Bedrijfskunde

Een probleem in een bedrijf is vaak veelomvattend waardoor er vanuit meerdere invalshoeken wordt gekeken naar een oplossing. Bij Bedrijfskunde leer je bestuurskundige, economische en juridische invalshoeken met elkaar te combineren om complexe vraagstukken op te lossen.

Hierbij alvast wat handige links met antwoorden op veelgestelde vragen!

- Is er een mogelijkheid om in februari in te stromen?

- Hoeveel collegegeld moet ik betalen?

- Wat zijn de toelatingseisen?

Nog meer vragen? Op onze website vind je alles over de start van je studie!

IntoSaxion is niet bedoeld voor het werven van personeel, stagiaires en afstudeerders. Deze vragen worden verwijderd en dus niet beantwoord.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Hallo, Op dit moment volg ik de opleiding Commerciële Economie, is er een mogelijkheid om bepaalde vrijstellingen te krijgen voor Bedrijfskunde? En wordt er in de financiële vakken getoetst op wiskunde A of B? Ik heb dit namelijk nooit gehad.
  Thom
  vroeg 1 week, 1 dag geleden
  Lisanne
  zei 5 dagen, 21 uur geleden

  Hoi Thom,

  Het is mogelijk om vrijstellingen aan te vragen maar dan moet je aan het begin van kwartiel overleggen met de docenten of de inhoud van het vak overeenkomt met wat jij gehad hebt en dan kan je een vrijstelling voor krijgen. Ik kan je niet zeggen voor welke vakken je vrijstellingen krijgt.
  In principe heb je wiskunde A of B ook niet nodig. Je krijgt financiële vakken en het niveau waarop je begint is voor iedereen gelijk en je begint helemaal vanaf niveau 0.

  Hopelijk heb ik je vragen hiermee beantwoord. Mochten er nog vragen zijn stel ze gerust.

  Lisanne

 • Zit er veel Engelse les en Engelse toetsen in de opleiding?
  Ellen
  vroeg 1 week, 5 dagen geleden
  Lisanne
  zei 1 week, 4 dagen geleden

  Hoi Ellen,
  Het vak Engels wordt niet meer gegeven, maar daarvoor komt wel in de plaats dat sommige vakken in het Engels zijn. Bij marketing bijvoorbeeld is het boek in het Engels. De literatuur is vaak in het engels en daarvoor zijn de begrippen die je boek kennen ook in het Engels, wel wordt de stof vaak in het nederlands uitgelegd. De toetsen van die vakken kunnen in het Engels zijn maar dan mag je wel een woordenboek gebruiken.
  Hopelijk heb ik je vraag beantwoord en als je nog vragen hebt stel ze gerust.

  Groetjes Lisanne

 • Wat is het verschil tussen bedrijfskunde en technische bedrijfskunde?
  Stan
  vroeg 3 weken, 4 dagen geleden
  Lisanne
  zei 3 weken, 1 dag geleden

  Hoi Stan,

  Wat het verschil is tussen bedrijfskunde en technische bedrijfskunde kan ik jou niet exact vertellen. Bij bedrijfskunde krijg je financiële, marketing en rechtvakken. Technische bedrijfskunde is meer gericht op het technische aspect. Als je meer wil weten wat het verschil is tussen bedrijfskunde en technische bedrijfskunde zou je naar online open dagen kunnen gaan. Dan kun je deze vraag ook aan docenten stellen.

 • Hallo, ik heb mijn vwo diploma al op zak en heb interesse in de 3 jarige opleiding van bedrijfskunde. Wat zijn de verschillen tussen de 3-jarige en de 4-jarige opleiding? En heeft het nog consequenties voor de studiebelasting?
  Yvet
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Lisanne
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hoi Yvet,

  De opleiding duur in principe 4 jaar. Als je ervoor kiest om de opleiding versnelt te doen dan krijg je meer vakken in je eerste jaar. Je doet eigenlijk hetzelfde maar dan ben je 1 jaar eerder klaar. Als je de studie in 4 jaar doet moet je in het eerste jaar 51 punten halen van de 60 om door te gaan naar leerjaar 2. Als je de studie in 3 jaar doet moet je volgens mij 81 punten van de 90 halen om door te gaan naar leerjaar 2.

  Naast de vakken van het eerste jaar krijg je paar vakken erbij van het 2e jaar. Normaal gesproken zitten er ongeveer 5 vakken in een kwartiel en als je dan de studie versneld doet dan krijg je er 3 vakken ongeveer bij. De studielast is wel hoger dan als je het normale traject doet.

  Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord, als er nog vragen zijn stel ze gerust.

  Groetjes Lisanne

 • Zitten er ook creatieve vakken bij deze opleiding ?
  Babet
  vroeg 2 maanden, 3 weken geleden
  Lisanne
  zei 2 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Babet,
  Nee bedrijfskunde bevat geen creatieve vakken. Bedrijfskunde richt zich met name op problemen op te lossen door middel van verschillende invalshoeken. Dan krijg je vakken als marketing, paar rechtvakken, financiële vakken.
  Hopelijk bevat mijn antwoord voldoende informatie, als je nog meer vragen hebt stel ze gerust.

  Lisanne

 • Hi, Ik wil graag een functie binnen een groot bedrijf waarbij ik niet te veel met cijfertjes moet werken of te lang achter een bureau moet zitten. Ik hou ervan om overal heen te gaan en veel te regelen. Is deze opleiding dan iets voor mij? Of raad je wat anders aan? #keuzestress
  Elisa
  vroeg 2 maanden, 3 weken geleden
  Lisanne
  zei 2 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Elisa,

  Bij de opleiding bedrijfskunde krijg je veel verschillende vakken. Werken met cijfers is een onderdeel maar daarnaast zijn er nog veel andere richtingen waar je later in kunt gaan werken. Dat is het fijne aan deze opleiding, je wordt heel breed opgeleid. Je krijgt recht, marketing, beetje hr. Bedrijfskunde gaat vooral dat je problemen oplost door verschillende invalshoeken. Na de opleiding kan je projectleider, projectmanager of financieel medewerker enz. worden.
  Hopelijk heb ik je met mijn antwoord kunnen helpen. Als je nog vragen hebt kan je die altijd aan mij stellen

  Groetjes Lisanne

 • Goedemiddag, Ik doe op dit moment de opleiding bedrijfsadministrateur op MBO niveau 4 ik rond deze opleiding in juni af en nu leek het mij leuk om de opleiding bedrijfskunde in deeltijd te volgen loopt de MBO opleiding bedrijfsadministrateur mooi over in Bedrijfskunde ?
  delano
  vroeg 3 maanden geleden
  Lisanne
  zei 3 maanden geleden

  Hoi Delano,

  Wat ik weet is dat als je de opleiding bedrijfsadministrateur hebt gedaan dat mensen kiezen voor de opleiding Bedrijfseconomie aan het Saxion.
  Bedrijfseconomie gaat door op de cijfers en bij Bedrijfskunde heb je wel te maken met cijfers maar niet zoveel als bij Bedrijfseconomie. Bij bedrijfskunde krijg je veel verschillende elementen zoals marketing, rechten, werken met projecten en financiële vakken.

  Hopelijk heb ik je kunnen helpen met mijn antwoord. Mochten er nog verdere vragen zijn stel ze gerust.

  Groetjes Lisanne

 • Hallo, ik woon 5.5 jaar in Nederland en de inburgeringsdiploma heb, moet ik nog een NT_2 exam doen? Nog een vraag - ik heb een geldige verblijfsvergunning tot maart 2021 en heb daarna een student vergunning nodig. Kan ik nu nog aanmelden voor de programma bedrijfskunde vanaf februari 2021?
  Tatiana Adrianova
  vroeg 4 maanden geleden
  Lisanne
  zei 3 maanden, 4 weken geleden

  Hoi Tatiana,

  Bij deze vragen kan ik je niet helpen. Ik ben een student en heb over deze vragen geen informatie. Voor deze vragen zal je bij de overheid of bij de opleiding zelf moeten vragen. Zij kunnen jou waarschijnlijk meer informatie geven.

  Groetjes
  Lisanne

 • Hoii,Ik wil graag na mijn mbo opleiding hbo gaan studeren en bedrijfkunde spreekt mij wel aan. Nu twijfel ik een beetje vanwege de aangepaste lessen die nu via teams gaan en niet fysiek zijn. Is het verstandig om een hbo opleiding te volgen met deze maatregelen? Groetjes Saranne
  Saranne
  vroeg 4 maanden, 2 weken geleden
  Lisanne
  zei 4 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Saranne,

  Ik zou als ik jou was niet gaan wachten tot er weer volledig fysiek les kan worden gegeven op het Saxion, dat kan nog best wel een tijdje gaan duren. Mijn ervaring met de lessen is dat de vakken iets worden aangepast zodat alles in de online les kan worden verteld en dat je eigenlijk hetzelfde leert als je gewoon op school zit. Tuurlijk is online les niet altijd leuk maar ja het is nu even niet anders.
  De hoorcolleges die online worden gegeven zijn in dezelfde vorm als dat het fysiek zou gebeuren.

  Hopelijk heb ik je een beetje geholpen met mijn antwoord, als je nog vragen hebt kan je die altijd stellen en antwoord ik er zo snel mogelijk op.

  Groetjes Lisanne

 • Wat is het verschil tussen Bedrijfskunde en Bedrijfskunde MER
  luuk
  vroeg 5 maanden geleden
  Lisanne
  zei 4 maanden, 4 weken geleden

  Hoi Luuk,
  De opleiding op Saxion heette eerst Bedrijfskunde MER maar omdat ze wat verandert hebben aan de vakken heet de opleiding nu Bedrijfskunde. Toen ik net begon met de opleiding heette het net Bedrijfskunde dus ik weet verder niet wat het verschil is met Bedrijfskunde MER. Maar volgens mij zit er niet veel verschil in. Ze hebben wat rechtvakken weggehaald uit de opleiding en andere vakken bij ingevoegd.
  Hopelijk is je vraag een beetje beantwoord. Mocht je nog meer vragen hebben stel ze gerust.

  Groetjes
  Lisanne

 • Is het nog mogelijk om in september te beginnen? En zoja hoe zit het met de lessen? Zijn deze nog eerst allemaal online?
  Luuk Derks
  vroeg 8 maanden, 1 week geleden
  Lisanne
  zei 8 maanden, 1 week geleden

  Hoi Luuk,

  Officieel moet je je voor 1 mei aanmelden bij de opleiding en dan kan je beginnen in september. Volgens mij kan je je nu niet meer aanmelden omdat alle indelingen van de klassen al gemaakt zijn. Dan zou je moeten wachten tot februari.
  Over de lessen heb ik nog niets gehoord. Wat ik weet is dat ze de hogescholen en universiteiten niet gelijk open kunnen doen voor iedereen. Het lijkt mij logisch dat je over het algemeen veel online les hebt alleen voor de eerstejaars zullen ze denk ik ook op school lesgeven omdat die nog niet gewend zijn aan hoe het op een hogeschool aan toe gaat.
  Hopelijk zijn al je vragen beantwoord, mocht dit niet het geval zijn dan hoor ik het graag en kijk ik waar ik je nog mee kan helpen.

  Lisanne Wijlens

 • In de boekenlijst staan aanbevolen en verplichte boeken. De verplichte boeken moet je natuurlijk kopen, maar hoe zit het met de aanbevolen boeken?
  Esli
  vroeg 8 maanden, 3 weken geleden
  Lisanne
  zei 8 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Esli,

  In principe heb ik altijd de boeken in één keer gekocht voor 2 kwartielen. De aanbevolen en verplichte boeken. Over het algemeen gebruik je de boeken wel die worden aanbevolen maar je kan ook wachten met bestellen van aanbevolen boeken tot de eerste lesweek en aan de docent vragen of je ook echt de boeken nodig hebt. Als je het wel nodig hebt kan je ze alsnog bestellen en als je ze niet nodig hebt hoef je ze niet te bestellen.
  Hopelijk is je vraag hierbij beantwoord.

  Lisanne

 • 1. Ik wil graag in het bedrijfsleven veel aan het woord zijn om bepaalde zaken van het bedrijf te kunnen verbeteren. Op het moment heb ik alleen commercieel inzicht. Past deze opleiding dan bij mij? 2. Wat zijn de 3 belangrijkste beroepen voor deze opleiding wat je ermee kan worden?
  Kaan
  vroeg 1 jaar geleden
  Sophie
  zei 1 jaar geleden

  Bij bedrijfskunde leren we heel veel over hoe bedrijven zich kunnen verbeteren en houden we dan ook bezig met adviesrapporten schrijven. Ik denk dat deze opleiding dan zeker wel bij je zou kunnen passen. Je leert hierbij eigenlijk echt van alles wat. Je krijgt niet alleen financiële vakken, maar ook recht of onderzoeksvakken. Je moet wel rekening mee houden dat je wel van alles wat leert, maar nergens specifiek extra op ingaat. Dit kan dan wel later met je minor of master. Je kunt verschillende kanten opgaan met bedrijfskunde. Als je echt graag bedrijven wil laten verbeteren en adviezen wil gaan geven kun je adviseur worden. Maar daarnaast ook projectleider of meer richting het management van een bedrijf. Er zijn nog veel meer beroepen die je kunt worden, maar het ligt er ook aan waar je eigen interesses liggen.

 • Goedemorgen (Saxion), Graag wil ik in september bij jullie starten met de opleiding bedrijfskunde. Momenteel ben ik bijna klaar op de havo met het pakket cultuur en maatschappij, hierbij heb ik ook de vakken: economie en bedrijfseconomie (m&o) volgens de site ben ik dan toelaatbaar, klopt dit?
  A
  vroeg 1 jaar geleden
  Masjdolen
  zei 1 jaar geleden

  Hi!

  Dat klopt, je bent dan inderdaad toelaatbaar. Veel succes!

  -Masjdolen

 • Hoe zit het met instromen in februari? Tot wanneer duurt het schooljaar en kan je dan in je eerste jaar je P nog halen?
  manu
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 1 jaar, 4 maanden geleden

  Hi Manu,

  Als je instroomt in februari dan krijg je te maken met een gespiegeld programma. Je 1e en 2e kwartiel zijn dan van februari tot en met juli 2020. Je 3e en 4e kwartiel zijn dan van september 2020 tot met februari 2021. Vanaf februari 2021 begint dan je tweede studiejaar. Het is dus niet zo dat je alle vakken van het eerste jaar binnen een half jaar krijgt. Je P zal je daarom ook pas ongeveer februari 2021 behalen. Ik raad je aan om een open dag te bezoeken en hierbij te praten over de mogelijkheden! Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het graag.
  Masjdolen

 • Studie-inhoud
  Hallo, Bij de opleiding bedrijfskunde zit daar geen Engels bij?
  Rowan
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Rowan,

  Bedankt voor je vraag!
  Er zit wel een vak Engels in de opleiding. Verder zijn er een aantal vakken waarbij je volgens een Engels boek moet leren, maar waarbij de uitleg in het Nederlands wordt gegeven. Dus er komt wat Engels terug in de opleiding, maar niet overheersend veel. Het beste is om een meeloopdag aan te vragen om het zelf te kunnen ervaren. Hierbij kun je vragen of je bij een vak met een Engels boek mag zitten. Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het graag.

  Groetjes Masjdolen

 • Hoi! Is het mogelijk om voor de zomer een keer te kunnen meelopen met een student voor deze studie?
  Yan Ni
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Kyra
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Via de site van het Saxion kan je je opgeven voor een meeloopdag. Via intosaxion kunnen wij je niet verder helpen.

 • Hoe zijn de baankansen in de toekomst?
  Lila
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Kyra
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Dat is altijd een lastige vraag. Je bent natuurlijk afhankelijk van hoe de arbeidsmarkt eruit ziet op het moment dat je een baan zoekt. Als je vacatures opzoekt waar ze bedrijfskundigen vragen kan je wellicht een beeld krijgen. Ikzelf heb altijd zoiets van er zijn altijd wel bedrijven waar bedrijfskundige problemen voorkomen en omdat de opleiding zo breed is is er veel mogelijk.

  Hopelijk heb je hier wat aan!

 • Hallo, ik vroeg me af in welk gebouw bedrijfskunde zich bevindt. Ik weet dat er 3 gebouwen zijn en wil graag weten in welk gebouw deze opleiding zit. Zou je me kunnen helpen?
  Leanne
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Kyra
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hallo Leanne,

  De academie waar de opleiding onder valt is gevestigd in het hoofdgebouw. Verder is mijn ervaring dat je daar, maar ook bij het 'Epy Drost' gebouw, ITC gebouw, Randstad gebouw of bij Edith Stein les hebt.

  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord!

 • Dag, Is het mogelijk dat ik deze studie korter doe, of dat ik bepaalde toetsen niet hoeft te maken, omdat ik instroom via een mbo-opleiding. Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen, omdat mijn mbo-opleiding in de zelfde richting is. Weet u hier meer over? Alvast bedankt!
  Jeff
  vroeg 2 jaar geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Jeff,

  Het is helaas alleen mogelijk voor mensen met een (v)wo-diploma in deze studie in 3 in plaats van 4 jaar te doen. En het is ook niet mogelijk om vrijstelling te krijgen voor vakken, omdat de vakken op het hbo van hoger niveau zijn dan op mbo; en ook vaak wat theoretischer zijn.

  ^Koen

 • Ik heb mijn propedeuse bedrijfskunde van de Radboud universiteit. Kan ik bij het Saxion op een ander niveau instromen?
  Jacqueline
  vroeg 2 jaar geleden
  Harun
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Jacqueline,

  Bedoel je hiermee of je de opleiding versneld kunt doen? Dat is namelijk wel mogelijk, je kunt Bedrijfskunde in 3 in plaats van 4 jaar doen. Voor meer info daarover kun je het best even bellen met 088 - 019 3700:)

  ^Koen

 • Dag, Is het mogelijk dat ik deze studie korter doe, of dat ik bepaalde toetsen niet hoeft te maken, omdat ik instroom via een mbo-opleiding. Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen, omdat mijn mbo-opleiding in de zelfde richting is. Weet u hier meer over? Alvast bedankt!
  Jeff
  vroeg 2 jaar geleden
  Kyra
  zei 2 jaar geleden

  Hallo Jeff,

  Als ik het goed heb is dit niet mogelijk. VWO studenten hebben wel de mogelijkheid om de studie in 3 jaar af te ronden maar vrijstellingen vanaf het MBO worden volgens mij niet gegeven. Via de examencommissie kan je hier meer informatie over krijgen.

  Hopelijk ben je hiermee geholpen.

 • Hi! Op de website van Saxion staat dat de doorstroom naar het 2e leerjaar maar 44% is, waarom is dit percentage zo? Groetjes
  Laura
  vroeg 2 jaar geleden
  Kyra
  zei 2 jaar geleden

  Hai Laura,

  Mijn ervaring was dat mensen af vielen omdat ze te makkelijk hadden gekozen voor Bedrijfskunde. De instelling was dan dat het een mooie brede studie is en dat is zeker zo. Maar je moet dus wel daadwerkelijk breed geïnteresseerd zijn.
  Daarnaast zijn er mensen die na het behalen van hun P ervoor kiezen om naar de universiteit te gaan. En natuurlijk is er altijd een deel dat simpelweg niet genoeg studiepunten heeft. Maar als je bewust voor Bedrijfskunde kiest en je het eerste jaar goed je best doet zal dit geen probleem zijn.

  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

 • Hoeveel afstudeermomenten zijn er in een jaar? Ben ik gebonden aan afstudeerperiodes?
  Tom
  vroeg 2 jaar, 1 maand geleden
  Kyra
  zei 2 jaar, 1 maand geleden

  Momenteel ben ik zelf ook bezig met afstuderen. De opleiding Bedrijfskunde maakt gebruik van flexibel afstuderen. Dit houdt in dat je in principe elke twee weken je afstuderen kan afronden. Zolang je maar voldoet aan de eisen. Dit houdt voor mij in dat wanneer mijn scriptie aan de eisen voldoet ik hem kan laten beoordelen om een go te krijgen voor de eindpresentatie.

  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

 • Hoi, Is deze opleiding geschikt om in het eerste leerjaar je propedeuse te behalen? Had je zelf liever ook gestopt naar je 1e leerjaar doormiddel van je propedeuse te behalen of je hbo-bachelor? Bedankt
  Jeff
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Beste Jeff,

  Het is zeker mogelijk om je propedeuse te behalen aan het einde van het eerste leerjaar. Het is wel belangrijk om je huiswerk bij te houden om dit te kunnen bereiken.

  Toevallig ben ik na het behalen van mijn propedeuse gestopt na het 1ste leerjaar en ik ben vervolgens naar de universiteit gegaan. Het is mogelijk alleen de overstap kan pittig zijn. Daarom ben ik toch weer terug naar mijn hbo opleiding.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

  Groetjes Masjdolen

 • Welke vakken krijg je bij deze opleiding?
  Paulina
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Dag Paulina,

  Je krijgt vooral vakken op gebied van management, economie en recht. Zo krijg je in je eerste jaar bijvoorbeeld inleiding recht, financial accounting(boekhouding) en inleiding bedrijfskunde waarin je de ins en outs van een bedrijf leert kennen. Verder krijg je ook vakken zoals excel of communicatieve vaardigheden om je vaardigheden te ontwikkelen. Op die manier is de opleiding weergegeven. Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

  Groeten Masjdolen

 • Kan ik met mijn Mavo diploma de opleiding bedrijfskunde starten?
  Mariëtte
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Beste Mariëtte,

  Helaas is dat niet mogelijk,
  Wat echter wel kan is dat je je mbo-diploma eerst behaald. Hiermee kan je namelijk wel toegang krijgen, afhankelijk van je mbo-opleiding, tot de opleiding. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben!

 • Hoe is de aansluiting naar de universiteit??
  Ruben
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Beste Ruben,

  De aansluiting naar de universiteit kan op twee manieren. De eerste manier is door al je eerstejaars toetsen te behalen, als je alle toetsen haalt dan krijg je je propedeuse. Met je propedeuse mag je in principe naar de universiteit. Je zou dan nog wel even moeten kijken naar de toelatingseisen van de universitaire opleiding die je wil doen, want soms moet je wiskunde A of B en Engels op VWO-niveau hebben om toegelaten te kunnen worden.

  De tweede manier is het behalen van je hbo-bachelor. Na het behalen van je bachelor wordt je toegelaten aan de bachelor op de universiteit. Je kunt er ook voor kiezen om na je hbo-bachelor een pre-master schakelprogramma te doen om vervolgens meteen een master te kunnen doen aan de universiteit. Ook hier moet je nog wel weer even naar de toelatingseisen bij de universiteit kijken.

  Veel succes met je studiekeuze!

 • Ik heb een aantal vragen wat mij misschien zou kunnen helpen met mij keuze.Is de opleiding moeilijk als je moeite hebt met economie, Engels en rekenen/wiskunde?Hoe zit de opleiding in elkaar en welke vakken krijg je?Wat houdt de opleiding precies in?Mijn excuses voor de vele vragen...
  Karin
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Nadine
  zei 2 jaar, 6 maanden geleden

  Hoi Karin,
  Geen sorry voor de vragen, dat is alleen maar goed :).
  Economie zoals in 4/5havo is niet te vergelijken met de financiële en of economische vakken in de opleiding. Elk kwartiel zit er één financieel vak in je vakkenpakket. Dit is, als je de colleges goed doorneemt van te voren en de opdrachten maakt, volgens mij goed te doen. Ze beginnen echt bij de basis! Ik zou je aanraden om een keer een dag mee te lopen en dan specifiek aangeven dat je graag bij een financieel vak wil meekijken. Wat betreft Engels; zover ik weet is heb je 1 vak Engels in de opleiding vergelijkbaar met het examenniveau. Haal je dit, hoef je je geen zorgen te maken;). Verder is de opleiding in het Nederlands, er worden heel af en toe Engelse boeken gebruikt als vakliteratuur (zoals bij Marketing). Dit is even wennen en als je het erg lastig vindt zijn veel boeken ook beschikbaar in een Nederlandse vertaling. Over de opleiding kan ik nog úren doorpraten, ik nodig je graag een keer uit om naar een Open dag te gaan, daar kun je docenten en huidige studenten uit verschillende leerjaren vragen stellen en in de boeken kijken. Mocht je nog specifieke vragen hebben, schroom niet om ze te stellen!
  Ik hoop dat je een beetje vooruit kunt.
  Groetjes, Nadine

 • Ik ben geïnteresseerd in deze opleiding, alleen nu ligt het vak economie mij niet zo goed. Is het dan nog handig om deze studie te gaan volgen, als ik op havo niveau veel moeite heb met het vak?
  Benthe
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Masjdolen
  zei 2 jaar, 6 maanden geleden

  Dag Benthe, Bedankt voor je vraag.
  Ik zal je vertellen dat ik ook moeite had op de middelbare school met economie. Ik had daarom ook geen economie meer in mijn vakkenpakket in de 4e en de 5e. Toch heb ik Bedrijfskunde gekozen. Elk kwartiel heb je echter wel te maken met een financieel vak, ik heb al het huiswerk bijgehouden en actief meegedaan in de lessen om de vakken te kunnen halen. Ik had alle vakken ook in één keer gehaald. Het is dus mogelijk! Je moet echter dan wel echt heel goed je best doen als je er moeite mee hebt. Als de opleiding jou echt leuk lijkt (is het ook) dan adviseer ik je om een meeloopdag te volgen en dan met het verzoek of je bij een financieel vak mag zitten. Zo kun je de sfeer proeven. Verder adviseer ik je ook om in boeken te kijken. Via deze link kom je bij de boekenlijst voor de eerste twee kwartielen terecht: https://www.studystore.nl/boekenlijst/Saxion/2018/BL004891/1-Bedrijfskunde-Propedeuse-voltijd-leerjaar-1-kwartiel-1-en-2 .Op deze manier kun je zien welke boeken je nodig zult hebben (ook voor de financiële vakken), tijdens de Open Dag 12 oktober in Deventer en 19 oktober in Enschede kun je ook in de boeken kijken. Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het graag, veel succes en wellicht zie ik je tijdens de Open Dag!

 • Hallo, Ik heb een N&G N&T profiel zonder economie en zonder M&O. Kan ik deze studie dan nog steeds volgen? of is economie perse nodig om toegelaten te worden?
  Heleen
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Harun
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Hi Heleen,

  Er zijn zeker wel mogelijkheden; ik zou even bellen met 088-019 3700. Dat is ons informatie punt, zij weten alles over toelating.

  Groetjes,
  Roos

 • De studie heet tegenwoordig Bedrijfskunde en geen Bedrijfskunde MER. Wat voor verschil zit hier in?
  janet
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Kyra
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hallo Janet,

  Leuk dat je interesse hebt in de opleiding Bedrijfskunde!

  Als antwoord op je vraag:
  Dat heeft er vooral mee te maken dat het recht deel minder word binnen de opleiding.
  Waar de recht vakken binnen de opleiding nu nog apart worden gegeven zullen deze in toekomst steeds meer worden samengevoegd met de andere vakken. Verder is de opleiding gewoon hetzelfde als Bedrijfskunde MER.

  Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust!

  Groetjes,

  Kyra

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Loop je veel stage bij de studie Bedrijfskunde MER?
  Mirthe
  vroeg 4 jaar, 4 maanden geleden
  Kyra
  zei 4 jaar, 4 maanden geleden

  Hallo Mirthe,

  In principe loop je een half jaar stage tijdens het 3e jaar van je opleiding.
  Echter heb je wel doormiddel van de integrale opdracht die elk kwartiel gemaakt moet worden een stukje praktijk.
  Het kan zijn dat je voor een integrale opdracht contact moet zoeken met een bedrijf. Meestal zal dit zijn bij een bijbaantje of via het netwerk van je projectgroepje.

  Ik hoop dat hiermee je vraag is beantwoord. Mocht dat niet zo zijn of mocht je nog meer vragen hebben hoor ik het graag!

  Groetjes,

  Kyra

 • Hallo, Ik zit in Havo 3 en zal het profiel Economie en Maatschappij gaan kiezen. Na de Havo wil ik een HBO-economische studie gaan volgen. Welk wiskunde-vak (A of B, met evt D) sluit het beste bij zo'n studie aan? Groet, Bart Siebring
  Bart
  vroeg 5 jaar, 2 maanden geleden
  Daniëlle
  zei 5 jaar geleden

  Hallo Bart,

  Wiskunde A is inderdaad voldoende om een economische studie te gaan volgen.
  Ik heb zelf wel Wiskunde B gevolgd, en ook hiermee zit je goed bij economische vakken.
  Ik vind het zelf wel een voordeel dat je door Wiskunde B al snel de formules leert begrijpen.
  Nog heel veel succes met je studie!

  Groetjes,

  Danielle

 • Hallo, Wat vinden jullie het leukste aan de opleiding? Hebben jullie ook getwijfeld tussen Bedrijfskunde en Technische bedrijfskunde? Zo ja, waarom?
  stijn van der aa
  vroeg 6 jaar geleden
  Daniëlle
  zei 5 jaar geleden

  Hallo,

  Het leukste aan Bedrijfskunde MER vind ik dat er zo veel verschillende onderdelen voorbij komen. Je hebt Management Economie en Recht vakken, waardoor ik wel langer geïnteresseerd blijf in de studie.
  Ik heb bewust voor Bedrijfskunde MER gekozen en niet voor Technische Bedrijfskunde, omdat ik zelf niet zo technisch ben. Een kennis van mij heeft wel technische bedrijfskunde gedaan aan het Saxion, en dit is hem ook goed bevallen. Maar hij gaf ook aan dat het wel erg op techniek is gericht, en het wel verschilt van MER.

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • En toen was de stage alweer voorbij 😱 Alle (sarcastische) mensen bij @TS24bv bedankt voor de leuke tijd! 🙃 Straks weer #IntoSaxion

 • Het loopt storm op deze mooie herfstmiddag #opendag #saxion #intosaxion

 • Back to it again... #saxion #intosaxion #monday

 • Nog één weekje te gaan en dan de laatste toetsen. #IntoSaxion #stress

 • YEEEEEEEY Ik heb m'n stageplek gevonden @TS24bv #IntoSaxion #happy

 • Eerste kennismakingsgesprek zit erop. Nu maar wachten op een reactie:) #stage #IntoSaxion

 • Morgen eerste kennismakingsgesprek voor Stage #spannend #IntoSaxion

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?