Stijn

Stijn de en nl

studeert Werktuigbouwkunde

Van jongs af aan had ik al een grote passie voor de techniek. Ik besloot dan ook op jonge leeftijd al om werktuigbouwkunde te gaan studeren. Naast mijn passie voor techniek, vind ik de bedrijfseconomische aspecten binnen het bedrijfsleven erg interessant. Door de studie BK5 (economisch technische bedrijfskunde) wil ik mijn passie voor de techniek met de bedrijfseconomische aspecten combineren. Ik heb de premaster mechanical engineering gevolgd op de UT, dus ik kan hier ook meer over vertellen.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Stijn heeft beantwoord

 • Werktuigbouwkunde
  Als ik op 1 februari begin,(ik kom van de uni en heb 2 kwartalen deze opleiding gedaan) is het dan zo dat ik met kwartiel 1 en 2 begin? of ga je dan verder met kwartiel 3 en 4?
  Bas
  vroeg 5 dagen, 8 uur geleden
  Stijn
  zei 5 dagen, 3 uur geleden

  Hallo Bas,

  In principe heeft de opleiding werktuigbouwkunde een februari instroom. Dit is een aparte klas met afstromers van de uni en doorstromers vanuit het mbo. Voor het doorstuderen vanuit het mbo is er namelijk een schakeltraject waardoor deze studenten ook in februari beginnen met de opleiding. Je begint gewoon in februari met het eerste kwartiel, het curriculum is hetzelfde als bij de reguliere opleiding. Van zowel de kennissen vanuit de uni als mijn kennissen vanuit het mbo die in de februari instroom zaten heb ik gehoord dat ze dit heel fijn vonden omdat de medestudenten in principe iets meer achtergrondkennis hebben dan de reguliere werktuigbouwkunde studenten. Ook de combinatie van de veelal iets theoretische studenten die op de uni hebben gezeten en de iets praktischere mbo-studenten geeft vaak een goede samenwerking door de wisselwerking die ontstaat.

 • Werktuigbouwkunde
  Is er ook een mogelijkheid om online mee te lopen met een student WTB in de komende maanden ergens?
  Thijmen
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Stijn
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Beste Thijmen,

  er wordt collectief vanuit saxion proefstudeerdagen geregeld. De datums voor werktuigbouwkunde zijn te vinden op onderstaande link:
  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/werktuigbouwkunde/proefstuderen

  Aanmelden voor deze online meeloopdagen kan ook via deze pagina.
  Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Stijn Busscher

 • Werktuigbouwkunde
  Is de opleiding ook geschikt voor een meer praktisch beroep en leer je ook over motoren en hydroliek etc?
  Thijmen
  vroeg 9 maanden geleden
  Mathijs
  zei 9 maanden geleden

  Er zijn ook veel praktische vacatures waar HBO niveau verwacht word of een pre is. Verbrandingsmotoren pecifiek komen niet aan bod, hiervoor ga je richting automotive in Arnhem. Wel word de werking en het rekenen aan hydraulische installaties in het 2e jaar behandeld.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Stijn

Stel je vraag aan Stijn

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd