Integrale Veiligheidskunde

Veiligheid is een hot item. De politie is allang niet meer de enige instantie die zich hiermee bezighoudt. Het accent is verschoven van opsporing naar preventie: voorkomen is immers beter dan genezen. Het handhaven van de openbare veiligheid en de algemene leefbaarheid vraagt om een gezamenlijke inspanning van een groot aantal maatschappelijke partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan politie, brandweer, douane, securitybedrijven en overheden. Als functionaris Integrale Veiligheidskunde ben jij de spin in dit web, die problemen tijdig signaleert, projecten opzet en resultaten scoort.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Niks is onmogelijk, van mbo naar hbo en al je vakken in 1x halen. Resultaat mag er zijn: #intosaxion http://t.co/0Qd7P4LRxV

 • Aangenomen voor het honours programma Changing Cities, een nieuwe uitdaging voor volgend jaar erbij! #Intosaxion

 • Op excursie bij de aardhuizen met het honours programma. #intosaxion #toptalent http://t.co/J1EiswuFVI

 • Dagje voetballen. Voetbal toernooi georganiseerd door de studie verenging #Cementi. #intosaxion http://t.co/diADIgqCNu

 • Aangenomen voor de hoofdfase (2e leerjaar) IVK. #Intosaxion

 • Volgende week staan de tentamens weer voor de deur, hard aan de bak! #intoSaxion

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Henk-Jan zegt

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Henk-Jan zegt

 • Zijn je ouders tevreden over Saxion? (1=ontevreden, 5=heel tevreden)


  • Henk-Jan zegt

   4

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Freddy zegt

   Doorstuderen.

  • Aron zegt

   Doorstuderen.

  • Mindel zegt

   Zo snel mogelijk aan het werk.

  1/3
 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Freddy zegt

   Daar gebruik ik geen sociale media voor.

  • Aron zegt

   Daar gebruik ik geen sociale media voor.

  • Mindel zegt

   Whatsapp

  1/3
Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Jody Le vraagt 25 apr 2019
  Ik vraag mij af of deze studie alleen te volgen is voor 4 jaar, of dat er ook een verkorte variant is? :)En dat dan deeltijd, i.c.m. mijn baan van 30 uur?
  IntoSaxion zegt 01 mei 2019

  Hi Jody,

  Je kunt bij onze Parttime School ook de studie Integrale Veiligheidskunde in deeltijd volgen: https://www.saxion.nl/parttimeschool/opleidingen/bachelor/integrale-veiligheidskunde. De deeltijd-variant is echter niet korter dan de voltijd-variant en duurt ook 4 jaar.

  ^Koen

 • lisa vraagt 04 feb 2019
  Heeft deze opleiding ook een studievereniging? Zo ja, welke studies vallen hier dan onder?
  Mindel zegt 06 feb 2019

  Hoi Lisa,
  Ja, de opleiding heeft een studievereniging, dit is CEMENTi. Dit is de studievereniging van de academie waar Integrale Veiligheidskunde en de volgende opleidingen onder vallen: bedrijfskunde, bestuurskunde, rechten, security management, ruimtelijke ordening, sociaal juridische dienstverlening en vastgoed & makelaardij.

 • Lala vraagt 18 jan 2019
  Hoelang is een gemiddelde schooldag bij de opleiding intergrale veiligheidskunde?
  Mindel zegt 22 jan 2019

  Hallo Lala, het aantal lesuren per week is ongeveer twintig, verdeelt over drie of vier lesdagen. Dit kan verschillen per opleidingsjaar en per semester. Een schooldag duurt altijd minimaal drie uur. Langere lesdagen duren ongeveer zes tot maximaal acht uur, inclusief pauze. Tijdens de stageperiodes ben je fulltime aan het werk.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoordt te hebben.

 • Famke vraagt 18 jan 2019
  Welke vakken zijn het belangrijkst?
  Mindel zegt 22 jan 2019

  Hallo Famke, ik neem aan dat je met je vraag bedoelt welke vakken belangrijk zijn in het vervolg van de opleiding en voor de stage en het afstuderen.
  Dan zou ik zeggen de onderzoeksvakken waarin je kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden aangeleerd krijgt erg belangrijk zijn. Deze vakken zijn belangrijk omdat ze je in staat stellen een onderzoeksplan op te stellen en op een betrouwbare manier onderzoek te doen. Deze vaardigheden komen van pas bij de verschillende opdrachten waar je aan werkt tijdens de opleiding, alleen of in groepsverband, of tijdens je stage als je onderzoek gaat doen en ook als je uiteindelijk gaat afstuderen.
  Je krijgt verschillende onderzoeksvakken in de eerste twee jaar van de opleiding, deze geven je een goede basis voor het vervolg van de opleiding.

  Daarnaast krijg je tal van andere vakken op het gebied van veiligheid en recht, natuurlijk zijn deze vakken ook belangrijk omdat je immers breed opgeleid wordt tot veiligheidsprofessional met kennis van verschillende facetten van veiligheid.

  Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb, mocht dit niet zo zijn stel dan gerust nog een vraag!

 • Daan vraagt 16 jan 2019
  Kan ik na deze opleiding ook bij de politie aan de gang?
  Mindel zegt 22 jan 2019

  Hallo Daan, je kunt na het afronden van de opleiding solliciteren bij de politie, net als andere HBO afgestudeerden. Het is niet zo dat je na het afronden van de opleiding automatisch bij de politie aan het werk kunt, je moet net als andere kandidaten de selectieprocedure doorlopen om te kijken of je geschikt bent voor de politie.

 • Bert vraagt 04 nov 2018
  Goedendag ambassadeurs!! Ik ben Bert Schreuders en beheer een studiecentrum in Paramaribo van de Open Universiteit. Ik ben op zoek naar een stagiaire van Integrale Veiligheidskunde, te starten in februari 2019, duur 6 maanden. Doel is een awarenessprogramma opzetten voor Arbo-zaken in Suriname.
  Mindel zegt 08 nov 2018

  Dag Bert,
  Er kan contact opgenomen worden met het Saxion Informatie Centrum (info@saxion.nl).
  Zij kunnen u in contact brengen met de afstudeercoördinator voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde.

 • Chimène vraagt 09 jul 2018
  welke laptop raad jij aan voor deze studie?
  Aron zegt 10 jul 2018

  Als je van plan bent om je laptop elke dag mee te nemen zou ik een niet te zware laptop kiezen. In principe maakt het niet uit of je een windows- of een mac laptop koopt. Wel is het zo dat er tijdens de studie een aantal programma worden uitgereikt die niet altijd op mac draaien. Mocht je thuis ook met deze programma's willen werken (en niet alleen op een school pc) dan raad ik je aan om een Windows laptop te kiezen. Je zult tijdens de studie de laptop vooral gebruiken om (eventueel) aantekeningen te maken, informatie te zoeken, verslagen te typen en voor presentaties.

  Groeten,

  Aron

 • Iris vraagt 16 mrt 2018
  Heeft deze opleiding veel te maken met criminaliteit? Ik vind criminaliteit namelijk heel interessant en daarom denk ik na over deze opleiding. Ik hoor namelijk alleen dat je het vak criminologie krijgt.
  Aron zegt 16 mrt 2018

  Hoi Iris! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de studie IVK. Ik heb 2 keer een specifiek vak gehad over criminaliteit. Dit zijn de vakken: criminaliteit en jeugdcriminaliteit. Daarnaast komt het thema criminaliteit natuurlijk ook terug in de integrale opdrachten. Ik zou je willen adviseren om te kijken of de andere vakken van deze studie je ook aanspreken (zoals verschillende; recht-, management-, beleid- of economievakken). Als je nog meer vragen hebt stel ze gerust!
  Groeten , Aron Mensink.

 • Chris vraagt 09 jan 2018
  Beste, Op dit moment volg ik de opleiding Mediavormgeving MBO4. Ik denk al een tijd na om iets te gaan doen in de richting van politie/brandweer/veiligheid. Mijn huidige studie sluit echter niet aan op IVK. Is het mogelijk om deze studie te gaan volgen?
  Aron zegt 09 jan 2018

  Het is bij Saxion (voor de meeste opleidingen) mogelijk om met een mbo 4 opleiding door te stromen naar het hbo. Je mbo opleiding hoeft dan niet perse in dezelfde sector te vallen. Dit is ook bij IVK het geval.

 • justin vraagt 22 nov 2017
  is deze opleiding ook rolstoel geschikt? GroetjesJustin Molderink
  Aron zegt 22 nov 2017

  Ja, alle colleges op Saxion zijn toegankelijk voor rolstoelen. Ik kan me echter voorstellen dat het met bedrijfsbezoeken soms wat lastig is.

 • Chimene vraagt 30 mrt 2016
  Wat voor vakken krijg je allemaal bij de opleiding?Waar is de opleiding vooral op gericht?Wat is het verschil tussen ivk en security managment?Wat kan je later met deze studie worden?Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!
  Freddy zegt 31 mrt 2016

  Hoi Chimene,
  Tijdens het eerste variëren de vakken behoorlijk. Het eerste kwartiel krijg je inleiding recht, sociologie, veiligheidskunde 1, probleemanalyse en het project "achterstandswijken". Tijdens het tweede kwartiel krijg je algemene economie, criminologie, organisatiekunde, security instruments en het project "veiligheid bij het midden- en kleinbedrijf".
  Het derde kwartiel bestaat uit de vakken: bestuursrecht, beleidskunde, veiligheidskunde 2, communicatieve vaardigheden en het project "evenement en veiligheid".
  Het jaar wordt afgesloten met de vakken: studieloopbaanontwikkeling, onderzoeksvaardigheden, management accounting, cultural diversity en het (individuele) project "nadere beschouwing actuele veiligheidsthema's.
  De opleiding is vrij breed opgezet. Je bent met allerlei aspecten van veiligheid bezig, dus ook de juridische, economische en sociaal/maatschappelijke kant van veiligheid.
  Deze studie biedt perspectief voor beleidsmedewerkers bij een overheid of bedrijf, maar ook als wijkmanager kun je aan de slag. Dit is heel variërend en hangt ook af van wat je later tijdens je studie aan minor kiest.
  Voor het verschil met Security Management wil ik je graag doorverwijzen naar www.saxion.nl/abrr . Dit is de site van de academie waar beide opleidingen onder vallen.
  Mocht je nog vragen hebben, hoor ik graag van je. Er zijn ook mogelijkheden om een dagje mee te komen lopen.

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • S vraagt 22 jan 2016
  Zijn er veel (buitenlandse) excursies, en zijn deze verplicht?
  Aron zegt 23 jan 2016

  Hoi! Ik zit nu in de eerste en ben (helaas) nog niet in het buitenland geweest met mij studie. Wel weet ik dat er in het derde leerjaar een excursie gepland staat naar Duitsland. En wij gaan binnenkort studiereis naar Antwerpen. Naar mijn weten zijn deze excuses wel verplicht. Mocht je door omstandigheden niet kunnen dan wordt er vaak voor een vervangende opdracht gezorgd.

  Groeten, Aron.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?