Rick

Rick en nl

studeert Vastgoed en Makelaardij

Mijn naam is Rick. Vastgoed en makelaardij student 2e jaars (21jr). Vooropleiding: Havo E&M profiel Woonplaats: Enschede.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Rick heeft beantwoord

 • Vastgoed en Makelaardij
  Ik volg momenteel de MBO opleiding Marketing & communicatie. Is dat een goede vooropleiding of sluit er niks van aan?
  Rosa
  vroeg 2 maanden geleden
  Rick
  zei 2 maanden geleden

  Hey Rosa,

  Tijdens de opleiding Vastgoed en Makelaardij krijg je een aantal marketingvakken, je vooropleiding kan hierbij een voordeel zijn. Gedurende de opleiding zal je ook rechten en bouwkunde krijgen, hier sluit de vooropleiding niet echt bij aan. In jaar 1 wordt alles op instapniveau helder uitgelegd, dus ook met de door jou genoemde vooropleiding voorzie ik geen problemen zolang je aanwezig bent bij de lessen.

  Mvg,

  Rick van der Plas

 • Vastgoed en Makelaardij
  Ik wil graag deze studie doen tegelijkertijd met mijn HBO bouwkunde bij Saxion. Is dit mogelijk? En ook qua tijd? En in hoeverre komen deze studies overeen?
  Daniel
  vroeg 2 maanden geleden
  Rick
  zei 2 maanden geleden

  Hey Daniel,

  Het is afhankelijk van je instelling, tijd en motivatie. Zelf lijkt het mij lastig om twee studies tegelijk te volgen, aangezien er afwijkende (toets)roosters kunnen zijn. Hierdoor kan je in tijdnood komen of misschien niet bij alle lessen aanwezig zijn. Zelf zou ik er niet voor kiezen om 2 studies te doen. Mocht je dit toch willen kan je dit het beste tijdig aangeven bij iemand van van Saxion die over deze studies gaat. Zo kan je eventueel een aangepast rooster krijgen.

  In de opleiding Vastgoed en Makelaardij is het vak Bouwkunde opgenomen. Je leert hierbij de benodigde kennis die je nodig hebt als vastgoedkenner. Vastgoed en Makelaardij richt zich op 3 pijlers, namelijk recht, economie, en een vak dat gerelateerd is aan bouwkunde.

  Ik ga ervan uit dat de opleiding bouwkunde een verdere en specifiekere verdieping geeft in de bouwkunde zelf. Mocht je voorkeur echt bij bouwkunde liggen dan is de bouwkunde opleiding geschikter.

  Voor vragen over de opleiding bouwkunde kan je het beste je vraag neerleggen bij deze opleiding.

  Ik hoop dat ik je vragen heb kunnen beantwoorden.

 • Vastgoed en Makelaardij
  zijn er vooral meisje of jongens op de opleiding? en wat is ongeveer de gemiddelde leeftijd?
  lisa
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Kirsten
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Lisa,

  Bij ons is de verhouding in de klas 50/50 . Ik denk dat dat voor vele andere klassen ook zo is. De gemiddelde leeftijd verschilt. Zo komen er mensen rechtstreeks vanuit de middelbare school (havo) maar ook studenten vanuit het mbo. Ik schat dat in jaar 1 de gemiddelde leeftijd tussen de 17 en 22 jaar ligt, een aantal studenten zullen wellicht nog iets ouder zijn. Een leuke mix, waardoor je veel van elkaar kunt leren!

  Groetjes, Kirsten

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

Rick

Stel je vraag aan Rick

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd