Sanne

Sanne en nl

studeert Verpleegkunde (HBO-V)

Mijn naam is Sanne ten Dam, ik ben 26 jaar en tweedejaars student Verpleegkunde op het Saxion.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Sanne heeft beantwoord

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik ben erg geïnteresseerd in jullie opleiding, Ik heb een niveau 2 helpende diploma en volgend jaar (als ik het haal) mijn sociaal werk niveau 4 diploma. Is het zo dat ik gewoon 4 jaar de opleiding moet volgen? Ik hoor van veel collega’s dat het in pittige opleiding is, is het makkelijk haalbaar?
  Fer
  vroeg 13 uur geleden
  Sanne
  zei 11 uur geleden

  Hoi Fer,
  Leuk dat je geïnteresseerd bent in verpleegkunde! Als ik het zo lees moet je inderdaad de opleiding 4 jaar volgen, alleen als je van MBO-verpleegkunde komt, kun je instromen in het tweede jaar en de opleiding dus in 3 jaar doen.
  Het klopt inderdaad wel dat de opleiding pittig is, vooral het eerste jaar is redelijk volgepakt met theorie en toetsen. Maar als je goed gemotiveerd bent en je steekt er genoeg tijd in, dan is deze zeker wel haalbaar.
  Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groet Sanne

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi! Ik zit nu in 6vwo en doe het pakket cm. Zal het voor mij moeilijk zijn om deze studie te doen? Daarnaast lijkt het me leuk om na deze opleiding, een tijdje later, de master Advanced Nursing Practice te volgen. Wat is slim? Eerst de vavo doen na dit jaar of me toch inschrijven voor de opleiding?
  Aysegul
  vroeg 3 weken, 5 dagen geleden
  Sanne
  zei 3 weken, 4 dagen geleden

  Hoi Aysegul,
  Met jou vakkenpakket zou het prima mogelijk zijn om de opleiding te volgen. Studenten die een vakkenpakket met biologie hebben gevolgd hebben wel wat voordeel als het gaat om sommige theorie die wordt gegeven in het eerste jaar. Het wordt echter gewoon uitgelegd voor iedereen. Ook natuurkunde komt voor in het eerste jaar, maar dit is vooral een herhaling van stof van de middelbare school, niet echt nieuwe stof.
  Mijn advies is om je gewoon in te schrijven voor de opleiding! Ik heb zelf ook geen biologie gehad op de middelbare en vond het goed te doen.
  Mocht je nog vragen of onduidelijkheden hebben dan hoor ik het graag.
  Groetjes Sanne

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Is the study in English?
  Kumani
  vroeg 1 maand, 3 weken geleden
  Sanne
  zei 1 maand, 3 weken geleden

  Hi Kumani,

  No, the main language of the study and all of the lessons are in Dutch.

  Greetings Sanne

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hou ik doe nu de opleiding zorg en welzijn in Tilburg maar wil zelf later verloskundige worden hebben jullie daar ook een opleiding voor of niet
  Jaylin De windt
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Sanne
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hoi Jaylin,
  Het Saxion biedt de opleiding Verloskunde niet aan. Wel zou je nadat je de 4-jarige opleiding Verpleegkunde hebt afgesloten je kunnen specialiseren als verloskundige.
  Verloskunde als opleiding zit uit mijn hoofd in Rotterdam en Maastricht. Deze opleiding heeft vaak een selectieprocedure voor toelating.

  Hopelijk heb je wat aan dit antwoord.

  Groetjes Sanne

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Wat is het verschil tussen deeltijd en duaal? En hoe werkt dat precies, ik las ergens dat je daar na het eerste jaar in aanmerking voor kunt komen?
  L
  vroeg 3 maanden, 1 week geleden
  Sanne
  zei 3 maanden, 1 week geleden

  Hoi L,
  Ik ben zelf een voltijd student, maar ik zal je het zo goed mogelijk proberen uit te leggen.
  Bij deeltijd is het van belang dat je een werkplek hebt die het mogelijk maakt om je te laten leren op HBO niveau en je de mogelijkheid geeft om de opdrachten uit te voeren. Dit hoeft dus niet per se een plek in de zorg te zijn, maar is wel aan te raden.
  Bij het duale traject ben je in dienst van een zorgorganisatie en heb je een onderwijs arbeidsovereenkomst, hierbij combineer je werken en leren binnen één organisatie. Vaak zijn dit specifieke vacatures waar je op moet solliciteren. Het verschilt per zorgorganisatie of je eerst een bepaalde periode de voltijd versie moet hebben voltooid. Voor de meeste ziekenhuizen geldt dat je pas in je 3e jaar toegelaten kan worden tot het duale traject.
  Ik hoop dat deze korte uitleg duidelijk voor je is. Meer informatie hierover kun je vinden op https://www.saxion.nl/opleidingen/deeltijd/bachelor/opleiding-tot-verpleegkundige-hbo-v/toelating

  Groetjes Sanne

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik zou graag later op de spoedeisende hulp willen werken. De opleiding medische hulpverlening is alleen voor mij te ver weg, zijn er mogelijkheden om met een HBO-V diploma aan het werk te kunnen op de SEH?Groetjes Kaylee
  Kaylee
  vroeg 3 maanden, 2 weken geleden
  Sanne
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Kaylee,
  De opleiding HBO-V zou hier zeker geschikt voor kunnen zijn. Aan het einde van de opleiding ben je opgeleid als basis verpleegkundige, je kunt je daarna nog verder scholen richting de acute zorg. Dit zijn opleidingen die door een ziekenhuis wordt aangeboden en waarbij je tegelijkertijd werkt en leert. Daarnaast is er binnen de opleiding de minor 'acute zorg' beschikbaar, hierin verdiep je een half jaar in de acute zorg met twee korte stages op een acute afdeling. Deze minor heeft beperkte plekken, maar als je hier wel voor wordt toegelaten, dan zou dit een mooie eerste stap zijn richting het werken op de SEH. Ik hoop dat ik je antwoord voldoende heb kunnen beantwoorden.
  Groet Sanne

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik weet dat op hogescholen je geen persoonlijk kluisje hebt, maar zijn er wel kluisjes die je soms kan gebruiken/huren?
  liz
  vroeg 7 maanden, 2 weken geleden
  Lynn
  zei 7 maanden, 2 weken geleden

  Nee alleen bij de chemie opleiding is dat geloof ik.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi,Ik wil graag de opleiding verpleegkunde bij het Saxion doen.Aangezien ik een man van 26 jaar ben en alleen maar de basis van het Engels beheers, weet ik niet of deze opleiding geschikt voor mij is.Is het Engels voor de opleiding belangrijk?en worden er lessen voor het Engels gegeven?
  Osama
  vroeg 9 maanden, 1 week geleden
  Sanne
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hallo Osama,

  De opleiding Verpleegkunde wordt compleet in het Nederlands aangeboden, er worden geen lessen in het Engels aangeboden. Wel wordt er bij sommige verslagen/opdrachten gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur. Het is dus niet noodzakelijk om goed Engels te beheersen, maar wel handig. Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vraag. Zo niet, stel er gerust nog een.

  Groet Sanne ten Dam

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ben nu werkzaam als doktersassistente (mbo niv 4) en wil dolgraag de switch maken naar HBO-V. Plan is om te starten met 1 jaar voltijd en daarna over te stappen naar de duale variant. Moet ik nog ergens rekening mee houden? En moet ik mij eerst gewoon aanmelden voor de voltijd variant?
  Roos
  vroeg 9 maanden, 1 week geleden
  Tessa
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hoi Roos!

  Wanneer je wilt starten met de voltijd variant moet je je inderdaad voor de voltijd studie inschrijven. Volgensmij ga je dan na dat jaar met je persoonlijke begeleider kijken hoe je het overstappen naar de duale variant het best aan kunt pakken.

  Voor de zekerheid raad ik je aan om even contact op te nemen met de algemene gezondheidszorg academie via de mail of telefoon:

  frontoffice.agz@saxion.nl
  088 019 3525

  Groetjes, Tessa

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Sanne

Stel je vraag aan Sanne

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd