Chemische Technologie

Bekijk video

Bij de hbo-opleiding Chemische Technologie leer je het proces van ontwikkelen, bewaken en verbeteren van producten en productieprocessen. Je kijkt hoe je producten steeds duurzamer en milieuvriendelijker maakt en onderzoekt hoe je chemische processen schoner uitvoert, waarbij minder energie en grondstoffen worden geproduceerd.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Miriam zegt

   Doorstuderen.

 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Miriam zegt

   Daar gebruik ik geen sociale media voor.

 • Ben je lid van een studie- of studentenvereniging?


  • Miriam zegt

   Ik ben lid van meerdere verenigingen. Ik ben al sinds het begin van mijn studententijd lid van D.S.V. de Skeuvel. De studentenschaatsvereniging van Enschede. Zo kon ik de gezelligheid van een vereniging combineren met mijn hobby, schaatsen. Daarnaast was het heerlijk om lid te zijn van een vereniging omdat je snel nieuwe mensen leert kennen van zowel de universiteit als Saxion. Ook ben ik lid van SV. Archmides, de studievereniging voor Werktuigbouwkunde, Chemische Technologie, Industrieel Product Ontwerpen en Mechatronica. Hiervan ben ik lid geworden om studiegerelateerde activiteiten te kunnen ondernemen, maar ook om mensen te leren kennen van de opleiding en verwante opleidingen. Een erg goede toevoeging voor mijn studie.

 • Maak de zin af: mijn doel voor het nieuwe studiejaar is...


  • Miriam zegt

   Afstuderen! Ik ga mijn laatste jaar alweer in van mijn studie, dus het belangrijkste doel dit jaar is afstuderen. Daarnaast is het uiteraard ook nog even genieten van mijn allerlaatste jaartje als student!

 • Wat is of was je favoriete vak en waarom?


  • Miriam zegt

   Mijn favoriete vak bestaat eigenlijk uit een onderdeel. Ik vind practicum erg leuk. Dit vak wordt in elk kwartiel gegeven. Je kan hier de theorie toepassen in de praktijk, wat uiteraard het leukste is. Het lijkt het meest op wat je later in het werkveld kan doen.

Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Marlou vraagt 26 okt 2015
  welke vakken heb je met deze opleiding? welke vakken heb je vooral nodig?
  Joris zegt 24 mei 2019

  Hoi Marlou,

  De vakken zijn bijna allemaal gericht op scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie (Voornamelijk de eerste 2). Je tweede vraag denk ik hiermee wel beantwoord te hebben, doordat de vakken al vast liggen en op te vragen zijn via https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/chemische-technologie/studie-inhoud

  Mvg, Joris

 • suzanne vraagt 24 mei 2019
  is er een banen- stagemarkt voor chemie studenten saxion?
  Joris zegt 24 mei 2019

  Hoi Suzanne,

  Saxion zorgt voor veel momenten met bedrijven. Daarnaast zijn er ook veel excusies naar chemie gerelateerde bedrijven bij te wonen via de studievereniging. Het is iets waar je in ieder geval niet druk om hoeft te maken. Daarnaast zijn de bedrijven vaak zelf op zoek naar onze relatief kleine groep chemische technologie studenten.

  Mvg, Joris

 • Quint vraagt 23 feb 2019
  Is een Chromebook adviseerbaar voor de opleiding chemische technologie?
  Joris zegt 24 feb 2019

  Hoi Quint,

  Persoonlijk zou ik eerder gaan voor een laptop die wel de windows programma's ondersteunt doordat je komt te werken met o.a. Mathlab. Hiervoor zijn Chromebooks vaak niet sterk genoeg of zit je met alternatieve routes om bepaalde programma's te kunnen installeren en gebruiken. Je komt uiteraard vooral te werken met Microsoft office apps als word en excel.

 • Thomas vraagt 22 aug 2017
  Heb ik daadwerkelijk alle boeken die op studystore staan voor het eerste leerjaar nodig? Of kan het zijn dat wanneer ik alles meteen koop ik sommige boeken voor niks aanschaf?
  Veerle zegt 22 aug 2017

  Hoi Thomas,
  Alle boeken die op studystore staan gebruik je ook in het eerste jaar. Een aantal van de toetsen is namelijk openboektoets, waarbij het heeel handig is om je boeken bij je te hebben.
  Een aantal boeken zal je ook in het tweede jaar nog gebruiken, maar lang niet allemaal.
  Als je niet alle boeken in een keer wil aanschaffen, kan je er ook voor kiezen om in eerste instante alleen de boeken onder 'Life science 1,2,3 en toegepast' en 'Praktijk' te bestellen. Dan heb je de boeken die je nodig hebt voor het eerste halfjaar van CT.
  Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag!

 • Thomas vraagt 13 jul 2017
  Wat voor een laptop kan ik het beste kopen voor deze opleiding? Moet ik dan denken aan een windows of macbook? En moet de laptop zware programma's kunnen draaien?
  Sophie zegt 14 jul 2017

  Hoi Thomas,
  Zelf heb ik een Lenovo Thinkpad (ik dacht T440) aangeschaft omdat deze werd geadviseerd toen ik begon met studeren aan de universiteit Twente. Later ben ik naar Saxion gegaan. Deze kan zwaardere programma's draaien. Er zijn tijdens de studie enkele zware programma's zoals Simulink en Unisim (dit is nu een ander programma). De minimale vereisten aan een laptop zijn een i5 processor,
  4Gb intern geheugen en
  grafische kaart met minimaal 1 GB dedicated memory, inclusief Software OpenGL ondersteuning. Meer informatie vind je op notebook.saxion.nl.
  Groeten, Sophie

 • Ruben vraagt 17 apr 2017
  Hoe ziet het rooster er uit in je eerste leerjaar en met hoeveel uren?
  Sophie zegt 18 apr 2017

  Hoi Ruben, bedankt voor je vraag! Het aantal contacturen wisselt per week en per 'kwartiel'. Om je beetje een idee te geven zou ik je voorbeeldroosters geven. Het rooster van het volgende 'kwartiel' ziet er als volgt uit:
  Maandag van 11:00 tot 14:45
  Dinsdag van 8:30 tot 18:00
  Woensdag 10:15-12:30
  Donderdag 10:15-12:30
  Vrijdag vrij

  Het rooster van een van de eerste weken van dit schooljaar zag er als volgt uit:
  Maandag van 11:45 tot 16:30
  Dinsdag vrij
  Woensdag 14:00 tot 18:00
  Donderdag 8:30 tot 18:00 (van 10:00 tot 14:00 vrij)
  Vrijdag vrij

  Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag!

 • maurice vraagt 26 jan 2017
  De wiskunde die je krijgt is dat wisA of wisB? En als je wiskunde A hebt is het dan moeilijker om de opleiding te volgen als dat je wisB hebt?
  Veerle zegt 26 jan 2017

  Hoi Maurice, de wiskunde is vooral wiskunde B. Als je wiskunde A hebt zal je in het begin iets meer moeite moeten doen, maar je kan een online zomercursus volgen en in het eerste kwartiel is er een mogelijkheid tot bijspijkerlessen op Saxion.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?