Hotel Management

Gastvrijheid, vernieuwing en management, dat zijn de uitdagingen van de opleiding Hoger Hotelonderwijs in Apeldoorn. Het gaat veel verder dan het aanbieden van een bed waar reizigers of zakenmensen kunnen neerstrijken. Gasten verwachten namelijk meer, zij verlangen naar beleving. Zodra zij arriveren moeten zij zich welkom voelen in een servicegerichte omgeving waar het draait om hun wensen. Het doel van een manager is niet alleen aan de verwachtingen van de gast te voldoen, maar deze te overtreffen. En daar ligt dan ook precies jouw uitdaging.

Deze studie wordt ook in het Engels aangeboden.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Apeldoorn

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Hoi! Stoppen er veel studenten met de studie in het eerste jaar? Hoe is de sfeer op school? Moet je veel presentaties geven?
  Jesse
  vroeg 6 dagen, 17 uur geleden
  Glenn
  zei 6 dagen, 16 uur geleden

  Hoi Jesse, bedankt voor jou vraag!

  Zelf zit ik in het tweede jaar van de opleiding nu en zijn er pas drie medestudenten gestopt de afgelopen jaren. Zelf vind ik dit heel erg weinig, en ook bij de andere klassen gaan veel studenten door met de opleiding.

  De school in Apeldoorn is erg klein, daardoor hangt er een hele leuke sfeer en leer je al snel veel medestudenten en docenten van naam en gezicht kennen. In ons gebouw zit naast onze opleiding ook de opleiding Security Management, vandaar dat de school zo klein is!

  In het eerste jaar van de opleiding dien je wel een aantal presentaties te geven. Als dit het geval is, is het meestal wel in groepjes. Daarnaast moet je bij een aantal vakken wel een presentatie geven maar niet voor een cijfer, hier leer je ook veel van. Ik zou je in ieder geval geen zorgen maken om de presentaties, je hoeft eigenlijk nooit voor een grote groep te presenteren!

  Ik hoop je vragen goed beantwoord te hebben, anders hoor ik het graag!
  Groetjes Glenn

 • Ik vroeg me af of ik met mijn MBO 4 diploma met Duits als extra taal toegelaten kan worden op de opleiding. Ook heb ik het vak bedrijfseconomie gehad, is het nog nodig om hiervoor een extra cursus te volgen om op het juiste niveau te komen?
  Demi
  vroeg 6 dagen, 23 uur geleden
  Diede
  zei 6 dagen, 22 uur geleden

  Hoi Demi, bedankt voor je vraag. Kijk even op deze webpagina: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hotel-management/toelating

  Daar staat alle informatie over met welke diploma's je kan worden toegelaten.
  Wat betreft bedrijfseconomie, is de keuze aan jou. Het zal altijd helpen om wat extra kennis op te doen. In de lessen economie tijdens de opleiding wordt veel engelse lesstof gebruikt, misschien dat je het fijn vind om daar wat extra kennis op te doen.

  Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord, en anders hoor ik het graag.
  Groetjes, Diede

 • Ik twijfel heel erg tussen de Nederlandse of Engelse variant. Ik zit nu op de havo en ben redelijk in Engels maar het lijkt me heel handig om de Engelse variant te volgen gezien het internationale en sowieso in deze wereld lijkt me dat handig. Maar is natuurlijk wel nog moeilijker. Iemand advies?
  Floor
  vroeg 1 week, 3 dagen geleden
  Diede
  zei 1 week, 1 dag geleden

  Hoi Floor! Bedankt voor je vraag. Ik doe zelf de Nederlandse variant, ondanks dat Engels mij ook goed af ging. Ik heb zelf deze keuze gemaakt omdat ik niet persé internationale ambities heb. Bij de Nederlandse opleiding wordt er alsnog veel in het Engels gedaan. Veel vaktermen en boeken zijn in het Engels, en je krijgt natuurlijk Engelse lessen.

  Wanneer je voor de Engelse variant kiest, is er de kans dat je met internationale studenten in de klas komt. Daarmee zal je dus buiten de lessen ook in het Engels spreken, dat is erg leerzaam!
  Ik hoop dat je zo net iets beter de keuze kan maken, anders help ik je graag verder.
  Groetjes, Diede

 • What are the requirements?
  Sakawat
  vroeg 1 week, 2 dagen geleden
  Yashika
  zei 1 week, 2 dagen geleden

  Hello Sakawat,

  Admission requirements for this course you can check on this website with all the details.
  https://www.saxion.nl/opleidingen/en/fulltime/bachelor/hotel-management

  Still if you have any other question please don't hesitate to contact me.

  Regards,
  Yashika

 • Hoi! Ik las net een vraag waarop het antwoord was gegeven dat het geen verplichting is om economie in je pakket te hebben. Moet je hiervoor dan nog wel een toelatingsonderzoek doen? Groetjes,Alyssa
  Alyssa
  vroeg 1 maand geleden
  Bart
  zei 1 maand geleden

  Hoi Alyssa!

  Indien je instroomt met een afgeronde havo-vooropleiding, dan is Economie geen verplicht vak voor de profielen N&G, N&T en E&M. In dat geval is het NIET noodzakelijk om een toelatingsonderzoek te doen.

  Heb je echter de havo afgerond met een C&M-profiel, dan is Economie, M&O of Bedrijfseconomie wel verplicht! Heb je geen eindexamen gedaan in een van deze vakken? Dan is het WEL noodzakelijk om een toelatingsonderzoek (deficiëntieonderzoek) te doen.

  Ik hoop dat het zo duidelijk is voor je. Op de webpagina van de opleiding staat het nog eens duidelijk beschreven onder het kopje 'toelating'.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hoi, zijn er meerdere opleidingen op Saxion Apeldoorn? Of alleen hotel management?
  Amber
  vroeg 1 maand geleden
  Bart
  zei 1 maand geleden

  Hoi Amber!

  Saxion Apeldoorn is een ontzettend kleine school. Vrijwel iedere student ervaart dit als zeer prettig. Je raakt niet verdwaald, bouwt een band op met medestudenten, docenten en ondersteunend personeel. Elke dag zie je dus bekende gezichten!

  Naast de Nederlandse Hotel Management opleiding, wordt ook de Engelstalige variant in Apeldoorn gegeven. Er lopen dus veel internationale studenten rond! Daarnaast is de opleiding Security Management ook ondergebracht in Apeldoorn.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hoi, hoe zit het met de kleding? Moet je elke dag een pak van de opleiding aan en hoe zien die eruit? (pak, jurk, rok of wat is het) Groetjes.
  Amber
  vroeg 1 maand geleden
  Bart
  zei 1 maand geleden

  Hoi Amber!

  Onze studie heeft inderdaad een eigen HBS-pak die je zelf dient aan te schaffen. Voor mannen bestaat het pak uit een donkerblauw kostuum, een wit overhemd en een stropdas. Voor vrouwen bestaat het pak uit een donkerblauwe blazer met, naar keuze, een rok of pantalon. Daarnaast krijgen zij witte blouse en een shawl. Het pak kost tussen de 200 en 300 euro. Vanuit Saxion krijg je een naambadge.

  Het is zeker niet verplicht om elke dag in pak naar school te komen. Sterker nog, je zult zo'n 90-95% van de dagen je eigen kleding dragen. Het pak is verplicht tijdens officiële, mondelinge, toetsmomenten. Verder draag je het pak tijdens fieldtrips, studiereizen en wanneer mensen van buitenaf de school komen bezoeken.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hoi, ik heb een vraag over studentenverenigingen. Zijn er meerdere studentenverenigingen of 1? Wat voor dingen doe je met je studentenvereniging? En hoe geef je je op?Groetjes Amber
  Amber
  vroeg 1 maand geleden
  Bart
  zei 1 maand geleden

  Hoi Amber!

  In Apeldoorn zijn er, voor zover ik weet, geen studentenverenigingen. Onze studie heeft wel een eigen studievereniging, genaamd Promaître! Zij organiseren het hele jaar door verschillende evenementen, zoals borrels, feestjes en het jaarlijkse Foodgala. Daarnaast organiseren zij ook leuke studiegerelateerde activiteiten, zoals wijnproeverijen en gastcolleges.

  Er zijn verschillende manieren om lid te worden. Dat kan via de mail, via inschrijfformulieren of gewoon even bij het bestuur langsgaan! Check ook hun Facebook-pagina: https://www.facebook.com/s.v.promaitre. Mocht je meer vragen hebben, kun je hen benaderen!

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Goedemorgen, Wanneer begint de introductieweek van Hotel Management? Hebben jullie misschien een overzicht met alle data omtrent de introductieweek?
  Jade
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Bart
  zei 1 maand geleden

  Hoi Jade!

  De HOI Introductieweek begint op 23 augustus 2021 en zal duren tot en met 26 augustus 2021. Het programma is nog niet bekend. Zoals je wellicht begrijpt, hangt dit ook erg af van de situatie omtrent het coronavirus en de geldende maatregelen op dat moment.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hallo, ik heb het profiel C&M met economie maar geen bedrijfseconomie, zou dit een probleem zijn tijden de opleiding?
  Brenna
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Diede
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Hoi Brenna! Bedankt voor je vraag. Het is geen verplichting voor de opleiding om economie in je pakket te hebben. Het verschilt per persoon hoeveel tijd zij nodig hebben voor dit vak, dat zou bij jou dan misschien iets meer kunnen zijn, dat had ik zelf ook! Met wat extra moeite zal het geen probleem moeten zijn. Heel veel succes met je keuze, en meer vragen zijn altijd welkom. Groetjes, Diede

 • Hallo, ik had een vraag over de opleiding. Er staat dat je een half jaar in het buitenland moet studeren. Mag je zelf kiezen in welk land je dat gaat doen of word dat door het Saxion bepaalt?
  ...
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Diede
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Hoi! Bedankt voor je vraag. Het is inderdaad verplicht om een buitenlandse stage of studie te doen voor een half jaar. Saxion biedt hierbij een aantal landen aan, waar je uit kan kiezen. Je wordt dus niet zomaar ergens heen gestuurd! In deze landen zijn bepaalde bedrijven geselecteerd waarbij je kan solliciteren. Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord! Groetjes, Diede

 • Hoi! Ik vroeg me af, is het hebben van Frans moeilijk terwijl je op de havo Duits hebt gehad? Aangezien Frans op 5 havo niveau wordt gegeven. Ook heb ik geen economie in mijn pakket. Wordt dit lastig?
  Alyssa
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Bart
  zei 1 maand, 2 weken geleden

  Hoi Alyssa!

  Super leuk dat je interesse hebt in onze opleiding!

  Het klopt inderdaad dat Frans verder gaat op havo-5 niveau. De basis zal in de eerste weken in een hoog tempo herhaalt worden. Ik kan niet bepalen voor je of dit moeilijk gaat zijn, dat is afhankelijk van jouw huidige niveau. Hoogstwaarschijnlijk zul je in het begin wat extra moeite moeten doen om mee te komen in de lessen. Het voordeel van de Franse lessen op Saxion is dat de klassen (over het algemeen) erg klein zijn, waardoor er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt door de docent.

  Ik ben zelf ook ingestroomd zonder economie in mijn vooropleiding en heb dit nooit als nadelig ervaren. Wellicht dat je ook hier wat meer moeite voor moet doen, dat is afhankelijk van hoe snel je de lesstof eigen maakt. Er zijn altijd klasgenoten die erg goed zijn in de economische vakken en die bereid zijn om jou te helpen. Ik zou je hier niet echt druk om maken :-).

  Succes met je studiekeuze!

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Goedemiddag, Ik had een vraag over HOTEL MANAGEMENT | HBO. Er staat niet duidelijk als het een Engelse opleiding is of Nederlands? Ik zou dat graag willen weten. Vriendelijke groet,Dariana Cyntje
  Dariana
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Yannieck
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hi Dariana!

  Dankjewel voor je berichtje!
  De opleiding Hotel Management wordt aangeboden in beide talen.
  Je kan je dus aanmelden voor Hotel Management in het Nederlands of voor de opleiding Hotel Management in het Engels. Dat is jouw eigen keuze :)

  Ik hoop dat dit antwoord je meer duidelijkheid geeft!

  Groetjes,
  Yannieck

 • Hoe is de betrokkenheid van docenten naar studenten?
  Siebren
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Bart
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hi Siebren!

  Dat verschilt natuurlijk per docent. Over het algemeen zijn de docenten ontzettend betrokken bij jou als persoon en jouw studieloopbaan, mits je daarvoor openstaat natuurlijk. Ik heb dit zelf als heel erg prettig ervaren. Daarnaast is een van de docenten ook jouw Studieloopbaanbegeleider (SLB'er), een soort mentor. Bij hem/haar kun je te allen tijde terecht met vragen, of als je gewoon iets kwijt wilt.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Goedemiddag, Ik had een vraag over HOTEL MANAGEMENT | HBO. Er staat niet duidelijk als het een Engelse opleiding is of Nederlands? Ik zou dat graag willen weten. Vriendelijke groet,Dariana Cyntje
  Dariana
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Diede
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hoi Dariana! Bedankt voor je vraag. Er is zowel een Nederlandse opleiding als een Engelse. Bij de Engelse heb je de kans dat je een internationale klas hebt. Bij de Nederlandse opleiding zit je niet met buitenlandse studenten in de klas. Er wordt wel veel Engelse lesstof en termen gebruikt tijdens dit programma.
  Groetjes, Diede

 • weet je trouwens ook of saxion een microsoft pakket aanbied of dat je die zelf moet aanschaffen?
  kyra
  vroeg 3 maanden geleden
  Diede
  zei 3 maanden geleden

  Zodra je op de opleiding zit krijg je inlogcodes die je ook voor het microsoft pakket kan gebruiken. Hoef je zelf dus niet te doen 😁

 • Is het handig om een laptop te hebben? welke zouden jullie dan aanraden? Ik zelf denk aan een macbook omdat ik hier zelf goed mee kan werken.
  kyra
  vroeg 3 maanden geleden
  Diede
  zei 3 maanden geleden

  Hoi Kyra!
  Bedankt voor je vraag. Ik zou het persoonlijk zeker aanraden om een laptop te hebben. Sowieso voor verslagen schrijven, maar misschien ook voor notities tijdens de lessen. Wat voor een laptop maakt niet uit, dat is je eigen keuze!

 • Good morning everyone, Since I'm starting to project my application I was wondering what shouldn't absolutely miss in the covering letter for the hotel management program?And if you have any other tips.Thank you and happy new year!
  Eva
  vroeg 3 maanden, 2 weken geleden
  Benson
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  Hello Eva,
  If I may get you question right, you asking tips on the application for enrollment to the Hotel Management course? If so yes I will give you a few tips:

  1. Ensure your Curriculum Vitae is in the right format and have a layout of your education career, academic achievements, work experiences if any, and also your passion/hobbies indicated.

  2. In the cover letter, ensure you have it written in formal layout addressing the University, and ensure to state why you a suitable candidate to be enrolled for the Hotel Management course.
  Also indicate you interests, admirations, skills, experiences and if no experience is involved, try to show why this Hotel Management course will be of beneficial to you in future.

  3. Read the articles in the https://www.saxion.edu/ and also the course content of what will be offered during the 4 year stay. They are particular about that and they want to know your interest for the course is genuine.:)

  4. also prepare a small vlog about yourself and why you a suitable candidate explaining point 3 above.

  5. More importantly, try and define your future goals;
  *What would I want to become after the study career?
  *What position will I be able to hold in any hospitality unit?
  *What am I going to be passionate about; either being a general manager, a chef, a front office manager etc.
  *How will I be able to use the skills I have learnt in Saxion Univeristy in my own country when I come back after my studies.

  Hope this are helpful to you. Just let me know for more clarity:)
  Happy New Year to you too!!

  Regards,
  Benson Arudo

 • Just wanted to do my Top-Up Degree Program in Hotel Management-Please let me know if possible-Am from Tanzania
  Jeremiah Maselle
  vroeg 4 maanden, 4 weken geleden
  Benson
  zei 4 maanden, 4 weken geleden

  Hello Jeremiah!
  Yes its possible to add up your degree program. When are you planning to join the course?.and also you can check on the requirements needed on the school website (saxion.nl), and just apply as soon as possible.

  You more welcome to Saxion University. I am from Kenya.

  Regards,
  Benson Arudo

 • Ik ben nu bezig met mijn 1e jaar van een andere opleiding op het Saxion Enschede, alleen zou ik graag na deze 4 jaar bij jullie willen starten op deze opleiding, is dat mogelijk? Daarbij heb ik mijn vakkenpakket zonder een 2e taal dan ga ik een taalcursus volgen maar word ik daarna gewoon toegelaten
  Julia
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Benson
  zei 5 maanden geleden

  Hello Julia,
  Yes that is very possible to finish your program in Enschede and come continue the hotel management course in Apeldoorn. In relation to the language package, cause you already a student in Saxion, it will be easier for you to be accepted for the hotel course, but you can review on the requirements needed before you apply for it.

  Regards,
  Benson Arudo

 • Ik ben nu bezig met mijn 1e jaar van een andere opleiding op het Saxion Enschede, alleen zou ik graag na deze 4 jaar bij jullie willen starten op deze opleiding, is dat mogelijk? Daarbij heb ik mijn vakkenpakket zonder een 2e taal dan ga ik een taalcursus volgen maar word ik daarna gewoon toegelaten
  Julia
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Bart
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Julia!

  Wat goed dat je al zover vooruit denkt.

  Indien je voldoet aan de toelatingseisen zoals beschreven op de website en je daarnaast in het bezit bent van een tweede moderne vreemde taal hebt afgerond op Havo-5 niveau, ben je gewoon toelaatbaar. Daarnaast raad ik je aan om over drie jaar de toelatingseisen nog eens te bekijken om er zeker van te zijn dat er geen wijzigingen zijn doorgevoerd.

  Veel succes met je huidige studie!

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • ik ben best geinteresseerd in deze opleiding alleen heb het profiel NG+NT zonder economie en een tweede taal, is het dan onmogelijk om toegelaten te worden op deze opleiding? en zo ja wat zou ik dan kunnen doen om toch toegelaten te worden?
  sam
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Bart
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Sam!

  Dat is een goede vraag. In het geval van jouw profiel is Economie geen toelatingseis, dus dat veroorzaakt zeker geen probleem! Het missen van een tweede moderne vreemde taal is echter wel vervelend...

  In dit geval zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je meldt je aan voor de opleiding en vervolgens word je uitgenodigd om een deficiëntietoets te maken. Je mag zelf kiezen welke taal, Duits of Frans. Tijdens deze toets wordt gekeken of je een van deze talen beheerst op Havo-5 niveau. Zo ja, dan ben je alsnog toegelaten. Zo niet, dan mag je helaas niet starten.

  2. Via een externe taalcursus kun je ook een Havo-5 diploma ontvangen voor Duits of Frans. Deze cursussen duren vaak een half jaar en zul je uiteindelijk succesvol moeten afleggen. Zodra je dit diploma hebt, kun je jezelf direct succesvol aanmelden.

  Heel veel succes met je studiekeuze!

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Is een buitenlandse stage verplicht of mag het ook in Nederland ?
  Denise
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Bart
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Denise!

  Wat leuk dat je interesse hebt in de opleiding Hotel Management aan Saxion!

  Het is verplicht om een semester (zo'n 5 a 6 maanden) in het buitenland te verblijven tijdens jouw studie. Het overgrote deel van de studenten kiest ervoor om deze buitenlandverplichting te volbrengen tijdens de stage in jaar 2. Zij vertrekken dus dan voor een half studiejaar naar het buitenland om daar stage te lopen.

  Het is echter ook mogelijk om deze buitenlandverplichting later in jouw studie te volbrengen. Hierbij kun je denken aan het studeren in het buitenland tijdens het eerste semester van het vierde leerjaar, of zelfs afstuderen in het buitenland.

  Kortom, het is verplicht om een half studiejaar in het buitenland door te brengen, maar dit hoeft geen stage te zijn. Het is echter wel aan te raden om deze buitenlandse ervaring in het tweede studiejaar te volbrengen.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hi! I’m an italian student who would like to study hotel management. I was thinking if it would be possible to meet a student online (videocall) to ask personally some questions about the program. Possibly italian so he/she has done a similar experience to what I’ll do. Thank you
  Eva
  vroeg 6 maanden geleden
  Yashika
  zei 6 maanden geleden

  Hii Eva,

  Yes it's possible to ask question to student. You can also ask me any of the questions.it will be great for me to help you out. If you want any Italian student to talk with i will let you know about it soon.you can msg me on insta yashika_saini_27 for more information. I hope i helped you well.

  Regards,
  Yashika

 • Kan je na uitschrijving van de studie alsnog na een periode van een jaar je studie vervolgen om de scriptie af te ronden?
  Marijke
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Marijke,
  I hope your question meant 'After deregistration, can you still continue your studies after a period of one year to complete the thesis?'

  It has been a while since you got a reply from us, we sorry for this. Were you able to get help on this issue?

 • Hello! I was wondering where I could see the amount of credits a subject of a course is worth? The subjects are listed in the "course content" section, but their credit values are not. Hope you can help! Thanks a lot, Teo
  Teo
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Teo,
  So sorry we did not get to you in time, did you manage to get the credit scores section for the subjects?

  They can be found in the Bison site on the right hand top corner.

 • Hello! I was wondering where I could see the amount of credits a subject of a course is worth? The subjects are listed in the "course content" section, but their credit values are not. Hope you can help! Thanks a lot, Teo
  Teo
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Teo,
  So sorry we did not get to you in time, did you manage to get the credit scores section for the subjects?

  They can be found in the Bison site on the right hand top corner.

 • What are the motivational letter requirements (questions, lenght, etc.) and what if I did not study economics or management at secondary school level, because I did not have them as optional subjects? Should I still apply for the course?
  Bence
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Bence,
  So sorry for the late reply, did you manage to apply for the course and able to get the help needed?

 • Hello,I want to know about the internship opportunity and It's paid internship? The total duration of internship available in this course?
  Faysal Mahamud
  vroeg 7 maanden, 2 weken geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Faysa,
  So sorry for the late reply. On this issue of internship I will send you the school email address and phone number for they can explain to you in details on this question.

  >internationaloffice@saxion.nl or +31 (0)88 019 3789)

  You can also get us on facebook "Saxion University of Applied Science", someone will be able to answer this question for you well.

  Thank you! :)

 • In your opinion, which are the strongest points of the program? Why should it be chosen?
  Kateryna
  vroeg 10 maanden geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Kateryna,
  Sorry for the late reply on your question. The strongest points of the Hotel Management program are:
  >The study load process that involves 50% theory work, 45% practical and group work, 5% one is given a study career counsel. Most universities like here in Kenya offer 90% theory and 30% practical work without any study career counsel and that's why I chose Saxion for it's uniqueness to explore on our talents and create more time for us in our studies.
  >The hotel management program prepares you to learn vital skills on teamwork, leadership, directing, controlling, organization, solving problems skills.
  >It also prepares you for the career ahead of becoming a manager in any hospitality industry in the world today with open doors to new cultures, countries, skills and creativity.
  >In the course work, hotel management, the first year is basically theory studying the major themes of hospitality, business and communication skills with a bit of practicals for training. In the second year first semester we learn about entreprenership with a 6 months placement abroad.
  In the third year we learn on hotel management and hospitality business course and
  In the fourth year, we are placed on minor management internship with conclusion research and consultancy before graduation commences.

  These are the reasons why it should be chosen as your course for expertise in future.
  Hope this helps with your decision making Kateryna :)

 • Hi :) I’m an italian student who would like to study hotel management.Moving out scares me a bit and I would like to know if Saxion gives you some support in finding an accommodation and maybe a part time job.Also, how’s the social interaction at saxion? Are there any student events?Thank u ;)
  Eva
  vroeg 6 maanden geleden
  Benson
  zei 6 maanden geleden

  Hello Eva. Welcome to Saxion University! Seems we will be studying the course together at Apeldoorn Campus. Leaving your home country might seem scary but we assure you in Saxion campus you will find a wide range of foreign nationalities who work, study, learn and have fun together and will make you have the peace to adopt to the new Dutch culture life.

  Yes the campus offers support in the housing/accomodation section and this you can find it using this link:
  https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/welcome-to-saxion/housing

  Working during you studies also can be made possible and you can refer to this link also:
  https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/life-in-holland/working-during-your-studies

  There are several social interactions available at Saxion and you can choose which best suits you in the link:
  https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/services

  Yes there are several student events and most can be found in the Blackboard under the Arrivals course section in detail.

  Looking foward to having you at Saxion and feel free to ask for any assistance :)

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tijdens de open dag werd er verteld dat bedrijfseconomie en de vakken voor ondernemen erg belangrijk zijn maar ook dat veel studenten hier moeite mee hebben.Hoe is de ondersteuning als je wordt belemmerd daarin? Bijvoorbeeld dyscalculie
  Rianne
  vroeg 6 maanden, 3 weken geleden
  Bart
  zei 6 maanden, 3 weken geleden

  Hi Rianne!

  De 'business' vakken waar jij aan refereert zijn zeker belangrijk in de studie en worden door sommige studenten als lastig ervaren. Deze lessen worden in klassen gegeven van max. 32 studenten, waardoor er voldoende ruimte is om tijdens de lessen vragen te stellen aan de desbetreffende docent. Daarnaast zijn er altijd studenten in jouw klas die uitblinken in dit soort vakken en bereid zijn om jou te helpen.

  Ik weet niet hoe er met dyscalculie wordt omgegaan en in hoeverre er ondersteuning kan worden geboden op dit gebied. Ik raad je daarom aan om dit te bespreken met de HBS Front Office, bereikbaar op 088 – 019 3400.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hi ,I want to know if the travelling in a train is recommended because i want to study at euro college in utrecht but i would really like to live in deventer or appeldoorn
  Joseph muñoz
  vroeg 7 maanden geleden
  Paula Antonia
  zei 7 maanden geleden

  Hi Joseph. Travelling with a train in the Netherlands is very popular and very common among students. Now, during the pandemic you are required to wear a mask throughout your whole journey.
  You can check this website for seasonal tickets or deals: https://www.ns.nl/en/season-tickets

 • Hello,I want to know about the internship opportunity and It's paid internship? The total duration of internship available in this course?
  Faysal Mahamud
  vroeg 7 maanden, 2 weken geleden
  Paula Antonia
  zei 7 maanden, 2 weken geleden

  Hello Faysal! The Hotel Management course usually offers internships that last one semester (5-6 months). Some internships are paid with a lower salary than a normal employee in the same company and some internships are not paid. However, there are companies that offer benefits such as housing or meals on duty. Every internship company is different and you can find specific information by consulting the account managers for every location.

 • hoe kan ik in contact komen met een oud 1e jaars waar ik zijn/haar boeken van het 1e jaar kan overkopen?
  sara
  vroeg 7 maanden, 4 weken geleden
  Bart
  zei 7 maanden, 4 weken geleden

  Hi Sara!

  Leuk dat je begonnen bent aan onze studie! Stuur mij even een e-mail, dan kunnen we samen kijken welke boeken je nodig hebt. Mijn e-mailadres is 433624@student.saxion.nl.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hallo Is er iemand die me kan vertellen welje boeken ik echt nodig heb voor het eerste jaar?
  louisa
  vroeg 8 maanden, 1 week geleden
  Bart
  zei 8 maanden, 1 week geleden

  Hi Louisa!

  De volledige boekenlijst kun je vinden op Studystore. In principe worden deze boeken gedurende het jaar (en sommigen gedurende de opleiding) gebruikt. Het is echter natuurlijk aan jezelf welke boeken je koopt.

  Mocht je niet alle boeken willen kopen, dan raad ik aan om direct tijdens de eerste lesweek aan de docent van het desbetreffende vak te vragen of de boeken verplicht zijn of niet.

  Vriendelijke groet,
  Bart

  Boekenlijst studiejaar 2020-2021:
  https://www.studystore.nl/boekenlijst/saxion/2020/saxdhhoprop1elj/1-hotel-management-(nederlands)-voltijd-propedeuse-leerjaar-1/keuzevakken

 • Ik begin volgend jaar met deze opleiding. Nederlandse versie. Is het nu al verstandig om Alle boeken te kopen of is het beter om te wachten totdat de docent zegt welke boeken je echt nodig hebt. Of is er iemand die me nu al kan vertellen welke boeken ik precies nodig heb voor het 1e trimester
  sara
  vroeg 9 maanden geleden
  Bart
  zei 9 maanden geleden

  Hi Sara!

  Wat leuk dat je volgend jaar gaat beginnen met onze opleiding! Ik raad aan om de boeken pas aan te schaffen aan het begin van het eerste semester, en niet nu al. De docent kan dan precies vertellen welke boeken je nodig gaat hebben. Echter is het wel belangrijk dat je de boeken tezijnertijd z.s.m. besteld om geen achterstand op te lopen.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Is er een cursus Duits en/of Frans deze zomer bij jullie op de opleiding om daarna later de tdeoets te kunnen maken?Kan ik dan wel alvast met de opleiding starten?
  Thomas
  vroeg 9 maanden, 2 weken geleden
  Ruben
  zei 9 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Thomas,

  Zelf zat ik zo'n drie jaar gelden in een soortgelijke situatie als jij zit. Ik had Havo examen gedaan zonder een 2e vreemde taal. Dit is een vereiste gezien het een vrij internationale studie is. Dit geld overigens niet alleen voor Saxion. Uit ervaring weet ik dat bijvoorbeeld Hotelschool Maastricht hetzelfde principe hanteert. Zelf heb ik daarom een tussenjaar genomen en ben in dat tussenjaar de Franse taal gaan leren. Inmiddels zit ik in jaar 3 en heb ik erg veel plezier van de opleiding.

  Saxion vraagt je zelf een cursus Frans of Duits te gaan doen. Je kunt starten met de opleiding zodra je de deficiëntietoets succesvol hebt afgerond. Dus niet eerder helaas.

  Ik hoop dat het zo wat duidelijker is. Mocht je vragen hebben kun je me ook even bellen op +31 6 42 95 50 68.

  Met gastvrije groet,
  Ruben Gillot

 • Hallo, ik heb begrepen dat je tijdens het tweede jaar in het buitenland stage kunt lopen. Is Turkije ook één van de landen waar je stage kunt lopen in het tweede leerjaar? Zo ja, welke steden?
  Lisa
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Bart
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hi Lisa!

  Het is inderdaad zo dat één van de twee semesters in het tweede jaar bestemd is voor een stage (5 - 6 maanden). Dit mag zowel in het binnen- als in het buitenland. Echter heeft onze opleiding wel een buitenlandverplichting. Iedere student moet minimaal één semester in het buitenland doorbrengen. Het overgrote deel van de studenten doet dit tijdens Stage 1 in het tweede jaar.

  Saxion heeft inderdaad een groot aantal partners waar studenten stage kunnen lopen, in veel verschillende landen. Helaas zijn er geen mogelijkheden om stage te lopen in Turkije.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Is er een minor gericht op de foodservice?
  Brian
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Bart
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hi Brian!

  Tijdens de Minor van de opleiding Hotel Management ben je niet gebonden aan het aanbod binnen de Hospitality Business School (waar de opleiding HM onderdeel van is). Je kunt in principe bij alle hogescholen in Nederland een minor volgen (zie https://www.kiesopmaat.nl/). Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een semester in het buitenland te gaan studeren, echter is de kans klein dat deze 'study abroad' volledig gericht is op Foodservice.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hoe streng is de selectieprocedure? Hoe groot is de kans dat je wordt aangenomen? Groet Tessa
  Tessa
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Bart
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hi Tessa!

  Bedankt voor je vraag.
  Tijdens de selectieprocedure staat jouw motivatie voor onze studie centraal. Het is belangrijk dat je weet waarom je Hotel Management wilt studeren, en waarom aan Saxion in Apeldoorn. Daarnaast wordt er gekeken hoe jouw zelfreflectie is, wie ben je als persoon, wat is jouw gedrag in een groep, enzovoort.

  De instroomeisen zijn streng. Voldoe je niet aan de gestelde eisen en haal je de deficiëntietoets(en) niet, dan ben je niet toelaatbaar. Dit is een strenge eis. Het is echter moeilijk te zeggen of de selectieprocedure streng is, aangezien het niet gaat om een toets, maar puur over jou als persoon. Daardoor kan ik dus ook niet zeggen hoe groot de kans is dat je aangenomen wordt.

  Daarnaast is het ook goed om te weten dat er geen maximum aantal nieuwe studenten aan onze opleiding gekoppeld is.

  Ik hoop je hiermee toch enige inzicht te hebben gegeven in de selectieprocecure.

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hello! I was wondering where I could see the amount of credits a subject of a course is worth? The subjects are listed in the "course content" section, but their credit values are not. Hope you can help! Thanks a lot, Teo
  Teo
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Bart
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hi Teo!

  Thank you for your question.
  Sadly, I can not answer your question completely. Basically, all subjects that are being taught during the first year are worth 3 ECTS. However, the number of credits you will receive for passing one subject really differentiates during the following (2-4) years.

  Best regards,
  Bart

 • Hallo, ik heb geen Frans in mijn vakkenpakket zitten, maar ik ga wel een taalcursus doen waarbij ik een certificaat krijg dat ik op B2 niveau zit. Moet ik dan nog steeds een toets maken bij jullie, of is dit certificaat genoeg?
  Nikki
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Bart
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hi Nikki!

  Een certificaat op B2-niveau is zeker voldoende om in te stromen.
  Succes met de taalcursus!

  Vriendelijke groet,
  Bart

 • Hoi! Ik ben geïnteresseerd in de opleiding Hotel Management, maar mijn vraag is algemeen. Ik vroeg me namelijk af, of je een 'schuld' zou moeten betalen in het geval je je aanmeldt bij een opleiding, maar je vervolgens weer uitschrijft (vóórdat het schooljaar begint uiteraard)? Groetjes!
  N
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Deliana
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hoi! Nee je hebt dan geen schuld. Je kan tot februari kosteloos stoppen met je studie.

 • Hoi, is het mogelijk dat ik na het eerste jaar een tussenjaar neem? En dan gewoon doorstroom in het volgende jaar?
  Lisa
  vroeg 11 maanden, 1 week geleden
  Deliana
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hoi Lisa. Als je je propedeuse haalt is dit zeker mogelijk!

 • I’ve got couple of questions. Firstly, about opportunities to do an exchange program or to study semester in the other university. Do you have such offer?
  Kateryna
  vroeg 10 maanden geleden
  Deliana
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hi Kateryna,

  Yes. We offer a semester for an Exchange programme and also a semester for an internship abroad. If you want you can also do you final project abroad. So there are a lot of possibilities. I hope this answers your question

 • Hoi , ik zit er over na te denken om volgend jaar deze opleiding te doen . Ik ben nu nog bezig met mijn Havo. Ik heb alleen geen vreemde taal zoals Frans of Duits . Kan ik dan toegelaten worden? En zijn er manieren om zonder Frans en Duits ook aangenomen te worden bijv een cursus? Groetjes Mila
  Mila
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Bart
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Hi Mila!

  Het is verplicht om een tweede moderne vreemde taal afgerond te hebben op Havo-5 niveau. In jouw geval zijn er twee verschillende opties om aan deze eis te voldoen.

  De eerste optie is om een taalcursus Frans of Duits te volgen waarbij je een diploma op Havo-5 niveau kunt behalen. Hierdoor zul je dan ook met het juiste niveau binnenstromen, en vooral daarom raad ik deze optie ook aan.

  Een andere optie is om een deficiëntietoets te maken. Tijdens deze toets zal getest worden of jij het Havo-5 niveau van Frans óf Duits (naar jouw keuze) bezit. Je wordt automatisch voor deze toets uitgenodigd als jij jezelf aanmeldt zonder het bezitten van het juiste diploma voor een van deze talen. Indien je deze toets niet haalt, mag je dus ook niet starten.

  Ik hoop hiermee jouw vraag beantwoord te hebben!

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hi Mihai, I am interested in the short HM course, but there is just a few information about it on the Saxion website. Have you heard anything about it or maybe you know someone who is running it?Wish you good health
  Anton
  vroeg 11 maanden, 3 weken geleden
  Bart
  zei 11 maanden, 1 week geleden

  Dear Anton,

  I don’t know much about the short version of Hotel Management. If you have any questions, I would strongly suggest you to contact the HBS Front Office, they can definitely answer your questions!

  You can reach them via phone on +31880193400 or via email to info@saxion.nl.

  Best regards,
  Bart Minten

 • Mijn intentie is om voor de Engelstalige versie van Hotelmanagement te kiezen, stel dat ik dit na een paar weken te moeilijk vind, kan ik dan nog switchen naar de Nederlandstalige versie?
  Isabel
  vroeg 11 maanden, 3 weken geleden
  Lotte
  zei 11 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Isabel, goede vraag. Dat is zeker mogelijk! Echter, leert mijn ervaring dat de meesten het Internationale programma spannend vinden om te doen, maar dat dit uiteindelijk reuze meevalt. Je leert heel snel bij!

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Lotte Gilbers

 • Kan je als vreemde taal Spaans kiezen, als je dit in je vooropleiding nooit gehad hebt?
  Gio
  vroeg 12 maanden geleden
  Bart
  zei 12 maanden geleden

  Hi Gio!

  Dat is zeker mogelijk! Spaans begint op niveau-0, dat betekent dat je begint met de basis. Het voordeel hiervan is dat je dus een nieuwe taal kunt leren!

  Het is echter wel vereist dat je een moderne vreemde taal hebt afgesloten tijdens je vooropleiding (Duits of Frans) om te kunnen starten met deze opleiding.

  Hopelijk beantwoord dit jouw vraag.

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hallo, ik ben bij jullie aangenomen op de Nederlandstalige opleiding. Ik twijfel of ik toch niet de Engelstalige opleiding wil doen. Kan ik eventueel nog switchen? En kun je gedurende de opleiding nog switchen tussen de Nederlandstalige en Engelstalige opleiding.
  Bieke
  vroeg 1 jaar geleden
  Bart
  zei 1 jaar geleden

  Hi Bieke!

  Dat is een hele goede vraag. Allereerst, gefeliciteerd dat je bent aangenomen! Ik begrijp de twijfel tussen de Nederlandstalige en Engelstalige variant heel goed. Mocht je geinteresseerd zijn in het leren en werken in een internationale omgeving, dan raad ik de Engelstalige variant zeker aan.

  Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je zomaar kunt switchen naar de Engelstalige variant. Ik raad je daarom ook aan om contact op te nemen met de HBS Front Office. Dat kan telefonisch via 088 – 019 3400 of via een e-mail naar info@saxion.nl.

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Het uitleg filmpje is in het Engels. Zou dit ook naar het Nederlands kunnen. Ik kan namelijk wel Engels maar in het Nederlands volgen is toch wat handiger. Vooral omdat je een keuze maakt over een vervolgopleiding.
  Indy
  vroeg 1 jaar geleden
  Bart
  zei 1 jaar geleden

  Hi Indy!

  De voorlichtingsvideo is helaas alleen beschikbaar in het Engels. Ook in de Nederlandstalige variant van de opleiding Hotel Management speelt Engels een belangrijke rol. Veel literatuur zal alleen beschikbaar zijn in het Engels, je zult een semester (5 a 6 maanden) in het buitenland doorbrengen en daarnaast wordt ook het vak Engels gegeven. De lessen en toetsen zullen uiteraard in het Nederlands plaatsvinden.

  Op de website (https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hotel-management) is al veel informatie te vinden. Morgen (zaterdag 18-04) is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een docent en student in het Nederlands, aanmelden kan ook via de website. Uiteraard, mochten er verdere vragen zijn, kun je deze ook stellen via IntoSaxion!

  Hopelijk helpt dit bij het maken van de juiste keuze!

  Vriendelijke groet,
  Bart Minten

 • Hoeveel tentamen weken heb je en welke datum vind de eerste plaats?
  Lisa
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Deliana
  zei 1 jaar geleden

  Beste Lisa,

  Een schooljaar bestaat uit 4 periodes. Elke periode bestaat uit 10 weken en vaak heb je in week 8 en 9 tentamens. De eerste tentamenweek is vaak rond eind oktober.

  Ik hoop dat je vraag zo beantwoord is.

  Groetjes Deliana

 • hai, kan je op saxion gratis gebruik maken van de printers of hoe werk dat ?
  sara
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Deliana
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Sara,

  Nee je moet op Saxion tegoed op je pasje opwaarderen om te kunnen printen.

  Groetjes Deliana

 • ik had gehoord dat je tijdens de studie in het eerste jaar een wijnproeverij hebt. Wat als een student geen alcohol drinkt, mis je dan studiepunten?
  sara
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Deliana
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Sara,
  Klopt we hebben een wijnproeverij maar dit is een onderdeel van een vak. Het is zeker niet verplicht om wijn te drinken, hier zijn vaak genoeg oplossingen voor dus maak je daar geen zorgen over!

  Hopelijk is je vraag zo beantwoord.

  Groetjes Deliana Comodini

 • Hoi!Ik zie op de site staan dat je Frans, Duits of Spaans kan kiezen als tweede moderne vreemde taal. Mijn vraag is of het ook mogelijk is om 2 moderne vreemde talen te volgen?
  Marit
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Deliana
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Marit,
  Bedankt voor je vraag. Je kan twee vakken volgen maar 1 vak volg je dan op vrijwillige basis en krijg je dus geen studiepunten voor. Je kan dit vak dan met een ander klas mee volgen. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord heeft.

  Groetjes Deliana

 • Goedemiddag, Ik zou deze opleiding graag willen volgen, alleen ben ik niet zo heel goed in de vakken Frans en Bedrijfseconomie. Is dat een probleem als ik deze opleiding zou willen gaan volgen?Alvast bedankt!Met vriendelijke groet,Justin van Putten
  Justin
  vroeg 1 jaar geleden
  Deliana
  zei 1 jaar geleden

  Hi Justin,

  Dit is zeker geen probleem. We zien vaak studenten die in bepaalde vakken minder goed zijn. Je kan er altijd nog voor kiezen om Spaans te kiezen als vak in plaats van Frans. Met het vak Spaans begin je op 0-niveau en is misschien makkelijk instromen dan Frans op Havo 5 niveau. Voor het vak bedrijfseconomie betekent het dat je dan misschien wat meer tijd moet investeren in dit vak maar dat hoeft zeker niet probleem te zijn!

  Ik hoop dat ik je vraag zo goed beantwoord heb en laat het anders gerust weten

  Met vriendelijke groet,
  Deliana Comodini

 • Hi Yannieck,Also uhm how is first year hotel management like in terms of work load..syllabus structure etc.. Thank you :)
  Angela
  vroeg 1 jaar geleden
  Yannieck
  zei 1 jaar geleden

  Hi Angela!
  The work load can be roughly described as 20 hours a week in contact hours, so hours in which you have to come to the University and when you have classes. There will be another 20 hours a week which we call 'self-study', so hours that you have to study yourself and that you have to work on (group)assignments.

  Of this 40 hours a week, around 50% is theory, 45% practical and group work and 5% is student Career Counseling.

  Within this link you can find more information about the content/structure of the Hotel Management Course and the subjects you will get every year: https://www.saxion.edu/programmes/bachelor/hotel-management/course-content

  I hope this information helps you out :)

 • Hi Yannieck,I am curently looking for student housing closer to appeldoorn. Can you please recommend anychousing agency close to these areas? Thank you :)
  Angela
  vroeg 1 jaar geleden
  Yannieck
  zei 1 jaar geleden

  Hi Angela! Thank you for your message, I hope you are doing well!
  Saxion provides accommodation in Apeldoorn and Deventer. The accommodation in Apeldoorn is of course near the University (Hotel Management Course). Deventer is a little bit further (around 10 min. by train) but the city is bigger and there are more (international) students located there.

  I am sending you this link: https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/practical-matters/accommodation
  Saxion has contracts with local student housing associations, you can find more information about student housing here. You can also find here examples of the Saxion housing buildings!
  https://www.saxion.edu/studying-in-the-netherlands/practical-matters/accommodation/faq-housing
  Within this link you can find frequently asked questions about Saxion student housing, for more information :)

  Another way of finding a room near Apeldoorn or Deventer might also be this Facebook group:
  https://www.facebook.com/groups/saxioninternationalstudents/

  If you still have troubles finding a suitable place, then send an email to housing@saxion.nl - they can send you a list of housing agencies in the region!

  I hope this answered your question!
  If you still have questions please do not hesitate to contact us :)

  Goodluck!

 • hai, kan je op saxion gratis gebruik maken van de printers of hoe werk dat ?
  sara
  vroeg 1 jaar geleden
  Ruben
  zei 1 jaar geleden

  Hi Sara,

  Printen op Saxion op is niet gratis maar wel heel goedkoop.
  Een A4'tje printen (ZW) kost je slechts € 0,04.

  Overigens is het grootste deel van de studie wel digitaal, printen is dus niet veel nodig.
  Een goed werkende laptop is daarentegen wel aan te raden :)

  Met vriendelijke groet,
  Ruben Gillot
  Derdejaars Hotel Management Student

 • ik had gehoord dat je tijdens de studie in het eerste jaar een wijnproeverij hebt. Wat als een student geen alcohol drinkt, mis je dan studiepunten?
  sara
  vroeg 1 jaar geleden
  Ruben
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Sara,

  Goede vraag! Het klopt dat we in het eerste jaar een vraag een wijnproeverij houden. Dit is onderdeel van de module 'Wereld van Hotelmanagement'. Een erg leuke module over de hotelwereld, etiquette, hotelconcepten etc..

  Als je als student geen alcohol drinkt respecteert Saxion dit en zal hier rekening mee houden. Het is dus niet zo dat je hier studiepunten voor zal missen. Geen zorgen! Overigens zijn er ook studenten die wel de wijn proeven, maar het niet doorslikken. Dat is niet ongebruikelijk bij een wijnproeverij ;).

  Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord, en mocht je nog andere vragen hebben horen we het graag!

  Met vriendelijke groet,

  Ruben Gillot
  Derde jaars student Hotel Management

 • Which student housing will you suggest as student.
  Angela
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Mihai
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hello, Angela! The hotel management course is in Apeldoorn. You can choose between the accomodation, which is located in Apeldoorn or the one in Deventer (10 minutes by train). I think the one in Deventer could be more interesting for you as is much bigger and you can meet more internationals. ;)

 • Hi Mihai, I am interested in the hotel management program. I'm wondered if u can give me some information about it.By the way, I'm a Vietnamese student.
  Tu Huynh
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Mihai
  zei 1 jaar, 2 maanden geleden

  Hello, Tu! Nice meeting you! What kind of information are you looking for? I am more than happy to answer your questions! :)

 • Heey, Heb je bij deze opleiding een laptop nodig? Of is dat eigenlijk overbodig? En zou je t elke dag moeten meenemen?
  Fabienne
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Iris
  zei 1 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Fabienne,

  Goede vraag! Je moet voor sommige vakken verslagen maken en hiervoor is het wel makkelijk om een eigen laptop te hebben. Je kunt natuurlijk gebruikmaken van computers op Saxion, maar persoonlijk zou ik wel een eigen laptop aanschaffen. Ik neem de laptop niet elke dag mee naar school, alleen wanneer ik vakken heb waarvoor ik ‘m gebruik.

  Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben!

  Groetjes,
  Iris

 • Kan je hotel management ook in Deventer volgen?
  Jente
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Iris
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hi Jente,

  De opleiding Hotel Management wordt alleen in Apeldoorn aangeboden.

  Groetjes, Iris

 • Studie-inhoud
  Hebben jullie misschien een brochure over de opleiding hotel management?
  youri
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hi Youri,

  Op https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hotel-management kun je alle informatie vinden over de opleiding, je kunt daar ook de factsheet over Hotel Management downloaden, dat is hetzelfde als een brochure:)

  Groeten,

  Koen

 • Hey I want to be part of your school so I want to know more about your school
  Naomy mwansa kashimika
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Mihai
  zei 1 jaar, 4 maanden geleden

  Hello, Naomi!

  Thank you for your interest in the hotel management course! Please send me an email to 430111@student.saxion.nl or text me on Instagram @mihaivijoli. I would be more than happy to answer your questions!

  Mihai Vijoli
  4th year student, Hotel management course

 • Zou het eventueel ook mogelijk zijn om de helft van de stage in het buitenland te lopen en de andere helft in Nederland?
  Lotte
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Iris
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Lotte,

  Dat is een goede vraag. Het is vanuit Saxion een eis dat je buitenland ervaring opdoet tijdens een periode in je opleiding. Dit betekent dat je ofwel je operationele stage, ofwel je minor/ management stage in het buitenland voldoet. Uit mijn hoofd gaat het om minimaal 90 dagen in het buitenland. Er zijn uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als je in een eerdere opleiding al buitenland ervaring hebt opgedaan. Ik denk dat het niet zomaar mogelijk is om maar de helft van je stage in het buitenland te doen, omdat je dan eigenlijk niet voldoet aan deze eis.. Maar je kunt dit natuurlijk altijd aankaarten bij de examencommissie.

  Ik ben wel benieuwd: waarom zou je de graag een stage deels in het buitenland willen volgen?

  Groetjes, Iris

 • hey! Ik heb even een vraagje. Kan ik deze studie ook beginnen in februari? Groetjes Tom
  Tom
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Tom,

  De opleiding start alleen in september, dus in februari beginnen is helaas niet mogelijk.

  Groeten,

  Koen

 • Kan je hiermee ook je eigen restaurant bijvoorbeeld openen, of heb je dan wel echt een andere opleiding nodig? En eventplanner of iets?
  Shanne
  vroeg 1 jaar, 12 maanden geleden
  Iris
  zei 1 jaar, 12 maanden geleden

  Hoi Shanne, wat een goede vraag! Wil je later graag je eigen restaurant openen? Dat kan heel goed met de opleiding Hotel Management. Tijdens de opleiding leer je veel over alle facetten van de horeca, waaronder ook restaurants vallen. Tijdens het vak evenementen organiseer je zelf een evenement in een groepje en bij de meer economische vakken zoals bedrijfseconomie leer je hoe de financiën in elkaar steken. Dit kun je op veel vlakken toepassen later, maar ook zeker goed in een eigen restaurant! En als je evenplanner wil worden, komen deze skills natuurlijk ook goed van pas. Gelukkig is de opleiding Hotel Management qua inhoud vrij breed, zodat als je nog niet precies weet wat je later wil, deze opleiding alsnog een goede basis biedt. Heb ik je zo geholpen of heb je nog meer vragen voor mij? Groetjes, Iris

 • Hi. I am an international student from Kenya. What is it like to study the hotel management at the Saxion University? Is it possible to get financial aid while you are already admitted into the program? What are the chances of getting it?
  Paul Mugisha
  vroeg 2 jaar, 4 maanden geleden
  Elaine
  zei 2 jaar, 4 maanden geleden

  Hi Paul,

  Thank you for you interest in Saxion University of Applied Sciences in the Netherlands!

  We received your request for more information about our Bachelor in Hotel Management.
  You can find all the information about our scholarships through this link: https://www.saxion.edu/site/studying-at-saxion/international/getting-started/scholarships/.

  You can find all the the information about the study through this link: https://www.saxion.edu/site/programmes/degree/details/bachelor-hotel-management/bachelor-hotel-management/.

  If you have any futher questions, please contact us, we'll be happy to help!

  Met vriendelijke groeten, with kind regards,

  Willemijn de Hoop
  Trainee International Office

  Saxion | University of Applied Sciences | International Office
  M.H. Tromplaan 28 | P.O. box 70.000, 7500 KB Enschede | The Netherlands | Room F1.83
  Handelskade 75 | 7400 AM Deventer | The Netherlands | Room A5.17
  T Enschede: +31 (0)88-0191588| w.h.dehoop@saxion.nl
  www.saxion.edu

 • Hoi, Ik volg op dit moment de Fasttrack hotelschool op het MBO. Ik weet van Stenden dat ze je daar met een MOH diploma het eerste jaar vrij stellen. Hoe zit dat op Saxion?
  Laura
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Laura,

  Bel of mail ons even hierover, dat kan op 088-019 3700 of info@saxion.nl.

  Groetjes,
  Roos

 • Hallo, in mijn profiel pakket op de Havo heb ik geen extra taal (natuurlijk wel Engels en Nederlands) wordt dat een groot probleem als ik mij wil gaan aanmelden, kan het dan überhaupt wel?
  Meliena
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Meliena,

  Jij moet dan waarschijnlijk een deficientie onderzoek doen:
  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hotel-management/toelating#deficintieonderzoek-bij-ontbrekende-of-ontoereikende-vakken

  Als je meer info wil, bel ons dan even :) 088-019 3700!

  Groetjes,
  Roos

 • hoi! ik heb een kleine vraag, ik snap namelijk iets niet. voor de toelating moet je een 2e vreemde taal hebben, is alleen Engels dan genoeg of wordt daarmee bedoeld Engels en nog een extra taal?
  Dirkje van Kempen
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Tsion
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Dirkje,

  Goed dat je deze vraag stelt! Met een 2e vreemde taal wordt een taal bedoelt die je naast Engels en Nederlands in je pakket hoort te hebben: (Frans, Spaans, Duits ) Als je die 2e taal niet in je pakket hebt, raad ik je aan contact op te nemen met de opleiding voor de voorwaarden hiervan!

  Ik hoop dat ik je vraag hiermee heb beantwoord!

  Groeten,

  Tsion Monshouwer

 • I am Sushant khadka from nepal.i got 5.5 in ielts. If I applied for saxion then i should give ielts or not? What is the duration of the course?
  Sushant
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 6 maanden geleden

  Hi Sushant,

  via this page you can find more information on the admission requirements, together with the specific language training you should follow to be admitted to the study program of your choice, based on your IELTS results.
  Unfortunately, it is not possible to enroll without a minimum of 6.0 in IELTS for a Bachelor course.

  Should you have any questions, do not hesitate to contact us also via Messnger on www.facebook.com/saxionuniversity

  Have a great day,

  Davide, Saxion IO Team

 • Hi!! Ik heb een vraag over de opleiding Hotel Management. Is deze opleiding een Numerus Fixus opleiding?
  Solenn
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Tsion
  zei 2 jaar, 6 maanden geleden

  Hi Solenn,

  De opleiding Hotel Management is geen Numerus Fixes opleiding. Wel worden er intakes gehouden om toegelaten te kunnen worden!

  Hoop dat ik je hiermee voldoende geholpen heb!

 • hoe is Apeldoorn buiten de studie om qua : stad, studentenverenigingen, uitgaan etc... Ik hoor namelijk verschillende verhalen.
  thom
  vroeg 2 jaar, 8 maanden geleden
  Tsion
  zei 2 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Thom!

  Leuk dat je even een bericht stuurt :)

  In alle eerlijkheid kan ik natuurlijk zeggen dat Apeldoorn geen Utrecht of Amsterdam is, maar het is er wel knus en gezellig! Studievereniging Promaître, waar ik zelf ook onderdeel van ben, organiseert regelmatig leuke activiteiten, college tours, borrels etc.. (neem een kijkje op de facebook pagina!)
  Uiteindelijk is het ook wat je er zelf van maakt, uitgaan is heel leuk in Apeldoorn, altijd wat te beleven.
  Ik snap je vraag goed, want ik stond toen ook op dat punt toen ik Apeldoorn nog niet kende, maar uiteindelijk woon ik er zelf en heb ik er zeker geen spijt van gehad!

  Ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord!

 • Ik ga de Engelse variant volgen en heb nog een aantal vragen: Hoe de verhouding tussen het aantal Nederlandse en buitenlandse studenten in de klas? Waar gaan de meeste buitenlandse studenten op kamers wonen? Zitten zij voornamelijk in of rondom Apeldoorn op kamers of in grotere steden verder weg?
  Jasmijn
  vroeg 2 jaar, 9 maanden geleden
  Tsion
  zei 2 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Jasmijn,

  Leuk dat je bij ons op school komt!

  Zelf zit ik in mijn tweede jaar van de Nederlandse variant. Van wat ik weet is de verhouding vaak gelijk of zijn er zelfs meer Nederlanders dan Internationale studenten. De buitenlandse studenten wonen vaak echt in Apeldoorn zelf.
  De Nederlandse studenten die de Engelse opleiding volgen wonen vaak nog thuis of sommige ook in Apeldoorn.

  Ik hoop dat ik je hiermee een beetje geholpen heb. Ik hoor het graag van je als je nog verdere vragen hebt!

  Groeten,

  Tsion Monshouwer

 • I completed my hotel management from India and having an experience of 2 years in hotel industry and now I want to work in Holland so how should I get a job over there. Please help me out with this one
  Rahul
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Rahul,

  A Dutch degree might be the entry step for the Dutch job market.
  Check the options of short-degree we offer at saxion.com - they're tailored programmes lasting from 1-2 years for people like you, with previous industry experience and education.

 • Ik heb een vraag over de stage in het eerste jaar. Hoe lang duurt deze stage en wat zijn je werkzaamheden? Heb je hier vrije keuze in, mag je je voorkeur geven of wordt je ingedeeld?
  Jasmijn
  vroeg 3 jaar geleden
  Harun
  zei 3 jaar geleden

  Hi Jasmijn,

  Ik zie dat je nog geen antwoord hebt. Ik heb even de FAQ's over deze opleiding erbij gepakt:

  In welk jaar loop je stage(s) en hoelang duren deze?
  In het tweede jaar ga je op stage. Tevens, kan je ervoor kiezen om de minor in te vullen met een managementstage. De stages duren een semester lang (18 weken, minimaal 90 dagen).

  Is stagelopen in het buitenland toegestaan?
  Ja. Sterker nog, je moet minimaal een half jaar naar het buitenland.

  Is stagelopen in het buitenland verplicht?
  Nee, je bent verplicht één semester in het buitenland te studeren, je kiest zelf of je naar het buitenland gaat voor je stage, voor je minor (in te vullen met management stage), of voor je afstuderen

  Zorgt school voor stageadressen?
  De academie heeft een groot en divers aanbod van stageplekken. Wij hebben liever niet dat jezelf op zoek gaat. Uniek is dat wij hiervoor geen bemiddelingskosten in rekening brengen.

  Kom je zo verder?
  Groetjes, Roos

 • Hoi, Ik heb een aantal vragen over deze opleiding:Ik heb gehoord dat je in het eerste jaar kort mee gaat lopen in het bedrijfsleven. Wat moet ik me hier bij voorstellen? Hoe langs duurt zo'n stage in het eerste jaar? Wat is jouw ambitie? Wat wil je met deze opleiding gaan doen?
  Maartje
  vroeg 3 jaar geleden
  Harun
  zei 3 jaar geleden

  Hoi Maartje,

  In het tweede jaar loop je een half jaar stage in Nederland of het buitenland. Daarnaast volg je een half jaar modulen op het gebied van hotelmanagement.

  Wat kun je met deze opleiding worden? Als hotelier kom je in de meest uiteenlopende functies terecht. Met jouw zakelijke en bedrijfskundige inzicht ga je bij organisaties aan het werk waar gastvrijheid centraal staat of waar dit ingevoerd moet worden. Natuurlijk zijn dit hotels, maar ook restaurants, party- en congrescentra, cruiseschepen en zelfs banken en zorginstellingen. Zo kun je manager worden van verschillende afdelingen, zoals klantenservice, front office of food & beverage. Of je gaat aan de slag als reputatiemanager, adviseur, commercieel manager of zelfstandig ondernemer.

  Ik hoop dat je zo verder kunt!

  Groetjes,
  Roos

 • Hey sir I need some information about into saxion.I couldn't come across any one belonging to this 🏫 school.I m a neplese students and wants to study in this school.What are the procedure required and how can I come across , it would be great pleasure sir if you would help me.
  Mani
  vroeg 3 jaar geleden
  Harun
  zei 3 jaar geleden

  Hello Mani!
  If you are looking for information on how to apply you can check http://saxion.edu/BaHM

  If you have questions regarding application, you can always message internationaloffice@saxion.nl or contact Saxion on Facebook: http://facebook.com/saxionuniversity

 • Ik heb een aantal vragen namelijk:- hoe ziet je dag eruit als student?- voor welke vakken in het eerste jaar kan je je propedeuse halen?- Hoeveel uur zelfstudie?- Is er aanwezigheidsplicht?- Is er hulp bij studieproblemen, zo ja, waar?
  mel
  vroeg 3 jaar geleden
  Lars
  zei 3 jaar geleden

  Hoi Mel, leuk dat je interesse hebt voor de opleiding Hotel Management. Meestal heb je 3 á 4 dagen les in de week. De dagen waren bij mij nooit echt lang meestal 2 á 3 vakken achter elkaar. Daarnaast werk je wel veel samen in groepjes en zul je waarschijnlijk voor of na schooltijd afspreken om aan groepsopdrachten te werken. Je kunt in het eerste jaar 60 punten behalen dan heb je je propedeuse behaald. Om over te gaan naar leerjaar 2 heb je minimaal 51 punten nodig. Elk vak wat je volgt is 3 punten waard. Ongeveer 50% van de vakken is groepswerk en de andere 50% doe je individueel. Er is bij een paar vakken aanwezigheidsplicht. Als er problemen zijn kun je bij je studieloopbaanbegeleider terecht. Deze zal je helpen en eventueel doorverwijzen naar een andere docent/medewerker om het probleem op te lossen. Doordat Saxion Apeldoorn een kleine school is heb je veel contact met de docenten en medestudenten. Dit bevalt mij persoonlijk heel erg goed! Doordat de school zo klein is heeft de docent vaak wat extra tijd voor je! De helft van de lessen heb je ook ongeveer maar les met 15 medeleerlingen. De andere helft van de lessen is ongegeer met 30. Ik hoop dat ik zo je vragen een beetje goed heb kunnen beantwoorden, mocht je nog vragen hebben kun je altijd een berichtje sturen.

 • Hai, ik ben Maartje en ik heb een aantal vragen over deze opleiding: - Wat vind jij het leukst/minst leuk aan de opleiding? - Hoe groot zijn de klassen ongeveer? Ik heb belangstelling voor de engelstalige versie en heb havo gedaan, is dit dan goed te doen? Wat is jullie ervaring?
  Maartje
  vroeg 3 jaar geleden
  Demi
  zei 3 jaar geleden

  Hoi Maartje, bedankt voor je vraag.. hopelijk heb je aan mijn antwoord hieronder voldoende.

  Wat ik heel erg leuk vind aan deze opleiding is de diversiteit aan vakken. Je leert over van alles wat. Wat ik jammer vind is dat er een plek ontbreekt om je opgedane kennis in de praktijk te oefenen. De enige momenten daarvoor zijn de stages.

  Ikzelf doe ook de Engelstalige variant van de opleiding, en ik heb net als jou de HAVO afgerond. Als je voor je eindexamen een voldoende haalt, zou je het zeker moeten redden. De meeste vaktermen leer je toch gaandeweg, en dus ook je engels.

  De grote van de klassen ligt deels aan de vakken. Zo zijn de talen vaak wat kleiner ingedeeld, maar is een vak zoals World Of Hotel Management wat ruimer ingedeeld. Wat ik me kan herinneren van mijn eerste jaar is dat er zo'n 20 a 25 personen in een klas zaten.

  Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord, en heb je nog vragen dan kan je me altijd een berichtje sturen!

 • heey!Ik heb gezien dat je voor de Engelse opleiding een video en motivatie moet maken etc. Nu vraag ik me af, is dat heel streng, moet ik me zorgen gaan maken, want wordt je niet zo makkelijk aangenomen? Ook de selectiedag is natuurlijk in het Engels. Ben wel zenuwachtig. Wat is jullie ervaring?
  Anouk
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Demi
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Anouk!
  Je hoeft je echt niet al te veel zorgen te maken.
  Hoe zwaar het is, dat verschilt natuurlijk per persoon, maar de docenten met wie je het gesprek hebt tijdens de selectiedag snappen echt wel dat je zenuwachtig bent!
  En het voordeel van een video is dat je hem opnieuw en opnieuw kan filmen tot dat je denkt dat hij goed genoeg is!

 • heey!Ik heb gezien dat je voor de Engelse opleiding een video en motivatie moet maken etc. Nu vraag ik me af, is dat heel streng, moet ik me zorgen gaan maken, want wordt je niet zo makkelijk aangenomen? Ook de selectiedag is natuurlijk in het Engels. Ben wel zenuwachtig. Wat is jullie ervaring?
  Anouk
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Emmy
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Anouk,

  Wat ik je vooral aanraad te doen is jezelf zijn en laten zien dat je open en enthousiast bent. Je zal een individueel gesprek hebben met een docent naar aanleiding van je video en je motivatie. Ik weet niet hoe het nu gaat, maar ik had ook een persoonlijke digitale test die ik via internet moest maken (daar was ik persoonlijk heel zenuwachtig over).
  Maar dit individuele gesprek was voor mij echt heel ontspannen. Het gaat er de docent vooral omdat je gemotiveerd bent en je gaat samen kijken wat je plannen zijn e.d.. Verder was mijn gesprek vooral small talk.
  dus wees lekker jezelf en maak je niet te druk, je wordt redelijk makkelijk aangenomen als je kunt uitleggen hoe jij deze opleiding voor je ziet.

 • Hoe zit het met het praktijk gedeelte. Op andere scholen in Nederland zit er bijvoorbeeld een restaurant en hotel verbonden aan de school. Is dit hier ook zo?
  Anouk
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Emmy
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Anouk,

  Wat praktijk betreft, heb je voor de opleiding (international) hotel management een 'snuffelstage', 1 stage (al dan niet in het buitenland) voor 6 maand en daarna de keus tussen een minor of een tweede stage. Tevens zijn er keuzevakken te volgen in je derde leerjaar dus heb je het heft in eigen hand.
  Ondanks dat is de opleiding wel vooral theoretisch.

  Veel studenten krijgen hun ervaring tijdens hun bijbaan naast de studie.

 • Hello, My name is Klevis I am from Greece and I willl study at the Saxion University for Hotel Management on February(God Willing). And the admission required a CV and a motivation letter. Now my question is how many pages do I need for the CV?And for the motivation letter? Kind Regards Klevis.
  Klevis
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Denisa
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Klevis,
  It's very nice to here that you would like to join us soon! Don't worry much about the length, your Cv can have max 2 pages and your cover letter max 1 page. Try to pick the most interesting parts from your life and don't forget to mention why you want to study with us and why you think you are the right one 👌If u have any other questions please ask them. Good luck and see you soon. Denka

 • I am desperately looking for a room in apeldoorn for the next semester beginning on September. Anyone who has any idea or room for rent? Contact me please
  Phi Phuong
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Phi Phuong,

  The easiest way to find a room might be searching on Facebook groups:
  https://www.facebook.com/groups/saxioninternationalstudents/

  If you still can't manage to find anything, then send an email to housing@saxion.nl - they can send you a list of housing agencies in this region.

  Ps: If you're not an European student, then your accommodation will be arranged by Saxion. Make sure to get in touch with them soon!

  Good luck!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hello, everybody! I am 1st year student in Saxion. I really can't wait to begin the study year. Unfortunately, I haven't found any accommodation yet. I would be very very grateful if anyone could offer some assistance. Thank you for you attention!
  Danail
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Gabriella
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Danail,

  The easiest way to find a room might be searching on Facebook groups:
  https://www.facebook.com/groups/saxioninternationalstudents/

  If you still can't manage to find anything, then send an email to housing@saxion.nl - they can send you a list of housing agencies in this region.

  Good luck!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • I wanto to study Vieos games Designer and I want to know if I have to take exam to enter saxion ?
  Michelle
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Demi
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Michelle!

  This is the hotel management page.
  I don't have the anwer for it, so it is best if you ask the game design page. ;-)

 • Thank you, Vasco, for your answer to my previous question. I had the interview last afternoon and get a positive comment from the interviewer. Can I understand that it is a YES for my application into Saxion?
  Linh
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Vasco
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Dear Linh
  Great to hear those words from you and I believe it's an acceptation , but you should wait first for an email from Saxion.
  Don't worry because it will be fine :)
  Any other question, about accommodation or other matters , feel free to ask here on via email to pachecovasco07@gmail.com

  Best regards

 • Thank you, Vasco for you answer to my question. I've just had my interview in the afternoon yesterday. I am very excited that the interviewer give me a positive comment for my performance. Can I take the positive comment as an acceptation for my application into Saxion?
  Linh
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Vasco
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Dear Linh
  Great to hear those words from you and I believe it's an acceptation , but you should wait first for an email from Saxion.
  Don't worry because it will be fine :)
  Any other question, about accommodation or other matters , feel free to ask here on via email to pachecovasco07@gmail.com

  Best regards

 • Hoe kom je vanaf station Apeldoorn op school? Is dat ook lopend te doen?
  Ferda
  vroeg 6 jaar geleden
  Vasco
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Van het Station naar saxion is 2 minuten lopen :)

 • I am recently waiting for the interview for Hotel Management course. Can you please share me some of your experience about the interview? Besides, I would also like to know about how it's look like to live in Apeldoorn since on Saxion's website there is mostly information about Deventer and Enschede
  Linh
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Vasco
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Linh, great to hear that sooner you will have your interview and also good to know that you will come to Saxion. About the interview, it is just a way for Saxion to welcome you and present themselves, providing you with more information about the next steps and also asking some information and question about you. Apeldoorn is becoming more a student city, where if you walk on the street you will see all your colleagues from Saxion, this is like a big family. Plus we have a new building where you will share knowledge and experience with teachers and students from 1st, 2nd, 3rd or 4th year. It's not difficult to find a house in Apeldoorn, there is always someone searching for housemates. I had the same difficulty as you when it comes to information about Apeldoorn, but i don't regret from coming to this city, and i think you will not regret as well.
  Best of luck and hope to see you in Apeldoorn in September

  Vasco Pacheco

 • hello i am planning to do an exchange next year. I am from Argentina and i want to know how are the studies life, the duration of the classes, how is organized the exams, i know that thre is a lot of practice, real work situations, etc. Well if someone could tell me something it will help me a lot.
  nicolas
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Vasco
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Hola!!!
  Great to hear that you are planning to come to Saxion. Saxion really focus on practice, most of the classes are based with group work and lectures with real life situations , duration is between 1hour to 1hour and a half, not much classes per day. Regarding student life , all the saxion buildings have libraries and canteen where the students stay together. I see Saxion, and I speak about Hospitality Department, it's like a big family, everyone knows each other and help each other.
  You will not regret it you come to saxion.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • What do you like most about studying hotel management program in Apeldoorn? Is it a great choice to study there?
  Quynh
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Vasco
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  It is a good choice indeed. You will study in our new building, which is amazing. And you will learn a lot from the lectures and seminars. Apeldoorn is a very nice and cozy city where most of the students live, so you will enjoy the life in the university and outside of it. The course also offers 2 internships abroad which is really great. I am really happy in this program and I hope I answer you question.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hallo, ik heb een vraag over de intakeprocedure. Wat is precies de intakeprocedure en wat moet ik daar allemaal voor doen? Deze opleiding lijkt echt iets voor mij, vandaar mijn vraag. Via de site begrijp ik niet helemaal wat de procedure is. Groetjes, Kaylee
  Kaylee
  vroeg 4 jaar geleden
  Demi
  zei 4 jaar geleden

  Hoi Kaylee,

  Wat ik me nog kan herinneren van de intakeprocedure is dat ie sowieso verschilt. Het verschil zit in of je je aanmeldt voor de Nederlandse versie, of de Engelstalige..

  Hierbij de uitleg van de Engelstalige:
  Zodra je je hebt aangemeld voor de studie, krijg je van Saxion een email met inloggevens voor het inschrijfsysteem en een uitleg over de opdrachten.
  Je moet een video maken van jezelf waarin je jezelf introduceert, je vertelt waarom je hotel management wilt gaan doen, wat je verwacht van de opleiding etc. Daarnaast moet je een CV inleveren en een motivatiebrief.
  Als je dat gedaan hebt krijg je een uitnodiging om een test te maken. Deze toets test je rekenvaardigheden, je vermogen tot logisch nadenken en beredeneren. Ik weet niet in hoeverre deze test meetelt voor je toelating.
  Als je dit alle hebt gedaan krijg je nog een intakegesprek met een docent of andere medewerker van Saxion Apeldoorn. Daarna hoor je, op het moment zelf of via de e-mail, of je bent aangenomen of niet.
  Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat alle opdrachten Engelstalig zijn als je je voor die opleiding aanmeldt.

  Ik hoop dat ik je vraag zo een beetje beantwoord heb!

 • Hoe lang duurt een (buitenland) stage gemiddeld?
  Rea
  vroeg 4 jaar geleden
  Demi
  zei 4 jaar geleden

  Hoi Rea!

  Op het moment zelf ben ik op buitenland stage in Barbados.... mijn stage duurt 6 maanden.
  Gemiddeld duren de stages tussen de 5 en 6 maanden. Zo is het wat makkelijker om aan je verplichte werkdagen 90 dagen te komen!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hallo,hoeveel uren per dag/per week moet je echt op school aanwezig zijn voor colleges etc. niet de dingen, verslagen etc. die je ook thuis kan doen. Alvast bedankt voor de antwoord. Groetjes,Cornelia
  Cornelia
  vroeg 4 jaar, 2 maanden geleden
  Demi
  zei 4 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Cornelia!

  Je hebt geen leerplicht meer dus je hoeft niet verplicht op school te zijn. Er is maar 1 vak in het eerste en tweede leerjaar met een presentie plicht en dat is communicatie.
  Verder is t natuurlijk wel verstandig om gewoon te gaan omdat docenten veel ruimte geven om in de les de opdrachten te maken, dan kan je nl. gelijk feedback van de docent krijgen

 • Hoi, ik twijfel nog tussen 2 studies en heb nog een paar vragen over deze opleiding. Is het verplicht stage te lopen in het buitenland? Wat voor stages kan je doen? Is deze opleiding alleen gericht om hotelmanager te worden of kun je ook meer kanten op? en welke vakken je krijgt? Groet Kristian
  Kristian
  vroeg 4 jaar, 11 maanden geleden
  Iris
  zei 4 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Kristian! Goed dat je ons hebt gevonden om je vragen aan te stellen.

  Het is verplicht om 1x in je schoolcarrière naar het buitenland te gaan. Je kunt kiezen of je voor je operationele stage of managmentstage naar het buitenland gaat en eventueel kun je kiezen voor een study abroad (dit is sowieso in het buitenland). Mocht je eventueel een vooropleiding hebben gedaan en daarbij al (veel) buitenlandervaring hebben opgedaan, kun je eventueel vrijstelling krijgen voor de buitenlandverplichting. Dit is echter per persoon verschillend, dus ik kan niet zeggen of dat in jouw geval zo zal zijn.

  De opleiding is een brede hospitality opleiding, waarin je leert over meer dan alleen hotels! Je kunt er dus later véél verschillende kanten mee op. Ikzelf wil later ook niet in een hotel werken, maar heb de opleiding gekozen vanwege de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen, de extra vreemde taal en de communicatievakken.

  Je krijgt in het eerste jaar onder andere: Engels en een andere modern vreemde taal (Frans, Duits of Spaans), bedrijfseconomie, MNO, communicatie, evenementenonderwijs en gastvrijheid wereldwijd. Niet alleen vakken specifiek voor in een hotel dus ;-)

  Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb & anders hoor ik het graag!

  Groetjes, Iris

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi! Ik vroeg me af hoe de intake verloopt. Moet je je er goed op voorbereiden? Hebben jullie misschien een paar tips? ;)
  Daniek
  vroeg 5 jaar geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar geleden

  Hoi, zelf heb ik de intake voor de internationale opleiding gedaan, dus die is wat anders. Wat ik wel van de intake hoor is dat je een groepsopdracht hebt en een gesprek met een docent/ leerling. Wat je zou kunnen voorbereiden is net zoiets als je doet voor een sollicitatie. Wie ben jij? Waarom wil je de opleiding doen? Waarom denk je dat de opleiding bij je past etc. Hopelijk heb je hier iets aan? Ik raad je vooral aan om enthousiast en jezelf te zijn! succes!!

 • Beste Marjolein en Demi , bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Ik heb er veel aan gehad! Ik ga 16 maart ook een meelopen met iemand. Groetjes Jennifer
  Jennifer
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  Veel plezier!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi meiden, hoeveel uur les krijgen jullie per week. Moeten jullie op zaterdag naar school?
  Jennifer
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  zie antwoord op 472

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi meiden, ik zit te twijfelen om mbo fastrack te doen (2.5 jaar) of gelijk HBO hotelschool saxion. Hebben jullie klasgenoten die mbo fasttrack hebben gedaan? Hoe kijken zij hier op terug en vonden ze dit te makelijk of redelijk gaan? Hebben jullie op zondag activiteiten?
  Jennifer
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  zie antwoord op 472

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi meiden, ik heb een aantal vragen. Is de studielast zwaar? Als ik naar deze school ga moet ik namelijk 1.5 uur reizen. Welk niveau Engels krijgen jullie? Wat is de vroegste tijd om te beginnen en de laatste tijd dat jullie klaar zijn? Ik heb nog geen ervaring in de horeaca, is dit dan goed tedoen
  Jennifer
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Jennifer,

  Ik antwoord even op al je vragen hier.
  De studielast vind ik niet zwaar, maar dit is heel afhankelijk van je vooropleiding en persoonlijk. Daarom kan ik hier niet zoveel over zeggen. Wel hebben veel mensen nog gewoon een bijbaan voor een dag/ een aantal dagdelen, dus dit is wel mogelijk.
  Meestal heb je rond de 16 contacturen. Voor de rest moet je veel samenwerken met klasgenoten en dus ben je wel meer tijd kwijt. Uiteraard heb je ook veel voor te bereiden voor de lessen, maar over het algemeen kom je niet aan de 40 uur, die er normaal staat voor een fulltime studie.
  De lessen beginnen om 8.30/ 45 in Apeldoorn en eindigen op z'n laatst 17.15 uur meestal. Je hebt echter zelden een dag van 8.30 uur tot 17 uur gelukkig;)
  Het niveau engels is lastig in te schatten, je krijgt business english, wat inhoudt dat je vocabulaire leert die nodig is in het hotelvak. Er zakken weinig mensen op, dus het is wel te doen.
  Op zondag en zaterdag ben je vrij, tenzij je een studiereis hebt (dit is max. 1/2 keer per jaar)
  Je hoeft geen horeca ervaring te hebben om de studie te doen, het kan je wel helpen, aangezien je dan al in de gastvrijheidswereld werkt.
  Of je hbo of mbo fast track moet gaan doen, kan ik je niet zeggen. Ik zou zeggen dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als je in de keuken wilt werken, heb je aan de hotelschool niet veel. Je leert hier om te managen en niet om te koken in ieder geval.
  Tijdens je stage kun je van alle doen, werken in het restaurant, receptie, housekeeping etc. De eerste stage is operationeel, dus je gaat echt op de werkvloer meewerken. Hier kan je dus ook horeca ervaring op doen als je wil. Of je in de keuken kan werken, weet ik eigenlijk niet. Veel mensen doen het niet in ieder geval, dus wat hier de mogelijkheden voor zijn weet ik niet zo goed.
  Je gaat in principe alleen op stage, maar je kan in grotere bedrijven ook samen met iemand gaan of er zijn meerdere stagiaires. Waar je heen kunt gaan kun je bekijken op Oursaxionworld.nl bij de HBS (hospitality business school)

  Succes met je keuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hoi meiden, Welke taken mogen jullie allemaal uitvoernen op jullie stage? Waar mag je stage lopen? Zijn er nog meer stagairs van jullie klas of (andere) school? Mag je ook in de keuken helpen, want dat vind ik helemaal geweldig. Dit zou een reden voor mij zijn om voor mbo fastrack te kiezen.
  Jennifer
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  zie antwoord op 472

 • Kun je met HTRO en Hotel Management hetzelfde worden na de studie?
  Bart
  vroeg 5 jaar, 3 maanden geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar, 3 maanden geleden

  Hoi Bart,

  Er is zeker veel overlap tussen de studies. Er zijn niet echt heel duidelijke beroepen die je kunt gaan doen na je studie, aangezien beide heel breed zijn. Bij htro zal je meer in de toerisme wereld terechtkomen en bij hotel management kan je in hotels, het bedrijfsleven of je als ondernemer ontpoppen. Zoals ik net al aangaf maakt het niet zoveel uit welke je kiest, het gaat er meer om vanuit welke invalshoek je wilt kijken. Hopelijk is dit antwoord een beetje verhelderend?

  Groetjes,
  Marjolein Kurk
  Hotel Management

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Hollandtour was geweldig! #maastricht #hotelschool #hospitalitybusinessschool #intosaxion

  Instagram foto: Hollandtour was geweldig! #maastricht #hotelschool #hospitalitybusinessschool #intosaxion
 • Ook ik ben aanwezig op de Open Dag van Saxion in Deventer.. kom gezellig naar de stand in de centrale hal #intosaxion

Video FAQ's

Video's waarin studenten antwoord geven op veelgestelde vragen.

 • My Internship in Spain, with Denka from Slovakia

 • A Day in the Life of a Hotel Management Student

 • Apeldoorn in One Minute, with Vasco

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?