Creative Media and Game Technologies

Ik heb veel moeite met Wiskunde B. Wordt er veel gedaan met Wiskunde (B) tijdens de opleiding of valt dat allemaal mee? Ook heb ik nog niet veel ervaring met programmeren etc, hoe zit het met de intake en dergelijke van de opleiding?

Jerremy
6 maanden geleden
1 Antwoord
Annika
Annika
6 maanden geleden

Hallo Jerremy,

Wiskunde B is niet concreet nodig tijdens de opleiding. Het hangt af van welke richting je gaat kiezen. De opleiding heeft namelijk 3 richtingen; Artist, Experience Designer en Engineer. Je kiest een van deze 3 na je eerste jaar

Vooral bij de Engineer is programmeren een must. Je krijgt tijdens de opleiding les in programmeren en dat begint bij de basis, dus dat je het nu nog niet beheerst is helemaal niet erg. Maar mocht je een van de andere 2 richtingen kiezen, dan is programmeren iets minder belangrijk.

Voor de intake is het handig dat je een portfolio hebt met wat dingen die je hebt gemaakt. Daarnaast krijg je een opdracht die je moet maken. Hiermee word getest of je technisch genoeg bent voor de opleiding. Mocht deze nou niet helemaal lukken, dat is geen probleem. Er wordt vooral gekeken of je gemotiveerd bent.

Mocht je verder heel erg benieuwd zijn, dan kun je je opgeven voor de Taster days. Deze zijn op 12 april en 12 mei. Hier krijg je een goede indruk wat je kan verwachten tijdens de opleiding. Je kunt je opgeven via:

https://www.saxion.nl/opleidingen/en/fulltime/bachelor/creative-media-and-game-technologies/try-out

Ook is er een CMGT Open Day discord groep waar je vragen kunt stellen:

https://discord.gg/JTx8pdT

Hopelijk heb ik je zo een beetje op weg geholpen :)

Groetjes Annika

Is jouw vraag nog niet beantwoord?