Commerciële Economie

Ik heb een aantal vragen over commerciële economie 1. Ik ben niet zo goed in Engels. Wat kan ik op het Saxion verwachten bij het vak Engels? 2. Waar moet je aan voldoen om je propedeuse te halen en naar de universiteit door te stromen? 3. Is commerciële economie Engelstalig op de universiteit?

Gabriel
meer dan 1 jaar geleden
1 Antwoord
Eline Woudstra
Eline Woudstra
meer dan 1 jaar geleden

Hoi Gabriel!

Bedankt voor je vraag.

1. Allereerst het vak Engels; gedurende de lessen Engels ga je je richten op verschillende onderwerpen. Grammatica, (Business) Vocabulary, Business Reading, Pronunciation and Speaking. Bij elk van deze onderwerpen krijg je een bepaalde opdracht die je moet verwerken in je portfolio. Dit portfolio wordt de beoordeling voor dit vak en bestaat uit alle opdrachten die je dat kwartiel hebt gemaakt. Het portfolio is goed te doen. Mocht je nog problemen ondervinden met bepaald opdrachten of onderdelen van de Engelse taal, dan zijn er docenten die je altijd kunnen helpen. Zij kunnen je ondersteunen en helpen om je Engels te verbeteren.

2. Normaliter zou je 60 punten moeten behalen van het totaal aantal punten (in dit geval ook 60). Dit betekent dat je elk tentamen en/of opdracht gehaald moet hebben om je propedeuse te verkrijgen. Voor elk tentamen heb je één herkansing, mocht je onvoldoende gehaald hebben. Vanwege de corona-crisis is het BSA (Het bindend studie-advies, dus het aantal punten dat je nodig hebt om over te gaan) afgeschaft. Wanneer jij begint met de studie, is dit waarschijnlijk weer aangepast naar normaal. Zie hieronder voor het aantal punten dat je nodig hebt:

Totaal aantal punten te verkrijgen in jaar één: 60

Aantal punten die je nodig hebt om naar jaar 2 te gaan: 50

Aantal punten om je propedeuse te halen: 60

3. Wat betreft je vraag over de universiteit; dat weet ik zo niet. Het lijkt mij dan slim om hier via de desbetreffende universiteit contact over op te nemen. Misschien dat het per universiteit verschilt? Hier moet je zelf even onderzoek naar doen. Je kunt altijd beginnen met Commerciële Economie op Saxion op HBO-niveau en dan in overleg met je SLB'er (je mentor) overleggen wat je wilt en wat mogelijk is. Voor nu: kijk even bij de universiteiten zelf :)

Veel succes! Mocht je vraag niet goed/voldoende beantwoord zijn, laat het me even weten!

Groetjes,

Eline

Is jouw vraag nog niet beantwoord?