Silke

Silke nl

studeert Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Mijn naam is Silke Jasmijn Rensen. Ik ben 22 jaar en woon in Spankeren (ligt tussen Zutphen en Arnhem). Momenteel bevind ik me in het tweede jaar van mijn studie Bestuurskunde op het Saxion in Deventer. In mijn vrije tijd sport ik en spreek ik met vrienden af.

Ga naar opleiding volg @- stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Silke heeft beantwoord

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Hoi, waarom heb jij voor bestuurskunde gekozen? Hoe zit het met tentamenweken, hoe vaak heb je die en is de aanloop ernaar toe en de tentamenweek goed geregeld voor studenten? Wat raad jij aan bij het kiezen van een studie? En wat biedt Saxion als je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt aan?
  Donna
  vroeg 1 week geleden
  Marouan
  zei 1 week geleden

  Dag Donna,

  Omdat ik van jongs af aan al politiek geïnteresseerd was en thans nog ben! Daarnaast was en ben ik maatschappelijk op verschillende terreinen betrokken en daardoor sluit bsk perfect aan bij mijn ambities, bsk is ook een brede studie en daardoor niet te specifiek maar maatschappelijk wel heel relevant. Het Saxion in Deventer is voor mij ook gewoon praktisch goed te bereiken zowel per OV als per auto.

  Elke periode bestaat uit zo`n 8 weken en wordt afgesloten middels 1 of 2 tentamens en de rest is inlever werk (projecten, essays etc.). Switchen kan, maar is niet natuurlijk niet fraai, daar heb je je slb`er voor (studieloopbaanbegeleider) die kan je verder op weg helpen.

  Ik raad je aan om eerst te kijken waar je ambities/interesses ongeveer liggen (hoeft niet precies) en van daaruit te kijken naar relevante studies, kijken welke scholen in aanmerking komen en je daar op te oriënteren zoals je nu doet bij het Saxion, kijk ook naar wat voor jou praktisch haalbaar is qua reizen enzo. Succes!

  Groetjes,

  Marouan Moussi

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  Hoi, ik ga de opleiding bestuurskunde volgen aan het hbo. Hoe moeilijk is de studie en hoe zwaar is het. Hoe moeilijk is economie in deze studie en wat verwachten ze wat je er al van kunt. Waarom is het percentage mensen die slagen binnen 5 jaar hier relatief lager dan bij bv. Veiligheidskunde?
  Damy
  vroeg 11 maanden, 3 weken geleden
  Silke
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi,
  Ik heb zelf een jaar bestuurskunde gevolgd aan de RU Nijmegen. Ik heb ook een gymnasium diploma, houd hier dus rekening mee in mijn opinie over de studielast, want dit verschilt heel erg per persoon. Wat betreft studielast en hoe zwaar de opleiding is, heb je vooral zelf in de hand. In het eerste jaar bestaat in elk geval elk blok uit 2 leervakken, waar je een tentamen over krijgt. Deze vakken gaan uit van een studielast van ongeveer 84 uur per vak, maar kan dus verschillen per persoon. Verder krijg je opdrachten in de vorm van verslagen en presentaties. Vaak gaat het om een kleiner verslag (individueel) en grotere verslagen (met een groep), in totaal een duur van 8 weken.
  Het economie gedeelte in de studie begint wel redelijk bij de basis, je hoeft hierin dus niet per se economie in de bovenbouw te hebben gehad. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: Vraag en aanbod, budgettering en de balans.
  Wat betreft de laatste vraag, ik denk dat het lastig is om studies als veiligheidskunde met bestuurskunde te vergelijken. Als je een beeld wil hebben van slagingspercentages zou ik het slagingspercentage van Deventer bestuurskunde met andere steden vergelijken (ook bestuurskunde HBO). Daar kun je vaak betere conclusies uit trekken over hoe zwaar de studie bijvoorbeeld is.

Silke

Stel je vraag aan Silke

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd