Fysiotherapie

Enschede · 13 ambassadeurs · 27 vragen
Birthe Brinkhus
Elaine Houlihan
Lia Kondova
Chiara Meurer
Sam Hagger
Erin McCrea
Dennis Beuvink
Marlin Klarenbeek
Savan Immink
Arianne Hekman

Bij fysiotherapie draait alles om bewegen. Als student moet je alles weten over ons bewegingsapparaat, het lichaam. Je moet zelf goed kunnen bewegen, dus een goede motoriek hebben, om patiënten goed te kunnen behandelen. Je bent tijdens je opleiding met theorie, maar vooral veel oefenen, oefenen, oefenen. Dat kan het beste fysiek, dus op een ander! Door elkaars patiënt te spelen, help je elkaar en jezelf. Sta er niet raar van te kijken als je in sommige praktijklessen in je ondergoed loopt...

Beantwoorde vragen

Fysiotherapie

Heyy, klopt het dat de opleiding fysiotherapie in het engels wordt gegeven? Of kan je er ook voor kiezen voor Nederlands?

Wilma, ongeveer 2 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoi! Ik vroeg me een paar dingen af en hopelijk heb jij daar antwoord op. Hoeveel dagen ben je echt op school? Kan ik stage lopen in een andere stad? En hoe groot is de kans op toelating. Ik ben benieuwd :) Groeten Lucas

Lucas, ongeveer 2 maanden geleden
Fysiotherapie

Moet je tijdens de lessen de kleren uit om oefeningen uit te voeren? Dit las ik namelijk op internet.

Lisa, 2 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoi :) Is het als fysiotherapeut gebruikelijk om buiten kantooruren te werken of heb je hier zelf keus in?

Anoniem, 3 maanden geleden
Fysiotherapie

hai, mijn vraag is of de studie fysiotherapie echt breed is. Naar welke studies kun je hierna makkelijk doorstuderen? Kun je ook iets anders worden dan fysio na deze studie?

isabel doeschotte, 4 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoi, het valt me op dat veel fysiotherapeuten een master graad hebben. Is het noodzakelijk om verder te studeren na de bachelor?

Lies, 4 maanden geleden
Fysiotherapie

Hallo, tijdens de online voorlichting had ik een vraag over dierfysiotherapie. Ik hoorde dat een 3e jaars studente een minor volgt met betrekking tot paarden. Ik ben super geïnteresseerd in paarden en wil kater paarden fysio gaan doen. Ik vraag me af wat ze met de minor later kan. Vriendelijke groet

Danique, 4 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoeveel dagen per week zijn er volgend jaar naar verwachting fysiek? Aangezien er in totaal 4 dagen les is, maar ik hoorde dat ze voor een deel online les willen blijven geven.

Sara, 5 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoi, ik wil graag de opleiding fysiotherapie doen. Naar welke school ga ik dan? Ik zou graag naar 1 van jullie scholen in Deventer willen.

Alyssa, 5 maanden geleden
Fysiotherapie

In het overzicht bij de opleiding staat dat je tijdens de praktijklessen in je ondergoed moet lopen. Wat houd dit in, of heb je gewoon een korte broek en een hemdje/ sportkleding aan tijdens de praktijklessen?

Joyce, 5 maanden geleden
Fysiotherapie

Is de studie Engelstalig of Nederlandstalig? Ik las dat de opleiding je indeelt bij een stageadres, ik woon verder weg (regio Arnhem) kan ik dan wel redelijk dichtbij huis worden ingedeeld of is het alleen rondom Enschede?

L, 5 maanden geleden
Fysiotherapie

Is het mogelijk om stages vanaf je eerste jaar al deels zelf te kiezen m.b.t. wat voor een bedrijf je stage gaat lopen of wordt je gewoon ingedeeld op welke stageplek het dichts bij jou is.

Ben, 6 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoeveel uur heb je op school les en hoeveel uur heb je online les?

Lajos, 7 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoe ziet een doorsnee week er normaal uit ( dus zonder online lessen vanwege corona). Beginnen de lessen vroeg elke dag of wisselt dat? Heb je soms lange dagen van bijvoorbeeld 9-17 uur?

Constance, 7 maanden geleden
Fysiotherapie

Hallo, wat is een goede vooropleiding mbo als je fysiotherapeut wilt worden?

Nancy, 7 maanden geleden
Fysiotherapie

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen het werk van een fysiotherapeut en een ergotherapeut?

Lidy, 8 maanden geleden
Fysiotherapie

Is het voor de opleiding belangrijk om sportief te zijn? Ik wil heel graag mensen helpen en vind gezondheid belangrijk maar hou zelf niet echt van sport.

Lidy, 8 maanden geleden
Fysiotherapie

Hoi! Ik zit nu in het 6e jaar van vwo met een c&m pakket. Zal ik erg veel moeite krijgen met deze studie aangezien ik de laatste jaren geen vakken als: biologie, scheikunde etc. heb gevolg.

Aysegul Erdem, 9 maanden geleden
Fysiotherapie

Moet je al je boeken voor het eerste jaar in één keer kopen of kan dit in delen? En zo ja, welke boeken moet in dan voor het eerste kwartiel halen?

Melle, 10 maanden geleden
Fysiotherapie

Hallo zijn dr nog een paar dibgen die belangrijk zijn die je nodig hebt ? En wat zijn de eisen van een computer.

Jolijn, 12 maanden geleden
Fysiotherapie

Kan iemand mij misschien vertellen wat voor een laptop jullie gebruiken bij deze opleiding? Waar moet deze aan voldoen? bv. veel opslag op de laptop of in de cloud met een chromebook.

barry, 12 maanden geleden
Fysiotherapie

hallo, ik had een vraagje over de opleiding. kan ik met de opleiding fysiotherapie ook een beroep doen in de richting van sport? zoals personaltrainer of zo iets? moet ik dan tijdens de opleiding die kan kiezen . of als ik alleen een minor doe in de richting van sport?

Daniil sweys, ongeveer 1 jaar geleden
Fysiotherapie

Hallo ik las bij 1 van de vragen dat er 250 aanvragen waren en 90 studenten geaccepteerd worden. ik heb me dus aangemeld en heb een mail gekregen dat ik geaccepteerd wordt mits ik mijn diploma haal. betekent dit dan 100 procent dat ik wordt aangenomen of komt er nog een intake gesprek?

Jeroen, ongeveer 1 jaar geleden
Fysiotherapie

Hallo, ik zou graag willen weten hoeveel geld een student betaalt voor boeken gemiddeld per jaar. Ik las in andere vragen dat er digitale boeken waren?

Jeroen, ongeveer 1 jaar geleden
Fysiotherapie

Hoe zien de praktijktoetsen eruit en waar moet ik dan aan denken? Zijn het presentaties of anders? Moet je veel voor de groep doen? Wat ik lastig vind is overerving en dingen op cellulair niveau. Dus mijn vraag is of dit onderdeel belangrijk is of dat biologie meer gericht is op de anatomie?

Renee, ongeveer 1 jaar geleden
Fysiotherapie

Hoe ziet een week eruit? Hoeveel uur ben je op school en hoeveel uur ben je gemiddeld thuis kwijt aan studeren?

Rosalie, ongeveer 1 jaar geleden
Fysiotherapie

Why does your average week schedule look like?

Roxanne, meer dan 1 jaar geleden