Chemische Technologie

Ik zag dat bij deze opleiding een groot aantal, 60% gaat doorstuderen, is daar een reden toe? En is er een indicatie van de kans waar je terecht kan komen, duurzame industrie/gewone productie fabrieken? Mij spreekt het eerste me aan maar het tweede niet zo Alvast bedankt!

Anoniem
meer dan 2 jaar geleden
1 Antwoord
Thije Wiggers
meer dan 2 jaar geleden

Dag!

Ik denk dat er niet echt een verklaring is waarom het bepaalde percentage gaat doorstuderen na het HBO. Wanneer je de bachelor Chemische Technologie (CT ) hebt afgerond zijn er veel mogelijkheden om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Er zijn ook veel mogelijkheden om door te studeren op de universiteit. Hetzij een CT master, een specialisatie waar je graag in verder wil (Duurzame industrie onderwerpen) of totaal iets anders.

Wanneer je de opleiding CT volgt kun je met name in de laatste twee jaren sturen in de onderwerpen die jij interessante vind d.m.v. de minor, stage en afstuderen. (Ik vind bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie erg interessant. Daarom heb ik een minor Food Technology gedaan en doe ik mijn stages bij food bedrijven) Ook krijg je de kans om tijdens de opleiding onderzoek te doen naar eigen gekozen onderwerpen.

Duurzame industrie en duurzame technieken is een onderwerp die goed terugkomt in de opleiding en de aangeboden vakken. Zoals ik hier boven zei is er ook goed te sturen in de opleiding op de dingen die je leuk vind.

Ik hoop je vragen beantwoord te hebben. Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust!

Groet, Thije Wiggers

Is jouw vraag nog niet beantwoord?