Floor

Floor en nl

studeert Forensisch Onderzoek

Hoi, ik ben Floor Mannaart en ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Forensisch Onderzoek. Naast mijn studie ben ik ook heel erg actief bij de studievereniging IDent, ik zit daar dit jaar in het bestuur. Ik kan je van alles vertellen over de eerste twee jaar van de opleiding, over het studentenleven op kamers in Enschede en over onze studievereniging!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Floor heeft beantwoord

 • Forensisch Onderzoek
  hi! Wat kan ik verwachten van de toelatingstoetsen? ik vroeg mij namelijk af tot hoe ver de basiskennis gaat bij deze toetsen. oftewel wat wordt er eigenlijk verstaan onder basiskennis. dit zou ik graag willen weten aangezien ik met cursussen bezig ben en dan kan weten tot hoe ver ik moet leren
  jordy bruins
  vroeg 3 weken, 5 dagen geleden
  Floor
  zei 3 weken, 5 dagen geleden

  Hi Jordy!
  De toelatingstoetsen zijn gericht op studenten die op het moment van het maken van de toetsen bezig zijn met havo5. Het niveau aan basiskennis dat verwacht wordt ligt dan ook rond het examen niveau van havo. Mocht je nou niet precies weten wat dat inhoudt, dan raad ik je aan om eens door havo-examens van de afgelopen jaren te kijken (voor de vakken wiskunde (liefst wiskunde B), natuurkunde, scheikunde en biologie)
  Ik hoop dat je hier verder mee kunt!

 • Forensisch Onderzoek
  Hoi, Ik zit momenteel in 4 mavo en ik ga N&T doen op havo. Ik vroeg mij af of er veel mensen slagen voor deze opleiding, of dat het slaagpercentage erg laag is. Ik ben ook bang dat de opleiding erg moeilijk wordt en dat ik het niet haal aangezien ik van mavo kom.
  Lotte
  vroeg 6 maanden, 1 week geleden
  Floor
  zei 4 maanden, 1 week geleden

  Hoi Lotte,

  Het slagingspercentage van de opleiding durf ik je zo niet te vertellen, maar er zijn wel elk jaar een aantal mensen dat het eerste jaar niet door komen. Dat gebeurt wanneer je op het einde van het jaar minder dan 51 van de 60 studiepunten hebt gehaald. Hierop zijn wel uitzonderingen mogelijk, afhankelijk van eventuele persoonlijke omstandigheden. In mijn jaar (vorig jaar) is ongeveer 50% doorgegaan naar het tweede jaar. Nu moet ik er wel bij zeggen dat er ook een heel aantal mensen is geweest dat voor februari uit heeft geschreven en afgelopen jaar opnieuw zijn begonnen, en er zijn er veel die het nu alsnog gehaald hebben.
  Voor zover ik weet is het niet per se zo dat iemand die origineel op mavo begon het moeilijker heeft dan iemand van havo hoor. Zeker omdat je nu verder gaat aan de havo zal jouw instapniveau gewoon hetzelfde zijn als dat van je medestudenten verwacht ik, dus daar zou ik me niet te druk over maken! Waar er veel op onderuit gaan is dat ze het onderschatten of niet goed plannen. Vandaar ook dat er zo veel zijn die opnieuw beginnen en het dan wel halen.
  Ik hoop dat dat je vraag een beetje beantwoordt!

  Groetjes, Floor

 • Forensisch Onderzoek
  speelt natuurkunde een grote rol bij de opleiding? ik heb dit namelijk op 1/3 van het 4e jaar VWO laten vallen aangezien ik er heel erg slecht in ben.
  wendy
  vroeg 9 maanden, 2 weken geleden
  Lisa
  zei 9 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Wendy,

  Ja natuurkunde speelt zeker wel een rol en er zullen aardig wat vakken over natuurkunde gaan. Ze gaan verder op het niveau van havo 5.

  Ik hoop dat je hiermee voor jezelf kan overwegen of het gaat lukken.

  Groetjes,
  Lisa

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Floor

Stel je vraag aan Floor

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd