Shopping Today 2017

9 oktober 2017 16:13

 

Shopping Today 2017

Twee weken geleden was het dan zover, Shopping Today in DeFabrique, Utrecht. Het event op e-commerce gebied. Vandaag zijn er verschillende sprekers die hun ervaringen toelichten over de e-commerce van vandaag de dag en waar we in de toekomst heen gaan “The future of e-commerce”.

Het begin

Het begon allemaal ’s Ochtens vroeg om 6.45 uur in de trein richting Utrecht. Lekker vroeg, al zeg ik het zelf. Na een reis van bijna 2 uur stonden we eindelijk bij de ingang van Shopping Today. Daar kregen we onze eigen pas en een plattegrond waarop alle sprekers van de dag stonden vermeld. Om 9.30 uur was de opening van Shopping Today. Na de officiële opening kwam de eerste spreker het podium op “Wijnand Jongen” van thuiswinkel.org die ons alles vertelde over smart homes en hoe die ons de komende jaren gaan veroveren. Na Wijnand Jongen kwam mevrouw “Herna Verhagen” van PostNL het podium op. Zij vertelde ons meer over de beveiliging van je eigen data base maar ook de gevolgen van een niet goed beveiligd systeem.

De middag

Na de twee plenaire sprekers konden we naar de eerste paralelsessie gaan die je zelf kon kiezen. Uit alle sprekers heb ik gekozen voor “Eduard de Wilde” die ook alles vertelde over smart homes. Hij vertelde dat mensen het op dit moment nog te duur vinden en niet hun privacy in huis snel zullen opgeven. In de toekomst zouden zij als ontwikkelaars daar verandering in moeten aanbrengen en de mensen moeten overtuigen smart homes in huis te laten implementeren. Na de eerste parallelsessie gingen we al direct door na de tweede parallelsessie met ditmaal “Rolf Visser” over de belangrijkste kansen en drijfveren in e-commerce over de grens. Hij vertelde onder andere hoe belangrijk China gaat worden in de toekomst. YI DAI, YI LU in het Nederlands: een gordel, een weg. China wil in de toekomst nog meer en makkelijker handel drijven met andere landen door middel van meerdere handelswegen. Een erg interessant verhaal, zeker iets om in de toekomst   rekening mee te houden.

E-Academy certificaat 

Na de 2e parallelsessie hadden we pauze. In de pauze wilden we weer gezamenlijk afspreken bij de uitreiking van het E-Academy Certificaat. Na zo’n 10 min te hebben gezocht had ik uiteindelijk de goede ruimte gevonden en was ik net op tijd om Paul Willems te zien stralen met het nieuwe Certificaat. Dit Certificaat houdt in dat wij ditmaal voor de derde keer op rij een online gecertificeerde opleiding zijn. Na de plechtige uitreiking konden we dan eindelijk genieten van wat heerlijke broodjes.

Laatste deel van de dag

Na de uitreiking en pauze konden we ons weer gaan klaarmaken voor een nieuwe plenaire sessie en ditmaal met “Piet Coelewij” van Wehkamp. Hij vertelde over hoe Wehkamp zo groot was geworden en hoe hij de toekomst ziet. Daarna konden we met onze 3e paralelsessie beginnen. Ditmaal had ik gekozen voor “Roy Lenders” die ons verschillende feiten vertelde over de import en export van producten maar ook de btw kwesties van over de grens gaan. Daarna begonnen we aan onze laatste paralelsessie namelijk “Robin Tabbers” die ons in het Engels vertelde hoe E-commerce in China er uit ziet. Ontzettend interessant om te horen en te zien hoe Chinese mensen daar te werk gaan. Een compleet andere wereld al zeg ik het zelf.

Na afloop zijn we alweer terug gegaan richting Enschede. Een lange dag met veel interessante onderwerpen, zeker een top dag en heel inspirerend!

Wil je nu meer weten check dan vooral even hun website! “klik hier

Luuk koers
Ambassadeur van Saxion Hogeschool Enschede

Luuk

Heyy, Ik ben Luuk Koers, 19 jaar oud en volg de studieroute Online Marketing op het Saxion in Enschede. Zelf woon ik ook in Enschede maar ben ik geboren in Hengelo. Zit nu in het tweede jaar van de opleiding en het bevalt me erg goed!!! Heb je vragen stel ze gerust!!!

Ga naar opleiding