Floor

Floor en nl

studeert Forensisch Onderzoek

Hoi, ik ben Floor Mannaart en ik zit nu in het derde jaar van de opleiding Forensisch Onderzoek. Naast mijn studie ben ik ook actief bij de studievereniging IDent. Ik kan je van alles vertellen over de eerste twee jaar van de opleiding, over het studentenleven op kamers in Enschede en over onze studievereniging!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Floor heeft beantwoord

 • Forensisch Onderzoek
  hoihoi, ik heb wiskunde A in mijn pakket zitten en heb gehoord dat wiskunde B juist handig is voor deze opleiding, mijn wiskunde docent wil mij hier over wel uitleg geven maar wat is de basis/het belangrijkste dat ik moet weten over wiskunde B? Alvast bedankt!Groetjes Vera
  vera
  vroeg 3 maanden geleden
  Floor
  zei 3 maanden geleden

  Hoi Vera,
  Het belangrijkste dat je zult krijgen is rekenen met formules. Differentiëren, primitiveren en differentiaalvergelijkingen zul je het meest tegenkomen.
  Ik hoop dat dit je vraag voldoende beantwoordt.
  Groetjes, Floor

 • Forensisch Onderzoek
  ben je verplicht wiskunde b in je pakket gehad te hebben voor de studie forensisch onderzoeker?
  anoniem
  vroeg 3 maanden, 1 week geleden
  Floor
  zei 3 maanden, 1 week geleden

  Hoi, je bent het niet verplicht. Het is wel fijn omdat je dan waarschijnlijk wat makkelijker door de stof heen komt maar het is geen eis.
  Alle toelatingseisen vindt je op deze pagina:
  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/forensisch-onderzoek/toelating

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Forensisch Onderzoek
  Ik heb geen natuurkunde als eindexamenvak, wel in vwo 4 gehad, Wat moet ik leren voor de toets in februari?
  monique
  vroeg 3 maanden, 2 weken geleden
  Floor
  zei 3 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Monique,
  Ik zou je aanraden om oude (oefen)examens van havo natuurkunde te maken. De stof (en het niveau) die je hier in tegen komt zal vergelijkbaar zijn met wat je op de toelatingstoets kunt verwachten.

 • Forensisch Onderzoek
  Welke hoofdstukken/onderwerpen van natuur- en scheikunde en biologie zijn handig om te leren ter voorbereiding van de toelatingstoets?
  Naamloos
  vroeg 4 maanden, 1 week geleden
  Floor
  zei 4 maanden, 1 week geleden

  Hoi!
  Wat ik me van mijn toelating kan herinneren zijn er niet echt specifieke dingen die je juist wel of niet nodig hebt. Van vrijwel elk onderwerp komt wel het een en ander aan bod. Maar probeer het voorbereiden op de toets niet te zien als een last, maar als een voorbereiding op de examens!
  Ik hoop dat ik hiermee je vraag voldoende heb beantwoord.
  Groetjes, Floor

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Forensisch Onderzoek
  Hoi, Ik zit momenteel in 4 mavo en ik ga N&T doen op havo. Ik vroeg mij af of er veel mensen slagen voor deze opleiding, of dat het slaagpercentage erg laag is. Ik ben ook bang dat de opleiding erg moeilijk wordt en dat ik het niet haal aangezien ik van mavo kom.
  Lotte
  vroeg 11 maanden, 3 weken geleden
  Floor
  zei 9 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Lotte,

  Het slagingspercentage van de opleiding durf ik je zo niet te vertellen, maar er zijn wel elk jaar een aantal mensen dat het eerste jaar niet door komen. Dat gebeurt wanneer je op het einde van het jaar minder dan 51 van de 60 studiepunten hebt gehaald. Hierop zijn wel uitzonderingen mogelijk, afhankelijk van eventuele persoonlijke omstandigheden. In mijn jaar (vorig jaar) is ongeveer 50% doorgegaan naar het tweede jaar. Nu moet ik er wel bij zeggen dat er ook een heel aantal mensen is geweest dat voor februari uit heeft geschreven en afgelopen jaar opnieuw zijn begonnen, en er zijn er veel die het nu alsnog gehaald hebben.
  Voor zover ik weet is het niet per se zo dat iemand die origineel op mavo begon het moeilijker heeft dan iemand van havo hoor. Zeker omdat je nu verder gaat aan de havo zal jouw instapniveau gewoon hetzelfde zijn als dat van je medestudenten verwacht ik, dus daar zou ik me niet te druk over maken! Waar er veel op onderuit gaan is dat ze het onderschatten of niet goed plannen. Vandaar ook dat er zo veel zijn die opnieuw beginnen en het dan wel halen.
  Ik hoop dat dat je vraag een beetje beantwoordt!

  Groetjes, Floor

 • Forensisch Onderzoek
  speelt natuurkunde een grote rol bij de opleiding? ik heb dit namelijk op 1/3 van het 4e jaar VWO laten vallen aangezien ik er heel erg slecht in ben.
  wendy
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Wendy,

  Ja natuurkunde speelt zeker wel een rol en er zullen aardig wat vakken over natuurkunde gaan. Ze gaan verder op het niveau van havo 5.

  Ik hoop dat je hiermee voor jezelf kan overwegen of het gaat lukken.

  Groetjes,
  Lisa

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Floor

Stel je vraag aan Floor

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd