Thijs

Thijs en nl

studeert HBO-ICT

Ik ben een derde jaars student HBO-ICT in de studierichting IT Service Management.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Thijs heeft beantwoord

 • HBO-ICT
  Moet je voor de ict studie speciaal een snellere laptop halen dan andere studies? En wat raden jullie aan?
  Robin
  vroeg 6 maanden, 2 weken geleden
  Thijs
  zei 6 maanden, 2 weken geleden

  Hi Robin, Voor de ICT opleidingen zijn er wat extra eisen aan de laptop. Het Saxion geeft de volgende specificaties als minimale eisen: Intel Core I5/I7 processor (met virtualisatie ondersteuning), 16 GB intern geheugen (RAM-geheugen), minimaal 256 GB SSD opslag (ik raadt persoonlijk minimaal 500GB SSD opslag aan). Gr. Thijs

 • HBO-ICT
  Hi, Mijn batterij gaat ongeveer 3 uur mee, terwijl ik normale werkzaamheden doe, is dat genoeg?
  Y
  vroeg 6 maanden, 3 weken geleden
  Thijs
  zei 6 maanden, 3 weken geleden

  Hi, Ja dat is prima, de meeste lessen duren 1,5 tot 3 uur dus dan hoef je niet elke les op te laden. En elk lokaal heeft de mogelijkheid om op te laden voor als je lang moet werken met zware programma's.

 • HBO-ICT
  Hi! Hoelang moet je batterij kunnen meegaan? Ik heb begrepen van medestudenten dat je best zware programma's moet draaien, maar daardoor gaat je batterij snel leeg neem ik aan. Of is het mogelijk om je batterij op te laden op het Saxion terwijl je les hebt?
  Y
  vroeg 6 maanden, 3 weken geleden
  Thijs
  zei 6 maanden, 3 weken geleden

  Hi, (Bijna) alle lesruimtes hebben de mogelijkheid om je laptop op te laden. (Ik heb nog nooit les in een lokaal gehad zonder die mogelijkheid) Het is alleen wel handig als je laptop een redelijke accu heeft zodat je niet bij elke les hoeft op te laden (en bijvoorbeeld tijdens het geven van een presentatie).

 • HBO-ICT
  Hi, ik heb momenteel de volgende laptop: i7-5700HQ16 GB ramNvidia geforce GTX 950M
  Y
  vroeg 7 maanden geleden
  Thijs
  zei 7 maanden geleden

  Hi Y,
  De processor en het werkgeheugen is geschikt voor de ICT opleiding.
  Het is wel belangrijk dat de laptop SSD opslag heeft (ik raadt minimaal 500 GB aan), dit zie ik bij jouw specificaties er niet bij staan maar kun je zelf even controleren.

 • HBO-ICT
  ik studeer nu niveau 4 ict beheerder. na mijn opleiding wil ik verder studeren op het hbo met ict. wat kan ik allemaal verwachten? wat is het verschil tussen mbo en hbo op ict gebied?
  Emre
  vroeg 7 maanden, 2 weken geleden
  Thijs
  zei 6 maanden, 3 weken geleden

  Hi, Ik kom zelf ook van mbo niveau 4 ICT beheer en volg nu de studierichting ITSM van HBO-ICT. Mijn ervaring was dat je op technisch gebied al erg veel voorsprong hebt maar dat op het hbo ook het minder technische deel van ICT erg belangrijk is (organisatiekunde, IT-architectuur, beheerprocessen en onderzoeken). Het grootste verschil tussen mbo en hbo vind ik de manier van werken aan projecten en opdrachten. Op het hbo wordt meer verwacht dat je zelfstandig werkt aan de opdrachten en dat je er zelf voor zorgt dat je de opdrachten op tijd inlevert. Voor mij was het ook een groot verschil dat je meer in projectgroepen werkt en dus goed moet kunnen samenwerken.

 • HBO-ICT
  Wat zijn de certificaten die vereist zijn om deel te nemen aan deze studie voor een buitenlander?Wat is het vereiste niveau van wiskunde in het Engels en NederlandsHeb ik andere materialen nodig?
  karol
  vroeg 9 maanden geleden
  Thijs
  zei 9 maanden geleden

  Hi Karol,
  Voor meer informatie over de toelatingseisen voor de HBO-ICT studie kun je kijken op:
  https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/hbo-ict/toelating
  Onder het deel Buitenlands Diploma staat precies aan welke eisen je moet voldoen zonder Nederlandse vooropleiding.
  Voor alle ICT richtingen heb je een laptop (Minimale eisen: Processor: I5/I7 - Minimaal 256GB SSD - 16GB RAM - Wifi verbinding en virtualisatie ondersteuning) en meerdere studieboeken nodig.
  Hopelijk heb ik hiermee je vragen kunnen beantwoorden.
  Gr. Thijs

Thijs

Stel je vraag aan Thijs

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd