Lynn

Lynn nl

studeert Verpleegkunde (HBO-V)

De opleiding Verpleegkunde op Saxion is zowel praktisch als theoretisch; deze combinatie houdt mij als student gemotiveerd!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Lynn heeft beantwoord

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Deze vraag is iemand die als vooropleiding mbo heeft gedaan (doktersass bijv) merk je echt verschil qua niveau? zo ja, wat?
  Esra
  vroeg 1 week, 4 dagen geleden
  Lynn
  zei 1 week, 3 dagen geleden

  Hoi Esra,
  Ik heb zelf mbo gedaan (geen zorggerelateerde opleiding). Ik merkte vooral in het tempo van de lessen dat dit hoger ligt, de docenten gaan sneller door de lesstof heen.

  Op het hbo wordt verwacht dat je de lessen voorbereid. Via Blackboard, het programma waarmee Saxion werkt, staat de lesstof die je voor de les moet voorbereiden.
  Wat mijn ervaring is, is dat op het mbo veel wordt uitgelegd vanuit de docent zelf en op het hbo zul je uit jezelf moeten vragen als je iets niet begrijpt. Dit betekent niet dat de docenten niet willen uitleggen, maar dat er zelfstandigheid en initiatief van de student wordt verwacht. Gelukkig is daar genoeg ruimte voor en zijn er ook medestudenten die je op weg kunnen helpen :)

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Wat zijn de competenties waar een verpleegkundige aan moet voldoen?
  Esra
  vroeg 1 week, 4 dagen geleden
  Lynn
  zei 1 week, 3 dagen geleden

  Hallo Esra, op Saxion worden we opgeleid volgens het beroepsprofiel Verpleegkunde 2020. In deze link kun je daar meer over lezen. http://www.invoorzorg.nl/docs/ivz/informatiecentrum/professionals/23203%20Beroepsprofiel%20verpleegkundige.pdf
  Tijdens de opleiding krijg je er in persoonlijke beroepsvorming lessen uitgebreid uitleg over en ga je er mee aan de slag. Hopelijk kun je hier iets mee !

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Is het mogelijk om de studie voltijd te starten en later om te zetten naar deeltijd of duaal, zonder vertraging?
  L
  vroeg 2 weken, 4 dagen geleden
  Lynn
  zei 2 weken, 4 dagen geleden

  Ja je kan leerjaar 1-2 doen in voltijd, daarna overstappen naar deeltijd/duaal zonder vertraging. Voorwaarde is geloof ik wel dat je dan je propedeuse gehaald hebt.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi! Ik ben erg geïnteresseerd in deze opleiding alleen hoor ik van veel dat het erg pittig is, ik ben benieuwd of het voor mij haalbaar is. Ik kom van de opleiding doktersassistente.Ook vraag ik me af of je vakken als natuur/scheikunde of wiskunde hebt?
  Emely
  vroeg 2 weken, 5 dagen geleden
  Elise
  zei 2 weken, 5 dagen geleden

  hoi Emely,
  deze opleiding is wel te doen. voor sommige vakken zoals geneeskunde is de stof wel veel te leren maar als je goed plant dan komt het wel goed.
  je krijgt basistechnologie en dat lijkt erg veel op natuurkunde. in het derde kwartiel krijg je medisch rekenen en daar komt wel iets van scheikunde en wiskunde in terug .
  hopelijk heb ik je geholpen .
  groetjes Elise

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi, hoevaak per week loop je stage? Zijn dit fulltime weken die je een halfjaar moet lopen?
  Sarah
  vroeg 1 maand geleden
  Lynn
  zei 1 maand geleden

  Hoi Sarah,

  In leerjaar 2 loop je 20 weken 24 uur per week stage en in leerjaar 3&4 is het 20 weken 32 uur per week. Daarnaast heb je nog om de week 1 dag in de week een schooldag.

  Groetjes Lynn.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hi! Wat is de gemiddelde leeftijd van een eerstejaars hbo-v student?
  Naomi
  vroeg 2 maanden geleden
  Lynn
  zei 2 maanden geleden

  Hoi Naomi, dat is echt heel divers. Er zijn mensen die net van de HAVO komen maar ook mensen die een mbo of andere hbo opleiding hebben gevolgd. In mijn klas waren de leeftijden van 16-30 jaar. Vaak wordt het wel gemengd ingedeeld zodat je van elkaar kunt leren.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik heb weleens iemand horen zeggen dat stages in het ziekenhuis best zeldzaam zijn, is dit zo?
  Lidy
  vroeg 3 maanden geleden
  Lynn
  zei 3 maanden geleden

  Hoi Lidy, er zijn inderdaad veel studenten die interesse hebben in een stage in het ziekenhuis. Er zijn een aantal stageplaatsen beschikbaar over verschillende ziekenhuizen in de regio. Bijna iedereen in mijn klas (inclusief ik) heeft minimaal 1x stage gehad in het ziekenhuis. De kans is dus wel groot dat je in je opleiding dus een plaats krijgt maar niet persee bekend in welk leerjaar. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Goeiemiddag, Ik volg op dit moment MBO- verpleegkunde en wil volgend jaar doorstromen naar de HBO-V. ik vroeg me af of ik de opleiding verkort kan doen i.v.m. dat ik al het MBO diploma heb. met vriendelijke groet Lotte.
  Lotte
  vroeg 5 maanden, 1 week geleden
  Lynn
  zei 5 maanden geleden

  Hallo Lotte, er zijn inderdaad zij-instromers van de MBO Verpleegkunde. Zij stromen dan in leerjaar 2 van het HBO Verpleegkunde in.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi, ik heb een vraag je over de Lidmaatschap Hysteria. Moet je lid worden van Hysteria of het is alleen handig voor je studie?
  Fardews
  vroeg 6 maanden geleden
  Lynn
  zei 6 maanden geleden

  Hallo Fardews,

  Je moet niet lid worden maar het kan leuk zijn voor de sociale contacten en Hysteria organiseert soms studiegerelateerde excursies/lezingen waar je dan heen kunt tegen korting.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Kun je bij de voltijd opleiding van Verpleegkunde ook starten in januari/februari, of is in september het enige moment om te starten?
  Reinier
  vroeg 6 maanden, 2 weken geleden
  Lynn
  zei 6 maanden geleden

  Hallo Reinier, op de website van Saxion staat dat de opleiding op Saxion op dit moment alleen in september start.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik weet dat op hogescholen je geen persoonlijk kluisje hebt, maar zijn er wel kluisjes die je soms kan gebruiken/huren?
  liz
  vroeg 7 maanden, 2 weken geleden
  Lynn
  zei 7 maanden, 2 weken geleden

  Nee alleen bij de chemie opleiding is dat geloof ik.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hey ik zag op studiestore dat de boekenlijst voor hbo -v al online stond voor leerjaar 2020 -2021 is dot de goede boekenlijst en wanneer is het beste om je boeken te bestellen?
  Elise
  vroeg 7 maanden, 2 weken geleden
  Lynn
  zei 7 maanden, 2 weken geleden

  Hallo Elise,

  Ik zou deze zo snel mogelijk bestellen omdat de levering soms wat lang kan duren, door voorraden maar ook door de huidige situatie. Zou vervelend zijn als je de boeken nog niet hebt als de studie begint. Ik heb eventueel nog een paar 2e hands boeken als je daar interesse voor hebt (geen vouwen in de boeken en markeringen).

  Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi! Ik vraag mij af in hoeverre je als verpleegkundige verzorgende taken op je neemt tijdens werken in bijv het ziekenhuis. Is dit bijzaak en staan de medische handelingen centraal of is dit juist andersom?
  Mieke
  vroeg 8 maanden geleden
  Lynn
  zei 8 maanden geleden

  Hallo Mieke,

  Verzorgende taken horen er altijd bij, maar ik merkte bijvoorbeeld op stage dat als je met een HBO-Verpleegkundige meeloopt, er meer verpleegtechnische vaardigheden aan bod komen. Dus een verzorgende taak is niet het hoofddeel van de werkzaamheden, maar het hoort er wel bij.

  Wat ook een taak is van de HBO-Verpleegkundige, is dat bijvoorbeeld in de thuiszorg er ook administratieve taken bij komen kijken, denk aan het indiceren van zorg. En nog een voorbeeld; in het ziekenhuis werken ze met regieverpleegkundigen, dus verpleegkundigen die dan ook als het ware het team sturen dat die dag aan het werk is, een soort leidinggevende rol. Ik hoop je vraag hiermee beantwoordt te hebben. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoihoi, Een vraagje, als je vanaf de MBO-V komt en je stroomt in in leerjaar 2, heb je dan ook een stage? Of loop je dan alleen stage in leerjaar 3 & 4. Groetjes.
  Tim
  vroeg 8 maanden, 1 week geleden
  Lynn
  zei 8 maanden geleden

  Hallo Tim, ja alleen in leerjaar 3 en 4 omdat MBO-V in leerjaar 2 vakken zoals technologie e.d. inhaalt. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ben je na school veel tijd kwijt aan je studie? Ik wil graag als bijbaantje hockeytraining gaan geven, maar om hier een beetje geld mee te verdienen moet je wel meerdere avonden werken. Is dit haalbaar?
  Benthe
  vroeg 8 maanden, 1 week geleden
  Lynn
  zei 8 maanden, 1 week geleden

  Hallo Benthe, voor deze studie is het handig om voorbereid in de lessen te komen. Per les staat er hoeveel minuten de voorbereidingstijd is. Vaak is dit 15 tot 60 minuten per les. Wat ik altijd deed is goed plannen: bijvoorbeeld in het weekend alle lessen voor de week voorbereiden, of een andere vaste avond. Ik vind het wel haalbaar, maar een goede planning is dan wel nodig :) Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Wat zijn de eisen voor een laptop als je HBO-V wilt gaan doen?
  Franca
  vroeg 8 maanden, 2 weken geleden
  Lynn
  zei 8 maanden, 1 week geleden

  Hallo Franca, zelf heb ik een laptop waar je de basis dingen mee kunt zoals tekstverwerken, filmpjes kijken (ter voorbereiding op de les). Vaak weet een elektronica zaak wel welke laptops geschikt zijn voor studeren. Daarnaast is een wat groter scherm wel prettig voor het maken van verslagen of literatuur onderzoek doen. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Moet je ook nachtdiensten draaien tijdens de stages? En op welke werkplekken komt nachtdienst voor? Hoe moeilijk was het voor jou om aan nachtdiensten te wennen?
  Maria
  vroeg 8 maanden, 3 weken geleden
  Lynn
  zei 8 maanden, 1 week geleden

  Hallo Maria, Overal waar 24/7 zorg wordt verleend zijn nachtdiensten (ziekenhuis, verpleeghuis enz). Je bent niet verplicht om een nachtdienst te draaien volgens de stagegids van HBO Verpleegkunde Saxion. In overleg met de stage instelling is het wel mogelijk om een nachtdienst te draaien voor de ervaring (zoals weten wat de werkzaamheden zijn in een nachtdienst). Dit heb ik 2 nachten gedaan; ik vond het wel wennen omdat je ritme totaal anders is, daarnaast ben ik echt geen avondmens. Na de eerste nachtdienst heb ik de dag erna overdag de hele dag geslapen, dat is zeker wel nodig om bij te komen. Het wennen eraan zal denk ik per persoon verschillen. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo Lynn , hoe is het met je ? Lang niet gesproken !
  Bart
  vroeg 9 maanden geleden
  Lynn
  zei 9 maanden geleden

  Hallo Bart, het gaat goed, met jou? Ik weet alleen even niet wie je bent. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Moet er een Minor worden gedaan? En is er iemand die vanuit MBO zijn of haar ervaring kan delen?
  Willemijn
  vroeg 9 maanden, 1 week geleden
  Lynn
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hallo Willemijn, in leerjaar 3 of 4 volg je een minor naar keuze. Dit kan op Saxion zijn maar ook op een andere hogeschool.

  Bedoel je MBO V of een willekeurige MBO opleiding? Ik heb een andere MBO4 opleiding gevolgd. Ik merkte dat voor de HBO V dan een goede les voorbereiding helpend was om de stof goed te kunnen begrijpen. Verder vond ik dat als je voorbereid was en de colleges gevolgd had, het niveau pittig was, maar zeker te doen. Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi ik wil volgend jaar graag de opleiding hbo v doen maar ik had nog wat vragen over de opleiding. Mijn 1e vraag is of je nog bepaalde schoolspullen nodig hebt of alleen de basis. Ook vroeg ik me hoeveel de 1e jaar kost totaal met boeken enzo en welke vakken krijg je het 1e jaar
  Elise Van Stuivenberg
  vroeg 9 maanden, 1 week geleden
  Lynn
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hallo Elise! Leuk dat je de opleiding wilt volgen. Voor lesvoorbereiding is het handig als je een goede laptop hebt. Veel studenten gebruiken deze tijdens de college's voor aantekeningen. Ook voor de lesvoorbereiding kan het zijn dat je wel eens een filmpje moet kijken.

  Naast het collegegeld zullen er ook kosten zijn voor onlinelicenties voor boeken die je wel de gehele studie kunt gebruiken. Daarnaast heb je voor de praktijklessen een jasje nodig. Ik geloof dat de kosten in totaal iets van 500 euro waren, maar dan heb je wel de licentie voor de gehele studie (4 jaar).

  De vakken die je krijgt zijn anatomie&fysiologie, verpleegkundige zorgverlening, zowel theoretisch al praktijkgericht, daarnaast nog communicatie, gezondheid en preventie. Dit klinkt misschien wat abstract, maar per 4 weken is er een persoon (bv en patiënt met hartfalen) waar het lesprogramma om draait. Alle vakken zijn dan bijvoorbeeld gericht op de anatomie van het hart, zorg voor patiënten met hartfalen en een preventieplan maken voor iemand met hartfalen.

  Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord, anders stel gerust nog een vraag. Groetjes Lynn

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Beste, Ik heb een propedeuse van de opleiding Social Work en vroeg me af of het dan mogelijk is om in het tweede jaar van hbo verpleegkunde te beginnen. Daarbij vroeg ik me af of het mogelijk is in het buitenland stage te gaan lopen. En zo ja, naar welke landen kan je dan heen?
  Mieke
  vroeg 9 maanden, 1 week geleden
  Lynn
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hallo Mieke!
  Volgens mij is het alleen mogelijk om in leerjaar 2 te beginnen als je MBO Verpleegkunde hebt afgerond, en zelfs dan zijn er voor hen vakken van leerjaar 1 die zij nog inhalen. Je krijgt namelijk veel praktijkvakken maar ook veel theorie wat betreft het verpleegkundigberoep.

  Stage naar het buitenland kan in leerjaar 3 of 4. Je kan vanuit Saxion bijvoorbeeld naar Afrika maar als je zelf iets regelt is in overleg met de docenten die gaan over de buitenland stage ook veel mogelijk.

Lynn

Stel je vraag aan Lynn

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd