Twan

Twan en nl

studeert Technische Natuurkunde

Hoi, ik ben Twan, 22 jaar en laatstejaars student Technische Natuurkunde bij Saxion Enschede. Tijdens mijn studie heb ik al verschillende en vooral uiteenlopende projecten mogen volgen. Mijn interesses binnen de Natuurkunde zijn breed maar liggen voornamelijk in automatisering, aansturing en modelleren. Ik sta open voor alle vragen omtrent de opleiding, werkgebied en ervaringen!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Twan heeft beantwoord

 • Technische Natuurkunde
  Ik woon in Utrecht en moet daarom 1,5 uur reizen. Ik vraag me af hoe het rooster eruit ziet; wat is de vroegste tijd dat je voor deze opleiding op school moet zijn? dankjewel voor het antwoord
  sander blom
  vroeg 2 weken, 2 dagen geleden
  Twan
  zei 2 weken, 2 dagen geleden

  Hallo Sander,

  Leuk dat je een opleiding Technische Natuurkunde overweegt!

  Het is helaas niet mooier te maken: het eerste lesuur begint om 8:30 en afhankelijk van de module duurt deze tot 10:00. Vooral het eerste jaar, in de propedeuse fase, zul je veel contacturen hebben op locatie voor college en projecten. Hier zullen dus ook dag(en) bij zitten dat je vroeg in de ochtend al op school moet zijn.

  Er zijn eventueel mogelijkheden om jouw lesuren beter te laten passen. Zo kun je bijvoorbeeld bij een klas aanschuiven die jouw eerste uur college in de middag, of op een andere dag heeft. Een garantie hierop heb je natuurlijk niet, zo kan een ongunstige planning er al voor zorgen dat je in een week twee keer dezelfde les zou krijgen. Dat is niet de bedoeling.

  Als reistijd echt een probleem wordt, en jouw situatie het toelaat, zou je ook kunnen overwegen om in Enschede een woonruimte te zoeken.

  Twan

 • Technische Natuurkunde
  Ik hoorde via de online open dag dat er een speciale wiskunde lessen waren voordat ze studie van start gaat. Klopt dit? En vanaf wanneer gaat dat in en hoe meld je je daarvoor aan?
  Esmee
  vroeg 6 maanden, 1 week geleden
  Twan
  zei 6 maanden, 1 week geleden

  Hallo Esmee,

  Dat klopt! Het vak waarover je bent geïnformeerd is LED Wiskunde 0. Deze cursus is vrijwillig en wordt gegeven aan studenten bij LED die hun voorkennis wiskunde willen bijspijkeren zodat zij Wiskunde 1 goed kunnen volgen.

  Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding en jouw Saxion accountgegevens hebt ontvangen, is het mogelijk om jezelf in te schrijven bij Wiskunde 0 via Blackboard (https://leren.saxion.nl). De module Wiskunde 0 staat hier op de hoofdpagina, ofwel het startscherm dat je ziet na het inloggen bij Blackboard. Zodra je op de module Wiskunde 0 klikt, kom je in de omgeving waar staat uitgelegd hoe je je aanmelding bij de module moet voltooien.

  Als de bovenstaande info jouw vraag niet helemaal heeft beantwoord, dan hoor ik dat graag!

  Twan

 • Technische Natuurkunde
  Op de webpagina van startersinformatie staat dat er wordt aangeraden om nu de boeken te bestellen. Waar is de boekenlijst van het eerste jaar te vinden?
  David
  vroeg 11 maanden geleden
  Twan
  zei 11 maanden geleden

  Hoi David, uiteraard is het handig om goed voorbereid te beginnen. De boekenlijsten van de studies die Saxion aanbied zijn te vinden op de website van Studystore (https://www.studystore.nl/instelling/saxion).

  Voor Technische Natuurkunde kies je hier locatie Enschede, periode '20-'21, de studie Technische Natuurkunde en vervolgens TN propedeuse, leerjaar 1 voor de betreffende boekenlijst.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,

Twan

Stel je vraag aan Twan

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd