Creative Media and Game Technologies

Bedankt voor alle tips/trics! Mijn Engels is geen probleem, dat scheelt :) Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar het programmeergedeelte, maar ik ben me nog aan het oriënteren dus dat kan nog veranderen. Wat is qua programmeren handig om als voorkennis in huis te hebben?

Amke
meer dan 4 jaar geleden
2 Antwoorden
Tamara Verheij
Tamara Verheij
meer dan 4 jaar geleden

Hoi Amke, fijn dat je vorige vraag goed beantwoord is en goed dat je doorvraagt. Ik ben zelf inmiddels alumnus, dus ik heb geen kijk meer op het huidige studieprogramma en de programmeertalen die daarbij van toepassing zijn. Andere ambassadeurs kunnen daar wellicht meer inzicht in bieden, maar uit mijn eigen ervaring zou ik zeggen dat basiskennis van programmeren vaak wel herbruikbaar is bij het beheersen van verschillende programmeertalen. Wanneer je de logica en basis van programmeren snapt (bijv variabelen, functions en if statements), kom je al een heel eind en dat zou je op verschillende manieren kunnen opdoen. Het hangt er ook vanaf waar je interesse voor programmeren precies ligt, vooral als je nu een specifieke taal alvast zou willen leren. Ik kan je dus helaas geen advies op maat geven, hopelijk kunnen anderen dit aanvullen, maar je kunt sowieso een heleboel leren van YouTube wanneer je een uitgangspunt hebt. Het is natuurlijk ook zo dat voorkennis niet per se vereist is. De basis leer je sowieso wel en je kunt je ook tijdens je studie extra verdiepen in de onderwerpen die je leuk vindt. Mocht je hierna nog meer vragen hebben, dan horen wij ze natuurlijk graag. Ook alvast heel veel succes toegewenst met de opleiding!

Annika
Annika
meer dan 4 jaar geleden

Hey Amke,

Je kunt hele coole dingen met programmeren, of het combineren met bijvoorbeeld 3D of animatie! In programma's zoals Unity heb je namelijk beiden nodig. Ik zou als ik jou was niet hals over kop je allerlei talen eigen proberen te maken. Dit komt namelijk allemaal aan bod in de opleiding. Als voorkennis is het misschien handig dat je een klein beetje voorkennis heb van eventueel websites bouwen. Maar dit is absoluut niet verplicht. Voel je ook niet genoodzaakt om de tijd tot aan september te gebruiken om alles proberen te leren. De lessen zijn namelijk zo opgebouwd dat alles vanzelf aan bod komt!

Je bent niet de enige die zich hier zorgen om maakt. We krijgen deze vraag vaak van studenten. Mijn advies zou zijn, laat het allemaal gebeuren. Probeer mee te doen met de lessen en laat je verassen :D Wie weet kom je tijdens de opleiding wel iets heel anders tegen wat ook super leuk is om te doen! :D

Groetjes Annika

Is jouw vraag nog niet beantwoord?