Jennifer

Jennifer nl

studeert Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Hoi! Mijn naam is Jennifer en ik ben een tweedejaars Pabo studente en ik volg deze opleiding aan Saxion te Enschede. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd al met kinderen heb willen werken en hen dan ook graag de kennis mee wil geven die ze in de maatschappij nodig hebben. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Jennifer heeft beantwoord

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Hey Bente, Zou ik zelf kunnen kiezen in welke groep ik stage zou willen lopen? Zou ik bijvoorbeeld tijdens de gehele opleiding in de onderbouw stage mogen lopen? Ik heb een rekenexamen gehad op de havo. Deze heb ik behaald met een 7. Dien ik alsnog de rekentoets te maken op de Pabo?
  Elsa
  vroeg 5 maanden geleden
  Jennifer
  zei 5 maanden geleden

  Hoi! Even om aan te sluiten op wat Bente zei, je moet zowel boven- als onderbouw hebben gedaan in het eerste jaar. In het 3e jaar kun je een keuze maken tussen jonge en oude kind. Onder jonge kind vallen de groepen 1 tm 3 en het oude kind 4 tm 8. Daarna zul je uiteraard wel in die bouw stage blijven lopen.

  Groetjes Jennifer

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Hoe kan ik het beste leren voor de toelatingstoetsen. Ik moet ze alle drie maken. Op dit moment ben ik samenvattingen aan het maken, maar ben bang dat ik te veel doe. Ik heb zowel de basiskennis boeken als de boeken met oefenvragen erin.
  Amber
  vroeg 7 maanden geleden
  Jennifer
  zei 7 maanden geleden

  Dag Amber,

  Je kunt haast niet te veel doen, blijf lekker samenvattingen en oefenvragen maken. Hoe meer kennis, des te beter. Daarnaast kun je die kennis in de rest van je schoolcarrière goed gebruiken!

  Succes!

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  In welk jaar kies je of je de onderbouw of bovenbouw les wilt geven?
  Aysegul Erdem
  vroeg 7 maanden, 1 week geleden
  Jennifer
  zei 7 maanden, 1 week geleden

  Hoi Aysegul!

  Dit kies je in het 3e jaar, zodat je je de eerste twee jaar kunt oriënteren wat je het leukst vindt.

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  hoe oud moet je zijn om een Pabo opleiding te kunnen doen?
  Lr
  vroeg 9 maanden, 4 weken geleden
  Jennifer
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hoi!

  Hier is geen leeftijd aan verbonden. De enige eis is dat je minstens havo hebt afgerond of een mbo opleiding tot onderwijsassistent.

  Groetjes, Jennifer

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  hoi, ik heb een vraag: ik wil al vanaf toen ik een kind was leraar op de basisschool worden ik zit nu in het 2e leerjaar van de havo/vwo (14 jaar oud) maar waar kan ik de opleiding tot leraar volgen? (woon in neede). En moet ik nog iets ertussen doen of kan ik na de havo meteen naar de pabo?
  Niek
  vroeg 10 maanden geleden
  Jennifer
  zei 10 maanden geleden

  Hoi Niek!

  de opleiding tot leraar basisonderwijs kan op verschillende instituten en locaties gevolgd worden. Binnen Saxion bijvoorbeeld in Enschede en Deventer. Er zijn ook andere studenten die veraf wonen en er voor gekozen hebben om op saxion Enschede de opleiding te volgen, dus dat is een vrije keuze.

  Daarnaast heb je naast de havo verder niets nodig, alleen moet je voor de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek een toelatingstoets doen. Mocht jij een van deze vakken (of 2 of alle 3) in jouw eind examen pakket hebben, en je slaagt voor deze vakken hoef je geen toets te maken in dat vak. (Bijv. Je hebt aardrijkskunde in je examen pakket zitten, hoef je daar geen toets meer voor te maken).

  Hoop dat je hier genoeg aan hebt!

  Groetjes, Jennifer

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Ik ga in september starten met de deeltijd-PABO en volg de zomercursussen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek ter voorbereiding op de toelatingstoetsen. Deze toetsen kan ik in juni, juli of augustus afnemen. Wat is jullie advies, allemaal tegelijk of iedere maand eentje? Bedankt!
  Kees Jan - 47 jaar
  vroeg 11 maanden geleden
  Jennifer
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Dag Kees Jan!

  Ten eerste excuses voor de late reactie.
  Ikzelf heb maar 1 toelatingstoets hoeven doen, dus ik spreek niet uit ervaring, maar verschillende medestudenten hebben er wel meerdere moeten doen. Sommigen hebben het in een keer gedaan, en sommigen verspreid over meerdere toetsmogelijkheden. De studenten die het in een keer hebben gedaan, hebben meer druk ervaard dan de groep die het verspreid hebben. Mijn advies is dan ook, verspreiden.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

  Groetjes!

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Een aantal jaar geleden moest je ook de rekentoets en taaltoets halen. Je had dat 3 momenten in het 1e jaar. Nu kon ik op de site van Saxion wel informatie vinden over de rekentoets. Daar heb ik mij dus voor ingeschreven. Moet je ook nog verplicht de taaltoets maken of is de taaltoets afgeschaft?
  Jette
  vroeg 12 maanden geleden
  Kris
  zei 12 maanden geleden

  Hoi jette,
  De taaltoets is er nog wel in het 1e jaar daar heb je ook 2 kansen voor maar het is niet meer verplicht om die te halen net zoals de rekentoets om door te mogen naar het 2e jaar. Ik hoop dat dat je vraag beantwoord

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Is er ook een mogelijkheid om versneld de pabo te doen? Ik heb bijna mijn bachelordiploma aan de UT en ben aan het kijken wat ik hierna wil gaan doen.
  jasmijn
  vroeg 1 jaar geleden
  Nienke
  zei 1 jaar geleden

  Hallo,
  Er is ook een deeltijd opleiding van de pabo, hierbij kun je binnen 2,5 jaar al klaar zijn.
  ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Jennifer

Stel je vraag aan Jennifer

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd