HBO-Rechten

Hoii, Ik wil graag na mijn mbo opleiding hbo aan studeren en hbo rechten spreekt mij aan. Nu twijfel ik een beetje vanwege de aangepaste lessen die nu via teams gaan en niet fysiek zijn. Is het verstandig om een hbo opleiding te volgend met deze maatregelen? Groetjes Saranne

Saranne van Baalen
meer dan 1 jaar geleden
1 Antwoord
Nick Blaauwbroek
Nick Blaauwbroek
meer dan 1 jaar geleden

Hoi Saranne,

Ik snap dat je twijfelt, maar dit is een afweging die je zelf moet maken.

Wat ik je wel kan vertellen is hoe mijn persoonlijke ervaring is met het digitaal onderwijs op het Saxion en die is goed. Elke week hebben wij online werkcolleges en hierin kunnen wij onze vragen stellen over de stof die we hebben voorbereid. Tijdens de werkcolleges lossen wij casussen op en hierdoor begrijp je de stof ook beter. Ook worden er elke week kennisclips opgenomen door de leraren over de stof die we moeten voorbereiden. Deze filmpjes kunnen wij beluisteren als extra hulpmiddel tijdens het leren.

Toch blijft fysieke les krijgen natuurlijk het prettigst, helemaal als je begint aan een opleiding. Naar wat ik begrijp probeert onze opleiding het wel om eens in de aantal weken de nieuwe studenten fysiek op school te laten komen. Dit onder meer om je medestudenten te leren kennen. Daarbij is er ook bij elke slb-leraar (mentor) een zogenoemde studentcoach aangewezen heeft. Dit zijn studenten die in het tweede, derde of vierde jaar zitten en zij helpen je op weg binnen de systemen van het Saxion en je kan met vragen bij hen terecht.

Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust!

Met vriendelijke groet,

Nick

Is jouw vraag nog niet beantwoord?