Integrale Veiligheidskunde

Veiligheid is een hot item. De politie is allang niet meer de enige instantie die zich hiermee bezighoudt. Het accent is verschoven van opsporing naar preventie: voorkomen is immers beter dan genezen. Het handhaven van de openbare veiligheid en de algemene leefbaarheid vraagt om een gezamenlijke inspanning van een groot aantal maatschappelijke partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan politie, brandweer, douane, securitybedrijven en overheden. Als functionaris Integrale Veiligheidskunde ben jij de spin in dit web, die problemen tijdig signaleert, projecten opzet en resultaten scoort.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Niks is onmogelijk, van mbo naar hbo en al je vakken in 1x halen. Resultaat mag er zijn: #intosaxion http://t.co/0Qd7P4LRxV

 • Aangenomen voor het honours programma Changing Cities, een nieuwe uitdaging voor volgend jaar erbij! #Intosaxion

 • Op excursie bij de aardhuizen met het honours programma. #intosaxion #toptalent http://t.co/J1EiswuFVI

 • Dagje voetballen. Voetbal toernooi georganiseerd door de studie verenging #Cementi. #intosaxion http://t.co/diADIgqCNu

 • Aangenomen voor de hoofdfase (2e leerjaar) IVK. #Intosaxion

 • Volgende week staan de tentamens weer voor de deur, hard aan de bak! #intoSaxion

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Freddy zegt

   Doorstuderen.

  • Aron zegt

   Doorstuderen.

  • Mindel zegt

   Zo snel mogelijk aan het werk.

  1/3
 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Freddy zegt

   Daar gebruik ik geen sociale media voor.

  • Aron zegt

   Daar gebruik ik geen sociale media voor.

  • Mindel zegt

   Whatsapp

  1/3
 • Wat typeert volgens jou Saxion? Laat het zien met een foto!


  1/3
 • Wat is of was je favoriete vak en waarom?


  • Aron zegt

   Veiligheidskunde, er worden heel veel onderwerpen behandeld die ik interessant vind. Je krijgt een breed beeld van wat en wie er allemaal met veiligheid te maken heeft, en hoe.

 • Hoeveel tijd besteed je per week aan huiswerk voor je opleiding?


  • Aron zegt

   +/- 10 uur

Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Bert vraagt 04 nov 2018
  Goedendag ambassadeurs!! Ik ben Bert Schreuders en beheer een studiecentrum in Paramaribo van de Open Universiteit. Ik ben op zoek naar een stagiaire van Integrale Veiligheidskunde, te starten in februari 2019, duur 6 maanden. Doel is een awarenessprogramma opzetten voor Arbo-zaken in Suriname.
  Mindel zegt 08 nov 2018

  Dag Bert,
  Er kan contact opgenomen worden met het Saxion Informatie Centrum (info@saxion.nl).
  Zij kunnen u in contact brengen met de afstudeercoördinator voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde.

 • Chimène vraagt 09 jul 2018
  welke laptop raad jij aan voor deze studie?
  Aron zegt 10 jul 2018

  Als je van plan bent om je laptop elke dag mee te nemen zou ik een niet te zware laptop kiezen. In principe maakt het niet uit of je een windows- of een mac laptop koopt. Wel is het zo dat er tijdens de studie een aantal programma worden uitgereikt die niet altijd op mac draaien. Mocht je thuis ook met deze programma's willen werken (en niet alleen op een school pc) dan raad ik je aan om een Windows laptop te kiezen. Je zult tijdens de studie de laptop vooral gebruiken om (eventueel) aantekeningen te maken, informatie te zoeken, verslagen te typen en voor presentaties.

  Groeten,

  Aron

 • Iris vraagt 16 mrt 2018
  Heeft deze opleiding veel te maken met criminaliteit? Ik vind criminaliteit namelijk heel interessant en daarom denk ik na over deze opleiding. Ik hoor namelijk alleen dat je het vak criminologie krijgt.
  Aron zegt 16 mrt 2018

  Hoi Iris! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de studie IVK. Ik heb 2 keer een specifiek vak gehad over criminaliteit. Dit zijn de vakken: criminaliteit en jeugdcriminaliteit. Daarnaast komt het thema criminaliteit natuurlijk ook terug in de integrale opdrachten. Ik zou je willen adviseren om te kijken of de andere vakken van deze studie je ook aanspreken (zoals verschillende; recht-, management-, beleid- of economievakken). Als je nog meer vragen hebt stel ze gerust!
  Groeten , Aron Mensink.

 • Chris vraagt 09 jan 2018
  Beste, Op dit moment volg ik de opleiding Mediavormgeving MBO4. Ik denk al een tijd na om iets te gaan doen in de richting van politie/brandweer/veiligheid. Mijn huidige studie sluit echter niet aan op IVK. Is het mogelijk om deze studie te gaan volgen?
  Aron zegt 09 jan 2018

  Het is bij Saxion (voor de meeste opleidingen) mogelijk om met een mbo 4 opleiding door te stromen naar het hbo. Je mbo opleiding hoeft dan niet perse in dezelfde sector te vallen. Dit is ook bij IVK het geval.

 • justin vraagt 22 nov 2017
  is deze opleiding ook rolstoel geschikt? GroetjesJustin Molderink
  Aron zegt 22 nov 2017

  Ja, alle colleges op Saxion zijn toegankelijk voor rolstoelen. Ik kan me echter voorstellen dat het met bedrijfsbezoeken soms wat lastig is.

 • Chimene vraagt 30 mrt 2016
  Wat voor vakken krijg je allemaal bij de opleiding?Waar is de opleiding vooral op gericht?Wat is het verschil tussen ivk en security managment?Wat kan je later met deze studie worden?Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!
  Freddy zegt 31 mrt 2016

  Hoi Chimene,
  Tijdens het eerste variëren de vakken behoorlijk. Het eerste kwartiel krijg je inleiding recht, sociologie, veiligheidskunde 1, probleemanalyse en het project "achterstandswijken". Tijdens het tweede kwartiel krijg je algemene economie, criminologie, organisatiekunde, security instruments en het project "veiligheid bij het midden- en kleinbedrijf".
  Het derde kwartiel bestaat uit de vakken: bestuursrecht, beleidskunde, veiligheidskunde 2, communicatieve vaardigheden en het project "evenement en veiligheid".
  Het jaar wordt afgesloten met de vakken: studieloopbaanontwikkeling, onderzoeksvaardigheden, management accounting, cultural diversity en het (individuele) project "nadere beschouwing actuele veiligheidsthema's.
  De opleiding is vrij breed opgezet. Je bent met allerlei aspecten van veiligheid bezig, dus ook de juridische, economische en sociaal/maatschappelijke kant van veiligheid.
  Deze studie biedt perspectief voor beleidsmedewerkers bij een overheid of bedrijf, maar ook als wijkmanager kun je aan de slag. Dit is heel variërend en hangt ook af van wat je later tijdens je studie aan minor kiest.
  Voor het verschil met Security Management wil ik je graag doorverwijzen naar www.saxion.nl/abrr . Dit is de site van de academie waar beide opleidingen onder vallen.
  Mocht je nog vragen hebben, hoor ik graag van je. Er zijn ook mogelijkheden om een dagje mee te komen lopen.

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • S vraagt 22 jan 2016
  Zijn er veel (buitenlandse) excursies, en zijn deze verplicht?
  Aron zegt 23 jan 2016

  Hoi! Ik zit nu in de eerste en ben (helaas) nog niet in het buitenland geweest met mij studie. Wel weet ik dat er in het derde leerjaar een excursie gepland staat naar Duitsland. En wij gaan binnenkort studiereis naar Antwerpen. Naar mijn weten zijn deze excuses wel verplicht. Mocht je door omstandigheden niet kunnen dan wordt er vaak voor een vervangende opdracht gezorgd.

  Groeten, Aron.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?