Crime Science (studieroute)

Binnen de studieroute Crime Science staat scheikundig onderzoek centraal, dit in relatie tot de forensische wereld. Je krijgt op het laboratorium de rol om het forensische onderzoek te assisteren met chemische of fysische methoden. Er komt veel kijken bij dit speurwerk en je hebt dan ook een flinke dosis technisch inzicht nodig!

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Kim vraagt 24 mei 2017
  Welke opleidingsmogelijkheden zijn er richting het forensische gedeelte na afronding van deze opleiding?
  Jolien zegt 28 mei 2017

  Na afronding van de studieroute Crime Science zijn er mogelijkheden richting de forensische kant. Zo leer je werken met chemische meetapparatuur waarmee concentraties bepaald kunnen worden uit monsters zoals bijvoorbeeld bloed of urine van plaats delict, maar ook is drugsdetectie een richting die steeds groter wordt. Doordat je eerst Chemie krijgt, ben je anders dan een forensisch onderzoeker. Jij onderzoekt de monsters op het lab die verkregen zijn van een forensisch onderzoeker op plaats delict en kun je je bezig houden met nieuwe methoden om bijvoorbeeld drugs te detecteren.

 • Silke vraagt 27 okt 2016
  Je begint pas echt met het onderdeel 'Crime Science' in het 3e leerjaar volgens mij en moet dus de eerste 2 jaren 'Chemie' volgen, maar lijkt Chemie in de eerste 2 jaren een beetje op 'Forensisch Onderzoek', of is het echt alleen maar scheikunde?
  Jolien zegt 27 okt 2016

  Hallo Silke,

  Ja, klopt. De eerste 2 jaren zijn chemie. Je leert de chemische achtergrond van het vak. Zoals, hoe reacties lopen en waarom ze zo lopen, je leert hoe de meetapparatuur werkt etc. Echter kun je je eigen draai er aangeven om het toch iets crime science te laten worden. Bijvoorbeeld met projecten en experimenten! Het lijkt dus totaal niet op forensisch onderzoek. Maar het zorgt er wel voor dat het baan aanbod veel groter wordt dankzij je chemische achtergrond kennis!
  Veel succes met kiezen!

  Groetjes Jolien!

 • Melissa vraagt 03 jul 2016
  Is deze minor\afstudeerrichting ook in Deventer te volgen?
  Michael zegt 04 jul 2016

  De minor Crime Science wordt alleen aangeboden in Enschede. Wel is het mogelijk om, als je Chemie of Biologie & Medisch laboratoriumonderzoek studeert in Deventer, de minor in Enschede te volgen. Je volgt dan dus een half jaar onderwijs in Enschede.

 • Bart vraagt 14 jan 2016
  Is deze opleiding bij Saxion Enschede numerus fixus?Ik zie dit namelijk nergens staan!
  Michael zegt 15 jan 2016

  Hoi Bart,
  Voor deze studieroute is er bij Saxion geen numerus fixus. Wanneer je de juiste vooropleiding hebt afgerond en je meld je voor 1 mei aan kun je gegarandeerd aan de studieroute Crime Science (opleiding Chemie) beginnen!
  Tip: Volgende week vrijdag is er een open dag bij Saxion Enschede. Kom gerust langs voor voorlichtingen en eventuele vragen die je nog hebt! Bij vragen kun je natuurlijk altijd bij ons van IntoSaxion terecht.
  Fijn weekend! Michael

 • brian vraagt 09 nov 2015
  Ik heb NG paket, daarin heb ik geen natuurkunde. Ik heb scheikunde, biologie en wiskunde. Ik wil weten of dat een probleem zal zijn voor het studie crime science.
  Michael zegt 09 nov 2015

  Op saxion.nl kun je alle basis informatie vinden over Crime Science en andere opleidingen van Saxion. Ook vindt je hier de toelatingseisen. Met NG en NT kun je terecht bij Crime Science. Houd de site wel in de gaten want de toelatingseisen kunnen veranderen.

 • Dizzy vraagt 08 okt 2015
  Wat is het verschil tussen de studie Crime Science en Forensisch Onderzoek?
  Michael zegt 09 okt 2015

  Het belangrijkste verschil is dat Crime Sciences (CS) meer laboratorium en scheikunde/biologie gericht is, terwijl Forensisch Onderzoek (FO) meer gericht is op onderzoek doen in het algemeen m.b.v. wiskunde en natuurlijk.
  Bij CS gaat het dus vooral om de chemie in een natuurwetenschappelijk onderzoek op, maar niet uitsluitend, een laboratorium. Bij FO staat onderzoek doen centraal en dan niet alleen forensisch maar onderzoek op allerlei vakgebieden.

  Kom 14 oktober a.s. naar de open dag van Saxion, van 17.00-21.00, om alles te weten te komen over de opleidingen!

 • Jasper vraagt 06 okt 2015
  Beste student,Ik zag op het nieuws dat het NFI erg moet bezuinigen, wat denkt u daarover? wat doet dit voor de banenmarkt na de studie?Ik woon op het moment in Leeuwarden en wil misschien in Enschede studeren, hoe kan ik dit het beste doen? hoeveel kost dit ongeveer? mvg,JasperH5 student
  Michael zegt 06 okt 2015

  Hoi Jasper,

  De bezuinigingen bij het NFI zullen, denk ik, niet tot nauwelijks invloed hebben op de banenmarkt. NFI is slechts één van de vele werkgevers in ons vakgebied.
  Wanneer je in gaat studeren in Enschede is op kamers gaan een zeer goede optie. Wanneer je zeker weet dat je naar Enschede komt begin dan gelijk met het zoeken naar een kamer. Je kunt beter te vroeg zijn dan te laat. Enschede is een goedkope studentenstad, huur is vaak tussen 300-400 euro, en dit is voor het centrum. Daarnaast zijn de kroegen e.d. ook erg goedkoop.

  Succes met je studiekeuze! Michael

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?