HBO-Rechten

Heyy, is het handiger om eerst hbo rechten te doen en daarna door te stromen naar de universiteit, of kan je het beste eerst vwo doen?

Zara
ongeveer 1 jaar geleden
1 Antwoord
Remy van Uffelen
Remy van Uffelen
ongeveer 1 jaar geleden

Hoi Zara, door te kiezen voor HBO-Rechten, krijg je al wat feeling van verschillende rechtenvakken en kun je bepalen of je dit leuk vindt of niet.

Daarnaast brengt de keuze voor HBO-Rechten voordelen mee, omdat je basiskennis opdoet van verschillende rechtenvakken en je leert tegelijkertijd veel over verschillende vaardigheden die je kunt gebruiken in de praktijk.

Een opleiding HBO-Rechten duurt 4 jaar, maar je kunt kiezen om na het behalen van je propedeuse naar de universiteit te gaan. Dit betekent dus dat als je jouw propedeuse in het eerste jaar behaald, dan kun je daarna naar de universiteit. Als je zeker bent dat je rechten wilt studeren, raad ik je daarom aan om eerst met de opleiding HBO-Rechten te beginnen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de opleiding HBO-Rechten geheel af te maken, want daarna kun je altijd nog een pre-master en een master volgen aan de universiteit. Tijdens deze hbo-opleiding krijg je ook nog verschillende stagemogelijkheden en de kans om een minor te volgen aan een andere hogeschool of universiteit. Je doet hiermee dus passende ervaring op die je kunt gebruiken in de beroepspraktijk.

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Groet,

Remy

Is jouw vraag nog niet beantwoord?