Hotel Management

Studieverkorting: Momenteel volg ik een horeca opleiding op het MBO (niveau 4), daarbij heb ik de kans om mijn laatste stage in het buitenland te doen. Zou ik hiermee studieverkorting krijgen op het HBO, kan iemand mij helpen?

Anne
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Henk
Henk
meer dan 2 jaar geleden

Hallo Anne,

Zelf ben ik toegelaten door middel van het behalen van de HAVO. Ik heb het even opgezocht in de Onderwijs en Examenregeling (OER). Hier staat geschreven dat bij de opleiding Hotel Management (NL) je vrijstelling voor stage 1, in het tweede leerjaar, kan aanvragen als je een van volgende opleidingen hebt afgerond: Horeca-ondernemer/Manager, Restaurateur of Afdelingsmanager of Cateringbeheerder/Manager. Dit zou betekenen dat je een half jaar eerder deze studie kan afronden.

Met betrekking tot het buitenland staat het volgende beschreven in de OER: Wanneer je tijdens een eerdere opleiding minimaal 90 dagen onafgebroken in het buitenland bent geweest, kun je via Topdesk vrijstelling aanvragen voor de buitenlandverplichting.

Om antwoord te geven op je vraag: Als jij de stage nu in Nederland volgt, kan je alsnog vrijstelling aanvragen en binnen 3,5 jaar afstuderen in plaats van 4 jaar. Echter dien je dan wel een minor of andere stage in het vierde jaar in het buitenland te doen. Mocht jij nu stage gaan lopen in het buitenland voor minimaal 90 dagen dan kan je ook vrijstelling aanvragen voor de buitenland verplichting die bij onze opleiding geldt. Let hierbij ook even goed op de opleidingen die hierboven staan of jij deze volgt!

Ik hoop je vraag zo goed beantwoord te hebben & veel plezier en succes met je stage!

Groeten Glenn

Is jouw vraag nog niet beantwoord?