Creative Media and Game Technologies

Hey!!! ik ga dit jaar mijn studie kiezen en ik twijfel nog. hoe ziet een normale studiedag eruit van een cmgt student die de artist way doet?

Mirthe
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Franz Klotsche
Franz Klotsche
meer dan 2 jaar geleden

Hoi Mirthe, leuk dat je het überhaupt overweegt. Hoe een normale studiedag er nu uit ziet, zou je het beste bij een open dag van Saxion ACT kunnen beleven.

Over 'the artist way' durf ik te zeggen dat die, afgezien van al de nieuewe technische snufjes die we nu hebben, in essentie dezelfde is als het eeuwen geleden al was.

Misschien is de studie wat verandert. Ik herinner me dat het eerste jaar begon met psychologie en ethiek en het tweede jaar verder opbouwde in de vormgevnde vaardigheden en je voor een eigen richting kunt kiezen. In het derde jaar zou je nog steeds een minor moeten doen en stage lopen. Bij CMGT is het belangrijk niet alleen creatief te zijn (wat trouwens het beste kan met collega studenten met soms een andere achtergrond als jij), maar ook dat het verhaal van de klant (soms zijn dit andere bedrijven en soms de verbruiker) in het middelpunt staat.

In het 4 jaar wordt je losgelaten (wel onder begeleiding) en kun je je ontwikkelde vaardigheden op de proef stellen zodat de overgang naar de arbeidsmarkt een success wordt. In mijn ervaring is het in dit jaar belangrijk ook echt af te ronden anders blijf je maar doorstuderen. Dit zou trouwens wel kunnen als je dit in je hebt en voor een Masteropleiding gaat.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?