Bedrijfskunde

Een probleem in een bedrijf is vaak veelomvattend waardoor er vanuit meerdere invalshoeken wordt gekeken naar een oplossing. Bij Bedrijfskunde leer je bestuurskundige, economische en juridische invalshoeken met elkaar te combineren om complexe vraagstukken op te lossen.

Ambassadeurs

Stad van deze studie

Enschede

Stel een vraag

Ontdek

Ambassadeurs plaatsen tweets, blogs & beantwoorden vragen van IntoSaxion.

 • En toen was de stage alweer voorbij 😱 Alle (sarcastische) mensen bij @TS24bv bedankt voor de leuke tijd! 🙃 Straks weer #IntoSaxion

 • Het loopt storm op deze mooie herfstmiddag #opendag #saxion #intosaxion

 • Back to it again... #saxion #intosaxion #monday

 • Nog één weekje te gaan en dan de laatste toetsen. #IntoSaxion #stress

 • YEEEEEEEY Ik heb m'n stageplek gevonden @TS24bv #IntoSaxion #happy

 • Eerste kennismakingsgesprek zit erop. Nu maar wachten op een reactie:) #stage #IntoSaxion

Laad meer

Vragen van bezoekers

Een brandende vraag? Stel hem aan een ambassadeur!

 • Yan Ni vraagt 25 mei 2019
  Hoi! Is het mogelijk om voor de zomer een keer te kunnen meelopen met een student voor deze studie?
  Kyra zegt 27 mei 2019

  Via de site van het Saxion kan je je opgeven voor een meeloopdag. Via intosaxion kunnen wij je niet verder helpen.

 • Lila vraagt 13 mei 2019
  Hoe zijn de baankansen in de toekomst?
  Kyra zegt 14 mei 2019

  Dat is altijd een lastige vraag. Je bent natuurlijk afhankelijk van hoe de arbeidsmarkt eruit ziet op het moment dat je een baan zoekt. Als je vacatures opzoekt waar ze bedrijfskundigen vragen kan je wellicht een beeld krijgen. Ikzelf heb altijd zoiets van er zijn altijd wel bedrijven waar bedrijfskundige problemen voorkomen en omdat de opleiding zo breed is is er veel mogelijk.

  Hopelijk heb je hier wat aan!

 • Leanne vraagt 10 mei 2019
  Hallo, ik vroeg me af in welk gebouw bedrijfskunde zich bevindt. Ik weet dat er 3 gebouwen zijn en wil graag weten in welk gebouw deze opleiding zit. Zou je me kunnen helpen?
  Kyra zegt 10 mei 2019

  Hallo Leanne,

  De academie waar de opleiding onder valt is gevestigd in het hoofdgebouw. Verder is mijn ervaring dat je daar, maar ook bij het 'Epy Drost' gebouw, ITC gebouw, Randstad gebouw of bij Edith Stein les hebt.

  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord!

 • Jeff vraagt 25 mrt 2019
  Dag, Is het mogelijk dat ik deze studie korter doe, of dat ik bepaalde toetsen niet hoeft te maken, omdat ik instroom via een mbo-opleiding. Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen, omdat mijn mbo-opleiding in de zelfde richting is. Weet u hier meer over? Alvast bedankt!
  IntoSaxion zegt 01 mei 2019

  Hi Jeff,

  Het is helaas alleen mogelijk voor mensen met een (v)wo-diploma in deze studie in 3 in plaats van 4 jaar te doen. En het is ook niet mogelijk om vrijstelling te krijgen voor vakken, omdat de vakken op het hbo van hoger niveau zijn dan op mbo; en ook vaak wat theoretischer zijn.

  ^Koen

 • Jacqueline vraagt 04 apr 2019
  Ik heb mijn propedeuse bedrijfskunde van de Radboud universiteit. Kan ik bij het Saxion op een ander niveau instromen?
  IntoSaxion zegt 01 mei 2019

  Hi Jacqueline,

  Bedoel je hiermee of je de opleiding versneld kunt doen? Dat is namelijk wel mogelijk, je kunt Bedrijfskunde in 3 in plaats van 4 jaar doen. Voor meer info daarover kun je het best even bellen met 088 - 019 3700:)

  ^Koen

 • Jeff vraagt 25 mrt 2019
  Dag, Is het mogelijk dat ik deze studie korter doe, of dat ik bepaalde toetsen niet hoeft te maken, omdat ik instroom via een mbo-opleiding. Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen, omdat mijn mbo-opleiding in de zelfde richting is. Weet u hier meer over? Alvast bedankt!
  Kyra zegt 25 mrt 2019

  Hallo Jeff,

  Als ik het goed heb is dit niet mogelijk. VWO studenten hebben wel de mogelijkheid om de studie in 3 jaar af te ronden maar vrijstellingen vanaf het MBO worden volgens mij niet gegeven. Via de examencommissie kan je hier meer informatie over krijgen.

  Hopelijk ben je hiermee geholpen.

 • Laura vraagt 21 mrt 2019
  Hi! Op de website van Saxion staat dat de doorstroom naar het 2e leerjaar maar 44% is, waarom is dit percentage zo? Groetjes
  Kyra zegt 22 mrt 2019

  Hai Laura,

  Mijn ervaring was dat mensen af vielen omdat ze te makkelijk hadden gekozen voor Bedrijfskunde. De instelling was dan dat het een mooie brede studie is en dat is zeker zo. Maar je moet dus wel daadwerkelijk breed geïnteresseerd zijn.
  Daarnaast zijn er mensen die na het behalen van hun P ervoor kiezen om naar de universiteit te gaan. En natuurlijk is er altijd een deel dat simpelweg niet genoeg studiepunten heeft. Maar als je bewust voor Bedrijfskunde kiest en je het eerste jaar goed je best doet zal dit geen probleem zijn.

  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

 • Tom vraagt 27 feb 2019
  Hoeveel afstudeermomenten zijn er in een jaar? Ben ik gebonden aan afstudeerperiodes?
  Kyra zegt 27 feb 2019

  Momenteel ben ik zelf ook bezig met afstuderen. De opleiding Bedrijfskunde maakt gebruik van flexibel afstuderen. Dit houdt in dat je in principe elke twee weken je afstuderen kan afronden. Zolang je maar voldoet aan de eisen. Dit houdt voor mij in dat wanneer mijn scriptie aan de eisen voldoet ik hem kan laten beoordelen om een go te krijgen voor de eindpresentatie.

  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

 • Jeff vraagt 12 feb 2019
  Hoi, Is deze opleiding geschikt om in het eerste leerjaar je propedeuse te behalen? Had je zelf liever ook gestopt naar je 1e leerjaar doormiddel van je propedeuse te behalen of je hbo-bachelor? Bedankt
  Masjdolen zegt 12 feb 2019

  Beste Jeff,

  Het is zeker mogelijk om je propedeuse te behalen aan het einde van het eerste leerjaar. Het is wel belangrijk om je huiswerk bij te houden om dit te kunnen bereiken.

  Toevallig ben ik na het behalen van mijn propedeuse gestopt na het 1ste leerjaar en ik ben vervolgens naar de universiteit gegaan. Het is mogelijk alleen de overstap kan pittig zijn. Daarom ben ik toch weer terug naar mijn hbo opleiding.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

  Groetjes Masjdolen

 • Paulina vraagt 02 feb 2019
  Welke vakken krijg je bij deze opleiding?
  Masjdolen zegt 02 feb 2019

  Dag Paulina,

  Je krijgt vooral vakken op gebied van management, economie en recht. Zo krijg je in je eerste jaar bijvoorbeeld inleiding recht, financial accounting(boekhouding) en inleiding bedrijfskunde waarin je de ins en outs van een bedrijf leert kennen. Verder krijg je ook vakken zoals excel of communicatieve vaardigheden om je vaardigheden te ontwikkelen. Op die manier is de opleiding weergegeven. Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

  Groeten Masjdolen

 • Mariëtte vraagt 27 jan 2019
  Kan ik met mijn Mavo diploma de opleiding bedrijfskunde starten?
  Masjdolen zegt 27 jan 2019

  Beste Mariëtte,

  Helaas is dat niet mogelijk,
  Wat echter wel kan is dat je je mbo-diploma eerst behaald. Hiermee kan je namelijk wel toegang krijgen, afhankelijk van je mbo-opleiding, tot de opleiding. Ik hoop hiermee je vraag voldoende beantwoord te hebben!

 • Ruben vraagt 16 nov 2018
  Hoe is de aansluiting naar de universiteit??
  Masjdolen zegt 17 nov 2018

  Beste Ruben,

  De aansluiting naar de universiteit kan op twee manieren. De eerste manier is door al je eerstejaars toetsen te behalen, als je alle toetsen haalt dan krijg je je propedeuse. Met je propedeuse mag je in principe naar de universiteit. Je zou dan nog wel even moeten kijken naar de toelatingseisen van de universitaire opleiding die je wil doen, want soms moet je wiskunde A of B en Engels op VWO-niveau hebben om toegelaten te kunnen worden.

  De tweede manier is het behalen van je hbo-bachelor. Na het behalen van je bachelor wordt je toegelaten aan de bachelor op de universiteit. Je kunt er ook voor kiezen om na je hbo-bachelor een pre-master schakelprogramma te doen om vervolgens meteen een master te kunnen doen aan de universiteit. Ook hier moet je nog wel weer even naar de toelatingseisen bij de universiteit kijken.

  Veel succes met je studiekeuze!

 • Karin vraagt 09 okt 2018
  Ik heb een aantal vragen wat mij misschien zou kunnen helpen met mij keuze.Is de opleiding moeilijk als je moeite hebt met economie, Engels en rekenen/wiskunde?Hoe zit de opleiding in elkaar en welke vakken krijg je?Wat houdt de opleiding precies in?Mijn excuses voor de vele vragen...
  Nadine zegt 09 okt 2018

  Hoi Karin,
  Geen sorry voor de vragen, dat is alleen maar goed :).
  Economie zoals in 4/5havo is niet te vergelijken met de financiële en of economische vakken in de opleiding. Elk kwartiel zit er één financieel vak in je vakkenpakket. Dit is, als je de colleges goed doorneemt van te voren en de opdrachten maakt, volgens mij goed te doen. Ze beginnen echt bij de basis! Ik zou je aanraden om een keer een dag mee te lopen en dan specifiek aangeven dat je graag bij een financieel vak wil meekijken. Wat betreft Engels; zover ik weet is heb je 1 vak Engels in de opleiding vergelijkbaar met het examenniveau. Haal je dit, hoef je je geen zorgen te maken;). Verder is de opleiding in het Nederlands, er worden heel af en toe Engelse boeken gebruikt als vakliteratuur (zoals bij Marketing). Dit is even wennen en als je het erg lastig vindt zijn veel boeken ook beschikbaar in een Nederlandse vertaling. Over de opleiding kan ik nog úren doorpraten, ik nodig je graag een keer uit om naar een Open dag te gaan, daar kun je docenten en huidige studenten uit verschillende leerjaren vragen stellen en in de boeken kijken. Mocht je nog specifieke vragen hebben, schroom niet om ze te stellen!
  Ik hoop dat je een beetje vooruit kunt.
  Groetjes, Nadine

 • Benthe vraagt 08 okt 2018
  Ik ben geïnteresseerd in deze opleiding, alleen nu ligt het vak economie mij niet zo goed. Is het dan nog handig om deze studie te gaan volgen, als ik op havo niveau veel moeite heb met het vak?
  Masjdolen zegt 09 okt 2018

  Dag Benthe, Bedankt voor je vraag.
  Ik zal je vertellen dat ik ook moeite had op de middelbare school met economie. Ik had daarom ook geen economie meer in mijn vakkenpakket in de 4e en de 5e. Toch heb ik Bedrijfskunde gekozen. Elk kwartiel heb je echter wel te maken met een financieel vak, ik heb al het huiswerk bijgehouden en actief meegedaan in de lessen om de vakken te kunnen halen. Ik had alle vakken ook in één keer gehaald. Het is dus mogelijk! Je moet echter dan wel echt heel goed je best doen als je er moeite mee hebt. Als de opleiding jou echt leuk lijkt (is het ook) dan adviseer ik je om een meeloopdag te volgen en dan met het verzoek of je bij een financieel vak mag zitten. Zo kun je de sfeer proeven. Verder adviseer ik je ook om in boeken te kijken. Via deze link kom je bij de boekenlijst voor de eerste twee kwartielen terecht: https://www.studystore.nl/boekenlijst/Saxion/2018/BL004891/1-Bedrijfskunde-Propedeuse-voltijd-leerjaar-1-kwartiel-1-en-2 .Op deze manier kun je zien welke boeken je nodig zult hebben (ook voor de financiële vakken), tijdens de Open Dag 12 oktober in Deventer en 19 oktober in Enschede kun je ook in de boeken kijken. Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het graag, veel succes en wellicht zie ik je tijdens de Open Dag!

 • Heleen vraagt 05 jun 2018
  Hallo, Ik heb een N&G N&T profiel zonder economie en zonder M&O. Kan ik deze studie dan nog steeds volgen? of is economie perse nodig om toegelaten te worden?
  IntoSaxion zegt 12 jun 2018

  Hi Heleen,

  Er zijn zeker wel mogelijkheden; ik zou even bellen met 088-019 3700. Dat is ons informatie punt, zij weten alles over toelating.

  Groetjes,
  Roos

 • janet vraagt 18 mrt 2018
  De studie heet tegenwoordig Bedrijfskunde en geen Bedrijfskunde MER. Wat voor verschil zit hier in?
  Kyra zegt 18 mrt 2018

  Hallo Janet,

  Leuk dat je interesse hebt in de opleiding Bedrijfskunde!

  Als antwoord op je vraag:
  Dat heeft er vooral mee te maken dat het recht deel minder word binnen de opleiding.
  Waar de recht vakken binnen de opleiding nu nog apart worden gegeven zullen deze in toekomst steeds meer worden samengevoegd met de andere vakken. Verder is de opleiding gewoon hetzelfde als Bedrijfskunde MER.

  Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust!

  Groetjes,

  Kyra

  Nog 1 antwoord Inklappen

 • Mirthe vraagt 22 nov 2016
  Loop je veel stage bij de studie Bedrijfskunde MER?
  Kyra zegt 22 nov 2016

  Hallo Mirthe,

  In principe loop je een half jaar stage tijdens het 3e jaar van je opleiding.
  Echter heb je wel doormiddel van de integrale opdracht die elk kwartiel gemaakt moet worden een stukje praktijk.
  Het kan zijn dat je voor een integrale opdracht contact moet zoeken met een bedrijf. Meestal zal dit zijn bij een bijbaantje of via het netwerk van je projectgroepje.

  Ik hoop dat hiermee je vraag is beantwoord. Mocht dat niet zo zijn of mocht je nog meer vragen hebben hoor ik het graag!

  Groetjes,

  Kyra

 • Bart vraagt 09 feb 2016
  Hallo, Ik zit in Havo 3 en zal het profiel Economie en Maatschappij gaan kiezen. Na de Havo wil ik een HBO-economische studie gaan volgen. Welk wiskunde-vak (A of B, met evt D) sluit het beste bij zo'n studie aan? Groet, Bart Siebring
  Daniëlle zegt 18 apr 2016

  Hallo Bart,

  Wiskunde A is inderdaad voldoende om een economische studie te gaan volgen.
  Ik heb zelf wel Wiskunde B gevolgd, en ook hiermee zit je goed bij economische vakken.
  Ik vind het zelf wel een voordeel dat je door Wiskunde B al snel de formules leert begrijpen.
  Nog heel veel succes met je studie!

  Groetjes,

  Danielle

 • stijn van der aa vraagt 16 apr 2015
  Hallo, Wat vinden jullie het leukste aan de opleiding? Hebben jullie ook getwijfeld tussen Bedrijfskunde en Technische bedrijfskunde? Zo ja, waarom?
  Daniëlle zegt 18 apr 2016

  Hallo,

  Het leukste aan Bedrijfskunde MER vind ik dat er zo veel verschillende onderdelen voorbij komen. Je hebt Management Economie en Recht vakken, waardoor ik wel langer geïnteresseerd blijf in de studie.
  Ik heb bewust voor Bedrijfskunde MER gekozen en niet voor Technische Bedrijfskunde, omdat ik zelf niet zo technisch ben. Een kennis van mij heeft wel technische bedrijfskunde gedaan aan het Saxion, en dit is hem ook goed bevallen. Maar hij gaf ook aan dat het wel erg op techniek is gericht, en het wel verschilt van MER.

Stel een vraag

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier.

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Interesse in deze studie?