Elise

Elise nl

studeert Verpleegkunde (HBO-V)

Ik ben Elise en zit in het 1e jaar van hbo-v aan het saxion in Enschede.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Elise heeft beantwoord

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo, ik vroeg mij af welk soort computer ik het beste kan gebruiken voor de opleiding verpleegkunde. Ik heb op dit moment een chromebook, maar ik weet niet of dat voldoet aan alle eisen voor de studie. Kan jij mij hier toevallig iets meer over vertellen? bv: welke jij hebt? Alvast bedankt :)
  Eileen
  vroeg 1 week geleden
  Elise
  zei 1 week geleden

  hoi Eileen,
  de laptop die je voor deze opleiding nodig hebt is een goeie laptop waar je verslagen op kan schrijven dus word, PowerPoint . veder zijn er geen specifieke eisen ervoor. een Chromebook kan prima als je er verslagen op kan maken. in deze tijd is het misschien wel handig om een laptop met camera aan te schaven.

  hopelijk heb ik je veder geholpen,
  met vriendelijke groet,
  Elise

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi! Ik ben erg geïnteresseerd in deze opleiding alleen hoor ik van veel dat het erg pittig is, ik ben benieuwd of het voor mij haalbaar is. Ik kom van de opleiding doktersassistente.Ook vraag ik me af of je vakken als natuur/scheikunde of wiskunde hebt?
  Emely
  vroeg 2 weken, 3 dagen geleden
  Elise
  zei 2 weken, 3 dagen geleden

  hoi Emely,
  deze opleiding is wel te doen. voor sommige vakken zoals geneeskunde is de stof wel veel te leren maar als je goed plant dan komt het wel goed.
  je krijgt basistechnologie en dat lijkt erg veel op natuurkunde. in het derde kwartiel krijg je medisch rekenen en daar komt wel iets van scheikunde en wiskunde in terug .
  hopelijk heb ik je geholpen .
  groetjes Elise

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi! Ik zag net een filmpje waarin een vrouw zei dat hbo studenten meer op de achtergrond aanwezig zijn en de ´regie in handen hebben´ waarbij mbo studenten meer praktijk doen in het beroep? In hoeverre klopt dit? Ik wil juist voor deze opleiding kiezen omdat ik veel in de praktijk bezig wil zijn.
  Aysegul Erdem
  vroeg 3 weken, 1 dag geleden
  Elise
  zei 3 weken, 1 dag geleden

  Hoi aysegul,
  Als je hbo verpleegkunde gaat doen ben je ook veel in de praktijk bezig net zo als mbo verpleegkunde het enige verschil is dat je soms de leiding hebt bij het verzorgen en iets meer kennis hebt. Maar er zijn geen grote verschillen tussen mbo en hbo.
  Hopelijk heb ik je veder geholpen.
  Groetjes Elise

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi, wat zijn de bijkomende kosten per studie jaar buiten de college kosten ? Dus boeken , materialen e.d. of spullen die bv gebruikt gaan worden voor de praktijklessen. En worden ook alle boeken gebruikt die op de lijst staan of zitten er boeken bij die amper tot niet gebruikt worden. Gr Anne
  Anne
  vroeg 2 maanden geleden
  Elise
  zei 2 maanden geleden

  Hoi anne,
  Naast het collegeld moet je 30 euro contant betalen voor een verpleegjasje. Veder moet je ook digitaal les materiaal kopen je kan bsl voor 4 jaar kopen maar ook voor 1 jaar voor 4 jaar is dat zo 400 euro. Voor zorgpad betaal je per jaar zo 110 euro. de boeken die op de lijst staan zijn voor 4 jaar sommige boeken heb je in het 1e jaar vaker nodig dan in het vedere jaar. Maar docenten geven ook wel aan wat je nodigt hebt. Ik zou je in iedergeval anatomie en fysiologie , pathologie en zakboek voor verpleegkunde aanschaven. Je kan op studystore ook 2e handsboeken bestellen maar bij sommige boeken zit een code voor extra online materiaal. Die kan je bij 2e handsboeken niet gebruiken de boeken kosten rond de 500 eurp. Hoppelijk heb ik je veder geholpen anders stel gerust je vragen.

  Groetjes,
  Elise

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hey, Ik zit dit jaar in mijn examenjaar van de Havo, ik wil graag volgend jaar de opleiding verpleegkunde of gezondheid en technologie doen, alleen weet ik het verschil hiervan niet zo goed. En ik heb nu geen natuurkunde is dat heel erg voor de opleiding gezondheid en technologie?
  Manon
  vroeg 2 maanden, 2 weken geleden
  Elise
  zei 2 maanden, 2 weken geleden

  Hoi manon, bij de technische variant krijg je meer techniek lessen de rest is hetzelfde. Ik zie ook dat je twijfelt over de 2 opleidingen. Nu is het zo dat vanaf volgend jaar het 1e jaar je nog kan switchen met welke kant je wil doen. Je krijgt dus in het 1e jaar bij beide dezelfde lessen. Het vak natuurkunde is niet verplicht je hebt er alleen een voordeel bij als je die hebt gedaan maar zonder lukt ook wel.

  Groetjes Elise

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi,Is deze opleiding te doen als je geen Biologie en Scheikunde diploma hebt? Ik kom van de havo en had het vakkenpakket E&M.
  Myrthe
  vroeg 2 maanden, 3 weken geleden
  Elise
  zei 2 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Myrthe, deze opleiding kan je ook volgen als je geen biologie of scheikunde hebt gehad. wel kunnen de vakken zoals geneeskunde en techniek wat meer leerwerk voor je zijn omdat de stof die je bij biologie hebt gehad er ook in voorkomt. maar je kan deze opleiding gewoon volgen met jou pakket. zie ook deze site voor meer info https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/verpleegkunde/toelating

  hopelijk heb ik je vraag goed beantwoord.
  groetjes ,
  Elise

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo, Ik wil graag de HBO-V opleiding voltijd gaan volgen, is er nog een mogelijkheid om eerder dan volgend jaar september in te stromen? Groeten Bertie
  Bertie Aarnink
  vroeg 2 maanden, 3 weken geleden
  Elise
  zei 2 maanden, 3 weken geleden

  hoi Bertie , nee helaas is er geen ander mogelijkheid om eerder in te stromen voor de voltijd opleiding van hbo- v dan september.
  groetjes ,
  Elise

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo,Ik ben afgestudeerd op mbo4 en ben gaan werken, maar ik twijfel nog erg om verder te gaan op hbo-v. Start deze studie alleen in september of is er nog een instroom mogelijkheid of een andere start periode mogelijk? Mvg,
  Ricardo
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Elise
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  hoi Ricardo ,
  Nee sorry helaas is het alleen mogelijk om in september te starten met de voltijd hbo- v opleiding.
  met vriendelijke groet,
  Elise

Elise

Stel je vraag aan Elise

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd