HBO-Rechten

Ben jij geïnteresseerd in het recht? Ben jij iemand die graag tot de bodem uitzoekt hoe het recht in elkaar steekt en dat ook graag in de praktijk wil brengen? Focus jij je niet alleen op Nederland, maar ben je ook nieuwsgierig naar het rechtssysteem over de grens? Dan is de opleiding HBO-Rechten zeker iets voor jou!

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • welke minors kun je kiezen
  rosalie
  vroeg 6 uur geleden
  Nick
  zei 3 uur geleden

  Hoi Rosalie,

  De minorkeuze is vrij. Je kan ervoor kiezen om je te verdiepen in een bepaald rechtsgebied of je kunt de keuze maken om tijdens je minor iets totaal anders te doen. Dit kan zowel binnen het Saxion als bij een andere hogeschool. Besluit je de minor buiten het Saxion te doen dan is dit vrijwel altijd zonder bijkomende kosten. Saxion is aangemeld bij kiesopmaat wat het mogelijk maakt om bij een andere hogeschool, die ook bij kiesopmaat is aangesloten, je minor te volgen zonder bijkomende collegekosten.

  Mocht je vragen hebben stel ze dan gerust!

  Met vriendelijke groet,

  Nick

 • Heyy, is het handiger om eerst hbo rechten te doen en daarna door te stromen naar de universiteit, of kan je het beste eerst vwo doen?
  Zara
  vroeg 5 dagen, 2 uur geleden
  Remy
  zei 3 dagen, 3 uur geleden

  Hoi Zara, door te kiezen voor HBO-Rechten, krijg je al wat feeling van verschillende rechtenvakken en kun je bepalen of je dit leuk vindt of niet.

  Daarnaast brengt de keuze voor HBO-Rechten voordelen mee, omdat je basiskennis opdoet van verschillende rechtenvakken en je leert tegelijkertijd veel over verschillende vaardigheden die je kunt gebruiken in de praktijk.

  Een opleiding HBO-Rechten duurt 4 jaar, maar je kunt kiezen om na het behalen van je propedeuse naar de universiteit te gaan. Dit betekent dus dat als je jouw propedeuse in het eerste jaar behaald, dan kun je daarna naar de universiteit. Als je zeker bent dat je rechten wilt studeren, raad ik je daarom aan om eerst met de opleiding HBO-Rechten te beginnen.

  Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de opleiding HBO-Rechten geheel af te maken, want daarna kun je altijd nog een pre-master en een master volgen aan de universiteit. Tijdens deze hbo-opleiding krijg je ook nog verschillende stagemogelijkheden en de kans om een minor te volgen aan een andere hogeschool of universiteit. Je doet hiermee dus passende ervaring op die je kunt gebruiken in de beroepspraktijk.

  Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

  Groet,

  Remy

 • Zou je kunnen instromen bij Sociaal juridisch dienstverlening zonder vertraging? bijvoorbeeld als Rechten je niet zal bevallen ?
  Anja
  vroeg 1 week geleden
  Nick
  zei 5 dagen, 2 uur geleden

  Hoi Anja,

  Naar wat ik weet is dit niet mogelijk. Ik ken mensen die na het eerste jaar HBO-Rechten toch besloten om SJD te gaan doen en zij zijn begonnen in leerjaar 1. Het is misschien mogelijk om vrijstelling te krijgen voor een aantal vakken, maar dat moet aangevraagd worden via de examencommissie van het Saxion. Wellicht kun je hier ook even informeren.

  Met vriendelijke groet,

  Nick

 • Hey, wanneer is de startdatum van de studie rechten? Ik zie namelijk ook de mogelijkheid op studielink om 1 april van dit jaar te beginnen.
  Niels
  vroeg 4 weken geleden
  Nick
  zei 4 weken geleden

  Hoi Niels,

  Het is inderdaad zo dat sommige opleidingen de mogelijkheid geven om ook in april te starten. Voor onze opleiding geldt dit echter niet. De startdatum is in september. Wil je meer te weten komen over de inhoud van de opleiding dan kun je hier een en ander nalezen: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hbo-rechten

  Als je nog vragen hebt stel ze dan gerust!

  Met vriendelijke groet,

  Nick Blaauwbroek

 • Hoii, Klein vraagje: Uit hoeveel klassen wordt de studie HBO Rechten ingedeeld? Ben namelijk benieuwd of je ook te laat kan zijn met het aanmelden van de opleiding en aangezien ik met meerdere klasgenoten wil aanmelden ben ik benieuwd hoe dat word ingedeeld.
  Saranne van Baalen
  vroeg 1 maand geleden
  Remy
  zei 1 maand geleden

  Hoi Saranne,

  Je kunt je vooralsnog na 1 mei aanmelden voor onze opleiding. Echter zal er strenger worden gekeken naar de uitkomst van de studiekeuzecheck. Op basis van deze uitkomst mogen docenten jou weigeren als het advies negatief is. Bij een aanmelding voor 1 mei geldt dit niet.

  De klassenindeling hangt uiteindelijk af van het aantal studenten in dat leerjaar. De docenten kunnen niet garanderen dat je daadwerkelijk bij elkaar in de klas zult komen. Toen ik mij had aangemeld met meerdere klasgenoten, kwam ik slechts bij één van hen in de klas.
  Het aantal klassen verschilt dan ook, toen ik destijds in het eerste jaar zat waren er vijf klassen. Ik durf niet te zeggen hoeveel er nu in het eerste jaar zijn, maar het kan dus verschillen.

  Ik hoop dat ik hiermee jouw vraag heb beantwoord. Mocht je verder nog vragen hebben, stel ze gerust!

  Mvg,

  Remy

 • Goedenavond!Ik heb de keus tussen HBO recht of rechtsgeleerdheid aan de universiteit.Heeft iemand van jullie ook voor die keuze gestaan? Na welke opleiding vind je sneller een baan (als jurist, geen toga beroep).
  L
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Remy
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Goedenavond, alhoewel ik zelf niet voor die keuze heb gestaan, kan ik wel jouw vraag beantwoorden aan de hand van mijn eigen ervaring op het hbo en de ervaringen van oud-klasgenoten die momenteel rechtsgeleerdheid volgen.

  Het belangrijkste verschil is dat het hbo meer gericht is op de praktijk, en rechtsgeleerdheid meer op het theoretische/wetenschappelijke. Tijdens de opleiding HBO-Rechten doe je meer praktijkervaring op door stages te volgen, praktijkopdrachten te maken en een minor te volgen. Daarentegen is de opleiding rechtsgeleerdheid meer gericht op theoretische kennis en biedt deze opleiding dus ook minder praktijkervaring aan. Bij de opleiding rechtsgeleerdheid zou je echter wel eenmalig een stage kunnen lopen, maar deze wordt niet vanuit de studie zelf aangeboden. Een mogelijkheid voor een minor wordt echter wel door de opleiding rechtsgeleerdheid geboden.

  Omdat je juist meer kennis hebt opgedaan van de praktijk na een HBO-Rechten studie, sta je in dat opzicht een stapje voor op een sollicitant die net een bachelor rechtsgeleerdheid heeft afgerond. Hiermee zou je enigszins een voordeel kunnen hebben. Uiteindelijk hangt het van jouw persoonlijke interesses (meer theorie of meer praktijk) af en de instantie waar je solliciteert.

  Ik hoop dat dit antwoord jou op weg helpt om een goede keuze te maken. Mocht je nog een vraag hebben, dan kun je deze gerust stellen!

  Fijne avond,

  Remy

 • Is het overal hetzelfde ingedeeld, of verschilt dat per school waar je op zit? Waar kan/ moet je stage lopen als je deze opleiding aan het doen bent? Mag je zelf kiezen of wordt er voor je gekozen en heb je een vrije keuze of is de keuze beperkt?
  Asli
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Sophie
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hallo Asli,

  De indeling qua vakken van de opleiding kan per school verschillen. Wat betreft stage ben je hier helemaal vrij in. Je mag zelf kiezen waar jij stage wil lopen. Dit kan bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor, bewindvoerder, notariskantoor, de gemeente etc.

  Ik hoop dat jouw vraag zo beantwoord is. Zijn er verder nog vragen stel ze dan gerust!

  Met vriendelijke groet,

  Sophie

 • Hai! Kan je nadat je afgestuurd bent aan het werk gaan als een sociaal dienstverlener?
  Lid
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Sophie
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hallo,

  Als je graag de sociaal-juridische kant op wil, is het wellicht beter om een kijkje te nemen bij de opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening (SJD).
  Tijdens de opleiding HBO-Rechten komt de sociaal-juridische kant maar een heel klein beetje aan bod. Tijdens een project dat betrekking heeft op schuldhulpverlening.

  Ik hoop je hiermee wat meer duidelijkheid te hebben gegeven. Zijn er vragen? Stel ze gerust!

  Met vriendelijke groet,

  Sophie

 • Hai!! Is het voor deze opleiding verplicht om een laptop aan te schaffen?
  K
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Sophie
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hallo!

  Een laptop is geen officiële verplichting, maar is wel (vooral in deze tijd) noodzakelijk. De lessen vinden nu namelijk online plaats.

  Ik hoop dat hiermee je vraag beantwoord is. Voor verdere vragen stuur gerust een bericht!

  Met vriendelijke groet,

  Sophie

 • Mijn vraag is of de overstap van het mbo naar het hbo rechten groot is? Ook vraag ik mij af of het een probleem is dat mijn mbo opleiding in de zorg sector zat en niet in de juridische sector.
  Sophie-Willemijn
  vroeg 2 maanden, 2 weken geleden
  Nick
  zei 2 maanden, 2 weken geleden

  Dag Sophie-Willemijn,

  Dit verschilt natuurlijk per persoon. Ik kan je wel vertellen hoe ik de overstap van het mbo naar het hbo heb ervaren om je daarmee misschien te helpen met jouw beeldvorming. Daarbij wil ik opmerken dat mijn vooropleiding wel een juridische was en ik mij dus maar beperkt in jouw situatie kan verplaatsen.

  Persoonlijk vond ik het verschil tussen mbo en hbo erg meevallen. De grootste verschillen zijn de mate van vrijheid die je krijgt en het tempo waarin gewerkt wordt. Dit klinkt misschien nog wat vaag en ik probeer hieronder dan ook om iets concreter te zijn.

  Tijdens deze hbo-opleiding heb je veel minder ingeroosterde uren. In leerjaar een is dit ongeveer vijftien tot twintig uren per week. Je volgt drie kennisvakken waarvoor je literatuur moet lezen ter voorbereiding op het college. Er staat voor elk vak ongeveer veertig pagina's per week voorgeschreven, dit is een ruwe schatting. Daarbuiten heb je ook elke periode een project waarin je met een groep opdrachten maakt. Tot slot volg je in het eerste jaar elke periode een vak Nederlands.

  Dat jij geen juridische voorkennis hebt lijkt mij niet per se een probleem. Dit omdat iemand die van de havo komt dit ook niet heeft. De voorkennis die ik had gaf mij de eerste twee periodes een kleine voorsprong. Daarna loopt het qua kennis al redelijk gelijk.

  Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben stel ze dan gerust!

  Met vriendelijke groet,

  Nick

 • Hoii,Ik wil graag na mijn mbo opleiding hbo aan studeren en hbo rechten spreekt mij aan. Nu twijfel ik een beetje vanwege de aangepaste lessen die nu via teams gaan en niet fysiek zijn. Is het verstandig om een hbo opleiding te volgend met deze maatregelen? Groetjes Saranne
  Saranne van Baalen
  vroeg 3 maanden, 4 weken geleden
  Nick
  zei 3 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Saranne,

  Ik snap dat je twijfelt, maar dit is een afweging die je zelf moet maken.

  Wat ik je wel kan vertellen is hoe mijn persoonlijke ervaring is met het digitaal onderwijs op het Saxion en die is goed. Elke week hebben wij online werkcolleges en hierin kunnen wij onze vragen stellen over de stof die we hebben voorbereid. Tijdens de werkcolleges lossen wij casussen op en hierdoor begrijp je de stof ook beter. Ook worden er elke week kennisclips opgenomen door de leraren over de stof die we moeten voorbereiden. Deze filmpjes kunnen wij beluisteren als extra hulpmiddel tijdens het leren.

  Toch blijft fysieke les krijgen natuurlijk het prettigst, helemaal als je begint aan een opleiding. Naar wat ik begrijp probeert onze opleiding het wel om eens in de aantal weken de nieuwe studenten fysiek op school te laten komen. Dit onder meer om je medestudenten te leren kennen. Daarbij is er ook bij elke slb-leraar (mentor) een zogenoemde studentcoach aangewezen heeft. Dit zijn studenten die in het tweede, derde of vierde jaar zitten en zij helpen je op weg binnen de systemen van het Saxion en je kan met vragen bij hen terecht.

  Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust!

  Met vriendelijke groet,

  Nick

 • kan ik bij het behalen van de propedeuse mij aanmelden bij een universiteit in het buitenland (buiten Europa)
  Alea
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Nick
  zei 5 maanden geleden

  Beste Alea,

  Dit hangt van het toelatingsbeleid van de universiteit in kwestie af. Je kan daar denk ik het best informeren.

  Met vriendelijke groet,

  Nick

 • Is het ook mogelijk om in te stromen in februari voor deze opleiding? Ik ben namelijk in november uitgerekend dus kan in september nog niet beginnen.
  Jody
  vroeg 1 jaar geleden
  Sophie
  zei 5 maanden, 1 week geleden

  Dag Jody,

  Nee het is niet mogelijk om in februari in te stromen voor de opleiding HBO-Rechten.

  Met vriendelijke groet,

  Sophie

 • Hoeveel studiepunten heb je nodig om over te gaan naar het 2e jaar hbo rechten?
  Annette
  vroeg 7 maanden geleden
  Sophie
  zei 7 maanden geleden

  Dag Anette,

  Je dient minimaal 51 studiepunten te behalen om over te gaan naar het tweede jaar.

  Is er iets niet duidelijk of heb je nog een vraag? Stel deze gerust!
  Met vriendelijke groet,

  Sophie Verkerke

 • Wat voor laptop heb ik nodig voor deze opleiding?
  Linda
  vroeg 8 maanden, 2 weken geleden
  Remy
  zei 8 maanden, 2 weken geleden

  Beste Linda,

  Ik raad jou in ieder geval een laptop aan die minstens een i5 processor heeft. Ervaring leert dat je, bijvoorbeeld tijdens het maken van projecten, degelijk wat tabbladen open hebt staan. Een laptop met een goede processor is daarom sterk aangeraden. Uiteindelijk ligt de keuze bij jou, de opleiding heeft geen specifieke voorkeuren voor een laptop.

  Mocht er nog verder onduidelijkheden zijn, stel gerust een vraag.

  Mvg,

  Remy van Uffelen

 • Is het programma van de laatste 2 jaar een vast programma? Of kan daar ook in gewisseld worden?Meer specifiek: Kan je ervoor kiezen om in het 3e jaar een minor te doen en dan in het 4e jaar stage? (mits je aan de toelatingseisen voldoet)
  Beca Verdonk
  vroeg 8 maanden, 3 weken geleden
  Seray
  zei 8 maanden, 3 weken geleden

  Hallo Beca,
  De laatste twee jaar wordt gespiegeld aangeboden. Je kan ervoor kiezen om eerst stage te lopen en dan de vakken te volgen. Indien je eerst een minor wilt volgen kan dat ook! Je kan dan namelijk het eerste halfjaar vakken volgen en het tweede halfjaar van het derde jaar de minor. Dan moet je in het vierde jaar stage lopen.

  Ik hoop dat je hierdoor genoeg geïnformeerd bent. Indien je nog vragen hebt hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Seray Uysal

 • Zijn de studiereizen in het 2e en 3e leerjaar verplicht?
  Liza
  vroeg 10 maanden, 1 week geleden
  Seray
  zei 10 maanden, 1 week geleden

  Beste Liza,
  Deze studiereizen zijn niet verplicht. Wel is het heel leuk en leerzaam om mee te gaan. In het tweede jaar gaan wij naar Brussel en in het derde jaar naar Berlijn. Daar krijgen we allerlei leuke activiteiten aangeboden, en is ieder jaar een succes!

  Ik hoop je vraag hiermee beantwoordt te hebben, als je nog meer vragen hebt kun je deze gerust stellen.
  Met vriendelijke groet,
  Seray Uysal

 • Hallo, Wat zijn de hoofdvakken van de opleiding Nederlands recht? Mvg, Lionne
  Lionne
  vroeg 10 maanden, 1 week geleden
  Remy
  zei 10 maanden, 1 week geleden

  Dag Lionne,

  Binnen het Saxion hebben wij geen opleiding Nederlands Recht. De opleiding Nederlands Recht wordt wel bij diverse universiteiten aangeboden als Master. Mocht je die opleiding bedoelen, raad ik je aan om op de desbetreffende site van de universiteit te kijken.

  Binnen de opleiding HBO-Rechten worden er verschillende vakken aangeboden. Deze kunnen worden onderscheiden in de publieke- en private sector. Bij publieke kun je denken aan het strafrecht of staatsrecht en bij het private gedeelte gaat het om vakken als personen- en familierecht of ondernemingsrecht. Tenslotte krijg je ook vakken voor mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

  Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je ze gerust stellen.

  Mvg,

  Remy van Uffelen

 • Hallo, Komt het vak gezondheidsrecht ook voor in het eerste jaar? mvg, Elza
  Elza
  vroeg 10 maanden, 1 week geleden
  Recep
  zei 10 maanden, 1 week geleden

  Hallo Elza,

  Het vak gezondheidsrecht komt niet voor binnen de opleiding HBO-Rechten.

  Met vriendelijke groet,

  Recep Kaya

 • Hallo, wat vind jij als student zo leuk aan de opleiding? Groeten, Angelina
  Angelina
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Sophie
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Hallo Angelina,

  De opleiding bestaat uit een mengeling van theorie en praktijk. De stof die je leert tijdens de colleges pas je toe in je project. Zo ga je in het eerste jaar een bezoek brengen aan de rechtbank en doe je een interview met een beroepsbeoefenaar. Dat maakt het heel leuk! Verder komen er veel verschillende rechtsgebieden aan bod. Het is dus een brede opleiding!

  Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Sophie

 • Ik dacht bij de opendagen mee te hebben gekregen dat de studie HBO-Rechten ook in Deventer zal zijn. Heb ik dit verkeerd opgevat en wordt de opleiding werkelijk niet in Deventer gegeven?
  Annefleur
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Sophie
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Beste Annefleur,

  De studie HBO-Rechten kan niet gevolgd worden in Deventer. De opleiding kan wel gevolgd worden te Enschede.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Sophie Verkerke

 • Hi! Ik wil graag de 21+ toets maken, kunnen jullie mij vertellen wat/hoe ik hiervoor kan leren?
  Natas
  vroeg 11 maanden, 3 weken geleden
  Remy
  zei 11 maanden, 3 weken geleden

  Beste Natas,

  Via deze link: https://www.saxion.nl/studeren-bij/ik-wil-mij-inschrijven/toelating tref je alle benodigde informatie aan met betrekking tot een 21+ toets. Onder de diverse kopjes vindt je verschillende brochures aan. Onder het kopje 'Toelatingsonderzoek' tref je een brochure aan over het toelatingsonderzoek zelf (hier vindt je ook de benodigde informatie en links om je te voor te bereiden) en je vindt een brochure over de aanmeldprocedure.

  Mocht je nog verder vragen hebben, dan kun je ze gerust stellen!

  Mvg. Remy

 • Dank u wel voor de snelle reactie.Even voor de zekerheid. Hoef ik dus geen theorie in het Engels te bestuderen en een smart solutions semester in het Engels te volgen?Tenminste wil ik het graag weten of ik straks in het eerst of tweed leerjaar in aanraking met het Engels zal komen?
  Osama
  vroeg 12 maanden geleden
  Recep
  zei 12 maanden geleden

  Het is inderdaad niet nodig om de Engelse taal te beheersen. De vakken worden in het Nederlands gegeven. Beheersing van de Nederlandse taal is wel van essentieel belang voor de opleiding.

 • Hallo, Waar kun je de boeken het beste kopen Of zijn er ook tweedehands te koop?
  Annette
  vroeg 1 jaar geleden
  Recep
  zei 12 maanden geleden

  Dag Annette,

  Op de website www.studystore.nl kun je de boeken aanschaffen.

  Deze website biedt ook de mogelijkheid om tweedehands boeken aan te schaffen.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 • Beste ambassadeur,Is het noodzakelijk dat ik het Engels taal beheers om de Rechten opleiding te kunnen volgen?
  Osama
  vroeg 12 maanden geleden
  Recep
  zei 12 maanden geleden

  Beste Osama,

  Het beheersen van de Engelse taal is voor de opleiding HBO-rechten geen voorwaarde.

  Ik hoop dat ik je vraag hierbij heb kunnen beantwoorden. Anders hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Recep Kaya

 • Heb je tijdens de studie ook nog vakken zoals Engels en Nederlands?
  Eline
  vroeg 1 jaar geleden
  Remy
  zei 1 jaar geleden

  Hoi Eline!

  Als jurist is het uiteraard van belang om een goede beheersing van de Nederlandse taal te hebben. Daarom zul je in het eerste jaar (en de jaren daarna) voortdurend vakken krijgen waarbij je leert hoe je bepaalde brieven of juridische stukken opstelt. Voordat je daadwerkelijk begint met het maken van een brief of stuk, zul je voorafgaand voldoende begeleiding en les krijgen om er uiteindelijk iets moois van te maken. Hierbij zal onderandere in worden gegaan op bijvoorbeeld de structuur van een brief, grammatica en zinsopbouw.

  Wat betreft het Engels biedt onze opleiding helaas geen Engelse vak. Het is wel mogelijk om binnen het Saxion apart Engelse 'coaching' te krijgen. Deze coach zal jou dan helpen en met name feedback geven over de punten waarin jij jouw Engels graag zou willen verbeteren.

  Hiermee hoop ik jou voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je nog een vraag hebben dan kun je deze gerust stellen.

 • Kan je na het halen van je propedeuse direct verder studeren aan de universiteit? Kan je ook na 4 jaar studeren naar de universiteit? Of moet je nog extra vakken/cursussen erbij studeren?
  Sera
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hi Sera,

  Dat is afhankelijk van de opleiding die je wil gaan volgen op de Universiteit en op welke universiteit. Het best kun je dus even op websites van universiteiten kijken;)

  Groeten,

  Koen

 • Vanaf welk jaar mag je stage lopen en zitten daar nog bepaalde eisen aan?
  Isa
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  HI Isa,

  In welk jaar loop je stage(s) en hoelang duren deze?
  In het 3e jaar loop je een half jaar lang 5 dagen per week stage.

  Is stagelopen in het buitenland toegestaan?
  ☒ Ja, dat is mogelijk
  ☐ Ja, dat is zelfs verplicht
  ☐ Nee, dat wordt niet toegestaan

  Is stagelopen in het buitenland verplicht?
  Nee

  Zorgt school voor stageadressen?
  Je bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een stageadres, maar vanzelfsprekend krijg je hierbij begeleiding vanuit de opleiding.

  Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • Momenteel volg ik de minor HRM. Ik heb het vak arbeidsrecht niet gehaald. Ik snap namelijk niet goed hoe ik de vragen moet beantwoorden. Zijn er rechten studenten die mij misschien hierbij kunnen helpen (@saxion Deventer)? Groetjes.
  HB
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Hayat,

  Sorry, misschien wat laat maar misschien heb je nog iets aan deze link: https://www.saxion.nl/studeren-bij/voorzieningen/studiebegeleiding#begeleiding-op-maat. Of vraag eens bij je SLB'er?

  Groetjes,
  Roos

 • ik ben op zoek naar een laptop voor hbo-rechten, moet deze nog aan bepaalde eisen voldoen?
  max
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Sylvahna
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Max, nee dat hoeft niet! :) Het is zelfs niet eens verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

 • In welk jaar kun je een buitenlandse stage volgen? En welke opties zijn er allemaal voor buitenlandse stages?
  Chiel
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Chiel,

  Bij deze:

  In welk jaar loop je stage(s) en hoelang duren deze?
  In het 3e jaar loop je een half jaar lang 5 dagen per week stage.

  Is stagelopen in het buitenland toegestaan?
  ☒ Ja, dat is mogelijk
  ☐ Ja, dat is zelfs verplicht
  ☐ Nee, dat wordt niet toegestaan

  Is stagelopen in het buitenland verplicht?
  Nee

  Zorgt school voor stageadressen?
  Je bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een stageadres, maar vanzelfsprekend krijg je hierbij begeleiding vanuit de opleiding.

  Groetjes,
  Roos

 • Heb je wiskunde nodig om deze studie te kunnen volgen of is economie genoeg of is zelfs geen van beide noodzakelijk?
  Pien
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Pien,

  Check deze website: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hbo-rechten/toelating.

  Kun je zo verder?

  Groetjes,
  Roos

 • hallo, ik had een vraag over de HBO-rechten opleiding.wat is er mogelijk als rolstoeler later qua beroepen na de opleiding? GroetjesJustin Molderink
  justin
  vroeg 3 jaar, 4 maanden geleden
  Harun
  zei 3 jaar, 4 maanden geleden

  Hi Justin,

  Volgens mij zijn er net zoveel mogelijkheden als rolstoeler als niet-rolstoeler! Kijk maar eens op deze website: https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/abrr/HBO%20Recht_vt_ens/HBO%20Rechten_vt_ens/ daar zie je allerlei mogelijkheden over welke bedrijven enzo. Je kan ook altijd even bellen met ons studie informatie centrum: 088 019 3700. Zij weten hier misschien wel meer over! En ook deze website kan je meer info geven: https://www.saxion.nl/succesvol_studeren/site/hulp-bij-je-studie/functiebeperking/motorische-beperking/!

  Succes in ieder geval. En als je nog meer vragen hebt, hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Roos

 • Is de HBO rechtenstudie ook in Deventer. Ik zie op de site dat deze in Enschede is
  Nan
  vroeg 3 jaar, 5 maanden geleden
  Annemiek
  zei 3 jaar, 5 maanden geleden

  Hallo Nan,

  Hbo rechten is alleen in enschede. Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

 • Ik ben van plan om deze opleiding 1 jaartje te gaan volgen en daarna wil ik met de propedeuse beginnen op de universiteit. Ik vroeg me eigenlijk af welke vakken je allemaal hebt bij deze opleiding. En wat houden de vakken precies in? (wat leer je?) Groetjes, Basak
  Basak
  vroeg 4 jaar, 2 maanden geleden
  Annemiek
  zei 4 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Basak,

  Bedankt voor je vraag. Wat leuk dat je HBO-Rechten wil gaan doen en daarna door wil stromen naar de universiteit. In het eerste jaar heb je vooral inleidende vakken. Inleiding recht, strafrecht, juridische vaardigheden etc. Deze bereiden je voor op de verdieping in de jaren erna. Ook heb je ieder kwartiel één project dat aansluit bij de vakken die je dat kwartiel krijgt. Zo kan je je kennis direct toepassen, echt leerzaam dus! Je leert dus voornamelijk de hoofdlijnen van het recht, welke je later zult toepassen in de verdieping. Even een voorbeeld.. Ik heb nu bijvoorbeeld verbintenissenrecht 2 en in leerjaar 1 heb je verbintenissenrecht 1. Zonder de inleiding van leerjaar 1 zul je de basis van verbintenissenrecht 2 niet begrijpen. Zo borduren je jaren dus door op elkaar. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

  Groeten Annemiek.

 • Zijn de vakken bestuursrecht en strafrecht bijvoorbeeld, bij hbo-rechten hetzelfde als bij sjd? Heb je dan dezelfde boeken en lesstof van dat vak?
  M
  vroeg 5 jaar geleden
  Sylvahna
  zei 5 jaar geleden

  Ik ben bang dat ik je dat helaas niet kan vertellen, omdat ik zelf geen SJD doe of heb gedaan.
  Wel kan ik je vertellen welke boeken we bij deze vakken gebruiken bij HBO-Rechten.
  Strafrecht: Grondtrekken van het Nederlandse strafrecht
  Bestuursrecht: Hoofdzaken van het bestuursrecht

  Succes!

 • Wat kan ik van het intakegesprek verwachten?
  Amina
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Sylvahna
  zei 5 jaar, 1 maand geleden

  Hi Amina,

  Over het intakegesprek hoef je niet zenuwachtig te zijn.
  Van te voren krijg je een e-mail met daarin het assessment welke je van te voren moet maken. Dit is alleen om te kijken wat zij van jou mogen verwachten. Het is niet zo dat je hier een voldoende of een onvoldoende voor kan scoren en dat ze jou dan zullen weigeren.

  Na afloop van het assessment kan je een afspraak inplannen met jouw toekomstige SLB-er (Studie Loopbaan Begeleider).
  Tijdens het intakegesprek zal je voornamelijk over jezelf vertellen en waarom je graag deze opleiding zou willen doen.
  Aan het einde van het gesprek zal jouw toegewezen SLB-er jou dan een studie advies geven.

  Wanneer je nog meer vragen hebt, verneem ik deze graag van je!

  Groetjes Sylvahna

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Wettenbundel struggles

  Mijn god… begin je je studie rechten krijg je twee van die gigantische wettenbundels erbij.. Jep. Iedere rechtenstudent(e) kennen ze: de wettenbundels. Zelf werk ik al jaren met de Collegebundels van Kluwer. Aan het begin snap je er helemaal niets ...

  Lees blog ›

 • Bestuursrecht 📚 #lawschool #rechtenstudent #intosaxion #bestuursrecht #kleur #studeren… https://t.co/ai0TDrF0i0

 • Het eerste kwartiel mooi afgesloten met een druk bezochte open dag! Nu weer druk met het voorbereiden van het tweede kwartiel! #intosaxion

 • Lekker druk op Saxion Open! Kom je ook langs? #intosaxion

 • Tentamens achter de rug! Wachten op alle uitslagen en maandag inschrijven voor de herkansingen. #intosaxion

 • Net mn aanmelding verstuurd om Saxion Ambassadeur te worden.. Tijd om weer actief te worden op twitter dus :) #Saxion #IntoSaxion

 • Begonnen aan mijn toetsopdracht van u juridische vaardigheden 1. Dit doe je niet zomaar even! #intosaxion

 • Op mijn nieuwe blog ook veel over de hbo rechten opleiding! http://t.co/WDjIY4DNKA #intosaxion

 • Ik heb een nieuwe blog gestart! http://t.co/AHRjMoTqGv #intosaxion

 • Oefenen voor de taaltoets die er zometeen aankomt! #intosaxion

 • Feedback op de io gekregen, dus ik ben weer druk aan het typen! #intosaxion

 • Vanmorgen heel wat mensen #Goedenmorgen gewenst.. #flyeren-EW-Awards #intosaxion

 • Eén ding staat vast en zeker vast.... Menig leraar zal jaloers zijn op de opkomst #intosaxion

 • +/-200 kids in Saxion Enschede om zich (alvast?) in te schrijven..of zal het toch het 'college-uurtje' van Sinterklaas zijn? #intosaxion

 • Terugkomdag stage: Stagemarkt en rondleiding bij FCTwente Vrijdag #zeergeslaagd! - Over de helft - #intosaxion

 • Vandaag een gesprek over het afstuderen. #Power! #Laatstebeetje! #intosaxion

 • Vrijdag stageterugkomdag @fctwente en afstudeer/stagemarkt @Saxion. #intosaxion #bijnaweekend!

 • Via #RandstadStudent leuke bijbaan Kioskmedewerker #twefey. #intosaxion #BenBenieuwd

 • Mijn stage geeft mij zoveel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen! Nog 13 weken, 40uur p/w vol plezier er tegen aan! #intosaxion

 • Ben benieuwd naar de vragen & reacties van toekomstige studenten over de #opendag #saxion #intosaxion Ik vond het in ieder geval geslaagd!

Laad meer

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?