Van tuinstoel tot collegebank

1 september 2014 15:36

ooh..ik mis hem nu al mijn favoriete tuinstoel. Het liefst in combinatie met een zonnetje, warme temperaturen en last but not least een wijntje. Maar dat is voorlopig verleden tijd, ik zit nu op een authentieke collegebank met TL licht en een flesje water. Op dit moment voel ik mij best een beetje zielig met de nadruk op ‘een beetje’. Want eigenlijk hebben we het toch best ontzettend goed hier in Nederland, er is hier geen oorlog en ik kan tenminste veilig in de tuin zitten. Hiermee wil ik niet zeggen dat alles positief is want het afschaffen van de studiefinanciering blijft bizar en tegen de zorgpremie kunnen we straks ‘u’ zeggen.

Ik ben in elk geval klaar voor een nieuw studiejaar. Dit jaar ga ik de komende twee kwartielen een minor volgen. De minor GGZ hulpverlener om precies te zijn, om mij te kunnen verdiepen in de psychiatrie en alles wat daar bij komt kijken. Het is een van de weinig minoren die zich helemaal richt op de psychiatrie en daarom hoop ik dan ook dat hij bevalt. Als je vragen hierover hebt, mail of Twitter gerust!

Trouwens nog even een tip omtrent een minor volgen. Via https://www.kiesopmaat.nl/ kun je alle minoren bekijken die er in heel Nederland te volgen zijn. Voor alle Saxion minoren wordt er op blackboard bekend gemaakt wanneer de inschrijfperiode opent , voor de minoren van andere hoge scholen of universiteiten moet je even op https://www.kiesopmaat.nl/ kijken.

En dan nu de tip: de inschrijfperiode van de minoren opent altijd om precies 00:00 uur, zorg ervoor dat je dan ook echt klaar zit. Sommige minoren zitten namelijk erg snel vol.

Ik wens jullie allemaal ontzettend veel succes in het nieuwe schooljaar of je nu al studeert of nog op de middelbare school zit. En als je het een beetje positief bekijkt over 6 ( noord) of 7 (midden en zuid) weken hebben we weer vakantie!


Inge

Ik ben Inge Boersma, 22 jaar en volg de opleiding HBO verpleegkunde. Voorheen heb ik MBO verpleegkunde gedaan. Ik volg de differentiatie GGZ omdat ik vind dat dit het mooiste gebied is. Een uitdaging en het is nooit saai. Als verpleegkundige is het het mooist om bezig te zijn met mensen en veel verschillende rollen kunnen hebben. De ene dag ...

Ga naar opleiding

Andere blogs van Inge

Van MBO student naar HBO student

Als klein meisje wist ik al: ik word HBO verpleegkundige. HBO omdat mijn hele familie dat gedaan heeft kortom het was heel gewoon voor mij. Helaas gooide mijn VMBO advies roet in het eten waardoor ik toch echt moest starten ...

Lees blog ›

Nog drie weken en dan…. zomervakantie

Over een week of drie is het dan eindelijk zo ver …. zomervakantie. Even geen boeken, toetsen, tentamens of assessments meer. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben er aan toe zeg. De weken voor de ...

Lees blog ›

Kersverse Into-Saxion ambassadeur meldt zich!

Ik verheug me erop om te kunnen communiceren via blog en twitteren met jullie als nieuwe studenten, maar laat ik mij eerst maar is voor gaan stellen. First things first! Persoonlijk houd ik niet van lange verhalen. Ik heb namelijk ...

Lees blog ›

Andere blogs van Verpleegkundige (HBO-V)

Eindexamens!

De eindexamens, alleen bij het woord al krijg ik weer kippenvel. Een ontzettend spannende periode! Voor mij is het nog maar een jaar geleden dat ik mijn havodiploma heb behaald, toch start ik in september dit jaar al met het ...

Lees blog ›

Eindexamens!

De eindexamens, alleen bij het woord al krijg ik weer kippenvel. Een ontzettend spannende periode! Voor mij is het nog maar een jaar geleden dat ik mijn havodiploma heb behaald, toch start ik in september dit jaar al met het ...

Lees blog ›

Mooi weer, gastcolleges, stemkastjes en interviews

Hi everybody,   Het is weer zover, jawel! Tijd voor een nieuw blog. Door mijn updates te volgen is het natuurlijk al duidelijk waar ik zoal mee bezig ben, maar wat meer uitleg is ook wel eens leuk! Het allereerste ...

Lees blog ›