Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hoi,werk je tijdens veel proeven alleen? En wat is de verdeling theorie en lab. Zijn het lange schooldagen en is het pittig?

Roos
ongeveer 1 jaar geleden
2 Antwoorden
Chloé Pleiter
ongeveer 1 jaar geleden

In het tweede jaar ga je veel in tweetallen werken en zijn de labdagen ook wat langer. Dit verschilt tussen de 5, 5 uur maar soms ook 7 uur, dit verschilt per blok en per soort experiment. In het tweede jaar heb je heel veel theorie wat je vaak dezelfde week nog toepast op je praktijk. Dagen zijn soms iets langer maar je hebt vaak 2 dagen vrij

Romi Ploeg
Romi Ploeg
ongeveer 1 jaar geleden

Tijdens proeven werk je vaak met een groepsgenoot, maar soms ook alleen. Als ik alleen werk overleg ik wel vaak dingen met mijn klasgenoten, dus je hoeft nooit echt alleen te werken. We hebben 1 dag in de week 5,5 uur praktijk en wij zijn 1 dag in de week vrij, maar het rooster veranderd per periode. Deze leerboog heb ik bijvoorbeeld op maandag en vrijdag geen les, maar dinsdag, woensdag en donderdag van 9:30 tot 16:30. De periodes hiervoor waren de lessen meer verdeeld over maandag-donderdag en was ik vaak rond 14:00 en soms zelfs 12:00 vrij. Het verschilt dus echt per periode. Dat laastste is wel erg persoonlijk, maar ik vind het goed te doen als je alles gewoon een beetje bijhoud en aantekeningen maakt tijdens de les. Op de onderstaande website staat meer informatie over de inhoud van de opleiding:

https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/biologie-en-medisch-laboratoriumonderzoek/studie-inhoud

Is jouw vraag nog niet beantwoord?