Twan

Twan en nl

studeert Technische Natuurkunde

Hoi, ik ben Twan, 22 jaar en laatstejaars student Technische Natuurkunde bij Saxion Enschede. Tijdens mijn studie heb ik al verschillende en vooral uiteenlopende projecten mogen volgen. Mijn interesses binnen de Natuurkunde zijn breed maar liggen voornamelijk in automatisering, aansturing en modelleren. Ik sta open voor alle vragen omtrent de opleiding, werkgebied en ervaringen!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Twan heeft beantwoord

 • Technische Natuurkunde
  Ik hoorde via de online open dag dat er een speciale wiskunde lessen waren voordat ze studie van start gaat. Klopt dit? En vanaf wanneer gaat dat in en hoe meld je je daarvoor aan?
  Esmee
  vroeg 2 weken, 6 dagen geleden
  Twan
  zei 2 weken, 6 dagen geleden

  Hallo Esmee,

  Dat klopt! Het vak waarover je bent geïnformeerd is LED Wiskunde 0. Deze cursus is vrijwillig en wordt gegeven aan studenten bij LED die hun voorkennis wiskunde willen bijspijkeren zodat zij Wiskunde 1 goed kunnen volgen.

  Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding en jouw Saxion accountgegevens hebt ontvangen, is het mogelijk om jezelf in te schrijven bij Wiskunde 0 via Blackboard (https://leren.saxion.nl). De module Wiskunde 0 staat hier op de hoofdpagina, ofwel het startscherm dat je ziet na het inloggen bij Blackboard. Zodra je op de module Wiskunde 0 klikt, kom je in de omgeving waar staat uitgelegd hoe je je aanmelding bij de module moet voltooien.

  Als de bovenstaande info jouw vraag niet helemaal heeft beantwoord, dan hoor ik dat graag!

  Twan

 • Technische Natuurkunde
  Is een deficiëntieonderzoek voor mbo'ers ook verplicht?
  David
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Twan
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Ha David, helaas ben ik geen autoriteit op het gebied van toelatingseisen, wel weet ik dat mbo'ers meer dan welkom zijn om bij Saxion te studeren!

  Met een mbo4 diploma ben je vrij om in te schrijven bij de meeste Saxion studies. Saxion hanteert namelijk niet de landelijke regeling 'Nadere toelatingseisen voor mbo'ers'. Wel is het verstandig om te kijken hoe goed jouw mbo4 studie aansluit op een opleiding Technische Natuurkunde. De opleiding TN helpt je hier enigszins bij door vakken aan te bieden als Wiskunde 0 en Taal 0, die de basis leggen voor de theorievakken. Tevens kan een studieloopbaanbegeleider je goed helpen met een succesvolle overgang van mbo naar hbo. Deze website (https://www.saxion.nl/studeren-bij/opleiding-kiezen/van-mbo-naar-hbo) zal je aardig op weg moeten helpen.

  Voor de feiten over toelating en andere informatie wijs ik je vriendelijk door naar het Saxion Servicepunt 088 - 019 3000 of mail naar servicepoint@saxion.nl.

  Veel succes tijdens je studie Technische Natuurkunde!

  Vriendelijke groet,

 • Technische Natuurkunde
  Op de webpagina van startersinformatie staat dat er wordt aangeraden om nu de boeken te bestellen. Waar is de boekenlijst van het eerste jaar te vinden?
  David
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Twan
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Hoi David, uiteraard is het handig om goed voorbereid te beginnen. De boekenlijsten van de studies die Saxion aanbied zijn te vinden op de website van Studystore (https://www.studystore.nl/instelling/saxion).

  Voor Technische Natuurkunde kies je hier locatie Enschede, periode '20-'21, de studie Technische Natuurkunde en vervolgens TN propedeuse, leerjaar 1 voor de betreffende boekenlijst.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,

 • Technische Natuurkunde
  ik heb een vraag ik zit nu op de havo alleen ik heb als profiel Economie en Maatschappij en je voelt hem denk ik al aankomen. kan ik met deze vakkenpakket ook Technische Natuurkunde studeren?
  raymond
  vroeg 5 maanden, 2 weken geleden
  Twan
  zei 5 maanden, 2 weken geleden

  Beste Raymond, bedankt voor jouw vraag en leuk dat je geïnteresseerd bent in een opleiding Technische Natuurkunde! De toelatingseisen voor TN staan hier vermeld: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/technische-natuurkunde/toelating

  In de tabel staat dat je met een havo diploma, profiel Economie & Maatschappij, niet direct kunt instromen bij HBO Technische Natuurkunde... Ik vermeen dat dit betekend dat je alsnog moet laten zien dat je beschikt over havo-5 niveau Natuurkunde door middel van een zogenoemde deficiëntietoets, die in augustus wordt afgenomen. Ik ben niet geheel thuis in hoe dit traject verloopt, dus ik zou je vriendelijk willen vragen contact op te nemen met 088 - 019 3000 (Saxion Servicepoint) of mail naar servicepoint@saxion.nl voor meer informatie.

  Wel weet ik dat Saxion (en Technische Natuurkunde) het eerste leerjaar o.a. Wiskunde 0 als keuzevak geeft om jouw Wiskunde, waar nodig, bij te spijkeren zodat je beter aansluit bij de opleiding.

  Ik hoop dat deze informatie jou verder heeft kunnen helpen en stel gerust je resterende vragen, mochten die er zijn!

  Vriendelijke groet,

Twan

Stel je vraag aan Twan

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd