Industrieel Product Ontwerpen

Hallo, ik vroeg mij tot welke mate deze studie zowel met betrekking tot het lesmateriaal en de lesmethodiek als kwa fysieke en digitaale leeromgeving geschikt is voor (zeer) dislectische en hoogbegaafde personen. Wegend de teken limiet kan ik niet uitleggen waar dat dit allemaal naar verwijst.

Daan
ongeveer 3 jaar geleden
2 Antwoorden
Denise
Denise
ongeveer 3 jaar geleden

Hoi Daan, ik zie dat er al gereageerd is op je berichtje - maar ik zou graag aanvullend advies willen geven.

Tijdens mijn studie periode heb ik in de klas gezeten met dyslectische studiegenoten. Dit was geen probleem, hierbij waren destijds versoepelende regelingen bijvoorbeeld qua extra tentamentijd.

Mocht je hier meer over willen weten, dan kan je contact opnemen met ''Servicepunt studentenbalie'', via de link: https://www.saxion.nl/studeren-bij/voorzieningen/studeren-met-een-functiebeperking.

Qua hoogbegaafdheid vind ik het lastig te beantwoorden. Wel kan ik aangeven dat IPO een studie is, waarbij je de mate van uitdaging zelf nog een beetje kan sturen. We hebben namelijk diverse ontwerpprojecten, die je zo ver kan uitwerken als je wilt. Het is een opleiding waarbij je juist buiten de kaders denkt en je veel verdieping kan zoeken.

Ben je geholpen met deze reactie op je vraag? Ik hoor het graag! Veel succes met het maken van je studiekeuze.

Max Snel
Max Snel
ongeveer 3 jaar geleden

Beste Daan,

Ik moet zeggen dat dyslexie of hoogbegaafd zijn bij de meeste opleidingen niet echt een probleem is. Van Ipo weet ik dat het niet voor onverwachte moeilijkheden gaat zorgen. Lijkt het je fijn een keer in gesprek te gaan over de diepgang van de opleiding?

Is jouw vraag nog niet beantwoord?