Commerciële Economie

Een product of dienst op de markt zetten is één. Maar hoe zorg je er nu voor dat het ook verkoopt? Bij Commerciële Economie leer je hoe je een idee succesvol kunt introduceren. Je volgt consumenten en bedrijven en bestudeert hun keuzes, behoeften en gedrag. Vervolgens kijk je hoe je mensen kunt verleiden om jouw product of dienst te kopen.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Deventer, Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Vanuit Saxion door naar de UT? Doe de premaster als doorstroomminor!

  Vanuit Saxion door naar de UT? Doe de premaster als doorstroomminor! Studeer je aan het Saxion en heb je de ambitie om hierna nog een universitaire studie te gaan volgen? Dan is de premaster als doorstroomminor misschien wel wat voor ...

  Lees blog ›

 • Ben je lid van een studie- of studentenvereniging?


  • Wilma zegt

   Ben de oprichter van studievereniging IManage (academie MIM). Ik heb twee jaar in het bestuur gezeten. Ben nu van Saxion af dus vervul geen bestuursfunctie meer.

 • Maak de zin af: mijn doel voor het nieuwe studiejaar is...


  • Wilma zegt

   de MSc new media & communication af te ronden

 • Maak een leuke foto of filmpje onderweg naar school


  1/3
 • Voldoet de studie aan je verwachtingen?


  • Wilma zegt

   Ja

 • Welk cijfer tussen 1 en 10 geef je dit studiejaar tot nu toe?


  • Wilma zegt

   8

Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Daan vraagt 10 sep 2019
  is het mogelijk om met een propedeuse commerciele economie door naar de universiteit Twente en zo ja, welke opleidingen zijn dan mogelijk op de uni?
  IntoSaxion zegt 11 sep 2019

  Hi Daan,

  Dat zul je even bij de UT zelf moeten navragen, zij hebben per opleiding toelatingseisen en kunnen je daar ook meer over vertellen! Check even https://www.utwente.nl/onderwijs/bachelor/contact/ voor de contactgegevens.

  Groeten,

  Koen

 • Milan Perik vraagt 09 apr 2019
  kun je commerciële economie ook versneld volgen?
  IntoSaxion zegt 01 mei 2019

  Hi Milan,

  Nee, dat is helaas niet mogelijk!

  ^Koen

 • Eline vraagt 09 jan 2019
  wat is het verschil tussen Saxion Enschede en Deventer wat commerciele economie betreft?
  IntoSaxion zegt 23 jan 2019

  Hi Petra,

  Sorry voor de late reactie! Inhoudelijk is er weinig tot geen verschil tussen Commerciële economie in Deventer en in Enschede, los van de locatie. Wel is het zo dat de studieroutes Sportmarketing en Topsport Academy alleen in Deventer worden aangeboden, mocht je die willen gaan volgen dan is het aan te raden om CE in Deventer te gaan studeren.

  Groet,

  Koen

 • Matthew vraagt 17 okt 2018
  Hoi Saxion, Ik twijfel enorm tussen CE of Sportmarketing. Kan er iemand mij exact vertellen wat de grote verschillen hier in zijn? Alvast bedankt
  Bas zegt 06 nov 2018

  De basis van de opleiding is hetzelfde, het uitgangspunt is verschillend. Sportmarketing is volledig gericht op sport als uitgangspunt voor elk project. De basis zal uiteraard wel hetzelfde zijn. Commerciele Economie is breder georienteerd.

 • Sena vraagt 27 sep 2018
  Bestaat de internatiole studie International business & languages niet meer? Ik zie hem niet in de lijst staan.
  IntoSaxion zegt 03 okt 2018

  Hi Sena,

  De opleiding IBL heet na de economieconversie International Business, waarbij je de specialisatie Languages kan kiezen> Meer info op https://ibs.saxion.nl/programmes/international-business/

  Groetjes,
  Roos

 • Pierre vraagt 09 jul 2018
  Ik kan van iemand alle boeken overnemen van het afgelopen studiejaar (2017-2018). Is dit verstandig aangezien in de nieuwe boekenlijst van elk boek weer een nieuwere druk is en dus een andere isbn?
  IntoSaxion zegt 12 jul 2018

  Hi Pierre,

  Check even via deze link: https://www.saxion.nl/startersinformatie/site/startersinfo-voltijd/commerciele-economie-enschede. Daar vind je welke boeken je moet kopen en kun je ze vergelijken met dit jaar..

 • Dominique vraagt 22 jun 2018
  Ik heb een vraag over wat voor laptop je eigenlijk het beste kunt aanschaffen?Ik hoor het graag!
  Karen zegt 05 jul 2018

  Voor de opleiding CE heb je geen speciale laptop nodig. Er zijn ook computers beschikbaar op school zelf. (niet voor tijdens de colleges maar wel in de open leercentra=

 • Meisje vraagt 05 jul 2018
  In hoeverre is wiskunde van belang bij deze studie? Welke onderwerpen binnen de wiskunde komen voornamelijk aan de orde bij commerciële economie? En wat zijn de voornaamste verschillen tussen de studie communicatie en commerciële economie? Ik wil denk ik de marketing richting op.
  Karen zegt 05 jul 2018

  Hoi Meisje,

  Ik ben zelf ondertussen gestopt met CE en verder gegaan met Media, Informatie en Communicatie. Als jij je op de marketing wilt richten zijn beide studies geschikt. Ook bij CE heb je een uitstroomprofiel online marketing. Ben je niet zo goed met cijfers (denk aan boekhouden en financiering) dan zou ik je toch adviseren om GEEN CE te gaan doen. Persoonlijk heb ik die fout wel gemaakt en dat is erg zonde van het jaar wat je er dan mee verspild. Succes met kiezen!

 • Anne vraagt 31 mei 2017
  Ik zit heel erg te twijfelen tussen een Communicatie opleiding of deze opleiding. Wat is er zo leuk aan deze opleiding? En wat is het verschil met Communicatie?
  Karen zegt 31 mei 2017

  Commerciële economie is meer gericht op de cijfertjes en de theorie. Ik ben zelf overgestapt naar Media, informatie en communicatie. Als je zelf liever praktisch bezig bent (denk aan grafisch ontwerpen, video's en foto's editen enzovoorts), teksten schrijft of creatieve marketing concepten bedenkt zou ik voor Media, informatie en communicatie kiezen. Als jij liever met cijfers werkt en het interessant vindt hoe de markt werkt dan zou ik voor commerciële economie kiezen. Trouwens, bij beide opleidingen kun je een meeloop dag aanvragen, dat is altijd handig en leuk! Succes met je keuze, xo

 • sven vraagt 12 apr 2017
  De opleiding lijkt mij interessant. Ik las iets over een studierichting kiezen wat moet ik mij hierbij voorstellen? uit welke mogelijkheden kan je dan kiezen?
  Bas zegt 12 apr 2017

  Ha Sven, een studierichting wil zeggen dat je kan kiezen tussen internationaal, commercieel of online. Online marketing bestaat nu zo'n 2 jaar. Zeer vooruitstrevend en vernieuwend op het gebied van internet marketing, Google Analytics etc. Bij internationaal wordt er een extra taal toegevoegd, bijvoorbeeld Spaans of Duits. Commercieel heeft vakken zoals kostencalculatie, treasury management. Gr. Bas

 • Iris vraagt 22 mrt 2017
  Is het mogelijk een minor te volgens bij fashion, textile & technologies tijdens de minor periode van de opleiding commerciële economie?
  IntoSaxion zegt 23 mrt 2017

  Hi Iris,

  Studeer jij al bij Saxion? Zo ja, dan kun je kijken op MijnSaxion en dan bij minoren. Daar staat een lijst met alle minoren en kun je zoeken of jouw studie niet wordt uitgesloten bij een Fashion minor.

  Als jij nog niet bij Saxion studeert, moet je kijken bij Kies op Maat. Daar staan alle minors tussen die je bij Saxion kan volgen.

  Mijn vraag; welke fashion minor bedoel jij? Ik hoor graag van je dan kijk ik met je mee!

  Groetjes,
  Roos

 • Madelon Franssen vraagt 22 mrt 2017
  Wanneer kies je een studierichting? In het begin van je studie of met je afstuderen?
  Wilma zegt 22 mrt 2017

  Na een half jaar (dus in het eerste leerjaar) kies je een richting :-)

 • Niki vraagt 15 jan 2017
  Ik twijfel of ik deze studie zal gaan kiezen, welke vakken zijn er ongeveer bij CE? Is er een stabiele kans op een baan na afstuderen? Ik snap dat er geen zekerheid is. Is CE echt zo breed als er word omschreven op de site van Saxion? Bedankt!
  IntoSaxion zegt 18 jan 2017

  Hi Niki,

  Bedankt voor je vraag! Ik ga het even navragen voor je bij ons Saxion Informatie Centrum. Ik kom er zo snel mogelijk bij jou op terug.

  Groetjes,
  Rozanne

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Guus vraagt 03 aug 2016
  Hallo! Op de boekenlijst van studieboekencentrale staan een aantal voorgeschreven en aanbevolen literatuur voor leerjaar 1. Kan ik ervan uitgaan dat ik alle voorgeschreven literatuur nodig ga hebben? Zijn er daarnaast nog boeken van de aanbevolen literatuur die je me kunt aanbevelen? Groeten!
  Wilma zegt 03 aug 2016

  Hoi,

  Je kan het beste even de eerste lesweek afwachten. Leraren geven dan aan welk boek je nodig hebt, want lang niet alle boeken op de boekenlijst heb je nodig. Ik had dus heel vaak boeken aangeschaft die niet gebruikt werden, heel zonde. Daarnaast heeft lang niet iedereen alle boeken al in het begin, daar houden de leraren ook rekening mee door bv pagina's te kopieren die tijdens de les behandeld worden.

  Succes alvast!

 • Guus vraagt 02 jul 2016
  Hallo, Ik ga in september beginnen aan de opleiding CE. Nu ben ik me aan het verdiepen in de aanschaf van een laptop, nu vroeg ik mij af of de opleiding eisen stelt aan de specificaties van een eventuele laptop of dat er een bepaald type laptop wordt aangeraden. Groeten, Guus
  Wilma zegt 02 jul 2016

  Hoi,

  Nee hoor, elke laptop is prima. Van Macbooks tot aan Windowsjes en Chromebooks.

  Groetjes,

  Wilma

 • Annet vraagt 27 mei 2016
  Heeft u al een idee over welk beroep u wilt gaan beoefenen? Wat voor cijfer geeft u deze studie?
  Wilma zegt 27 mei 2016

  Geen idee nog. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en volg nu een universitaire master aan de UT, vooral ook omdat ik nog niet wist wat ik wilde gaan doen. Ik denk een 7,5 :)

 • Anniek vraagt 27 mei 2016
  Wat heb je gedaan om een goede keuze te maken voor je opleiding? Waarom heb jij gekozen voor Saxion? Waar moest jij aan wennen toen je begon op Saxion?
  Wilma zegt 27 mei 2016

  Niet zo veel, opendag bezocht en een studie try out. Verder ben ik naar Saxion gegaan omdat ik in de buurt van Enschede woonde en ik verder een goed gevoel had van de school. Ik moest het meest wennen aan de vele vrije tijd (heerlijk!) en de tentamenweken, dus dat je opeens zoveel stof moet leren in 1 week.

 • Annet vraagt 27 mei 2016
  11. Zijn er keuzemogelijkheden of ligt je gehele studietraject vast?
  Wilma zegt 27 mei 2016

  Ja, halverwege het eerste jaar kies je of je een taal wil of dat je meer de rekenkant op wil. Volgens mij is er nu zelfs een stroming met internet marketing. Verder kan je schuiven met wanneer je een minor of stage doet.

 • Annet vraagt 27 mei 2016
  7. Hoe is de verdeling tussen praktijk en theorie? 8. Welke vakken van de middelbare school zijn belangrijk voor deze studie, die je nu duidelijk terugziet? 9. Zijn er moeilijke vakken tijdens deze studie? 10. Kloppen je verwachtingen van deze studie?
  Wilma zegt 27 mei 2016

  7. Je hebt altijd persoonlijke ontwikkeling als vak wat eigenlijk gewoon gratis studiepunten zijn, want vaak moet je een klein opdrachtje maken of een gesprek voeren. Of je krijgt een cursus presenteren, leiding geven, etc. Ook heb je altijd een project waarbij je theorie in de praktijk brengt.

  8. Ik vond veel vakken een herhaling van economie en m&o op de havo. Ik had ook klasgenoten zonder m&o die het gewoon gehaald hebben, ook al was veel stof nieuw voor hen.

  9. Ligt eraan waar je van houdt, over het algemeen zijn er een paar vakken die veel studenten de eerste keer niet halen, zoals bepaalde vakken waarbij je berekeningen moet maken. De ander heeft weer moeite met engels (mondeling/brief schrijven). Maar uiteindelijk haalt iedereen het.

  10. euhm ik had eigenlijk niet zoveel verwachtingen, ik denk het wel.

 • Anniek vraagt 27 mei 2016
  Was de overstap van de middelbare school naar de hogeschool te doen?
  Wilma zegt 27 mei 2016

  Hi,

  Ik heb deze studie gekozen omdat ik nog niet wist wat ik wilde doen, behalve dat het iets met economie te maken zou hebben. Dat vond ik leuke vakken op school. CE is lekker breed en je kan er later veel kanten mee op.

  De richting die ik heb gekozen was mij in het eerste jaar al snel duidelijk, omdat ik niet van talen hou en juist wel van wiskunde enz.

  De overstap van havo naar hbo was makkelijk te doen. Ik heb altijd heel veel herhaling gehad, bijvoorbeeld het vak 'algemene economie' dat je in het eerste kwartiel krijgt, is letterlijk herhaling van economie op de havo. Dus dat valt allemaal reuze mee! Je went er snel aan. Het is niet moeilijk, alleen de hoeveelheid stof is veel waardoor je op tijd moet beginnen met leren.

 • Amr vraagt 23 mrt 2016
  Hallo allemaal, Ik woon nu al bijna anderhalf jaar in Nederland en Ik volg de opleiding CE op Saxion Enschede.Maar ik heb een beetje problemen met de lessen ivm mijn Nederlandse kennis en ik wil graag weten of ik hulp kan krijgen? Bedankt allemaal.
  IntoSaxion zegt 06 apr 2016

  Hi Amr,

  Graag verwijs ik je door naar de website http://saxion.to/taalexpert van het Studiesuccescentrum. Op deze pagina vind je verschillende taalcursussen die Saxion aanbiedt. Veel succes!

  ^Maarten

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?