Industrieel Product Ontwerpen

Hoe is deze opleiding anders dan dezelfde opleiding op andere locaties? (HHS/Han bijvoorbeeld) Wanneer zou iemand voor saxion moeten kiezen en wanneer niet?

Jan
ongeveer 3 jaar geleden
1 Antwoord
Denise
Denise
ongeveer 3 jaar geleden

Hoi Jan,

Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. In grote lijnen leer je natuurlijk voor hetzelfde vak: het ontwerpen en ontwikkelen van industriële producten.

Maar uit mijn omgeving heb ik gehoord dat bijvoorbeeld Windesheim en Eindhoven meer gericht zijn op design en dat Saxion over het algemeen meer gericht is op het technische aspect, dat je niet alleen leert om mooie producten te ontwerpen, maar ook kijkt naar hoe maak je het product? Is het te realiseren? Het is natuurlijk niet alleen maar technisch, maar leer je ook goed de balans te vinden tussen: Vormgeving, Gebruiker en Techniek.

Wanneer iemand voor Saxion moet kiezen of niet, vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Dat ligt ook heel erg aan het doel wat jezelf hebt en het gevoel dat je bij een bepaalde school hebt. Wat je op school leert, is de basis die je legt voor de toekomst. Het vak begint pas echt in de praktijk :)!

Heb ik hiermee jouw vraag beantwoord? Ik hoor het graag,

Groetjes, Denise

Is jouw vraag nog niet beantwoord?