intosaxion #toptalent http://t.co/J1EiswuFVI

 • Dagje voetballen. Voetbal toernooi georganiseerd door de studie verenging #Cementi. #intosaxion http://t.co/diADIgqCNu

 • Aangenomen voor de hoofdfase (2e leerjaar) IVK. #Intosaxion

 • Volgende week staan de tentamens weer voor de deur, hard aan de bak! #intoSaxion

 • Vandaag weer druk bezig met vergaderen op het Saxion. Dit keer samen met het CVB en alle leden van het CMR #intosaxion http://t.co/d4GYogI0

 • Vandaag weer op pad naar het Olympus college in Arnhem voor een voorlichting over mijn studie. #intosaxion

 • Tentamenweek stress is weer voorbij. twee toetsen in twee dagen vind ik prima. nu alleen nog statistiek #intosaxion

 • Ben op een band avond van #saxion #tabula het klinkt echt top. #intosaxion http://t.co/NM5mfnEk

 • Net gechauffeerd naar Rotterdam direct door naar de deelraden overleg in Deventer daarna weer richting hardinxveld-giezendam #intosaxion

 • Nou ik ga beginnen aan mijn 9de toetsweek voor mijn studie integrale veiligheidskunde. Het word weer spannend #intosaxion

 • En we gaan met een noodgang terug vanuit rotterdam naar enschede. Kan ik mooi voorbereiden op de medezeggenschapraad vanmiddag. #intosaxion

 • Na een lange avond op het #saxionopen #intosaxion nu lekker naar huis morgen moet ik weer privé chauffeuren

 • Vandaag colleges over de zelfredzaamheid. Hoe reageren de mensen op iemand die hulp nodig heeft. Best interessant #intosaxion

 • Na won drukke dag met school nu heerlijk Fc twente aan het luisteren op radio 2 #Intosaxion

 • Vandaag weer een drukke dag voor de boeg. Maar het we een leuke dag. We gaan het vandaag over crisis communicatie hebben #intosaxion

 • Vandaag weer druk bezig met de studie. En dat allemaal in de vakantie #intosaxion

 • gisteren en eergisteren voorlichting gegeven op het grundel en canisius in almelo vanavond werken daarna lekker op d bank liggen #intosaxion

 • Na een geweldig Gala voor het Saxion te hebben georganiseerd afgelopen donderdag, moet ik vandaag gewoon weer de heledag werken. #intosaxion

Laad meer

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?