Human Resource Management

Bekijk video

Heb je interesse in een loopbaan als adviseur voor mens en organisatie? Wil je mensen helpen bij het zoeken van werk dat bij hen past of organisaties bij het zoeken naar de juiste mensen? Mensen coachen bij het ontdekken van hun talent? Vind je het uitdagend om managers te adviseren over personeelsvraagstukken? Hoe mensen gezond en vitaal kunnen blijven in hun werk? Kortom: hoe mensen het beste uit zichzelf kunnen halen? Dan is de opleiding Human Resource Management (HRM) echt iets voor jou!

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • #HR stage plek - #NOS - #Hilversum #intosaxion #stage https://t.co/qFuZWCgrue

 • Mooie junior #hr advies rol #vacature #Zwolle #IntoSaxion https://t.co/TpjXvApM0d

 • #HR bijbaan #Utrecht #student #IntoSaxion https://t.co/llvXKgDB7W

 • Aanwezig, ga ik nog Twitteraars tegen komen? #NVP #HRm #IntoSaxion https://t.co/PmW44WObpe

 • Heb jij na de open dag nog vragen over de opleiding #HRM of studeren met een beperking? Stel gerust je vragen via #IntoSaxion :-) @Saxion @SaxionAMAHRM #studerenmeteenbeperking #opendag Ik beantwoord ze graag!

 • Aangemeld #HRTechnovation #Congres -Wie ga ik tegenkomen? #HR #IntoSaxion @nvp https://t.co/MGcVvny1mY #NVP

 • Tips: stage lopen met een beperking

  Het afgelopen jaar heb ik van februari tot eind november stage gelopen en heb een aantal tips die jou zouden kunnen helpen als je stage gaat lopen. Dit zijn de tips die ik vanuit mijn eigen ervaring heb opgedaan. Het ...

  Lees blog ›

 • 7 Tips over stage lopen met een beperking

  Het afgelopen jaar heb ik van februari tot eind november stage gelopen en heb een aantal tips die jou zouden kunnen helpen als je stage gaat lopen. Dit zijn de tips die ik vanuit mijn eigen ervaring heb opgedaan. Het ...

  Lees blog ›

 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Laura zegt

  • Ilse zegt

  1/2
 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Laura zegt

  • Ilse zegt

  1/2
 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Ilse zegt

  • Laura zegt

  1/2
 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Laura zegt

  • Ilse zegt

  1/2
 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Laura zegt

  • Ilse zegt

  1/2
Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Marijke vraagt 30 jul 2019
  Hoi! Ik ben geïntresseerd in HRM maar na wat online rondkijken heb je voor alle banen minimaal 1- 3 jaar ervaring nodig?? Was je niet bang dat je niks kon vinden? En is het moeilijk om een baan te krijgen?
  Ilse zegt 30 jul 2019

  Hi Marijke, veel junior banen rekenen stage ook als ervaring, dus dat is echt prima te doen hoor! Ik kon na mn afstuderen bij mijn stage bedrijf en ook afstudeerbedrijf aan de slag (luxe probleem...) dus laat je daar niet door tegen houden. Succes!

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • sem vraagt 07 jun 2019
  Is er ook internationale opleiding van HRM, bv lessen die in het Engels worden gegeven
  IntoSaxion zegt 18 jun 2019

  Hi Sem,

  Ja we hebben ook de internationale variant: https://www.saxion.nl/opleidingen/en/fulltime/bachelor/international-human-resource-management

  Die is volledig in het Engels en je studeert hier ook samen met internationale studenten.

  Groeten,

  Koen

 • Lyan vraagt 20 apr 2019
  Hoeveel studiepunten heb je nodig om je eerste jaar te halen?
  IntoSaxion zegt 01 mei 2019

  Hi Lyan,

  Voor het afgelopen studiejaar was het benodigde aantal studiepunten 51. Voor zover bekend is dat ook voor volgend jaar zo.

  ^Koen

 • Elke vraagt 30 apr 2019
  Ik wil graag HRM studeren maar ik twijfel om het te studeren in Enschede of in Deventer. Zou iemand mij kunnen helpen met deze keuze op het gebied van de studie of de school?
  Ilse zegt 30 apr 2019

  Hi Elke, studie inhoudelijk kan ik de verschillen niet (meer) uitleggen, te lang geleden voor mij. Ik heb destijds gekozen voor de leukste stad en wilde graag in een echte studentenstad (met verenigingen) op kamers. Door de UT in Enschede heeft dat gewoon een andere beleving. Daarna heb ik met plezier in Deventer gewoond;) In mijn tijd (2012) was Deventer iets kleinschaliger en persoonlijker.
  Succes met het onderzoeken van je mogelijkheden!

 • Ekin vraagt 26 mrt 2019
  Kan je naar het buitenland op stage met hrm ?
  Romy zegt 26 mrt 2019

  Hoi Ekin,
  Ja dat kan zeker. In het tweede jaar ga je een paar dagen stage lopen en heb je daarnaast nog een paar dagen les, in het tweede jaar is het dan ook niet handig om naar het buitenland te gaan. In het 3e of 4e jaar (dat mag je zelf kiezen) ga je full-time stage lopen en kun je ervoor kiezen om naar het buitenland te gaan, elk jaar zijn er een paar studenten die dit doen. Tegenwoordig kun je met bijna elke opleiding wel naar het buitenland om stage te lopen.
  Hopelijk is je vraag zo beantwoord.

 • Sanne vraagt 27 feb 2019
  Hallo, ik vroeg mij af wat de verdeling in vakken is als je na het 1e jaar gaat kiezen voor een richting. Bijvoorbeeld 60% financieel 40% mens enz. als je financieel kiest. Ik ben bang dat als ik een richting kies minder van de andere af weet en dat een nadeel is voor als ik later een baan krijg.
  Romy zegt 27 feb 2019

  Hoi Sanne,
  Als je een richting kiest ga je je focussen op die richting. De beide richtingen hebben overlap in de vakken en onderwerpen. Als je iets van beide richtingen wilt mee krijgen kun je dit oplossen door een minor te volgen over de richting die je niet had gekozen. Uiteindelijk krijg je, ongeacht welke richting je kiest, op je diploma de naam: HRM Bachelor. Hiermee kan je in het hele HRM werkveld terecht met je diploma, ongeacht welke richting je hebt gekozen.

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Yaël vraagt 13 dec 2018
  Ik heb een vraagje, ik studeer op dit moment marketing & communicatie met de uitstroom evenementenorganisatie. Kan ik na deze opleiding HRM gaan doen? Of sluit mijn opleiding dan niet goed genoeg aan?
  Ilse zegt 13 dec 2018

  Hoi Yaël, ik heb na mijn vmbo, detailhandel op het mbo behaald alvorens aan de HRM opleiding te starten. Ook geen ‘logische’ route, maar niets is onmogelijk ;)
  Daarbij kan juist de achtergrond marketing en communicatie je juist straks helpen / sterker maken als HR professional, er zijn meer raakvlakken dan je denkt! Succes met je volgende stappen. Groet, Ilse

 • Iris vraagt 08 okt 2018
  Is de opleiding heel economisch gericht?
  Romy zegt 08 okt 2018

  Het eerste jaar een klein beetje, na het eerste jaar hangt het er vanaf welke richting je kiest. Je kunt HR&BM kiezen, die richting heeft wel behoorlijk wat met cijfers en economie te maken maar de kern ligt nog steeds bij de menselijke kant (bedrijven verbeteren door op de juiste manier gebruik te maken van je personeel). Je kunt ook HRD kiezen, dan ben je minder met cijfers bezig en meer met het het ontwikkelen van mensen en bedrijven.

 • Hugo vraagt 04 aug 2018
  Heb je een laptop nodig voor de opleiding HRM, en zo ja waar moet die aan voldoen?
  Meike zegt 04 aug 2018

  Hallo, een laptop is zeker aan te raden. Je moet er verslagen op kunnen schrijven, verder geen ingewikkelde programma’s nodig. Eventueel SPSS erop kunnen zeggen.

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Sarina vraagt 10 apr 2018
  Per augustus 2018 wordt de richting HTD veranderd in HRD, wat is het verschil hier tussen en wat gaat er dan veranderen aan de richting?
  Katharina zegt 11 apr 2018

  Htd is een uitstroomprofiel die zich richt op coaching/ontwikkeling/begeleiding voor keuzes van en naar studie/werk van het individu overal, dus bijvoorbeeld de medewerkers op het werk, leerlingen/studenten op scholen, werklozen en arbeidsbeperkten. Hrd doet dit alles ook maar houdt zich alleen bezig met die ontwikkelingen binnen 1 organisatie, het gaat dus meer om het ontwikkelen van de organisatie met de mensen die daar werken. Bij hrd begeleid je dus bijvoorbeeld geen mensen die werkloos zijn (re-integratie). Dat wil niet zeggen dat je niet dezelfde beroepen kunt uitvoeren als bij HTD omdat je een minor kan doen die gericht is op het decanaatschap bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je de titel HRM, welke richting je ook kiest. Met HRM kun je zowel HR&BM (de business kant) beroepen uitvoeren als HTD beroepen. Het verschil is dat bij de ene richting het accent ligt bij de business en bij de andere richting het accent ligt bij coaching en ontwikkeling van het individu en organisatie. Laat maar weten als je nog meer vragen hebt.

 • Nina vraagt 16 mrt 2018
  Hoe wisten jullie dat de opleiding HRM echt iets voor jullie was? De vakken van de opleiding spreken mij wel aan maar ik twijfel namelijk best wel of ik het leuk genoeg zou vinden voor een baan in de toekomst.
  Meike zegt 16 mrt 2018

  Heel goed dat je de vakken van de opleiding hebt bekeken. Naast de vakken heb ik mij verdiept in de toekomstige beroepen waarin je terecht kan komen na deze opleiding en heb ik mensen uit dit beroepenveld benaderd. Deze opleiding is ook juist heel geschikt voor als je twijfelt over die baan in de toekomst omdat je breed opgeleid wordt en verschillende kanten op kan zowel tijdens de opleiding als na de opleiding.

  Nog 2 antwoorden Inklappen

 • Marsha vraagt 05 mrt 2018
  Hey, ik heb een meeloopdag gehad bij HRM in Enschede. De meiden waar ik mee liep deze dag zeiden dat je in het tweede jaar tussen 2 richtingen moet kiezen. Hun zeiden dat dit in Deventer niet nodig is, omdat het hier gemengd kan. Weet je misschien of dit ook aan de orde is in Enschede?
  Ilse zegt 05 mrt 2018

  Dag Marsha,
  Ik ben al meer dan 6 jaar geleden afgestudeerd en ik denk dat er inmiddels een heleboel is veranderd ;-). Wel weet ik dat ik destijds wel een richting moest kiezen; loopbaanbegeleiding of de organisatie kant.

  Op dit platform zitten ook nog actieve studenten dus ik ga er vanuit dat ze je kunnen helpen.
  Succes!

  Nog 2 antwoorden Inklappen

 • Britt vraagt 19 okt 2017
  Hoihoi! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de MBO opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, en ik wil volgend schooljaar graag starten met HRM voltijd in Enschede. Nu ben ik erg slecht in rekenen, is de opleiding dan wel haalbaar? En hoe zit het qua engels? Groetjes Britt
  Ilse zegt 19 okt 2017

  Hoi Britt,
  Leuk dat je vanuit het MBO de stap gaat maken naar het HBO. Heb ik ook gedaan. Ik was niet zo goed in economie maar heb ook mijn HRM diploma;). Ik denk dat begrijpen van kosten belangrijker is dan het uitrekenen zelf. Ik ben ook geen rekenwonder, maar gelukkig is de rekenmachine uitgevonden en zijn er veel Tools voor berekeningen. Ik zal dat dus niet echt als een probleem zien. Als je maar wilt, dan komt de rest wel (desnoods met extra hulp)! Mbt Engels, durf ik geen antwoord op te geven, toen ik, inmiddels al meer dan 6 jaar geleden afstudeerde, werd alles net wat internationaler... dus andere ambassadeurs, vul maar aan! Succes. Groetjes Ilse

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Marion vraagt 15 jul 2017
  Hoi! Ik begin in september aan de studie, en heb een heel veel zin in! Alleen ben ik niet zeker of ik de boeken moet kopen. Het is me vaak gebeurd dat ik boeken kocht die niet gebruikt werden. Wat is jullie ervaring? En zitten jullie bij de studievereniging? En bevelen jullie dat aan?
  Ilse zegt 15 jul 2017

  Hi Marion,
  Herkenbare vraag. Ik heb destijds, in 2007 toen ik startte op het Saxion niet al mijn boeken te gelijk aangeschaft. Bewust ook bij sommige boeken oudere drukken besteld omdat het wel geld scheelde. Kwestie van uit t nieuwe boek een hoofstuk kopiëren als t echt achterhaalt is.
  Ik heb wel gemerk dat je veel (meer dan 75%) van je boeken wel nodig hebt en dat er destijds ook met readers werd gewerk die je toen voor een aantal euro nog moest aanschaffen. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, dus geen idee hoe dat nu is - ook door de opkomst van digitale platformen;)
  Mbt studievereniging. Ik ben lid geworden van een studentenvereniging (ASV Taste), tijdens de intro/ kick-in, mee in aanraking gekomen. Top tijd gehad. Ga gewoon sfeer proeven tijdens de intoductie weken, en doe waar jij je prettig bij voelt!

  Succes met alles!

  Groetjes, Ilse

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Marion vraagt 15 jul 2017
  Hoi! Ik begin in september aan de studie, en heb een heel veel zin in! Alleen ben ik niet zeker of ik de boeken moet kopen. Het is me vaak gebeurd dat ik boeken kocht die niet gebruikt werden. Wat is jullie ervaring? En zitten jullie bij de studievereniging? En bevelen jullie dat aan?
  Ilse zegt 15 jul 2017

  Hi Marion,
  Herkenbare vraag. Ik heb destijds, in 2007 toen ik startte op het Saxion niet al mijn boeken te gelijk aangeschaft. Bewust ook bij sommige boeken oudere drukken besteld omdat het wel geld scheelde. Kwestie van uit t nieuwe boek een hoofstuk kopiëren als t echt achterhaalt is.
  Ik heb wel gemerk dat je veel (meer dan 75%) van je boeken wel nodig hebt en dat er destijds ook met readers werd gewerk die je toen voor een aantal euro nog moest aanschaffen. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, dus geen idee hoe dat nu is - ook door de opkomst van digitale platformen;)
  Mbt studievereniging. Ik ben lid geworden van een studentenvereniging (ASV Taste), tijdens de intro/ kick-in, mee in aanraking gekomen. Top tijd gehad. Ga gewoon sfeer proeven tijdens de intoductie weken, en doe waar jij je prettig bij voelt!

  Succes met alles!

  Groetjes, Ilse

 • Sylvahna vraagt 30 jun 2017
  Dag dames,Ik heb interesse in de opleiding HRM, al een tijdje maar ben hier nooit eerder aan begonnen. Stom he?Nou heb ik interesse in de deeltijd variant, omdat voltijd studeren voor mij helaas geen optie meer is.Hebben jullie enig idee of dit vakkenpakket lijkt op de voltijd?
  Ilse zegt 30 jun 2017

  Beste Sylvahna,
  het is gelukkig nooit te laat om te doen - wat je wilt doen. Dus alleen maar super goed dat jij er alsnog aan gaat beginnen! Beter laat dan nooit ;). Ik durf alleen geen antwoord te geven op je vraag, behalve dat ik nieuwsgierig ben, waarom je dat zo specifiek wilt weten. Uiteindelijk ontvangen Voltijds en deeltijds studenten het zelfde diploma (Bachelor HRM). Succes met je vervolg-stappen!
  Groetjes, Ilse

  Nog 2 antwoorden Inklappen

 • Sylvahna vraagt 30 jun 2017
  Dag Ilse, bedankt voor je snelle reactie. De reden dat ik dat vraag is omdat het vakkenpakket van voltijd er zo onwijs leuk en interessant uitziet!
  Ilse zegt 30 jun 2017

  Haha dat is wel een goed argument. HR is ook een leuk vak (vakkenpakket). Volgens mij hebben we wel deeltijd ambassadeurs, dus dan volgt er vast snel een reactie, waar je inhoudelijk wat mee kan. Succes!

 • Eline vraagt 23 apr 2017
  Hoi! Ik heb net mijn MBO afgerond en wil nu graag verder studeren. Nu lijkt HRM mij super leuk. Weten jullie of deze studie goed te doen is voor MBO'ers? En wordt er bij deze studie veel thuisstudie verwacht? Wordt dit als zware studie gezien? Welke vakken hadden jullie moeite mee? Groetjes!
  Laura zegt 23 apr 2017

  Hi Eline,

  Bedankt voor je vraag en leuk om te horen dat je interesse hebt in de opleiding HRM!

  Zelf heb ik ook mbo gedaan en vond de overgang naar het hbo best groot. Dit lag met name aan de hoeveelheid leerstof die je binnen acht weken je eigen moet maken. Vooral de eerste periode moest ik daar mijn weg in zien te vinden, maar zodra je de eerste periode door bent, is het ook duidelijker wat er van je verwacht wordt en hoe alles "werkt".

  Mijn ervaring is dat het voor mbo'ers goed te doen is. Een zware studie is het naar mijn mening niet zozeer; zo lang je elke les volgt en je huiswerk maakt, is het goed te doen. In mijn klas zaten meerdere mbo'ers en die zijn inmiddels allemaal geslaagd :-)

  Op het gebied van thuisstudie/ huiswerk wordt er van je verwacht dat je buiten de lessen om ook aan de slag gaat met de in de les besproken leerstof. Bijvoorbeeld voor het maken van huiswerkopdrachten, het maken van een eindverslag voor een een vak (informatie opzoeken in diverse bronnen, soms interviews afnemen, verslag schrijven) en het leren voor een tentamen (soms houdt dit in dat je hele boeken door moet nemen).

  Qua vakken heb ik de meeste moeite gehad met het vak 'onderzoek'. Vooral het statistiek gedeelte vond ik erg moeilijk, maar dat komt ook omdat ik totaal geen reken- en wiskundewonder ben ;-) En uiteindelijk toch het tentamen gehaald. Arbeidsrecht wordt ook vaak als een moeilijk vak gezien. Dat komt vooral door de hoeveelheid stof en het Arbeidsrecht wettenboek (je moet leren hoe je het moet lezen en interpreteren).

  Zelf vind/vond ik de opleiding goed te doen als mbo'er en zo lang je er vol voor gaat en je bijblijft met de stof, moet dat goed komen!

  Mijn tips:

  1. Probeer zo snel mogelijk na de eerste les van een vak, al een start te maken met leren en het maken van samenvattingen. Dit heeft mij veel geholpen om enigszins relaxt de tentamens en verslagen te maken.

  2. Neem de handleiding van elk vak goed door. Zo weet je welke onderwerpen er tijdens de lessen worden besproken en hoe en waarop je beoordeeld wordt. Soms staat er ook een planning in van de huiswerkopdrachten die je moet maken. Het is echt een fijne houvast in het structuren en leren van de leerstof.

  Hopelijk heb ik voldoende antwoord kunnen geven op je vraag. Zo niet, stel dan gerust nog een vraag :-)

  Fijne zondag!

  Hartelijke groet,
  Laura

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • myrthe vraagt 10 apr 2017
  Kan ik met HRM beginnen in Enschede en wanneer je een afstudeerrichting kies later die je niet in Enschede kunt doen dan als nog over stappen naar Deventer?
  Laura zegt 10 apr 2017

  Hi Myrthe,

  Bedankt voor je vraag!

  Je kan gewoon starten in Enschede met de opleiding HRM. Aan het einde van het eerste jaar kies je je afstudeerrichting/ uitstroomprofiel en in het tweede jaar ga je daarmee verder.
  Kies je bijvoorbeeld Human Talent Development (HTD) dan ga je het tweede jaar starten in Deventer. Ik heb meerdere klasgenoten gehad die het eerste jaar in Enschede gevolgd hebben en vervolgens verder zijn gegaan in Deventer :-)

  Ik wens je alvast veel plezier en succes toe met je studie!

  Hartelijke groet,
  Laura Bisschop

 • Max vraagt 30 jan 2017
  Hoe economisch gericht is de opleiding, als voorbeeld ik ben ontzettend geïnteresseerd in de mens op sociaal vlak, maar heb geen economie in mijn profiel!
  Ilse zegt 30 jan 2017

  Hoi Max,

  Vroeger (2007) toen ik startte met de HRM opleiding, was er wel degelijk een vak Economie. Ook ik had geen economie in mijn profiel, tevens een MAVO diploma. Ik heb daardoor wel iets moeite gehad (kleine achterstand), maar heb het uiteindelijk ook met vlag en wimpel gehaald. Laat je dus niet tegenhouden door je profiel en het wel of niet hebben van vakken in je profiel. De ''mens'' & sociale vlak komt uiteraard voldoende terug om je daar op te storten! Groetjes, Ilse

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Iris vraagt 14 jan 2017
  Krijg je voor het vak Business English een aparte certificaat?
  Laura zegt 15 jan 2017

  Dag Iris,

  Bedankt voor je vraag! Om eerlijk te zijn kan ik helaas geen antwoord geven op je vraag omdat ik dit vak niet heb gehad. Mijn advies aan jou is dan ook om aanstaande vrijdag naar de open dag te gaan :-) Deze is in Enschede van 13.00 uur tot 17.00 uur. Je zou dan je vraag kunnen stellen aan de aanwezige docenten die dit vak geven en/of studenten die dit vak hebben gehad.

  Hartelijke groet,
  Laura

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Annemarie vraagt 11 apr 2016
  Hoi, Ik ben me nog aan het oriënteren op wat voor opleiding ik zou willen doen. Ik zit te denken aan HRM. Daarom zou ik het fijn vinden om wat hoorcolleges van het 1e jaar door te kunnen lezen. Hierbij dus mijn vraag: Kan iemand mij wat hoorcolleges van HRM toe kunnen sturen? Alvast bedankt,
  Laura zegt 11 apr 2016

  Hoi Annemarie,

  Leuk dat je erover nadenkt om HRM als studie te kiezen! Ik kan je helaas niet helpen aan informatie over de hoorcolleges. Dit is, sinds ik ben gestart met de studie in 2011, op het gebied van de inhoud behoorlijk veranderd. Wel kan ik je vertellen welke vakken je zoal gaat krijgen in het eerste jaar.

  Kwartiel 1:
  - Schriftelijke communicatie 1
  - Inleiding Mens & Arbeid
  - Operationeel HR&BM
  - Probleemgestuurd onderwijs 1
  - Mondelinge communicatie 1 (dit vak loopt door in kwartiel 2)
  - Beroepen en opleidingen
  - Informatievaardigheden
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Kwartiel 2:
  - Inleiding HTD
  - Operationeel HR&BM 2 Integraal model
  - Mondelinge communicatie 1
  - Probleemgestuurd onderwijs 2
  - Onderzoek 1 : probleemanalyse
  - Arbeidsmarktontwikkelingen
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Kwartiel 3:
  - Organisatiepsychologie
  - Arbeidsrecht 1
  - Business English
  - Mondelinge communicatie 2 (loopt door in kwartiel 4)
  - Loopbaanadvies
  - Onderzoek 2: onderzoeksopzet
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Kwartiel 4:
  - Ethiek
  - Sociale zekerheid 1
  - Business English
  - Mondelinge communicatie 2
  - Organisatiekunde
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Wat ik je kan aanraden, als je dit nog niet gedaan hebt, is een keer meelopen met een eerstejaars (zogenaamde meeloopdag). Dan krijg je o.a. meteen een indruk van hoe de vakken er ongeveer uit zien en wat je dus zoal kan verwachten.

  Hier heb je meteen de link van de pagina waar je een 'knop' onderaan de pagina vindt en waar je je kan inschrijven voor een meeloopdag in Deventer of Enschede.

  https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/ama/Human%20Resource%20Management1/Human%20Resource%20Management_vt_dev_ens/

  Mocht de link niet werken, dan kom je op deze manier bij het formulier: ga naar de opleiding HRM (via de studiekiezer). Klink vervolgens op het kopje ' oriëntatie'. Vervolgens vindt je onderaan de pagina de link naar het inschrijfformulier voor een meeloopdag.

  Ondanks dat ik je niet direct heb kunnen helpen aan de hoorcolleges, hoop ik dat je toch wat de informatie gehad hebt.

  Heel veel succes met het maken van je studiekeuze! Wat je ook kiest, alvast veel succes en plezier met je studie :-)

  Hartelijke groet,
  Laura

 • Sanne vraagt 19 jan 2016
  Ik ben erg geïnteresseerd in de mogelijkheid om in t 2e jaar HTD (Human Talent Development) te kunnen studeren in Deventer. Wat heeft jou zover gekregen om HRM in Deventer te gaan studeren? Is de stof te doen? Leuke manier van lesgeven? Let me know! Sanne
  Laura zegt 19 jan 2016

  Hoi Sanne,

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in HTD! Wat mij zover gekregen heeft om te gaan studeren (voordat ik HTD ging doen) in Deventer was in eerste instantie omdat ik toen nog in Apeldoorn woonde, dus puur om de reisafstand. Het grootste gedeelte van de opleiding woon ik in Enschede en moest dus vaak heen en weer reizen. Helaas wordt HTD (op dit moment) alleen nog gegeven in Deventer en zal je, als je HTD kiest, ook heen en weer moeten reizen. Goed te doen hoor, maar als de keuze er was geweest om HTD in Enschede te doen, had ik dat gedaan. Dit is dan ook alleen gebaseerd op de reisafstand en niet om de docenten, locatie o.i.d.

  De HTD stof is naar mijn idee goed te doen, mits je bij blijft en (het liefst allemaal) colleges volgt. In het 2e jaar ben je voornamelijk praktisch bezig: zoals gespreksvoering en stage lopen naast het volgen van vakken, interviews afnemen en verwerken. in het 3e jaar ga je dieper op de stof in door veel artikelen en boeken te lezen op het gebied van o.a. sociale zekerheid, (studie)loopbaanleren en huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het is even buffelen maar zeker goed te doen. In het 3e kwartiel start je met de BOP stage of minor. Het vierde jaar bestaat uit stage of minor en afstuderen.

  De manier van lesgeven verschilt heel erg per docent. De een is wat serieuzer dan de ander (dat hou je toch wel), maar over het algemeen zijn de lessen leuk en interessant genoeg om te volgen en vol te houden ;-) Vooral de lessen van Marion Treep (Sociale Zekerheid & Arbeidsrecht) zijn ontzettend leuk omdat ze 'droge' stof tot iets heel levendigs kan maken. Klinkt misschien wat gek, maar als je een college van haar gaat volgen, weet je precies wat ik bedoel! Jouke Post en Ad van der Stadt zijn vakinhoudelijk erg goed en de lessen zijn leuk doordat er ruimte is voor humor.

  Succes met je keuze!

  Hartelijke groet,
  Laura

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?