Commerciële Economie

Uit welke specialisaties kan je in het tweede jaar kiezen en wat houdt elke specialisatie precies in? gr. Thijs

Thijs
ongeveer 2 jaar geleden
2 Antwoorden
Suzan Zieverink
Suzan Zieverink
ongeveer 2 jaar geleden

Hoi Thijs,

Mocht je na het lezen van Elines duidelijke antwoord enthousiast zijn geraakt of nog twijfelen. Heeft de opleiding Commerciële economie een online meeloopdag georganiseerd.

Tijdens deze online meeloopdag ga je meelopen met online colleges die aangeboden worden voor de huidige commerciële economie studenten.

Mocht je dat leuk lijken, kun je je daarvoor opgeven via het e-mailadres: info.enschede.sce@saxion.nl. Je krijgt dan vanzelf bericht over hoe en wat!

Hopelijk heb je ook hier wat aan.

Groetjes Suzan

Eline Woudstra
Eline Woudstra
ongeveer 2 jaar geleden

Hi thijs! Bedankt voor je vraag.

Eind jaar 1 maak je een keuze tussen: concept marketing, sales- en accountmanagement en als laatste digital marketing. Deze specialisaties zijn voor een half jaar. Daarna heb je weer algemene lessen.

Concept matketing is het bedenken van een product en de uitwerking hiervan. Hoe breng je een product op de markt? Welke dingen komen hier bij kijken? Wat zijn de strategieën om dit te Doen? Dit is de creatieve tak van de drie. Hiervoor hoef je niet per se super creatief te zijn.

Sales- en accountmanagement is vooral de verkoop van de producten. Maar ook is dit: hoe geef je leiding in een bedrijf? Dus het management komt er ook in terug.

Als laatste is er digital marketing, dit heeft te maken met het promoten van je product. Social Media, Websites, hoe kom je zo hoog mogelijk in Google (SEO en SEA) etc. Voor deze specialisatie hoef je niet mega digitaal ingesteld te zijn, maar het zou wel makkelijk zijn als je WAT kennis hebt hierin.

In het eerst jaar krijg je elk kwartiel een opdracht die te maken heeft met 1 van deze specialisaties. Hierdoor kun je per kwartiel voor jezelf beoordelen wat je ervan vind en of het iets voor jou is. Daarnaast zijn er in de loop van het eerste jaar nog voorlichtingen over deze specialisaties. Je zit echter niet vast aan de specialisaties. Na het half jaar krijg je weer algemenere lessen, waardoor je niet gebonden bent aan je eerdere keuze.

Ik hoop zo voldoende je vraag beantwoord te hebben, zo niet dan hoor ik het graag!

Groetjes Eline

Is jouw vraag nog niet beantwoord?