Danika

Danika en nl

studeert Stedenbouwkundig Ontwerpen (studieroute)

Hoi! Ik ben 4e jaars studente stedenbouwkundig ontwerpen in Deventer. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeeropdracht bij een gemeente. Mocht je vragen hebben, laat het mij weten.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Danika heeft beantwoord

 • Stedenbouwkundig Ontwerpen (studieroute)
  Hoi!Ik ben erg benieuwd naar concrete voorbeelden van projecten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling. Zou ik er één of meerdere voorbeelden kunnen ontvangen?Groetjes :)
  Anjo
  vroeg 9 maanden, 3 weken geleden
  Danika
  zei 9 maanden geleden

  Hoi!

  Er zijn heel veel verschillende soorten projecten binnen het vak van ruimtelijke ontwikkeling. Aller eerst zit je met het feit dat er een verschil is tussen stedenbouwkundig ontwerpen en planologie. Planologie houdt zich namelijk meer bezig met planvorming en beleidsschrijven. Stedenbouwkundig ontwerpen richt zich op het inpassen en ontwerpen van het beleid.
  Een voorbeeld van een recente studie die wij hebben gedaan was naar het opstellen van een kerkenvisie. Hierin staan handreikingen die gemeenten kunnen gebruiken bij het opstellen van de kerkenvisie. De kerkenvisie geeft handvaten hoe om te gaan met leegstaande kerken. Maar daarbij hebben we ook een aantal scenario's ontworpen die passen bij een specifieke kerk. Vaak werk je bij een opdracht dus op twee levels. 1. het beleidsmatige en onderzoek doen en daarnaast 2. ontwerpen of concepten bedenken.
  Maar er is ook zo veel meer. Het werkveld is onwijs breed en dat maakt het heel erg interessant.

Danika

Stel je vraag aan Danika

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd