Dafne

Dafne en nl

studeert Klimaat en Management (studieroute)

Ik ben Dafne, tweedejaars student Klimaat en Management. Ik heb voor deze opleiding gekozen door mijn passie voor klimaatvraagstukken. Als Klimaat en Management student hoop ik de wereld (een beetje) beter te maken door mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame toekomst voor de huidige en toekomstige generatie.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Dafne heeft beantwoord

 • Klimaat en Management (studieroute)
  Welke vakken krijg je allemaal bij deze studie?
  Lieke Smit
  vroeg 11 maanden, 4 weken geleden
  Dafne
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  Hoi Lieke,

  Bij deze opleiding krijg je in het eerste jaar vakken vanuit een brede propedeuse, hierbij kan je denken aan de vakken: visie op de stad, duurzame ontwikkeling, ontwerpen, probleemanalyse, datavisualisatie, communicatie en beleid, activeer het netwerk, economie en inleiding recht. Je krijgt ook elk kwartiel een integrale opdracht.

  In het tweede jaar krijg je meer opleiding-gerichte vakken, denk hierbij aan: energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie en businessmodellen. Ook krijg je een aantal vakken met de andere studierichtingen zoals gebiedsontwikkeling, het Stadslab en omgevingsrecht.

  Het derde jaar geef je zelf vorm met jouw keuze van minor en stage en het vierde jaar werk je mee aan een aantal grote projecten.

 • Klimaat en Management (studieroute)
  Kun je na deze opleiding ook iets onderzoekends doen zoals je na de opleiding aardwetenschappen op de universiteit kunt, in plaats van beroepen als adviseur?
  Remon
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Dafne
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  Je zou in principe met deze bachelor aan de slag kunnen bij een bedrijf die onderzoek doet, echter is een HBO opleiding vooral gericht op de praktijk. Als je meer een wetenschappelijke kant op zou willen gaan zou ik je aanraden om na je propedeuse jaar door te stromen naar een universitaire bachelor of eventueel na het afronden van deze studie doormiddel van een pre-master doorstromen naar een WO-master.

Dafne

Stel je vraag aan Dafne

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd