Industrieel Product Ontwerpen

Thijs Bod: Industrieel Product Ontwerpen bij Saxion is uitgeroepen tot de beste studie van 2017/2018, en dit is niet zomaar. Doordat we een relatief kleine opleiding zijn is het contact erg persoonlijk, bij docenten kun je altijd naar binnen lopen en het hoofd van de opleiding maar ook vooral de studenten zijn betrokken. Zo wordt er elk kwartiel geëvalueerd wat er goed gaat binnen de opleiding en wat er beter kan, dit werpt zijn vruchten af. Als opleiding hebben we vast lokaal speciaal ingericht om optimaal te kunnen studeren, maar ook de grootste IPO werkplaats waar je veel kunt maken maar waar de sfeer ook erg goed is, het is leuk om naar je studie te gaan. Verder zijn wij de meest technische IPO studie, maar er is ook zeker veel aandacht voor vormgeving. Maar om er echt achter te komen wat IPO bij Saxion precies inhoudt is het het best om een bezoek te brengen aan de open dagen, een meeloopdag te volgen of natuurlijk door te starten met de IPO opleiding aan Saxion!''

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • King vraagt 16 jul 2019
  Hallo ik twijfel tussen de opleiding IPO en commercele economie. Ik ben erg creatief en wil hier ook wat mee gaan doen. Dingen maken lijkt me geweldig. Echter ben ik niet erg technisch aangelegd en ook niet de beste in wiskunde. Welke opleiding raden jullie aan
  Thijs zegt 23 jul 2019

  Hey King,

  Dat is een interessante vraag. Ik ben zelf niet heel bekend met de opleiding commerciële economie, maar wat ik er van lees is de opleiding inderdaad een stuk minder technisch. De opleiding IPO zou dus zwaarder kunnen vallen wanneer je van jezelf weet dat je moeite hebt met technische vakken. Aan de andere kant, waar een wil is is een weg. Vaak is doorzettingsvermogen minstens zo belangrijk als ergens goed in zijn, hoewel ergens aanleg voor hebben het natuurlijk wel makkelijker en wellicht ook plezieriger maakt.

  Om je op weg te helpen met je keuze heb ik een aantal tips opgesteld, wellicht helpen deze om een keuze te kunnen maken:

  1. Wat is je eerste ingeving? Welke opleiding zou je kiezen als je binnen 3 seconden zou moeten beslissen? Vaak hebben we al een onderbuikgevoel waar we het meest enthousiast over worden.

  2. Zelf heb ik mijn keuze gemaakt aan de hand van twee factoren, namelijk: waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Mijn ervaring is namelijk dat wanneer je iets leuk vindt en je er ook nog eens goed in bent het een stuk plezieriger is om het te doen en je er meer voldoening uit haalt.

  3. Vraag ook eens aan de mensen in de omgeving wat zij het best bij je vinden passen en waarom, als het goed is kennen zij jou al een langere tijd wat soms kan helpen als je er zelf niet uit komt. Vaak zien anderen ook talenten bij jou die jijzelf niet als talenten ziet omdat je die kwaliteiten gewent bent van jezelf.

  4. Tenslotte: keuzes maken gaat over risico's kunnen/durven nemen. Destijds twijfelde ik tussen twee verschillende studies. Ik ben ik aan de studie psychologie begonnen waar ik naar enkele maanden weer mee gestopt ben. Nu zit ik in het laatste jaar van IPO wat me uiteindelijk een jaar heeft ''gekost'', maar hierdoor ben ik wel een ervaring rijker, heb ik meer inzicht in mijzelf, heb ik een bijbaantje genomen en een reis naar Schotland gemaakt, ofwel, de ''verkeerde keuze'' kan je ook veel opleveren en is dus niet per se verkeerd.

  Naast deze vragen zou je ook kunnen overwegen om bij beide studies een dag mee te lopen, proef te studeren of lang te gaan op een van de open dagen, hierdoor krijg je een beter beeld van de opleidingen en wordt de keuze wellicht ook makkelijker. Via de website van Saxion kun je je aanmelden voor een van deze activiteiten.

  Ik hoop dat deze informatie je wat verder geholpen heeft en ben benieuwd naar je keuze.

  Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.

  Groeten, Thijs

 • Jolien vraagt 02 feb 2015
  Hallo! Ik vroeg mij af of er tijdens de opleiding ook vakken worden gegeven op het gebied van verpakken? Groeten, Jolien
  Thomas zegt 08 mrt 2019

  Hallo Jolien, we krijgen geen les in het ontwerpen of bedenken van verpakkingen. Uiteraard is er wel de vrijheid om hier over na te denken tijdens de projecten.

 • Simon Hupkes vraagt 11 feb 2019
  waar kan ik lezen welk profiel en vakkenpakket HAVO je moet hebben gedaan om deze studierichting te kunnen volgen.
  Thijs zegt 12 feb 2019

  Hey Simon Hupkes,

  Leuk dat je contact opneemt! Via de website van het Saxion > IPO > Toelating, zie je de eisen voor toelating tot studie IPO. Met een HAVO diploma heb je een NT, NG met natuurkunde of EM met natuurkunde nodig om toegelaten te worden.

  Link: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/industrieel-product-ontwerpen-industrial-design-engineering/toelating

  Hopelijk geeft dit wat meer duidelijkheid.

  Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op.

  Groetjes,

  Thijs

 • Elbrich vraagt 30 jun 2018
  Ik ben op zoek naar een laptop voor de opleiding, maar met de grafische kaart specificaties vind ik het lastig om een keuze te maken. Wat is jullie ervaring: wat voor soort laptop gebruiken jullie of wordt veel gebruikt op de opleiding?
  Thomas zegt 02 jul 2018

  Hallo Elbrich, Het is inderdaad altijd lastig om een goede laptop te vinden. Mijn eigen laptop voldoet maar net qua videokaart.

  Voor het 3D tekenen en andere teken pakketten raden we Intel i7 processor met 4 cores aan. Daarnaast heb je minimaal 8GB ram nodig, 16 GB ram heeft wel de voorkeur.

  Qua grafische kaart, maakt deze niet veel uit voor het gebruik van Solidworks.

  Hardeschijf: Veel laptops worden geleverd met een SSD: Dit is een harde schijf die sneller werkt. Hierdoor start je laptop onder andere sneller op. Wel zijn deze duurder, daarom zijn ze vaak 256 of 512GB. 256GB is het minimum dat je nodig hebt om prettig te kunnen werken.

  De meeste mensen vinden 14-15.6” het prettigste werken: groot genoeg om alles goed te zien, en het past nog in de tas. Ik heb zelf een 14 ” ultrabook deze is lekker licht en past in mijn tas. Je hebt elke dag je laptop wel mee naar college. Ik vond dus een lichte compacte laptop erg handig.

  Ik hoop je hiermee je vraag beantwoord te hebben. Mocht je nog andere vragen hebben stel ze gerust.

  Groeten Thomas

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Linthon vraagt 27 apr 2018
  Ik wil IPO doen maar ik heb een paar vragen: Welke vaken krijgen jullie in Ipo ?Welke zijn de moeilijke vaken?Hoe moeilijk is jullie wiskunde?Welke boek gebruik jullie voor wiskunde ?
  IntoSaxion zegt 30 apr 2018

  Hi Linthon,

  Antwoorden op jouw vragen:

  Welke vakken worden er tijdens het eerste jaar gegeven?
  •Wiskunde
  •Materiaal- en productietechnieken
  •Statica
  •Technische productanalyse
  •Marketing
  •Mensgericht ontwerpen
  •Ontwerpschetsen
  •Ontwerpprojecten

  Welke vakken zijn de struikelblokken? Dat is afhankelijk waar de student minder affiniteit mee heeft. De vakken wiskunde en mechanica vragen een exacte manier van denken en veel zelfstudie.

  Welk boek wordt gebruikt, weet ik niet, dat krijg je na aanmelding te horen!

  Groetjes,
  Roos

 • ? vraagt 22 nov 2016
  Welke dag is de meeloop dag voor de opleiding industrieel product ontwerpen?
  IntoSaxion zegt 23 nov 2016

  Hi,

  Via dit formulier: kun je je opgeven voor de meeloopdag van Industrieel Product Ontwerpen! Heel veel plezier!

  Groetjes,
  Rozanne

  http://forms.saxion.nl/forms/anon/org/app/7585337b-e337-4819-8bf6-df4b2636007b/launch/index.html?form=F_Form1&ActiviteitCode=MLD-IPO-E-16/17&opleidingCode=34389

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?