Mike

Mike en nl

studeert Integrale Veiligheidskunde

Hoi! Ik ben Mike en ik doe Integrale veiligheidskunde op Saxion in Deventer. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding en heb mijn propedeuse gehaald. Sinds dat ik de opleiding doe help ik met open dagen en begeleid ik aspirant studenten, dus als je vragen hebt over deze fantastische opleiding is de kans groot dat ik je ermee kan helpen ;)

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Mike heeft beantwoord

 • Integrale Veiligheidskunde
  Zijn de volledige 4 jaar van de opleiding te volgen in deventer? En hoelang is het lopen van het station naar de school?
  Joep
  vroeg 1 maand, 2 weken geleden
  Mike
  zei 1 maand, 2 weken geleden

  Hoi Joep! Helaas is de studie vanaf komend studiejaar niet meer in Deventer te volgen. De opleidingen worden dan op de locaties in Apeldoorn en Enschede gegeven.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Integrale Veiligheidskunde
  Hallo! Mij lijkt deze opleiding ontzettend leuk, maar ben een beetje bang voor de economie vakken. zelf volg ik geen economie op de middelbare school. kan dat een probleem zijn?
  Nicole
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Mike
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hoi Nicole,

  Ik ben zelf ook geen topper in economische vakken. In het eerste jaar heb je het vak 'Economie van veiligheid' Hoe dit er bij mij uit zag was dat ik een kosten-baten analyse moest maken voor de oplossing van een veiligheidsprobleem (volg je me nog :P) Je krijgt van begin tot eind uitgelegd hoe een kosten-baten analyse gemaakt moet worden, en ik heb dit vak in één keer afgerond :D

  Ik denk niet dat het een probleem is dat je geen economie krijgt op je middelbare school!

 • Integrale Veiligheidskunde
  hoi heb je ook s'avonds les en van hoelaat tot hoelaat ben je op school of heb je les.
  Lotte
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Mike
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hoi Lotte,

  via https://www.saxion.nl/over-saxion/lestijden-en-vakantie kun je zien hoe de lestijden er uit zien op Saxion.
  Vaak heb je geen lessen s'avonds kan ik je uit ervaring vertellen ;) Wel gebeurt het soms dat je tentamens savonds hebt, en meestal zijn de herkansingen ook savonds.

  Wanneer je op school bent verschilt echt heel erg per kwartiel. Ik heb perioden gehad dat ik 3 dagen naar school ging van 9-15, maar ook dagen dat ik van 08.30-16.00 op school zit.

 • Integrale Veiligheidskunde
  Wat zijn de te behalen EC's om over te gaan naar het 2e jaar?
  rik
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Mike
  zei 9 maanden, 1 week geleden

  Hoi Rik! In het eerste jaar kun je 60 studiepunten halen verdeeld over 4 perioden (perioden = kwartielen). Voor ieder vak of project dat je afrondt krijg je 3 ect's (studiepunten).
  Als je alle studiepunten haalt krijg je je propedeuse, dit is het bewijs dat je je eerste jaar van IVK gehaald hebt. Haal je je P niet in je eerste jaar? Geen probleem! Dan moet je hem in een later jaar alsnog verplicht binnenslepen.

  Om antwoord te geven op je vraag, om over te kunnen naar het 2e jaar moet je 51 studiepunten hebben gehaald, en een positief advies tijdens het 'sollicitatiegesprek'. Hier krijg je meer informatie over als je voor de opleiding kiest en het moment nadert.

Mike

Stel je vraag aan Mike

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd