Industrieel Product Ontwerpen

Thijs Bod: Industrieel Product Ontwerpen bij Saxion is uitgeroepen tot de beste studie van 2017/2018, en dit is niet zomaar. Doordat we een relatief kleine opleiding zijn is het contact erg persoonlijk, bij docenten kun je altijd naar binnen lopen en het hoofd van de opleiding maar ook vooral de studenten zijn betrokken. Zo wordt er elk kwartiel geëvalueerd wat er goed gaat binnen de opleiding en wat er beter kan, dit werpt zijn vruchten af. Als opleiding hebben we vast lokaal speciaal ingericht om optimaal te kunnen studeren, maar ook de grootste IPO werkplaats waar je veel kunt maken maar waar de sfeer ook erg goed is, het is leuk om naar je studie te gaan. Verder zijn wij de meest technische IPO studie, maar er is ook zeker veel aandacht voor vormgeving. Maar om er echt achter te komen wat IPO bij Saxion precies inhoudt is het het best om een bezoek te brengen aan de open dagen, een meeloopdag te volgen of natuurlijk door te starten met de IPO opleiding aan Saxion!''

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Elbrich vraagt 30 jun 2018
  Ik ben op zoek naar een laptop voor de opleiding, maar met de grafische kaart specificaties vind ik het lastig om een keuze te maken. Wat is jullie ervaring: wat voor soort laptop gebruiken jullie of wordt veel gebruikt op de opleiding?
  Thomas zegt 02 jul 2018

  Hallo Elbrich, Het is inderdaad altijd lastig om een goede laptop te vinden. Mijn eigen laptop voldoet maar net qua videokaart.

  Voor het 3D tekenen en andere teken pakketten raden we Intel i7 processor met 4 cores aan. Daarnaast heb je minimaal 8GB ram nodig, 16 GB ram heeft wel de voorkeur.

  Qua grafische kaart, maakt deze niet veel uit voor het gebruik van Solidworks.

  Hardeschijf: Veel laptops worden geleverd met een SSD: Dit is een harde schijf die sneller werkt. Hierdoor start je laptop onder andere sneller op. Wel zijn deze duurder, daarom zijn ze vaak 256 of 512GB. 256GB is het minimum dat je nodig hebt om prettig te kunnen werken.

  De meeste mensen vinden 14-15.6” het prettigste werken: groot genoeg om alles goed te zien, en het past nog in de tas. Ik heb zelf een 14 ” ultrabook deze is lekker licht en past in mijn tas. Je hebt elke dag je laptop wel mee naar college. Ik vond dus een lichte compacte laptop erg handig.

  Ik hoop je hiermee je vraag beantwoord te hebben. Mocht je nog andere vragen hebben stel ze gerust.

  Groeten Thomas

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Linthon vraagt 27 apr 2018
  Ik wil IPO doen maar ik heb een paar vragen: Welke vaken krijgen jullie in Ipo ?Welke zijn de moeilijke vaken?Hoe moeilijk is jullie wiskunde?Welke boek gebruik jullie voor wiskunde ?
  IntoSaxion zegt 30 apr 2018

  Hi Linthon,

  Antwoorden op jouw vragen:

  Welke vakken worden er tijdens het eerste jaar gegeven?
  •Wiskunde
  •Materiaal- en productietechnieken
  •Statica
  •Technische productanalyse
  •Marketing
  •Mensgericht ontwerpen
  •Ontwerpschetsen
  •Ontwerpprojecten

  Welke vakken zijn de struikelblokken? Dat is afhankelijk waar de student minder affiniteit mee heeft. De vakken wiskunde en mechanica vragen een exacte manier van denken en veel zelfstudie.

  Welk boek wordt gebruikt, weet ik niet, dat krijg je na aanmelding te horen!

  Groetjes,
  Roos

 • ? vraagt 22 nov 2016
  Welke dag is de meeloop dag voor de opleiding industrieel product ontwerpen?
  IntoSaxion zegt 23 nov 2016

  Hi,

  Via dit formulier: kun je je opgeven voor de meeloopdag van Industrieel Product Ontwerpen! Heel veel plezier!

  Groetjes,
  Rozanne

  http://forms.saxion.nl/forms/anon/org/app/7585337b-e337-4819-8bf6-df4b2636007b/launch/index.html?form=F_Form1&ActiviteitCode=MLD-IPO-E-16/17&opleidingCode=34389

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?