Marith

Marith nl

studeert Bouwtechnische Bedrijfskunde (studierichting)

Hi, Ik ben Marith, 21 jaar en momenteel 2e jaars studente Bouwtechnische Bedrijfskunde aan het Saxion. Momenteel loop ik stage bij een bouwbedrijf op de afdelingen Ontwikkeling en Verkoop! Ik houd ervan om dingen te ondernemen en actief bezig te zijn. Zo doe ik naast mijn studie veel aan sport en vind ik het leuk om af te spreken met vrienden en vriendinnen. Heb je een vraag of ben je benieuwd naar de opleiding en/of stage? Stuur dan een berichtje en ik vertel je graag meer hierover!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Marith heeft beantwoord

 • Bouwtechnische Bedrijfskunde (studierichting)
  Kun je makkelijk overstappen naar bouwkunde tijdens/vlak na het eerste jaar?
  Roos
  vroeg 10 maanden, 1 week geleden
  Marith
  zei 10 maanden, 1 week geleden

  Hoi Roos,

  Het is de bedoeling dat je na een half jaar de keuze maakt tussen Bouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde. Zelf heb ik beide richtingen een jaar gevolgd, dat is ook mogelijk. Wel heb je dan meer tentamens per kwartiel. (voor mij waren dat 1 à 2 tentamens meer per kwartiel) Kom je er in bijvoorbeeld kwartiel 3 achter dat een bepaalde richting je beter ligt? Dan kun je dit aangeven en vervolg je deze studierichting.

  In het tweede jaar moet je wel de keuze hebben gemaakt tussen beide richtingen. Dit komt doordat Bouwkunde nog een jaar lessen volgt en Bouwtechnische Bedrijfskunde het eerste half jaar les heeft, maar gaat het laatste half jaar op stage.

  Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Marith Beunk

 • Bouwtechnische Bedrijfskunde (studierichting)
  Kun je doorstuderen naar architect na deze opleiding?
  Roos
  vroeg 10 maanden, 1 week geleden
  Marith
  zei 10 maanden, 1 week geleden

  Hoi Roos,

  Zelf denk ik dat de opleiding Bouwkunde beter aansluit voor een doorstroom richting de architectuur dan Bouwtechnische Bedrijfskunde. (deze twee doe je wel het eerste half jaar samen op Saxion). Bij Bouwkunde leer je toch meer over de technische en esthetische aspecten van een gebouw. Voor je stage kun je natuurlijk wel bij beide opleidingen kiezen voor een architectenbureau.

  De hbo-opleiding Bouwkunde is een prima basis voor het beroep van architect. Na het behalen van deze hbo bachelor kun je hierna een masteropleiding architectuur volgen aan een van de academies van Bouwkunst. Ook zou je nog na hbo Bouwkunde een universitaire opleiding Bouwkunde kunnen volgen met aanvullend een masteropleiding Architecture.

  Ik hoop dat ik je vraag heb beantwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Marith Beunk

Marith

Stel je vraag aan Marith

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd